BAKIRE ODLAZI

Post Reply
sulejman1

#651 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

MuaDib wrote:Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića. Ovo će biti najzanimljivija kampanja do sada, kampanja u kojoj će se bez izkakvih suzdržavanja udariti na nosioce vlasti i kojom će opozicija demaskirati sve pokušaje trivializacije biračkog prava.
Inžinjeri odlaze iz cijelog regiona jer zapad ima razvijenu industriju koja takve bolje plaća, nemoj se previše truditi da nakačiš ljudima breme koje nije njihovo :oops:
Radončić, Komšić, Čović, Dodik nisu pogubni za BiH???
hizo ramidovic

#652 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

sulejman1 wrote: Inžinjeri odlaze iz cijelog regiona jer zapad ima razvijenu industriju koja takve bolje plaća, nemoj se previše truditi da nakačiš ljudima breme koje nije njihovo :oops:
fenomenalno opravdanje za 20 godina nerada, lopovluka, kriminala, neznanja...
svaka ti cast, ovoga se jos niko nije sjetio!
sulejman1

#653 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

zuka-j wrote:MATER VAM JEBEM ZA EPIDEMIJU MRSA NA PORODILIŠTU JEZERO, SVIMA IZ SDA I NJIHOVIM SIMPATIZERIMA ŽELIM DA OBOLE OD ISTE KO I NJIHOVOJ DJECI, JEBEM TI BAKIRE MRTVA ALIJU I ONU MATER PSIHOPATU LOPOVKU ŠTO JE KRALA ZLATO U TURSKOJ, JEBEM TI BAKIRE MATER ZA SVE VEZE S KRIMINALCIMA OD TIGRA DO NASERA PA PREKO DILANJA HEROINA JEBEM TI HADUME MATER ŠUPAČKU I PODRUMAŠKU JEBEM MATER SVIMA IZ SDA REDOM A SEBIJU JEBEM U ŠUPAK USRANI I ONE GAĆE ADIDAS http://www.ibar.ba/ukrala-gace-sebiji-i ... ima-video/
Hitno na psihijatriju jarane, nemože tebi psovka pomoći da dižeš radončića sa dna. Žao mi te "idol" ti je pao gore nego da je rokno sa tornja, tako nemoj se sekirati previše, nema tu pomoći :lol: :lol: :lol:
sulejman1

#654 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

hizo ramidovic wrote:
sulejman1 wrote: Inžinjeri odlaze iz cijelog regiona jer zapad ima razvijenu industriju koja takve bolje plaća, nemoj se previše truditi da nakačiš ljudima breme koje nije njihovo :oops:
fenomenalno opravdanje za 20 godina nerada, lopovluka, kriminala, neznanja...
Ko kaže da nije bilo lopovluka, lopov ima ime i prezime, i Sud je taj koji je mjerodavan da sudi a ne ti član SBB ili DF. Ljudi su hodali po bijelom svijetu i za vrijeme tite i drugi pa pšta. Nemoj misliti da sam ja SDA član, samo objektivno i racionalno razmišljam :shock:
Trebam te

#655 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Trebam te »

sulejmanbay, fakat mozes li pojasniti sta ti branis?? :mrgreen:
MuaDib

#656 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MuaDib »

sulejman1 wrote:
MuaDib wrote:Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića. Ovo će biti najzanimljivija kampanja do sada, kampanja u kojoj će se bez izkakvih suzdržavanja udariti na nosioce vlasti i kojom će opozicija demaskirati sve pokušaje trivializacije biračkog prava.
Srednje razvijena industrija preko 70% postala ruševina tokom rata, ostatak od 30% funkcioniše prilično dobro, iako smo bili nekonkurentni i prije rata, danas ipak imamo uspješne primjere 8)
Kako da ne, 70% treće ex-yu industrijske regije je bio pod kontrolom legalnih vlasti RBiH, te je bilo očuvano oko 60% industrijskih kapaciteta, dok je preostalih uništenih 40-tak % se odnosilo na industrijske zone Sarajeva, Lašvanske doline, Mostara i djelom Bihaća. Sam podatak da je Konjuh Živinice 1997. godine opremio sve škole novim školskim namještajem u Sarajevu, pa propao dovoljno govori.
sulejman1

#657 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Trebam te wrote:sulejmanbay, fakat mozes li pojasniti sta ti branis?? :mrgreen:
Nemam ja potrebe braniti Bakira i SDA, ali imam potrebe da kažem nekim zadojenim avazovcima da svi ljudi ne čitaju avaz i pogotovu ne vjeruju čovjeku koji ruši državu i našu budućnost za koju smo iskrvarili, to ti je u najkraćem.
sulejman1

#658 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

MuaDib wrote:
sulejman1 wrote:
Srednje razvijena industrija preko 70% postala ruševina tokom rata, ostatak od 30% funkcioniše prilično dobro, iako smo bili nekonkurentni i prije rata, danas ipak imamo uspješne primjere 8)
Kako da ne, 70% treće ex-yu industrijske regije je bio pod kontrolom legalnih vlasti RBiH, te je bilo očuvano oko 60% industrijskih kapaciteta, dok je preostalih uništenih 40-tak % se odnosilo na industrijske zone Sarajeva, Lašvanske doline, Mostara i djelom Bihaća. Sam podatak da je Konjuh Živinice 1997. godine opremio sve škole novim školskim namještajem u Sarajevu, pa propao dovoljno govori.
Naravno da je bilo svašta u privatizaciji, a pod 70% računam pored ruševina i izgubljena tržišta, tehnološki zaostatak, stručnu kadrovsku zaostalost što je dovoljno da je preduzeće u problemima. I još da dodam da je vlada FBiH uložila stotine miliona na sanaciju i pokretanje proizvodnje, ali džaba, navedni problemi su bili preveliki da bi se proizvodnja osposobila u mnogim preduzećima, neka su nešto radila ali to je bio promašaj jer nemamo dobre menadžere, za koje je trebalo vremena da se otškoluju i steknu iskustva
Last edited by sulejman1 on 27/08/2014 11:32, edited 1 time in total.
Dozer

#659 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

sulejman1 wrote: Stvarno ste smiješni, sve što je izgrađeno u ovoj državi škole, zdravstvene ustanove, putevi, zakoni, energetski sektor, poduzetništvo, poticaji, stambena pitanja, invalidi, borci, provođenje dejtonskog sporazuma, izgradnja institucija, povratak, dovođenje investicija, rekonstrukcija kulturnog naslijeđa i mnogi slični projekti, sve je to djelo preko 90% SDA, a što se tiče 23 godine vladanja, bez računanja rata SDA je imala stvarnu vlast svega dva mandata, zadnjih 8 godina uopće nisu vodili glavnu riječ u BIH, već su pokušavala da sačuvaju ono što su izgradili prije da to SDP sve ne rasturi ;-)
Zaista ne mogu, a da te ne upitam - sta je od svega ovoga sto si nabrojao SDA izgradila svojim sredstvima, radom i trudom, a nije izgradjeno i/ili popravljeno ino parama, vecinom doniranim, a onda i kreditiranim?

Covjece...upravo u ovome je osnovni i glavni problem SDA vladavine (ali i SDS/SNSD i HDZs takodjer) - umjesto da su se potrudili da revitalizuju, a onda i unaprijede ekonomiju gdje god su mogli, i time otvore hiljade i hiljade radnih mjesta, oni su uradili upravo suprotno, tj. skrkali su i obezvrijedili sve sto su mogli, unistili, a onda za male pare privatizovali (vecinom za certifikate), pa za neuporedivo vece prodali (kes).
O kakvoj izgradnji institucija pricas?! Fizickoj ili funkcionalnoj?
Ako je fizicka - sta su to izgradili, a da se nisu zaduzili ili da im nije donirano?
Ako je funkcionalna - koja to institucija u ovoj zemlji funkcionise kako treba? Sudstvo? Policija? Zdravstvo? Skolstvo? Mislim...hajde da se ne zajebavamo o ovome...odrasli smo ljudi...
A ako je ovo "zadojeni avazovci" upuceno meni, onda ti moram reci da si totalno fulio - ne citam Avaz. Tacnije, u zivotu ga nisam kupio.

@weredsf
2014 - 1991 = 23. Prosta matematika. Osim ako ti ne mislis da je SDA u nekom periodu bila van vlasti, tj. u opoziciji?
Nije, haveru, nije. Vlast kod nas ima vise nivoa, kao sto znas, a pare i moc su na srednjem i lokalnom nivou, ne na drzavnom. A upravo su srednji i lokalni nivoi i danas, kao i prije 18 godina (zanemarimo ratni period), pod vlascu SDA. Dakle, ne lupetajte gluposti, please... :roll:
sulejman1

#660 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Dozer wrote:
sulejman1 wrote: Stvarno ste smiješni, sve što je izgrađeno u ovoj državi škole, zdravstvene ustanove, putevi, zakoni, energetski sektor, poduzetništvo, poticaji, stambena pitanja, invalidi, borci, provođenje dejtonskog sporazuma, izgradnja institucija, povratak, dovođenje investicija, rekonstrukcija kulturnog naslijeđa i mnogi slični projekti, sve je to djelo preko 90% SDA, a što se tiče 23 godine vladanja, bez računanja rata SDA je imala stvarnu vlast svega dva mandata, zadnjih 8 godina uopće nisu vodili glavnu riječ u BIH, već su pokušavala da sačuvaju ono što su izgradili prije da to SDP sve ne rasturi ;-)
Zaista ne mogu, a da te ne upitam - sta je od svega ovoga sto si nabrojao SDA izgradila svojim sredstvima, radom i trudom, a nije izgradjeno i/ili popravljeno ino parama, vecinom doniranim, a onda i kreditiranim?

Covjece...upravo u ovome je osnovni i glavni problem SDA vladavine (ali i SDS/SNSD i HDZs takodjer) - umjesto da su se potrudili da revitalizuju, a onda i unaprijede ekonomiju gdje god su mogli, i time otvore hiljade i hiljade radnih mjesta, oni su uradili upravo suprotno, tj. skrkali su i obezvrijedili sve sto su mogli, unistili, a onda za male pare privatizovali (vecinom za certifikate), pa za neuporedivo vece prodali (kes).
O kakvoj izgradnji institucija pricas?! Fizickoj ili funkcionalnoj?
Ako je fizicka - sta su to izgradili, a da se nisu zaduzili ili da im nije donirano?
Ako je funkcionalna - koja to institucija u ovoj zemlji funkcionise kako treba? Sudstvo? Policija? Zdravstvo? Skolstvo? Mislim...hajde da se ne zajebavamo o ovome...odrasli smo ljudi...
A ako je ovo "zadojeni avazovci" upuceno meni, onda ti moram reci da si totalno fulio - ne citam Avaz. Tacnije, u zivotu ga nisam kupio.

@weredsf
2014 - 1991 = 23. Prosta matematika. Osim ako ti ne mislis da je SDA u nekom periodu bila van vlasti, tj. u opoziciji?
Nije, haveru, nije. Vlast kod nas ima vise nivoa, kao sto znas, a pare i moc su na srednjem i lokalnom nivou, ne na drzavnom. A upravo su srednji i lokalni nivoi i danas, kao i prije 18 godina (zanemarimo ratni period), pod vlascu SDA. Dakle, ne lupetajte gluposti, please... :roll:
Krediti su dizani u zadnji 8 godina za vrijeme SDP i drugih
Last edited by sulejman1 on 27/08/2014 22:47, edited 1 time in total.
Dozer

#661 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Za kredite - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za "dizati" - mislis "dizani"? :D (sad mi je puno stvari jasnije ;))

Na ogromnu zalost SDA, tacno do prije otprilike 8-9 godina ovdje je bila poplava donacija. Onda polako presusuju, pa je, logicno, potrebno krenuti u kredite kako bi se namirile fabrikovane socijalne kategorije, ali i enormna i takodjer fabrikovana administracija. Jasno, ovo se ne smije ispustiti iz ruku jer to je upravo ta SDA glasacka masina. Ako bi tu zafalilo, to je direktni rizik za naredne izbore ;)
Last edited by Dozer on 27/08/2014 11:40, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#662 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

sulejman1 wrote:
hizo ramidovic wrote: fenomenalno opravdanje za 20 godina nerada, lopovluka, kriminala, neznanja...
Ko kaže da nije bilo lopovluka, lopov ima ime i prezime, i Sud je taj koji je mjerodavan da sudi a ne ti član SBB ili DF. Ljudi su hodali po bijelom svijetu i za vrijeme tite i drugi pa pšta. Nemoj misliti da sam ja SDA član, samo objektivno i racionalno razmišljam :shock:
genijalna logika: ljudi su i prije krali pa zasto tako ne bi i nastavili!
aferim, brate mumine. apsolvirao si stranacku strategiju
jazzer

#663 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

sulejman1 wrote: Ko kaže da nije bilo lopovluka, lopov ima ime i prezime, i Sud je taj koji je mjerodavan da sudi a ne ti član SBB ili DF. Ljudi su hodali po bijelom svijetu i za vrijeme tite i drugi pa pšta. Nemoj misliti da sam ja SDA član, samo objektivno i racionalno razmišljam :shock:
Daleko od toga da se iz tvojih postova to moze i naslutiti :-)
Novak20

#664 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

sulejman1 wrote: Srednje razvijena industrija preko 70% postala ruševina tokom rata, ostatak od 30% funkcioniše prilično dobro, iako smo bili nekonkurentni i prije rata, danas ipak imamo uspješne primjere 8)
Rahmetli premijer Ahmet Hadžipašić je prilikom popravke tunela Kupres (krečenje i promjena sijalica) priznao - parafraziram: "Ne možemo održavati ono što je Tito izgradio". :lol: Ne govorim ovo radi hvale bivšoj državi ni sentimentalnosti. Uvijek me je interesovala budućnost a ona ne uljeva optimizam dok su na vlasti ljudi koji stvoriše ovaj ljigavi sistem koji ne bih znao kako bih nazvao.
Taj sistem sa ubačenim virusom samodekstrukcije već 23 godine se bazira se na ublehama (i ovde ih prosipaju pojedini), strahu, nepotizmu, mitu i korupciji. Nema pozicije ni opozicije jer nema ni vizije ni ideologije koja bi branila dnevno-politička savezništva tipa SDP-SDA. Svi zakoni u bilo kojoj oblasti života imaju rupe pomoću kojih neko klepa pare.
U tom do srži kvarnom sistemu uništene su mega fabrike koje su preživjele tri rata (Konjuh, Krivaja...), veliki sistemi koji su radili po svijetu. Uništena je srednja klasa kao nosilac standarda i moralnog identiteta društva i porodice.
Jedan radnik nosi na leđima jednog nezaposlenog, dva penzionera, svoju porodicu, prenapuhani nesposobni državni aparat.
Bruka je neiživljenih, nezajažljivih političara koji su se svi redom od golja pretvorili u bogataše preko noći kradući od vlastitog naroda kojeg smatraju stokom sitnog zuba i vlastite države u koju se kunu. Da ne nabrajam dalje......

Za te stvari je najzaslužnija SDA com. koja je imala najveću moć donošenja odluka i njihovog provođenja u ove tužne (vjerovatno ne svima) 23 godine. Za tu sistemsku grešku ubačenu u sve pore društva i države u cilju vlastitog preživljavanja na funkciji nema lijeka osim u potpunom porazu vladajuće garniture i istaknutih glava kao što je B.I.
Nažalost, obični ljudi, birači, mogu nanjeti takav poraz kleptomanskoj eliti samo plebiscitarnom podrškom na izborima bilo kojoj stranci i lideru koji je stvarna opozicija (kao što su '90 izabrane nacionalne stranke), referendumom ili nasilnim putem.
Koliko je realno da se to baš to desi prosudite sami. Na kraju krajeva šta je nama 23 godine našeg života. Moremo mi izdržat' još tol'ko.
elcaliente

#665 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by elcaliente »

Moze se o svemu raspravljati i imati argumente za ili protiv ali valjda je svima jasno da je Bakir najveci ublehas, lopov i pokvarenjak kojeg je bosanska zemlja izrodila. Eh sada posto jabuka nepada daleko od stabla vjerovatno je te sposobnosti nasljedio od oca i majke. U tome se svi mi Bosanci i Hercegovci slazemo i znamo dakle ko je Bakir. Stranka kao stranka SDA ima i dobrih i sposobni ljudi koji su nesto napravili za ovu drzavu i koji zele nesto napravit ali matrica po kojoj ta stranka funkcionise je otisla u helac i zato imaju takve rezultate kakve imaju danas. Kada pogledas lobanje zastupnika SDA na bilo kojem nivou vlasti jasno je da se tu radi o ljudima sa sireg ruralnog podrucija BiH, iako medzu tim ljudima ima i dobrih koji zele dobro ovoj zemlji njihov problem je sto neznaju i sto njihov mozak nije dovoljno razvijen. SDA funkcionise tako da samo ako se ulizivas nekome, ako donosis pare u stranku i ako si neciji rod mozes napredovati i ostvariti neku funkciju. Gledajuci vodece jezgro te stranke vidis golim okom da tu nema 10 skolovanih ljudi a to je sve tako jer im je predsjednik takav. Na govorima siri lazi i demagogiju, jadan narod koji je siromasan i neskolovan se zapali za to u nadi da ce Bakir mozda reci neku istinu. Svjedoci smo sada u predizbornoj kapanji milion gluposti koji izlaze iz njegovih usta a vrhunac je dozivio stavljajuci glavu u Erdoganov pakas.
jazzer

#666 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jazzer »

Molio me komsija, kojem niko u porodici nema posla, da pitam kada pocinje ona najavljena
akcija ''po jedan zaposleni u svakoj porodici u KS'' :smajlikojijeizvadiokituimlataranjomokolo.

Ja mu kazem ''mozda je suplja, predizborna'', kaze on ''ma nije, fino rekli ljudi da ce biti tako'' :-).

Pa eto, ako ima neko upucen da mi javi pa da obradujem komsiju :-).
hizo ramidovic

#667 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

jazzer wrote:Molio me komsija, kojem niko u porodici nema posla, da pitam kada pocinje ona najavljena
akcija ''po jedan zaposleni u svakoj porodici u KS'' :smajlikojijeizvadiokituimlataranjomokolo.

Ja mu kazem ''mozda je suplja, predizborna'', kaze on ''ma nije, fino rekli ljudi da ce biti tako'' :-).

Pa eto, ako ima neko upucen da mi javi pa da obradujem komsiju :-).
nije ti komsija dobro razumio.
ta akcija je u toku vec 20+ godina, a puni naziv (koji tvoj komsija nije vidio) glasi:
''po jedan zaposleni u svakoj odabranoj porodici u KS''
It_is_a_Leclerc

#668 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:
Okarakterisati sve te ljude tako moze samo jako frustrirana osoba puna mrznje, nikoga od njih ti ne poznajes ali znas njihovu pricau, to je prica iz kafane i kladionice..
Gleda institucija, naravno da je coravu uzalud namigivati, sve nabrojano je uradjeno od 2002 d0 2006 godine i to je najbolji period u nasoj zemlji..
Reci da je visoki predstavnik napravio zakon o indirektom oporezivanju moze samo zlonamjerna neznalica obzirom da je to proslo kroz parlament.
Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na sjednici Predstavničkog doma, održanoj 29. decembra 2003. godine, i sjednici Doma naroda, održanoj 29. decembra 2003. godine, usvojila je
ZAKON
O SISTEMU INDIREKTNOG OPOREZIVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sve sto SDP danas radi na autopute je bilo planirano ranije pa cak i poceto, sve je bilo projektovano sa lovom na racunu i nemoj se sramotiti tolikim neznanjem oko toga, pogledaj kada je pocet ovaj tunel i sve ce ti biti jasno..Ostalo kmecanje ne zasluzuje ni komentar ali tvoje kmecanje je vrhunsko, ne znam kako ces prezivljeti Bakirovu pobjedu
Zaboravljaš ili nećeš da spomeneš da je Uprava za indirektno oporezivanje bila pod blokadom, sve dok Miroslav Lajčak nije nametnuo odluku kojom se na čelo UO imenuje stranac, sa neograničenim mandatom ?

A šta bi sa - graničnom policijom koju nam je SDA uspostavila ?
A šta bi sa - ujedinjenjem elektrodistribucije i rudnika koje nam je SDA nabavila ?!
A šta bi sa - izgradnjom autoputa koji se gradio dinamikom od 300 metara godišnje ?!

Uglavnom, ja tebi navodim činjenice, nokautiram te argumentima, a ti spominješ sramoćenje, kmečanje, svodiš stvari na hudnjačku (tipično za SDA-ovca) ad hominem svađu, zlonamjerna neznalica, isfrustriran, bla-bla, što samo pokazuje s kolikom preciznošću mogu povući živac budžetskom korisniku. :)
navedeni

#669 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by navedeni »

Bakira i njegovu kcerku Jasminu koja u kuci na poljinama drzi malog leoparda kao kucnog ljubimca, i placa zvake u BBIu sa novcanicama od 500 eura ce Allah kazniti
Banksy

#670 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

navedeni wrote:Bakira i njegovu kcerku Jasminu koja u kuci na poljinama drzi malog leoparda kao kucnog ljubimca, i placa zvake u BBIu sa novcanicama od 500 eura ce Allah kazniti
Eno sad ... :lol:
It_is_a_Leclerc

#671 Re: BAKIRE ODLAZI

sulejman1 wrote:

Stvarno ste smiješni, sve što je izgrađeno u ovoj državi škole, zdravstvene ustanove, putevi, zakoni, energetski sektor, poduzetništvo, poticaji, stambena pitanja, invalidi, borci, provođenje dejtonskog sporazuma, izgradnja institucija, povratak, dovođenje investicija, rekonstrukcija kulturnog naslijeđa i mnogi slični projekti, sve je to djelo preko 90% SDA, a što se tiče 23 godine vladanja, bez računanja rata SDA je imala stvarnu vlast svega dva mandata, zadnjih 8 godina uopće nisu vodili glavnu riječ u BIH, već su pokušavala da sačuvaju ono što su izgradili prije da to SDP sve ne rasturi ;-)
:lol:
Tipično volonterski post. Ovako ste mogli napisati da je SDA zaslužna i za pozicioniranje robota Curiositya na Marsa. Jednako bi istine bilo.
Škole, zdravstvene ustanove, puteve i energetski sektor nam je Jugoslavija ostavila. I hvala im na tome. Bakir Izetbegović ne može okrečiti ono što je Tito napravio, a da ne ukrade kantu Jupola i odnese ženi.
Invalidi, borci ? Invalidi koji primaju 14 maraka, borci koji su prije četiri godine zapalili vladu, i koji štrajkaju glađu ?
Provođenje dejtonskog sporazuma i izgradnja institucija ? Pobrkali ste. OHR je ona institucija na Marin Dvoru gdje sjedi onaj čiko što pokušava ispraviti što SDA zajebe. SDA je ona stranka koja vam je dala posao. Ako mislite da sam u krivu, dajte jednu državnu instituciju formiranu bez intervencije visokog predstavnika.
Povratak ?! Koga i gdje ?! Povratak Seke Izetbegović na direktorsko mjesto ? Povratnici nemaju ni gaće na guzici, a vi se hvalite povratkom.
Rekonstrukcija kulturnog nasljeđa !? Jedan projekat kojeg nije financirala međunarodna zajednica ?

Uglavnom, drugi put kad hoćete navoditi šta je to SDA dobro uradila, prvo pitajte direktora, da ne izgleda ovako loše i neuvjerljivo.
O'zone
Globalni moderator

#672 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by O'zone »

navedeni wrote:Bakira i njegovu kcerku Jasminu koja u kuci na poljinama drzi malog leoparda kao kucnog ljubimca, i placa zvake u BBIu sa novcanicama od 500 eura ce Allah kazniti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Počela kružiti slika gdje Seka dolazi na posao u onom polovnom autu što ima sa Baketom po pola i koje vrijedi ako se ne varam 15 000 KM

Image

Možda je samo na test vožnji :?
Innovation

#673 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

:facepalm: :pisnula:
Banksy

#674 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
ne može okrečiti ono što je Tito napravio,
Čija je ovo izreka u originalu, čija su autorska prava? Nijaz Duraković, u parlamentu?
It_is_a_Leclerc

#675 Re: BAKIRE ODLAZI

Banksy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
ne može okrečiti ono što je Tito napravio,
Čija je ovo izreka u originalu, čija su autorska prava? Nijaz Duraković, u parlamentu?
Iskreno, ne znam. Ja sam je čuo više puta ovako među ljudima.
Post Reply