Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Bodkin

#651 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

animals wrote:
Vizionar 1985 wrote:
animals wrote: prosjecnom Austrijancu je preko glave useljenika..
Pa nek prekinu useljavanje i neka idu u demografsku jos vecu bananu samim tim u ekonomsku bananu. Nije isto imati 8 milja stanovnika na sadasnju velicinu Austrije itd., i imati pola od toga stanovnika i ocekivati da sistem se odrzi itd. Evo ako zelite da imate sto manje useljenika i ja vam to isto zelim da vam se zelja ispuni, pa da vidite kako ce vam biti, da li bolje ili gore.
Ako nisi skontao..
politika EU je raseliti pod svaku cijenu sto vise Arapa..
i onda Zidovi rahat..
niko im ne smeta..
:shock: :shock: znaci tako fpo uzima izbore :lol: kakvo ludilo jebote
512MB

#652 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Bodkin wrote:Kako rekoh, austrijski penzioneri koji su penziju zaradili u becu i sad zive na majorci trebaju biti sad bez primanja jer se imigrantima u austriju ne svidja sto tamo neki madjari uzimaju iz njihovog austrijskog budzeta :D
Ili austrijski expati koji zive u dubaiju
Nisam znao da penzosi dobijaju djeciji doplatak
512MB

#653 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Sinapsa wrote:
seln wrote:
Respekt! :thumbup:

U vezi Kurca: klinac je cetiri godine bio drzavni sekretar za integraciju. Rezultat?

Image
Da, paradoks je da ga biraci nisu doveli u vezu sa vladom, koje su se eto zasitili. ÖVP je vec 31 godinu neprestano u vladi i upravo je taj njegov mladalacki pokret, modre boje, uspio da stvori iluziju obnove...To je momak sa odredjenim komunikativnim kvalitetima (za njegove godine), medjutim sadrzajno je prazan kao supalj zub. Ono sto me kod njega iritira je to, sto je i bez vizije i bez odgovornosti i bez sadrzaja uspio da - kao predstavnik partije, koja je vec preko 30 godina u vladi - dobije izbore. I to je ono sto me brine. Parolom "Der Zweck heiligt die Mittel" jacao je besramno polarizaciju drustva, napadajuci upravo njegov najslabiji sloj, njegovu najslabiju kariku - muslimanske izbjeglice, strance uopsteno i socijalno slabe gradjane. Doveo je time SPÖ u nezavidan polozaj, da brani multietnicki karakter drustva, znajuci da na valu fobije prema strancima, nemaju sanse da se izvuku iz te sah-mat pozicije.
Naravno da se moze reci da je i ovaj makijavelisticki pristup legalan...Jeste legalan, ali nije legitiman :D. Jer, ipak ocekujem od jedne ÖVP vise integriteta.

Koliko ce se i hoce li se ovaj utisak nakon izbora promijeniti vidjecemo. Svejedno mi je to sto je pobijedio, krivo mi je samo sa kojim "temama".
Nije Kurz izmislio ÖVP, ona je takva kakva je, stara krscansko-konzervativna i nije slucajnost sto glasove dobijaju po selendrama.
512MB

#654 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Bodkin wrote:Vrhunac sizofrenije je da imigrant iz vukojebine naziva druge imigrante iz vukojebine parazitima.
Vrhunac licemjerja je da imigrant kojeg su domaci primili sere protiv drugih imigranata i brani "austrijski sistem"

I tu apsolutno ne mislim na azilante. Oni su poseban problem
Svako ko zivi u Austriji treba valjda branit austrijski sistem, to nije licemjerje to je duznost. I niko nema nista protiv imigranata, al da ja financiram rumunski budget a od tog nemam nista neide. Djeciji doplatak je investicija drzave u svoju budocnost, a ne bonus za raznorazne vile i imanja po rumuniji (djeciji doplatak haman dodje ko prosjecna plata tamo).
512MB

#655 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
animals wrote:
Bodkin wrote:Vrhunac sizofrenije je da imigrant iz vukojebine naziva druge imigrante iz vukojebine parazitima.
Vrhunac licemjerja je da imigrant kojeg su domaci primili sere protiv drugih imigranata i brani "austrijski sistem"

I tu apsolutno ne mislim na azilante. Oni su poseban problem
Onaj ko zivi radi u jednoj zemlji posteno,
ima pravo glasa,...
i da brani Austrijski sistem od oni koji ne zive tu ...
Nedaj animals ni pedlja austrijske grude, dosta je bilo imigrantskog zuluma!!! :D
To sto se vecina vas "pati" u dijaspori ziveci u iluziji da je Bosna jos uvjek vasa zemlja je do vas
seln

#656 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

512MB wrote:
Fudo387 wrote:

Nedaj animals ni pedlja austrijske grude, dosta je bilo imigrantskog zuluma!!! :D
To sto se vecina vas "pati" u dijaspori ziveci u iluziji da je Bosna jos uvjek vasa zemlja je do vas
Imas li mozda nesto da nam kazes?
Zivim u Austriji, ne patim ni za cim, a Bosna JESTE moja zemlja. Bar toliko dok imam bosanski pasos.
Ono sto je meni zanimljivo ( i vjerovatno dobra tema za neku psiholosku studiju) je ta zadrtost novih drzavljana, koji ocajniciki pokusavaju da postanu veci Austrijanci od Austrijanaca samih.

p.s. Ne brani se sistem, vec pozitivne vrijednosti neke zemlje. Sistem moze biti i nacizam. Ili populizam, kao u ovom slucaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#657 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote: Ono sto je meni zanimljivo ( i vjerovatno dobra tema za neku psiholosku studiju) je ta zadrtost novih drzavljana, koji ocajniciki pokusavaju da postanu veci Austrijanci od Austrijanaca samih.

p.s. Ne brani se sistem, vec pozitivne vrijednosti neke zemlje. Sistem moze biti i nacizam. Ili populizam, kao u ovom slucaju.
Dobar materijal za novu temu.
Bodkin

#658 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

512MB wrote:
Bodkin wrote:Kako rekoh, austrijski penzioneri koji su penziju zaradili u becu i sad zive na majorci trebaju biti sad bez primanja jer se imigrantima u austriju ne svidja sto tamo neki madjari uzimaju iz njihovog austrijskog budzeta :D
Citaj temu. Ukidali bi svima koji nisu u austriji. Isto tako sta je sa expatima cija djeca zive van austrije?
Fudo387

#659 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

512MB wrote:
Fudo387 wrote:
Was sagen Sie?
Minka ne kontati... :cry:
seln

#660 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
seln wrote: Ono sto je meni zanimljivo ( i vjerovatno dobra tema za neku psiholosku studiju) je ta zadrtost novih drzavljana, koji ocajniciki pokusavaju da postanu veci Austrijanci od Austrijanaca samih.

Dobar materijal za novu temu.
Moze, ali na podforumu "dijaspora".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#661 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote:

Moze, ali na podforumu "dijaspora".
Nece biti citana tu nazalost.
seln

#662 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
512MB wrote:
Citaj temu. Ukidali bi svima koji nisu u austriji. Isto tako sta je sa expatima cija djeca zive van austrije?
Cisto apeliranje na najnize instikte... na zavist, sebicnost i pohlepu.
Mozda neki od tih ljudi uopste nemaju djecu, mozda su dokumenti falsifikovani... dakle, ukinimo svima.
Po sistemu "pobijte sve, bog ce vec razdvojiti prave od krivih".
SaraFina

#663 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

Jedna opet od najboljih tema za ovaj forum bi bila " pričao mi drug u mene Austrijanac, Skandinavac, Holandjanin" kako je u tri zemlje EU koristio socijalu da bi malo putovao u Latinsku Ameriku :D
"Nakon toga je 11 godina studirao do svoje 30-te opet na socijali evropske države u kojoj se zatekao :D" :lol: :lol:

Mišljenja i opaske? :lol:

I postoji nešto što se zove pragmatično razmišljanje. Na to svaki čovjek ima pravo, bez obzira odakle je i gdje živi.
Ako neko pragmatično razmišlja, ne znači da je rasist-kinja ili šovinista-nistkinja... Nego osoba koja koristi zdrav razum.
Dakle u zemlji gdje živim od forumskih dušebrižnika ne bi trebala iznositi stajalište jer se eto njima ćefnulo da glumataju kosmopolite, saburli gradjanstvo i sl ublehe.
A veze nemaju ni o politici ni o ferceranju sistema.
Za zemlju porijekla i njihove polupropale živote takodjer im je kriva dijaspora A ne njihova loša moć rasudjivanja i političari koje favoriziraju 20 i kusur godina.
No ni vezano za BiH mišljenje dijaspore nije poželjno jer eto tu ne živimo :D

Zato o AT i EU dio forumske elite su neprikosnoveni struĆnjaci ( Ćitanje u havazu u Makarskoj argumenti )pa bi bilo poželjno da niko osim njih ne replicira. ... uvesti to svakako u pravila!

:D

P.S internet a i balkanski forumi općenito mogu se koristiti za doktorskih disertacija.
Zamoraca more :D
Bodkin

#664 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca :D
SaraFina

#665 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

:run:
Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca :D
Šta kaže" u tebe " ti drug? Socijala i piči po svijetu? Studiraj do 35? Opiši mi malo život u državi gdje żivim i socijalne i političke prilike? :D

Za BiH spremi disertaciju pak :lol:

Ono argumentirno do avazovog nivoa. Dopisnik iz Sarajeva brotkini :D upoznaje neuku priprostu Diasporu sa stanjem u domovini i svijetu. Faraon plače za takvim :D
512MB

#666 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

seln wrote:
512MB wrote:
Fudo387 wrote:

Imas li mozda nesto da nam kazes?
Zivim u Austriji, ne patim ni za cim, a Bosna JESTE moja zemlja. Bar toliko dok imam bosanski pasos.
Ono sto je meni zanimljivo ( i vjerovatno dobra tema za neku psiholosku studiju) je ta zadrtost novih drzavljana, koji ocajniciki pokusavaju da postanu veci Austrijanci od Austrijanaca samih.

Tvoja drzava je tamo gdje placas porez, ako placas. Sve ostalo su emotivne zajebancije i lazni patriotizam koje vas koce da imalo napredujete u zivotu.
Bodkin

#667 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

SaraFina wrote::run:
Bodkin wrote:Vjerovacemo Serafini sa klixa sa stavovima bliskim fpo-u. Samo da se ne lize sa srbima, dobio bi sa ove teme dva dozivotna glasaca :D
Šta kaže" u tebe " ti drug? Socijala i piči po svijetu? Studiraj do 35? Opiši mi malo život u državi gdje żivim i socijalne i političke prilike? :D

Ono argumentirno do avazovog nivoa. Dopisnik iz Sarajeva brotkini :D upoznaje neuku priprostu Diasporu sa stanjem u domovini i svijetu. Faraon plače za takvim :D
Dobar :D :thumbup:

Mislim da bi se trebala malo raspitati. Mozda i ti mozes tako pa onda iz afrike da pljujes po "dosljama" :wink:

Sve regularno. Isao na svaki razgovor gdje ga je poslao ams i slicno
Bodkin

#668 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

512MB wrote: Tvoja drzava je tamo gdje placas porez, ako placas. Sve ostalo su emotivne zajebancije i lazni patriotizam koje vas koce da imalo napredujete u zivotu.
Jel njegova drzava ona kojoj plati porez na promet dionica koje proda sjedeci u becu? :D
512MB

#669 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Bodkin wrote:
512MB wrote:
Ja pricam o djecijem doplatku, kakve veze imaju penzosi sa tim? Osim toga, da se mene pita i austrijski drzavljani cija djeca zive vani (osim ako su studenti na exchange i slicno) trebaju dobijati djeciji doplatak prilagodjen standardu zemlje u kojoj zive.
512MB

#670 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
512MB wrote:
Fudo387 wrote:
Was sagen Sie?
Hocu da kazem, djaba ti kuknjava o vodovodu u rajvosa kad zivis u Hamerici. To je tvoja zemlja sad, tako si odabrao i tamo se angazuj. Nemos guzicom na dvije stolice.
512MB

#671 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Bodkin wrote:
512MB wrote: Tvoja drzava je tamo gdje placas porez, ako placas. Sve ostalo su emotivne zajebancije i lazni patriotizam koje vas koce da imalo napredujete u zivotu.
Jel njegova drzava ona kojoj plati porez na promet dionica koje proda sjedeci u becu? :D
Naravno.
SaraFina

#672 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote::run:

Dobar :D :thumbup:

Mislim da bi se trebala malo raspitati. Mozda i ti mozes tako pa onda iz afrike da pljujes po "dosljama" :wink:

Sve regularno. Isao na svaki razgovor gdje ga je poslao ams i slicno

AMS i socijala nisu isto. Ako je bio student nije mogao istovremeno biti i prijavljen na AMS. Ne ukopavaj se dalje, nezgodno mi ofirati te :D
A ako je bio socijalni slučaj onda nije imao pravo na nadoknadu sa AMS-A za netaposlene. Niti bi ga ko zvao na razgovor. MA i AMS su dvije različite institucije :D
512MB

#673 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by 512MB »

Mozda je covjek studiro vanredno ^^
seln

#674 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

512MB wrote:
seln wrote: Imas li mozda nesto da nam kazes?

Tvoja drzava je tamo gdje placas porez, ako placas. Sve ostalo su emotivne zajebancije i lazni patriotizam koje vas koce da imalo napredujete u zivotu.
Ma ja, ba... "ja sam jak, emocionalno stabilan i okrenut konkretnim problemim".
To sa nekog seminara?

Kako god... pauza je zavrsena, polir zove, nece se ovi kanali iskopati sami.
p.s. I moram da vidim kako da zajebem Austriju z aporez.
Fudo387

#675 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

512MB wrote:
Fudo387 wrote:
Was sagen Sie?
Hocu da kazem, djaba ti kuknjava o vodovodu u rajvosa kad zivis u Hamerici. To je tvoja zemlja sad, tako si odabrao i tamo se angazuj. Nemos guzicom na dvije stolice.
Majke ti, na osnovu cega si ti zakljucio da mene zanima stanje vodovoda u Sarajevu? :lol:
Post Reply