Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
condy

#651 Re: Avionske nesrece

Post by condy »

sabinna38 wrote:
condy wrote:Ono sto mi nije jasno kako pored sve tehnologije koju ima taj avion, on može nestati bez ikakvog traga ili bez ikakve obavjesti :?

Nama svima jasno tebi nije ???? Ejbg :kiss:
Ok.

Meni i dalje nije jasno, pa tebe pitam, šta je razlog nestanka aviona bez ikakvog traga.... :)
daxon

#652 Re: Avionske nesrece

Post by daxon »

baxul wrote:nova teorija :D
avion je na diego garcia otoku u američkoj bazi (iz nekog razloga)
Eno ga u Pjongjangu, upravo mu prekucavaju brojeve i farbaju ga, a putnici su u radnom logoru plijeve rižu :-)
JanuaryJones

#653 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

Malezijski vračevi ponudili su svoju pomoć te su pred novinarima izveli kratki performans koji bi, tvrde oni, trebao pomoći u lociranju nestalog zrakoplova.

:D :D :D

Sent from my iPad using Tapatalk
enisss

#654 Re: Avionske nesrece

Post by enisss »

koji debil moras biti pa se sprdati sa ovom nesrecom...fkt koji jad....
Crvena Tifoza

#655 Re: Avionske nesrece

Post by Crvena Tifoza »

Evo dva sata na tomnod.com trazim i taggiram. Ko zna mozda sam ga locirao. :D Ima svasta po onom moru. :-)
BadCopy

#656 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

Ja sam pregledo pola one mape i osim vode i oblaka nisam nista nasao
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#657 Re: Avionske nesrece

Post by Truba »

na koju li će zemlju pokrenuti invaziju zbog ovog aviona
SSemir

#658 Re: Avionske nesrece

Post by SSemir »

a vi mene zezate kad sam ja vama danas pricao o ovome:
http://www.jutarnji.hr/teorije-zavjere- ... i/1172555/

:P
BadCopy

#659 Re: Avionske nesrece

Post by BadCopy »

ma ja ba ulozili oko Milijardu u promociju.
jebem ti portal
CoCoLoCo

#660 Re: Avionske nesrece

Post by CoCoLoCo »

Ovaj avion ko da je moja majka zagubila, ne nadje to pejgamber vise :D
Partijaner

#661 Re: Avionske nesrece

Post by Partijaner »

Za sve je kriv John Lock. :mrgreen:
CoCoLoCo

#662 Re: Avionske nesrece

Post by CoCoLoCo »

:lol: :lol:
Image
popokatepetl_com

#663 Re: Avionske nesrece

Post by popokatepetl_com »

SSemir wrote:a vi mene zezate kad sam ja vama danas pricao o ovome:
http://www.jutarnji.hr/teorije-zavjere- ... i/1172555/

:P
Isto kao sto je smrt PAula Walkera bila promacija novog dijela Fast and Furios
Googlerica

#664 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

drndalo wrote:
Googlerica wrote: drndalo,mala opaska,APU kod B787 nije kao kod Boeing prethodnika,stoga B777 nema isto napajanje struje :!:
Hajde bogati prvo procitaj sta tacno pise, a ne se odmah hvatati B787 spomentog kao jedan od primjera u prethodnom citatu...? Npr. ovaj dio:
While some APUs may not be startable in flight, ETOPS-compliant APUs must be flight-startable at altitudes up to the aircraft service ceiling.
Ne bih u startu pisao sto sam pisao da nisam bio 100% siguran u to sto pisem, barem ne u situaciji kada se mi uz tastature ku*cimo kako su ljudi poginuli, pa nema potrebe da me ispravljas za nesto za sta nisi u pravu. Prvo provjeri ETOPS pravila za dvomotrone avione koji lete preko vodenih prostranstava...

moja dobornamjerna kritika je bila upucena jer si ubacio info o B787 ,to je sve :-D taj dio nije bio ni potreban,jer pisemo o B777ne B787 :!: svaki daljnji komentar nije ni napisan :) ne razumijem zasto se ljutis na mene ;-)
Googlerica

#665 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

radostan dan wrote: upravo to pitam ove - električare-što kažu - nestalo struje komplet, mogli su sat vremena još letiti i kraj, bez komunikacije-...
moje pitanje je prosto - ako je tačna vaša teorija, kao i postavljena putanja kretanja, bez obzira na nemogućnost komunkacije posade i aviona sa kontrolom leta, kako to da nisu pokušali da iskoriste lična sredstva komunikacije?

napad panike, frka, trka...
opet pitanje...ako je nestala struja i ako imaš fore sat vremena da kružiš, to je dovoljno vremena da se proba ajfonima i monilnima tražiti pomoć, objasniti situacija, locrati pozicija, itd, ita...

guglerice, ne postavljam ja teorije, nego čitam ponuđene i ne slažu mi se kockice...mslim da ovo sa strujom nije uzrok, a ako jeste, krajalo je daleko kraće od ponuđenih 60 minuta. :zoka:

sema - taj dio preko okeana mi je jasan, ali ako je tačna mapa leta, onda mi nije jasno... :zoka:
pa mogli su napisati pozar,igozrila instalacija, i tako to ,to ce biti u sutrasnjim vijestima :D

posotje slucajevi gusenja tima u kokpit,ima jos realnih slucajeva,al' et,ima tog jos :-?
Googlerica

#666 Re: AW: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

fatality wrote:Ne znam, al i ovo da je vozio u pogresnom pravcu mi nema smisla. Obicno avion ako skrene 1 stepen sa putanje to se na radaru primjeti a ovaj je ko biva skrenuo 150 stepeni (negdje procitah) vozio sat vremena i niko ga nije pitao "halo kud si krenuo" ? Ili su na aerodromu opasni amateri (ali bas opasni) ili ova teorija nema smisla.
Nigdje nije receno da je iko u tih sat vremena pokusao uspostavit kontakt sa avionom

sa fontela
mene intersira kako je i ako se desila smejna ATC Jedne zone tokom prelaska u drugu ,no nema info,pa mi se neda ni pisati o tome :!: tacnije,ATC mora prebaciti odobrenje tokom prebacivanja odgovornosti na ATC u drugoj drzavi ( davno sam radila projekat na rusenju ruskog aviona koji je letio iz rusije u svajcarsku,avion pao kod njemacke grance) ali takvi slucajevi su vlro rijetki
Googlerica

#667 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

condy wrote:Avion air france na letu 447 prije rusenja je odaslao određene automatske poruke o tehničkim problemima i kvarovima na mjeraču brzine putem ACARS sistema ( Aircraft Communication Addressing and Reporting System). Kod te avionske nesreće se ipak imalo više informacija u samom startu u odnosu na ovaj let jer se je znalo prije pronalaska crne kutije i mjesta pada aviona da je bio kvar na mjeraču brzine, da je bio zbog toga problem sa autopilotom,da su bili problemi sa vezom sa kontrolom leta i navigacijom. Tek po očitanju zapisa iz crne kutije saznali su ostale stvari kao i velike propuste pilota.

:thumbup:

jutros o tome pisah,o ACARS :D
sabinna38

#668 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Ljudi, avion je oboren. Vjerujte mi. Kakvo skretane s putanje kakvi bakraci. Zveknuli ga projektilom

Sto bi rek'o Djuro ---Ma zdraaaaaaaaaavooo !!
relax11

#669 Re: Avionske nesrece

Post by relax11 »

Misterija iza nestanka aviona
Zašto telefoni nestalih u malezijskom avionu još uvijek zvone?

Misterija iza nestanka malezijskog aviona se još više produbila nakon što su članovi porodica izjavili kako telefoni nestalih i dalje zvone nakon poziva.

Prema pisanju Washington Posta, porodice nekih od 239 nestalih osoba tvrde da telefoni njihovih voljenih zvone nakon poziva, a kažu i da su online na kineskoj društvenoj mreži QQ.

Jedan muškarac tvrdi da QQ profil njegovog zeta prikazuje da je online, ali ne dobijaju odgovor na poslane poruke, baš kao i na pozive.

Malezijski zvaničnici su također objavili informaciju kako su identifikovali jednog od muškaraca sa lažnim evropskim pasošima koji su bili u avionu, te vjeruju kako se ne radi o teroristi. Radi se o 19-godišnjem Irancu Pouiria Nur Mohammadu Mehrdadu, koji je želio posjetiti majku u Njemačkoj.

Potraga za tragovima nestalog aviona vodi ka Malajskom prolazu, udaljenom oko 160 kilometara od mjesta na kojem je avion posljednji put registrovan.

Upravo su online statusi i funkcionalni telefoni podigli cijeli slučaj na novi nivo, a porodice nestalih danima očekuju nove informacije. Singapurski Strait Times prenosi kako su zvaničnici malezijske aviokompanije također pozivali brojeve članova posade aviona, a telefoni su zvonili.

Jedan od srodnika koji je tvrdio da je QQ profil nestalog aktivan se razočarao u ponedjeljak ujutro nakon što je profil prestao biti aktivan. Prema pisanju stranice China.org.cn, 19 porodica nestalih je potpisalo izjavu kako su telefoni njihovih voljenih zvonili nakon poziva. Porodice također optužuju čelnike malezijske kompanije da skrivaju cijelu istinu.

Postoje različite teorije o nestanku aviona, od rušenja usljed kvara do terorističkog čina.

Upitno je kako su baterije u telefonima funkcionalne i nakon tri dana od nestanka. Dio javnosti to objašnjava dugovječnošću baterija na starijim telefonima. Primjera radi, baterije Nokije 100 može izdržati i do 35 dana bez punjenja. I baterije pametnih telefona mogu trajati duže ako je telefon u tzv. „flight modeu“. Međutim, u tim situacijama se ne može uspostaviti poziv sa telefonom.

Telekomunikacijski ekspert Alan Spencer je za Daily Mail izjavio kako, u slučaju da telefoni zaista zvone, nikako ne mogu biti ispod površine mora. Također, telefoni se moraju nalaziti u relativnoj blizini odašiljača, a ne negdje u džungli.
karanana

#670 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

Evo neki kineski satelit pregleda moguce mjesto pada u moru. Mislim da bi ovo moglo biti to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Locker

#671 Re: Avionske nesrece

Post by Locker »

22:20, 12.03. UPDATE: Kineska direkcija za civilnu avijaciju o letu #MH370: Kineski satelit otkrio moguće mjesto pada aviona. U moru uočene krhotine za koje postoji mogućnost da su dijelovi nestalog B777. Lokacija se nalazi blizu mjesta gdje je prekinuto praćenje zrakoplova putem ADS-B sistema za nadgledanje.

http://wp.me/p3dvz4-oF

Image
Nothing

#672 Re: Avionske nesrece

Post by Nothing »

nista bez kineza :izet: :izet: :mrgreen:
Googlerica

#673 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

samo da dodam : VOJNI SATELIT :D a to sam upravo pisala,vojni moze pronaci,ali se isti normlano ne koristi za civilne letove ;-)
sretjko

#674 Re: Avionske nesrece

Post by sretjko »

Locker wrote:22:20, 12.03. UPDATE: Kineska direkcija za civilnu avijaciju o letu #MH370: Kineski satelit otkrio moguće mjesto pada aviona. U moru uočene krhotine za koje postoji mogućnost da su dijelovi nestalog B777. Lokacija se nalazi blizu mjesta gdje je prekinuto praćenje zrakoplova putem ADS-B sistema za nadgledanje.

http://wp.me/p3dvz4-oF

Image
sad uocene krhotine na mjestu gdje mu se gubi svaki trag. pa sta su ovi do sad gledali? :roll:
insomnia78

#675 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Sve vise sam ubjedjen da je uzrok nesrece i nemogucnosti nalazenja aviona slampavost i nekompetentnost ovih Malezijaca, na kopnu, moru i u zraku

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply