B&H vs Egipat

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko uzima ?

Poll ended at 06/03/2014 16:11

Pobjeda
25
35%
Poraz
38
54%
Nerjeseno
8
11%

Total votes: 71

House

#651 Re: B&H vs Egipat

Post by House »

Israel 1 - 3 Slovakia

:D
miki.ba

#652 Re: B&H vs Egipat

Post by miki.ba »

The 51st State wrote:
miki.ba wrote::lol: e svasta, odveo nas Hajrovic jednim golom... nisam znao da je dovoljan jedan gol za SP.
da bi shvatio o cemu govorim moras pratiti hronoligiju kvalifikacija i izmaci svoje razmisljanje van okvira bukvalnog.
Nisam pratio kvalifikacije, samo ti pratis kvali.
Fakat ne znam ko je ovdje bukvalac, ti koji tvrdis da nas je Hajrovic odveo na SP jednim golom ili ja. :zoka:
Logovan

#653 Re: B&H vs Egipat

Post by Logovan »

Preskočio sam sve postove, tj. svih 20 i nešto stranica jer znam kakvi su komentari. :-) Sad ćemo od danas opet onako laprdati kako samo mi znamo i tako sve do naredne pobjede srati kako nismo za SP-a, kako Pape treba otići, kako smo užasno slabi, kako će nas Iran i Nigerija pocijepati, kako treba otjerati ovo, kako treba ono, da sad ne nabrajam. :skoljka:

Igra jeste bila užasna, da te Bog mili sačuvaj. Onakva igra je fakat nedopustiva. Milion pogrešnih akcija, malo dobrih akcija, malo trke, malo borbe, itd. Igrače neka je sram, neka se zapitaju zašto su uopšte došli. Ili da igraju ili da se zajebavaju, nema i jedno i drugo. :-)
Kad bolje razmislim, koliko god bila loša igra ovaj poraz je dobro došao. Došao je k'o kec na desetku. Hvala Egipćanima što su nas ovako lijepo spustili na zemlju. :thumbup:
obuzdan

#654 Re: B&H vs Egipat

Post by obuzdan »

Pa zanci ako smo se kvalificirali az SP, ne mozemo imati negativno misljenje? Safet Susic, i pored uspjesnih kvalifikacija, je bio, jeste i ostat ce nezapamceni neznalica...

Dovoljno je vidjeti njegove izjave, poput ove zadnje, i sve ti je jasno...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /140305120
bierkof

#655 Re: B&H vs Egipat

Post by bierkof »

"Bit će onih ljutih i razočaranih ali konkurencija se u našem timu pojačala, dobili smo i dva nova igrača (Alen Hadžić i Tino Sven Sušić op.a) koji su pored večerašnjeg poraza pokazali su da se na njih može računati i u budućnosti“, pojasnio je Sušić.
Ahahahahahahahaha :lol:
Ja nebi mogao racunati na njih ni da ih posaljemo da nam donesu cevape, a ne da igraju najvaznije utakmice u historiji repke.

Jeli ovaj covjek gledao istu utakmicu kao ja??????????????
House

#656 Re: B&H vs Egipat

Post by House »

Logovan wrote:Preskočio sam sve postove, tj. svih 20 i nešto stranica jer znam kakvi su komentari. :-) Sad ćemo od danas opet onako laprdati kako samo mi znamo i tako sve do naredne pobjede srati kako nismo za SP-a, kako Pape treba otići, kako smo užasno slabi, kako će nas Iran i Nigerija pocijepati, kako treba otjerati ovo, kako treba ono, da sad ne nabrajam. :skoljka:

Igra jeste bila užasna, da te Bog mili sačuvaj. Onakva igra je fakat nedopustiva. Milion pogrešnih akcija, malo dobrih akcija, malo trke, malo borbe, itd. Igrače neka je sram, neka se zapitaju zašto su uopšte došli. Ili da igraju ili da se zajebavaju, nema i jedno i drugo. :-)
Kad bolje razmislim, koliko god bila loša igra ovaj poraz je dobro došao. Došao je k'o kec na desetku. Hvala Egipćanima što su nas ovako lijepo spustili na zemlju. :thumbup:

Hajde da se nije desilo prije , sjeti se Slovačke u Zenici :-) isti raspad sistema
jeza u ledja

#657 Re: B&H vs Egipat

Post by jeza u ledja »

Cekam antologijsku cyprusovu o smislu prijateljskih utakmica. :D
emigrazione

#658 Re: B&H vs Egipat

Post by emigrazione »

Ripicipi wrote:
emigrazione wrote:
Šibicar wrote: Ne sumnjam da bi to odobrio odredjeni broj ljudi,ali velika,ma šta velika,ogromna većina ljudi u BiH Džeku i Spahića smatra bogovima na terenu,i dok je tako niko im se neće smjeti suprostaviti.Pa sjeti se samo šta je bilo kad je Misimovića(opravdano) stavio na klupu,pa poslije rafalanja Misimović će igrati svaku utakmicu i na štakama ako treba.
E to, a sad raja priziva Vahu, ko biva njemu nece rafalati...hoce burazeru, jos ce mu i majku jebavati i sprdati se s njim kao sa svakim do sad, jer znaju da im niko nista ne moze. Novinarska djubrad su na njihovoj strani jer ih ovi miluju po glavi, ponekad ih vodaju sa sobom u kurvaluke i to tako funkcionise...sirotinji doniraju koju hiljadu, otvore neku fondaciju i boli ih kurac...
Zar je moguce da ce ljudi popljuvati cijele kvalifikacije zbog jebene/ih prijateljskih utakmica :-?
Naivno je misliti da ce ovako "setati" na SP-u, niko ne zeli ni da se povrijedi ni nikoji qrac na nekoj u sustini nebitnoj utakmici. I Spanija je izgubila, Hrvatska gubi, Srbija, Grcka, Svedsk... big deal :-)
Odnos prema igri MORA biti isti u svakoj utakmici...meni je to poraz, a ne rezultat. Jebe mi se sto smo izgubili
udrch

#659 Re: B&H vs Egipat

Post by udrch »

slabo i prema mojim vrlo niskim standardima kad su prijateljske u pitanju..
ja sam očekivao jedno 5:0 da ih mlatnemo..
ascari

#660 Re: B&H vs Egipat

Post by ascari »

Ako je nekom za utjehu, Argentina 0 - 0 Rumunija :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
am2804

#661 Re: B&H vs Egipat

Post by am2804 »

Šta reći, nego čisti bezobrazluk? Nisam se više iznervirao ne pamtim, manje nerviranja je bilo u Zenici protiv Slovačke.
Komentar za Papeta do danas nikada nije bio negativan, ali danas moram reći "p.... jedna", gdje je taj autoritet. Moj omiljeni igrač, kao i većine bosanaca, zbog kojeg često zapostavim sve (uključujući porodicu) kako bi preko interneta pratio svaku tekmu, nervirao se zbog kojekakvih trenera, argentinaca i slično, danas je pokazao svom narodu gnusni bezobrazluk. Zar si tako brzo zaboravio kako bosanci vrlo lako svakog prizemlje kad taj u glavi profura šminkeraj. Dres mora biti svetinja.
Ali nije on jedini, da ne budem pogrešno shvaćen. O nedostatku Pjanketa i Misketa, suvišno je i govoriti. Ali dragi Pape, u takvim situacijama, Medunjanin je bio taj koji je trebao započinjati napad, a ne biti odmah iza Edina i Vede (ah da, hvala ti majstore na tvom konstantnom zalaganju bez obzira na tvoje greške). Na Medinom mjestu je morao biti Izet.
Atmosfera u repki nije sjajna, i to nam svakako ne treba pred SP, ali sa ovakvim stavom moja želja radi dušmana će biti da zabijemo bar jedan gol u Brazilu. Očigledno je da nema mjesta za nekom euforijom.
VOLIM TE BOSNO
BHF_Manijak

#662 Re: B&H vs Egipat

Post by BHF_Manijak »

Onaj Spahic se qrci po terenu k'o da je u najmanju ruku kombinacija Terrya, Maldinija i Neste, a qrac od ovce obicni u jacim utakmicama i protiv iole jacih igraca.
Lafo nesto mase, dribla, qrci se protivnicima i slicno. Picka prava.

Inace odigrali k'o i onaj teferic na poluvremenu. Uzasno.

Mada, onakva bezvoljnost, onako losa igra, ne bi me cudilo da je bilo kakve pinke od Egipcana. Mozes ti 5 saveza promjeniti, ali mahalski mentalitet u glavi nikad.
udrch

#663 Re: B&H vs Egipat

Post by udrch »

obuzdan wrote:Pa zanci ako smo se kvalificirali az SP, ne mozemo imati negativno misljenje? Safet Susic, i pored uspjesnih kvalifikacija, je bio, jeste i ostat ce nezapamceni neznalica...

Dovoljno je vidjeti njegove izjave, poput ove zadnje, i sve ti je jasno...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /140305120
čovjek je sve u pravu..sasvim korektna izjava..
Zatamnjena stakla

#664 Re: AW: B&H vs Egipat

Post by Zatamnjena stakla »

udrch wrote:slabo i prema mojim vrlo niskim standardima kad su prijateljske u pitanju..
ja sam očekivao jedno 5:0 da ih mlatnemo..
HAHAHA a ja ovog

Sa mooooooog!
bierkof

#665 Re: B&H vs Egipat

Post by bierkof »

Logovan wrote:koliko god bila loša igra ovaj poraz je dobro došao. Došao je k'o kec na desetku. Hvala Egipćanima što su nas ovako lijepo spustili na zemlju. :thumbup:
ahahahaha pa bolan izgubili smo zadnje 3 prijateljske, plus slovacku u zenici koja je bila (po meni) najvaznija utakmica koju smo igrali u kvalifikacijama, mogli smo sve zavrsiti tu.
Mi gubimo i vazne utakmice kao i prijateljske, a ljudi stalno govore "dobro nam je dosao poraz"....
The 51st State

#666 Re: B&H vs Egipat

Post by The 51st State »

miki.ba wrote:
The 51st State wrote:
miki.ba wrote::lol: e svasta, odveo nas Hajrovic jednim golom... nisam znao da je dovoljan jedan gol za SP.
da bi shvatio o cemu govorim moras pratiti hronoligiju kvalifikacija i izmaci svoje razmisljanje van okvira bukvalnog.
Nisam pratio kvalifikacije, samo ti pratis kvali.
Fakat ne znam ko je ovdje bukvalac, ti koji tvrdis da nas je Hajrovic odveo na SP jednim golom ili ja. :zoka:
ne bih zelio da idem u domen sbb kbb, moje razmisljanje je legitimno u odnosu na ono sto sam gledao od fudbala koji je repka pruzila, sto naravno nikog ne sprecava da misli da smo aman zaman dostignuce kao ekipa postigli i da nam nece biti bitch slap kontinuirani u narednom periodu, zbog takvog tabu stava, nasa igra je puna rupa odavno i ne izvlace se adekvatne pouke i potezi.
agent_zero

#667 Re: B&H vs Egipat

Post by agent_zero »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam izvinjavam, ali šta vi očekujete od igrača !? Kako da igraju kad im strateg (ja opet moram o njemu) ne da nikakvu taktiku. Samo im kaže: "Hajte igrajte. Znate vi kako ćete...Sitnije, cile sitnije, pokaži im najbitnije"

I kao da nije dovoljno pogubno što se ne miješa u svoj posao, "stručnjak Pape" radi takve izmjene da ja moram brufena popiti odmah. Kolašinac, znači, davi Egipćane po terenu, i on ga zamijeni za Vranješa koji vrši alkotest hodajući po liniji. Onda, uvedeš Tina Sušića koji je pokazao da - NE ZNA ! Hadžića koji je jedva pokazao da postoji.

Emir Spahić je cool lik, hoće da prouči fatihu, i raja ga dijeli po Faceu, ali taj čovjek, nakon dvije sjajne intervencije, napravi takvu glupost da je to sramota boga i naroda. Bičakčić, onda, potvrdio da je tu negdje u levelu kluba u kojem igra.

E sad Džeko... Na stranu to što nije pokazao trud i zalaganje, na stranu to što nije doduše imao ni nešto upotrebljivih lopti, ali smatram da je sramota da mu stadion skandira ono što mu je skandirao. Halo, ljudi, najbolji igrač BIH, najbolji strijelac, čovjek nas je odveo na SP praktički i vi ga popljujete k'o Karadžića... Stvarno mi je to malo :shock:

Elem. Ovo nije prolazna, već permanentna kriza koju uzrokuje Safet Sušić. On ne zna, ne može i ne smije uvesti reda. On je večeras rekao da mu ova utakmica ne služi za provjeru za Brazil jer je "brazil još daleko"...Dakle, čovjek je nepogoda i upropastit će ovu sjajnu reprezentaciju do kraja.

A vi (Lucky i onaj drugi) nastavite nas nazivati miševima, stavljajte tabele i šta ti ja znam. Sa ovom igrom i sa ovakvim selektorom, završit ćemo na SP-u kao Sjeverna Koreja u Africi.
:thumbup: :thumbup:

Pod hitno ublehu teleću glave zvanog pape odstraniti iz reprezentacije, repku za brazil neka sprema neko ko ima pojma o današnjem fudbalu, taktici, psihološkoj pripremi i odabiru igrača. A imamo takvih, sigurno...

p.s. Kolašinac je valjda po dogovoru zamijenjem zbog one povrede protiv reala.
Last edited by agent_zero on 05/03/2014 21:36, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#668 Re: B&H vs Egipat

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote:Preskočio sam sve postove, tj. svih 20 i nešto stranica jer znam kakvi su komentari. :-) Sad ćemo od danas opet onako laprdati kako samo mi znamo i tako sve do naredne pobjede srati kako nismo za SP-a, kako Pape treba otići, kako smo užasno slabi, kako će nas Iran i Nigerija pocijepati, kako treba otjerati ovo, kako treba ono, da sad ne nabrajam. :skoljka:

:thumbup:

Takodje bi dodao da je Pjanic falio veceras kao nikad. Ljudi su nam dali sredinu koju nismo znali iskoristiti.
IcedMFEarth

#669 Re: B&H vs Egipat

Post by IcedMFEarth »

BHF_Manijak wrote:Onaj Spahic se qrci po terenu k'o da je u najmanju ruku kombinacija Terrya, Maldinija i Neste, a qrac od ovce obicni u jacim utakmicama i protiv iole jacih igraca.

Mada, onakva bezvoljnost, onako losa igra, ne bi me cudilo da je bilo kakve pinke od Egipcana. Mozes ti 5 saveza promjeniti, ali mahalski mentalitet u glavi nikad.
Utakmice jes' bila za kurca, al' mi je muka kad sam pročito ovo.
Havatar

#670 Re: B&H vs Egipat

Post by Havatar »

insomnia78 wrote:U Visokom gori :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
:pisnuo:
svi u napad

#671 Re: B&H vs Egipat

Post by svi u napad »

oldschool wrote:Poraz kao poraz nije strašna stvar, desi se. Bole stvari koje su rezultirale porazom, pa ćemo redom krenuti:

-Taktika, uvijek ista, nije bitno s kim igramo. Safet nikako da nauči da nas uvijek tehnički jake reprezentacije, gdje Egipat ima još i brze igrače, pometu na terenu. Mora žrtvovati nekog od napadača, da bi konkurentan bio, no on kao mazga pravi rokade u timu i nesposbnog za prodor, igrača tipa Inzaghi(Ibiševića) stavlja na krilo. Za nadati se da će nekad progledati;

-Pozivanje igrača i slične zasluge. Pažljivo smo gledali Svena, čovjek je katastrofalan. Brojali smo mu dodavanja, gledali kako se postavlja, pokriva teren, sve nula. Imao je preko 30 pogrešnih dodavanja i prestali smo, kao duh stoji na terenu i šeta se, ne prati protivničke suigrače, sudara se s našim, jedino što ima tehniku, ali nikada ne uputi tačan pas. Ne treba niko da igra zarad zasluga. Da je Low slušao ikoga nikada Muler ne bi zaigrao, gdje ga je Maradona ismijavao pa ga ovaj zauvijek upamtio(kvalifikacije nije ni igrao). Kvalifikacije traju dugo i ako se neko pojavi pola godine prije početka treba da igra, interes reprezentacije treba da je vrhovni. Za Sušića bi Muler trebao odigrati koju sezonu, zabiti petnaest golova da zaigra. Spahić je poznat kao kiks igrač, no borbenošću, postavljanjem je nadoknađivao mnoge minuse. Međutim, tužno je bilo gledati šta mu danas rade igrači, jednostavno ga je vrijeme pregazilo, postao je i spor.

-igrači tipa Vršajević, Šunjić, Zahirović, Sušić, Višća su šestoki promašaji. Višća ima šest sekundi da centrira, nigdje igrača oko njega i on po zemlji šalje loptu, koja jedva dođe do igrača Egipta, koji je udaljen od njega 6-7 metara, tuga. Vrško od deset uputi jedan centaršut u visini glave, ostali nisu vrijedni pažnje.

Nadam se da će Sušić neke stvari napokon uvidjeti, da će mu neko suflirati na neki način, ali ne treba se previše nadati. Nigdje ne piše da Džeko i Ibišević moraju igrat. Tužno mi je bilo igrati kako se Hajrović otkriva i niko mu ne želi dati loptu, a stalno se ide na Višću koji samo vraća loptu Seji i tako u krug. Hajrović sam mora uzeti loptu, predriblati i da pokaže da mu se treba dati loptu, momak koji definitivno treba igrati u prvoj postavi. Nadam se da će do utakmice s Nigerijom mnoge stvari doći na svoje:D
Ovo procitati vise puta posebno oni koji govore da je Tino bio dobar. Za njih bi preporucio da odmah pogledaju jos jednom drugo poluvrijeme i igru Tine a onda pod hitno da odu ocnom ljekaru. Molim forumase da ne psuju Susica to ce uciniti moj zemo Lacky. Nije sramota izgubiti ali ne stvoriti ni dvije sanse na tekmi, ne zalagati se, stajati kraj klupe ne podviknuti na igrace, te svojom igrom tako "obradovati" navijace koji te svuda po svijetu prate je zaista sramota. Znam da nece Ovako se zalagati na WM ali sa ovom taktikom ne mozemo nikokga pobijediti jer smo procitani a Pape nema muda da neke igrace zamjeni. Izetu ne da sansu a i neki igraci ga bojkotuju. Egipatski trener pruza sansu svim igracima a nasi sjede na klupi. Oni sto misle da bi Vaha napustio repku se grdno varaju. Vaha bi odavde otjerao 5-6 igraca a na terenu bi igrali oni koji se trude i zele da igraju. Kola su krenula niz brdo i mislim da poslije WM treba promjeniti vozaca Papeta ako zelimo ostati u vrhu. Tuzan sam i razocaran. Dobro da ne odoh na tekmu. Naprijed BiH
Šibicar

#672 Re: B&H vs Egipat

Post by Šibicar »

BHF_Manijak wrote:Onaj Spahic se qrci po terenu k'o da je u najmanju ruku kombinacija Terrya, Maldinija i Neste, a qrac od ovce obicni u jacim utakmicama i protiv iole jacih igraca.

Spahić je uvijek bio gmaz,samo što ga raja gotivi.
soccerfan88

#673 Re: B&H vs Egipat

Post by soccerfan88 »

Crvena Tifoza wrote:

:thumbup:

Takodje bi dodao da je Pjanic falio veceras kao nikad. Ljudi su nam dali sredinu koju nismo znali iskoristiti.
Ja sam napisao da je nas vezni red bez Pjane i Misketa, ili bar jednog od dvojice, ravan 0! Ma kakvoj crnoj 0, debeli minus 8-)
Zatamnjena stakla

#674 Re: B&H vs Egipat

Post by Zatamnjena stakla »

Pape zvani strucnjak.

Sa mooooooog!
BHF_Manijak

#675 Re: B&H vs Egipat

Post by BHF_Manijak »

I jos da dodam, mislim da smo jedina ekipa u svijetu koja igra sa 2 napadaca i 4 veznjak, a kod koje se ta dvojica napadaca vracaju po loptu na centar i igraju po krilu. Strasno.

Vezni red je bio obicni qrac i o nakvoj postavic moralo je biti mjesta za Izeta. Da je bar Medunjanin igrao skroz ofanzivno, jer je najkreativniji od njih u vezi, ali jok. Mi smo imali 2 igraca isred odbrane i napdace na centru.

@Sibicar. Vecinom, tako je. Mislim nije borbenost i srcanost ako ja frajeru nogu polomim ili ako nakon svakog faula jebem protivniku majku i hocu da ga bijem.
Locked