novi brak poslije starog...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MedenoSrce
#651 Re: novi brak poslije starog...
ma ja to onima sto zale za onim sto se desilo jer znam jednu osobu u slicnoj situaciji
sto bi rekla moja nana, nikad ne znas sta ti je hair. Ili, ono sto te potrefilo nikako te nije moglo zaobici.
sto bi rekla moja nana, nikad ne znas sta ti je hair. Ili, ono sto te potrefilo nikako te nije moglo zaobici.
-
butmir
#652 Re: novi brak poslije starog...
1.U trecem sam braku.
2.Isti film,drugi glumci.(Scenario,zaplet,rasplet...itd)
3.Ne zeni se,makar slame jeo.
4.Ljubav je teski hormonalni poremecaj.
Bernard Shaw:"Covjek koji se drugi put zeni,nije zasluzio ni da mu prva umre".
- al_akhisari
#653 Re: novi brak poslije starog...
...ponekad, ono što se u trenutku čini kao poraz, katastrofa, zapravo se pokaže kao nužan korak i početak nečega velikog i lijepogMedenoSrce wrote:ma ja to onima sto zale za onim sto se desilo jer znam jednu osobu u slicnoj situaciji
- Matzan
#655 Re: novi brak poslije starog...
butmir wrote:1.U trecem sam braku.
Čovjek sve objasnio. Kratko i jasno.
Ko je jedanput ispao konj/budala/naivac..... i drugi/treći/n-ti put će.
- al_akhisari
#656 Re: novi brak poslije starog...
- vivak
#657 Re: novi brak poslije starog...
- alijagoro
#658 Re: novi brak poslije starog...
Nevin pogled I dobro tijelovivak wrote:alijagoro wrote:Cim je prvi put povali,nece vise biti tako slatkakiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu![]()
![]()
.
Povaljivo sam ja i sladje jarane, al ova ima ono nesto
-
butmir
#659 Re: novi brak poslije starog...
Jesam!vivak wrote:butmir wrote:1.U trecem sam braku.
![]()
![]()
jesi izvuko kakvu pouku?
Covjek se uci dok je ziv,a umre blesav.
-
Sunny-7
#660 Re: novi brak poslije starog...
Sve zene pod istu kapu! Ako sam sta naucila u zivotu jeste da ne smijem generalizirati. Steta sto ti to radis, a samo na osnovu licnog iskustva.direktni wrote:Ramo, žene su pragmatičnije i džaba je nama što znamo, šta želimo i šta ne želimo. Žene donose jednostrane odluke i primarno im je samo ono što ONE hoće. Udat će se i živjeti sa nekim godinama iako im ne odgovara, rodit će djecu i bit će sve OK desetljeće, dva i više. Postanu ekonomski neovisne, zaposle se i razjebu porodicu, jer zašto bi morala dijeliti tu svoju zaradu sa porodicom, kada je može trošiti na drugi način. Rijetko će koja otići, ako nema posla. To je čisti pragmatizam, gdje je žena primarna sama sebi. Sebičnost im je malo i Bog/priroda podario/la hromozomima kojim "proizvode" same sebe. I za sve, ama baš za sve imaju izgovor i opravdanje.Ramzess Veliki wrote:Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
I ko će ti dati garanciju da ti se neće isto desiti u novom braku.
Muškarci će rijetko ostaviti ženu-porodicu, zato što je izdržava ili više doprinosi.
Zapitas li se ikad jesi li ti zaista bio tako dobar kako sebe vidis?! Ima li u tom neuspjehu tvog braka imalo i tvog udjela?
-
Sunny-7
#661 Re: novi brak poslije starog...
@Direktni,
Procitaj jos jednom svoj prethodni post, ono je ocit primjer generaliziranja zena!
Sve sto pises je tvoje licno, subjektivno vidjenje stvari.
Mene vrijedja kad onako nesto procitam, jer ja znam da nisam takva. Isto kao sto znam kakav je bio moj bivsi, ali ne mora znaciti da su svi muskarci isti kao on. Pa vas ne vrijedjam nikakvim poredjenjem, opisom, dodavanjem nekakvih pridjeva, osobina sto su vezane samo za jednog loseg.
Zatvori tu knjigu kad je ona vec zatvorila.
*ebo zivot kad izgubis povjerenje u ljude. I zene i muskarce. Znas i sam da nas ima divnih
Opusti se ba malo, rijesi se te gorcine i prozivi ostatak zivota radujuci se lijepim stvarima, dogadjajima, trenucima, prekratko smo ovdje svi da ga protracimo analizirajuci svoje i greske drugih. I ne budi nepravedan prema zenama! 
Sta znas, posto je tema "Novi brak poslije starog", mozda se ozenis opet

Procitaj jos jednom svoj prethodni post, ono je ocit primjer generaliziranja zena!
Sve sto pises je tvoje licno, subjektivno vidjenje stvari.
Mene vrijedja kad onako nesto procitam, jer ja znam da nisam takva. Isto kao sto znam kakav je bio moj bivsi, ali ne mora znaciti da su svi muskarci isti kao on. Pa vas ne vrijedjam nikakvim poredjenjem, opisom, dodavanjem nekakvih pridjeva, osobina sto su vezane samo za jednog loseg.
Zatvori tu knjigu kad je ona vec zatvorila.
*ebo zivot kad izgubis povjerenje u ljude. I zene i muskarce. Znas i sam da nas ima divnih
Sta znas, posto je tema "Novi brak poslije starog", mozda se ozenis opet
- vivak
#662 Re: novi brak poslije starog...
Svaki respekt Direktnom al Suny je u pravu,nikom razvod lako ne padne al trzni se malo,ko je jebe mozda nije valjala mozda nisi ni ti mozda ste i ti ona ok al u kombinaciji ne valjate,bilo sta je bilo guraj dalje,jedan je zivot 
- ovo_malo_duse
#663 Re: novi brak poslije starog...
Malo malo pa tema od razvodu evo da i ovdje dam svoj doprinos sve jos uvjek isto kao na kraju price, stim da maloj nije vise 15 mjeseci nego 3,5 godine.
Zabavljali se godinu i pol obadvoje zreli u kasnim 20_im i odlucili vjencali se, preselili u novi stan sve super, prodze godina i primjetis kako se osoba mjenja, ne interesuju vas vise iste stvari u kojima ste prije uzivali. Dan za danom zivot postaje sve gori, nemate vise ni iste ciljeve ni zelje. Promjenila se skroz, za nepovjerovati, pocinju svadze, netrpeljivost, odlasci u krajnost i inat.
Helem nakon sto sebe uhvatim da sjedim u pola 3 u noci da mi trne lijeva ruka dok pijem kahvu i pusim cigaretu. Kazem zajebi ovaj zivot i naputim sve. RAZVOD. Svijet mi se srusio, sve imam a prazno sto rece postavljac teme.
Prijatelj mi kaze, citiram " hajde ne sikiraj se neznas, zasto te Allah dz.s izveo iz tog, mozda da ti te uvede u nesto bolje." ( njoj sam sve ostavio kada sam otisao, otisao sam sa 2 torbe bukvalno )
I uveo me u nesto o cemu sam sanjao.
Godinu nakon razvoda upoznao sam djevojku, i to ovdje na forumu slucajno, odem na njenu temu repliciram , ona meni, nastavimo na pp. Msn . 3 mjeseca kuckamo bez da se vidimo, pricali jos jedan rastabirili do detalja ko smo i sta smo ista zelimo od zivota. Upoznali se zabavljli nekih 6 mjeseci i vjencali se. Vec 4_u godinu u braku smo imamo curicu 15 mjeseci. Zivimo kao jedna dusa, imamo iste zelje i ciljeve, volimo se. Bude i pokoji kamen na putu ali ga zajedno sutnemo. Sretan sam i rahat.
Et brak nakon razvoda , definitivno
-
ZenaZbrkovima
#664 Re: novi brak poslije starog...
pihhhh, najezih seovo_malo_duse wrote:Malo malo pa tema od razvodu evo da i ovdje dam svoj doprinos sve jos uvjek isto kao na kraju price, stim da maloj nije vise 15 mjeseci nego 3,5 godine.![]()
Zabavljali se godinu i pol obadvoje zreli u kasnim 20_im i odlucili vjencali se, preselili u novi stan sve super, prodze godina i primjetis kako se osoba mjenja, ne interesuju vas vise iste stvari u kojima ste prije uzivali. Dan za danom zivot postaje sve gori, nemate vise ni iste ciljeve ni zelje. Promjenila se skroz, za nepovjerovati, pocinju svadze, netrpeljivost, odlasci u krajnost i inat.
Helem nakon sto sebe uhvatim da sjedim u pola 3 u noci da mi trne lijeva ruka dok pijem kahvu i pusim cigaretu. Kazem zajebi ovaj zivot i naputim sve. RAZVOD. Svijet mi se srusio, sve imam a prazno sto rece postavljac teme.
Prijatelj mi kaze, citiram " hajde ne sikiraj se neznas, zasto te Allah dz.s izveo iz tog, mozda da ti te uvede u nesto bolje." ( njoj sam sve ostavio kada sam otisao, otisao sam sa 2 torbe bukvalno )
Godinu nakon razvoda upoznao sam djevojku, i to ovdje na forumu slucajno, odem na njenu temu repliciram , ona meni, nastavimo na pp. Msn . 3 mjeseca kuckamo bez da se vidimo, pricali jos jedan rastabirili do detalja ko smo i sta smo ista zelimo od zivota. Upoznali se zabavljli nekih 6 mjeseci i vjencali se. Vec 4_u godinu u braku smo imamo curicu 15 mjeseci. Zivimo kao jedna dusa, imamo iste zelje i ciljeve, volimo se. Bude i pokoji kamen na putu ali ga zajedno sutnemo. Sretan sam i rahat.
- edo_79
#665 Re: novi brak poslije starog...
Kuda najviše ... po ušimaZenaZbrkovima wrote:pihhhh, najezih seovo_malo_duse wrote:Malo malo pa tema od razvodu evo da i ovdje dam svoj doprinos sve jos uvjek isto kao na kraju price, stim da maloj nije vise 15 mjeseci nego 3,5 godine.![]()
- bajadera7
#666 Re: novi brak poslije starog...
dječak sa šibicama wrote:Meni ciganka gatala prije 20 godina, kaze zenices se najmanje dva puta... tako da imam fore jos jednom.
Jos nisam izasao iz bonusa![]()
- Ramzess Veliki
#667 Re: novi brak poslije starog...
Poslije toga "dok vas smrt ne rastavi" matičar bi trebao podijeliti dvocjevke mladencima da to malo ozbiljnije zazvuči ...ho oponopono wrote:...joj i tebe, pa danas nema garancije nizasto, ziv je to odnos...nikad ne znas sta se moze desiti...
...onu furku sto maticar veli dok vas smrt ne rastavi pa to treba izbaciti pobogu, to zajebi zesci i prepreka da se odvazis za novi odnos jer jebote nije islo u proslom
...ma svako svojim tokom, ako odgovarate si, bicete skupa dokle god je tako makar zivcirali jedno drugo do besvjesti ali to ne mijenja cinjenicu da se volite zaista...ma daj Ramzes pa zar i ti?!
- Ramzess Veliki
#668 Re: novi brak poslije starog...
Bitno je pokušavati. Eno moj poznanik u pedesetim stalno pokušava. Mjesec dva ... najviše tri i ustanovi da mu ta ne paše pa krene sa drugom. Obično mu je triger za novu vezu gomila neopranog posuđa. Ali čovjek se ne predaje ... veli da je svakoj našao mahanu ali je optimista.vivak wrote:Ramzess Veliki wrote:Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?
- Ramzess Veliki
#669 Re: novi brak poslije starog...
Usvoji ... sevap ... ja kad vidim onu malu napuštenu dječicu bez roditelja srce mi se slama. Da mogu finansijski sigurno bih usvajao ... ta malena dječica su tako sretna kad ih posvoje novi roditelji, oni samo o tome pričaju i maštaju, kako će neki dobar par doći i biti im mama i tata ...vivak wrote:Ramzess Veliki wrote:Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?
I sve što traže je ljubav ...
- Ramzess Veliki
#670 Re: novi brak poslije starog...
Znam ja to ... ali nisu ni sve žene iste, kao ni svi muškarci.direktni wrote:Ramo, žene su pragmatičnije i džaba je nama što znamo, šta želimo i šta ne želimo. Žene donose jednostrane odluke i primarno im je samo ono što ONE hoće. Udat će se i živjeti sa nekim godinama iako im ne odgovara, rodit će djecu i bit će sve OK desetljeće, dva i više. Postanu ekonomski neovisne, zaposle se i razjebu porodicu, jer zašto bi morala dijeliti tu svoju zaradu sa porodicom, kada je može trošiti na drugi način. Rijetko će koja otići, ako nema posla. To je čisti pragmatizam, gdje je žena primarna sama sebi. Sebičnost im je malo i Bog/priroda podario/la hromozomima kojim "proizvode" same sebe. I za sve, ama baš za sve imaju izgovor i opravdanje.Ramzess Veliki wrote:Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
Muškarci će rijetko ostaviti ženu-porodicu, zato što je izdržava ili više doprinosi.
Žene jesu kalkulatorke, pragmatične i uništit će te ako samo na tren popustiš.
I ljubav im traje kratko ... dok ih ne popusti ta hormonalna faza.
Voljeće te i čuvaće te jedino ako ju je konstantno strah da te ne odvede druga. Njima taj vid takmičenja jednostavno treba ... da si ti poželjan drugima, i da joj druge na tebi zavide.
I moraš biti od riječi. Testiraće te. Ako na prvu stvar sa kojom se ne slažeš ne odeš i ne ostaviš je, najeb'o si. Testiraće tvoj limit trpljenja dok ne pukneš, pa će ti plakati danima i grliti noge, preklinjati da je primiš nazad - iskalkulisano, jer zna dokle može, i to će biti zabetonirana pozicija ako dopustiš. Moraš biti čak i više pragmatičan da bi te cijenila i bojala se napuštanja.
Moraš biti mudar, sa ženama se postupa jednako kao kad dresiraš psa - daješ samo kao nagradu za nešto što je dobro učinila, nikako dati poklon pa očekivati da će postati bolja. Ubezobraziće se. Nikada davati skupe poklone, samo male sitnice kao znak pažnje, inače će te smatrati budalom za deranje.
Na kraju kad sve shvatiš o ženama, kakav trebaš biti da bi ona bila ono što želiš ... lakše je dići ruke od tog posla, i lagano svojim poslom ... kafane, šeme za dan dva, pecanje, motori, auta, utakmice sa rajom, planinarenje, lov, alpinizam, bungi jumping, rafting ... sve što inače u braku ne bi sustigao.
-
Sunny-7
#671 Re: novi brak poslije starog...
Ubi vas prica, obojicu!Ramzess Veliki wrote:Znam ja to ... ali nisu ni sve žene iste, kao ni svi muškarci.direktni wrote: Ramo, žene su pragmatičnije i džaba je nama što znamo, šta želimo i šta ne želimo. Žene donose jednostrane odluke i primarno im je samo ono što ONE hoće. Udat će se i živjeti sa nekim godinama iako im ne odgovara, rodit će djecu i bit će sve OK desetljeće, dva i više. Postanu ekonomski neovisne, zaposle se i razjebu porodicu, jer zašto bi morala dijeliti tu svoju zaradu sa porodicom, kada je može trošiti na drugi način. Rijetko će koja otići, ako nema posla. To je čisti pragmatizam, gdje je žena primarna sama sebi. Sebičnost im je malo i Bog/priroda podario/la hromozomima kojim "proizvode" same sebe. I za sve, ama baš za sve imaju izgovor i opravdanje.
Žene jesu kalkulatorke, pragmatične i uništit će te ako samo na tren popustiš.
I ljubav im traje kratko ... dok ih ne popusti ta hormonalna faza.
Voljeće te i čuvaće te jedino ako ju je konstantno strah da te ne odvede druga. Njima taj vid takmičenja jednostavno treba ... da si ti poželjan drugima, i da joj druge na tebi zavide.
I moraš biti od riječi. Testiraće te. Ako na prvu stvar sa kojom se ne slažeš ne odeš i ne ostaviš je, najeb'o si. Testiraće tvoj limit trpljenja dok ne pukneš, pa će ti plakati danima i grliti noge, preklinjati da je primiš nazad - iskalkulisano, jer zna dokle može, i to će biti zabetonirana pozicija ako dopustiš. Moraš biti čak i više pragmatičan da bi te cijenila i bojala se napuštanja.
Moraš biti mudar, sa ženama se postupa jednako kao kad dresiraš psa - daješ samo kao nagradu za nešto što je dobro učinila, nikako dati poklon pa očekivati da će postati bolja. Ubezobraziće se. Nikada davati skupe poklone, samo male sitnice kao znak pažnje, inače će te smatrati budalom za deranje.
Na kraju kad sve shvatiš o ženama, kakav trebaš biti da bi ona bila ono što želiš ... lakše je dići ruke od tog posla, i lagano svojim poslom ... kafane, šeme za dan dva, pecanje, motori, auta, utakmice sa rajom, planinarenje, lov, alpinizam, bungi jumping, rafting ... sve što inače u braku ne bi sustigao.
- vivak
#672 Re: novi brak poslije starog...
Ramzess Veliki wrote: Usvoji ... sevap ... ja kad vidim onu malu napuštenu dječicu bez roditelja srce mi se slama. Da mogu finansijski sigurno bih usvajao ... ta malena dječica su tako sretna kad ih posvoje novi roditelji, oni samo o tome pričaju i maštaju, kako će neki dobar par doći i biti im mama i tata ...![]()
Lakse mi je onda napravit bebaca nekoj stuhi i platit joj za tu uslugu,kosta manje vremena i zivaca od usvajanja kad si samac jelde?
- Ramzess Veliki
#673 Re: novi brak poslije starog...
Pa ja to svakome kome ne idu veze i kažem - napravi vanbračno, voli dijete i obilazi ga, plaćaj alimentaciju i kupi motor.vivak wrote:Ramzess Veliki wrote: Usvoji ... sevap ... ja kad vidim onu malu napuštenu dječicu bez roditelja srce mi se slama. Da mogu finansijski sigurno bih usvajao ... ta malena dječica su tako sretna kad ih posvoje novi roditelji, oni samo o tome pričaju i maštaju, kako će neki dobar par doći i biti im mama i tata ...![]()
Lakse mi je onda napravit bebaca nekoj stuhi i platit joj za tu uslugu,kosta manje vremena i zivaca od usvajanja kad si samac jelde?
- Ramzess Veliki
#674 Re: novi brak poslije starog...
Ma ja sam tu samo da zakuhavam ...Sunny-7 wrote:Ubi vas prica, obojicu!![]()
-
arena1
#675 Re: novi brak poslije starog...
Bože sačuvaj razmišljanja
Kao da je život nešto što unaprijed ide po određenom redu i redosljedu , pravlima ,propisima , nečim što je zacrtano , pa nema ni slučajno odstupanja.
Jednom udat/oženjen i ni slučajno više ako nešto krene krivim putem pa dođe do razvoda.Nema druge šanse ni za onog koji ostavlja ni za onog koji je ostavljen.Jer onaj koji ostavlja je rasturač porodice,otpad,šljam i mora goriti na lomači, a onaj koji je ostavljen će u svom bijesu patiti i tugovati proklinjati tu osobu što ga je ostavila i u svemu tome sebi zamagliti um da ne vidi da život ide dalje i da na svijetu postoji neka druga osoba s kojom može naći mir.
Svi oni koji pričaju da ne bi voljeli imati nekoga poslije razvoda LAŽU.Ne mora to biti brak na papiru , al da svakoj osobi ne treba neko s kim će ujutro u pidžami popiti kafu, otići na izlet ili sjediti kući i gledati film je jednostavno neodrživa teza.
Svako ima pravo na drugu šansu i svi je žele ,mada većina vjerovatno to neće priznati.
Kao da je život nešto što unaprijed ide po određenom redu i redosljedu , pravlima ,propisima , nečim što je zacrtano , pa nema ni slučajno odstupanja.
Jednom udat/oženjen i ni slučajno više ako nešto krene krivim putem pa dođe do razvoda.Nema druge šanse ni za onog koji ostavlja ni za onog koji je ostavljen.Jer onaj koji ostavlja je rasturač porodice,otpad,šljam i mora goriti na lomači, a onaj koji je ostavljen će u svom bijesu patiti i tugovati proklinjati tu osobu što ga je ostavila i u svemu tome sebi zamagliti um da ne vidi da život ide dalje i da na svijetu postoji neka druga osoba s kojom može naći mir.
Svi oni koji pričaju da ne bi voljeli imati nekoga poslije razvoda LAŽU.Ne mora to biti brak na papiru , al da svakoj osobi ne treba neko s kim će ujutro u pidžami popiti kafu, otići na izlet ili sjediti kući i gledati film je jednostavno neodrživa teza.
Svako ima pravo na drugu šansu i svi je žele ,mada većina vjerovatno to neće priznati.