Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
obuzdan

#653 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

Ja nesto ovdje ne kontam. Radio sam task u kojem se identifizira Autor teksta. Nista spec. Uradio jedan task i imam accuracy 100%, ali mi pise da sam uradio max broj taskova. Ukupan broj taskova je 25. Uz to cijena je 0.89cent po tasku. Znaci uradio taj jedan ispravno, 100%. Medjutim niti imam novac na racunu, niti imam Job dan, sta je fol?

Image
babaroga1x

#654 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

na što ću potrošiti zaradjene pare?

upravo prijavio polaganje jednog profesionalnog certifikata, 120 $ izlazak na ispit.... zahvaljujem clixsensu na financijskoj potpori 8)

držite mi fige 3. novembra :lol:
babaroga1x

#655 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

obuzdan wrote:Ja nesto ovdje ne kontam. Radio sam task u kojem se identifizira Autor teksta. Nista spec. Uradio jedan task i imam accuracy 100%, ali mi pise da sam uradio max broj taskova. Ukupan broj taskova je 25. Uz to cijena je 0.89cent po tasku. Znaci uradio taj jedan ispravno, 100%. Medjutim niti imam novac na racunu, niti imam Job dan, sta je fol?

Image
ukupan broj taskova je 25 pa da bi bilo pošteno oni su podijelili te zadatke na 25 osoba, tako da svi mogu skupiti level 1, znači task po osobi...

s obzirom da se radi o iznosu manjem od 1 centa, kad središ još jedan sličan task, vidjet ćeš na računu lovu...

Čestitam :-)
obuzdan

#656 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

babaroga1x wrote:
obuzdan wrote:Ja nesto ovdje ne kontam. Radio sam task u kojem se identifizira Autor teksta. Nista spec. Uradio jedan task i imam accuracy 100%, ali mi pise da sam uradio max broj taskova. Ukupan broj taskova je 25. Uz to cijena je 0.89cent po tasku. Znaci uradio taj jedan ispravno, 100%. Medjutim niti imam novac na racunu, niti imam Job dan, sta je fol?

Image
ukupan broj taskova je 25 pa da bi bilo pošteno oni su podijelili te zadatke na 25 osoba, tako da svi mogu skupiti level 1, znači task po osobi...

s obzirom da se radi o iznosu manjem od 1 centa, kad središ još jedan sličan task, vidjet ćeš na računu lovu...

Ok to, ali kako onda zaraditi ovo "Job done"?
babaroga1x

#657 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

obuzdan wrote:
babaroga1x wrote:

Image

Ok to, ali kako onda zaraditi ovo "Job done"?
čim riješiš još jedan takav od 0,89 centi bi trebao imati job done.... makar, bilo je davno kad sam rješavao takve zadatke... ali ne brini se, svako malo se nanovo pojave...
obuzdan

#658 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

Izvini ako peglam, ali jedan job se sastoji od taskova. U ovom slucaju ovaj job ima 25 taskova i ja mogu rijesiti samo jedan jer je to max number. Rijesio, ali to je samo 1/25?

U drugom slucaju neki kineski zadatak, 55 taskova, rijesi zasad 44. Job done je valjda kad rijesim 55/55 ali mi ni tamo vise neda, kaze max number...
undefined007

#659 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by undefined007 »

@baba kada najcesce vremenski izadju nulti taskovi ima li poslije 00:00 da pricekam?
babaroga1x

#660 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

obuzdan wrote:Izvini ako peglam, ali jedan job se sastoji od taskova. U ovom slucaju ovaj job ima 25 taskova i ja mogu rijesiti samo jedan jer je to max number. Rijesio, ali to je samo 1/25?

U drugom slucaju neki kineski zadatak, 55 taskova, rijesi zasad 44. Job done je valjda kad rijesim 55/55 ali mi ni tamo vise neda, kaze max number...
job done znači da si sredio jedan task iz jedne skupine, npr nadji autora... drugi job done dobiš kad središ jedan task iz neke druge skupine, npr kinezi
babaroga1x

#661 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

undefined007 wrote:@baba kada najcesce vremenski izadju nulti taskovi ima li poslije 00:00 da pricekam?
po mom iskustvu, navala posla počne navečer, pa po noći do jutra... tokom dana manje... radi se o američkoj firmi,njihova vremenska zona

i ne peglate, tu smo da pomažemo jedni drugima

Baba je stari forumaš 8)
obuzdan

#662 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

babaroga1x wrote:
obuzdan wrote:Izvini ako peglam, ali jedan job se sastoji od taskova. U ovom slucaju ovaj job ima 25 taskova i ja mogu rijesiti samo jedan jer je to max number. Rijesio, ali to je samo 1/25?

job done znači da si sredio jedan task iz jedne skupine, npr nadji autora... drugi job done dobiš kad središ jedan task iz neke druge skupine, npr kinezi

uradio sam jedan autor i 45 kineza i nemam job done :izet:
occhi_Azzurri

#663 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by occhi_Azzurri »

babaroga1x wrote:na što ću potrošiti zaradjene pare?

upravo prijavio polaganje jednog profesionalnog certifikata, 120 $ izlazak na ispit.... zahvaljujem clixsensu na financijskoj potpori 8)

držite mi fige 3. novembra :lol:

Baba, sretno, drzim ti fige!! :kiss:
konahawaii

#664 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

Tag these Travel images! (CrowdFlower Official Job) 6 c

1-2 min
babaroga1x

#665 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

vau, tag trave su se opet vratile :-))))))

znao sam ih stotine riješiti... iskrena preporuka svima koji su level 3!!!
konahawaii

#666 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

konacno :D

Image
glitch

#667 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

:thumbup:

ja ne uradih sinoć ništa kasno došo I lego :oops: :D
evo uradih sad par vina I onih par create 5 keywords čisto da se pika
pa valjda večeras stignem šta :mrgreen:
victom

#668 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by victom »

U koju banku stavljate te cente na štednju, uni credit ili raiffeisen ?
Last edited by victom on 01/03/2021 06:10, edited 2 times in total.
babaroga1x

#669 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

victom wrote:U koju banku stavljate te cente na štednju, uni credit ili raiffeisen ?
Zagrebačka banka... odnosno dio unicredit grupe.... sjeda mi na visu, u dolarima, onda promijenim u kune ili čuvam...
obuzdan

#670 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

Ma slabo ovo u pm... Dok se pokrene treba godina plus nema bas poslova....Ili ako ima ne mogu ih raditi jer sam uradio dovoljno...Nikad necu stici do jebenog levela...
babaroga1x

#671 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

obuzdan wrote:Ma slabo ovo u pm... Dok se pokrene treba godina plus nema bas poslova....Ili ako ima ne mogu ih raditi jer sam uradio dovoljno...Nikad necu stici do jebenog levela...
ovo ti je igra strpljenja... kad nema posla odeš raditi nešto drugo, to nije full time job... nego nešto sa strane... ljudima obično treba oko mjesec dana za level.... nekima i manje ako se zaista potrude... a tek onda krene...

na svom crowdflower accountu možeš vidjeti koliko si obavio jobova i taskova...
obuzdan

#672 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

babaroga1x wrote:
obuzdan wrote:Ma slabo ovo u pm... Dok se pokrene treba godina plus nema bas poslova....Ili ako ima ne mogu ih raditi jer sam uradio dovoljno...Nikad necu stici do jebenog levela...
ovo ti je igra strpljenja... kad nema posla odeš raditi nešto drugo, to nije full time job... nego nešto sa strane... ljudima obično treba oko mjesec dana za level.... nekima i manje ako se zaista potrude... a tek onda krene...

na svom crowdflower accountu možeš vidjeti koliko si obavio jobova i taskova...
Hajde mi sikreno reci koliko je to vremena u prosjeku dnevno za tih 30 dana da bih dobio level? Uz to koliko je zarada za taj mjesec. Ja sam zaradio tek 1.2$ a iskreno klikam cijeli dan, ako ima sta da se klika...
mikrozadatak

#673 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

victom wrote:U koju banku stavljate te cente na štednju, uni credit ili raiffeisen ?
U mom slučaju raiffeisen banka, tu u Sarajevu, bilo koji bankomat :) štednja ispod ćilima :D

konahawaii čestitam, lijepa zarada :thumbup:

Pozdrav
mikrozadatak

#674 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

obuzdan wrote: Hajde mi sikreno reci koliko je to vremena u prosjeku dnevno za tih 30 dana da bih dobio level? Uz to koliko je zarada za taj mjesec. Ja sam zaradio tek 1.2$ a iskreno klikam cijeli dan, ako ima sta da se klika...
To je u principu malo vremena u prosjeku. Klikneš refresh, to što ima radiš, ako nema ništa radiš nešto drugo.
U testnoj fazi nemaš zarade, to je minorno. Zarađivat ćeš kad dobiješ level. E sad neko ga dobije za 4 dana, neko za 15 ili više. Nadam se da i tebi stiže ubrzo.

Pozdrav
obuzdan

#675 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by obuzdan »

mikrozadatak wrote:
obuzdan wrote: Hajde mi sikreno reci koliko je to vremena u prosjeku dnevno za tih 30 dana da bih dobio level? Uz to koliko je zarada za taj mjesec. Ja sam zaradio tek 1.2$ a iskreno klikam cijeli dan, ako ima sta da se klika...
To je u principu malo vremena u prosjeku. Klikneš refresh, to što ima radiš, ako nema ništa radiš nešto drugo.
U testnoj fazi nemaš zarade, to je minorno. Zarađivat ćeš kad dobiješ level. E sad neko ga dobije za 4 dana, neko za 15 ili više. Nadam se da i tebi stiže ubrzo.

Pozdrav

nadam se, vidjet cemo. Javim kad dobijem level :)
Post Reply