2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#651 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Pregazen Portoriko, cilj ispunjen, prolaz skupine.
- ultima_palabra
#652 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Zar nije cilj bila medalja?dječak sa šibicama wrote:Pregazen Portoriko, cilj ispunjen, prolaz skupine.
Taj tvoj cilj je u rangu prolaska BiH preko Islanda i Britanije.
-
kakavdanakneiskustvu
#653 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
MOSALJOZE wrote:Baš sam se iznenadio kad sam vidio roster Francuza.Jbt fali im 3-4 skoro ključna igrača.
i skoro kompletna centarska linija
-
kakavdanakneiskustvu
#654 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ultima_palabra wrote:Stara garda, Spanoulis, Diamantidis, Schortsanitis, Fotsis.insomnia99 wrote:kojih to igrača?ultima_palabra wrote:Grci su bez 4-5 najboljih igrača, Hrvatska jeste po imenima jača... ili su ta imena malo napuhana.
ili iz nekog razloga igraju slabije u reprezentaciji nego u klubovima
sofo i fotsis nisu više njihovi najbolji igrači
-
kakavdanakneiskustvu
#655 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
General_Jackson wrote:Ne prenose ali su zato Telemachove svinje uredno zatamnile signal na HRT 2! da´bog da ..... mmmmsmijesni_ste wrote:Šta je ovo ne prenosi utakmicu ni FTV i RTRS?![]()
ko fol dobili dopis da moraju zatamniti a do juče nisu zatamnjivali ni jednu tekmu
-
kakavdanakneiskustvu
#656 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
nema me tamo wrote:General_Jackson wrote:Ne prenose ali su zato Telemachove svinje uredno zatamnile signal na HRT 2! da´bog da ..... mmmmsmijesni_ste wrote:Šta je ovo ne prenosi utakmicu ni FTV i RTRS?![]()
Juce poceli kurvini sinovi ovo da rade..
A inace na hrt 2 uvijek prijenos ima kad je rukomet i košarka..
Fuj..
A ima li FTV pravo da prenosi recimo više od 2 ili 3 utakmice po danu?
ima,prvi dan su prenosili 4 tekme a jednu prikazali u snimku
- It_is_a_Leclerc
#657 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
ultima_palabra wrote:Zar nije cilj bila medalja?dječak sa šibicama wrote:Pregazen Portoriko, cilj ispunjen, prolaz skupine.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#658 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
It_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko reći kakvi su trenutno parovi u 1/4 finala ?
Ukrajina se, inače, još ponajbolje drži protiv USA. Iran dosta dobro protiv Francuske.
FTV valjda reagovala na kritike da stalno prenose iste reprezentacije, pa sad neće ništa da prenose.
ne prenose tekmu u 18 sati jer imaju dnevnik u 19 i 30
-
LSD
#659 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
znamo vec i dva para osmine finala (USA - Meksiko i Španija - Senegal)...nema sumnje da cemo te dvije ekipe glavnih favorita gledati i u četvrtfinalu.
-
nema me tamo
#660 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Pa trebali su onda svaki dan da prenose po 3, 4 utakmice po danu..
Kad je vec Svjetsko i imaju pravo na to..
'eble i kojekakve debilne serije...
Kad je vec Svjetsko i imaju pravo na to..
'eble i kojekakve debilne serije...
- Arteta
#661 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
A druga dvojica?kakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#662 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Arteta wrote:A druga dvojica?kakavdanakneiskustvu wrote:
oni jesu
- General_Jackson
#663 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Pa trebalo bi da imaju, evo i sad u 22 00 prenose Srbiju čija utakmica nema skoro nikakav značaj i koja se prenosi istovremeno na PTPC, umjesto da prenose Tursku ili Argentinunema me tamo wrote:General_Jackson wrote:Ne prenose ali su zato Telemachove svinje uredno zatamnile signal na HRT 2! da´bog da ..... mmmmsmijesni_ste wrote:Šta je ovo ne prenosi utakmicu ni FTV i RTRS?![]()
Juce poceli kurvini sinovi ovo da rade..
A inace na hrt 2 uvijek prijenos ima kad je rukomet i košarka..
Fuj..
A ima li FTV pravo da prenosi recimo više od 2 ili 3 utakmice po danu?
- It_is_a_Leclerc
#664 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ja, kad sam rekao da ne bih uvijek gledao Hrvatsku i Srbiju, promotori regionalne saradnje na forumu su me napali, kako ja mrzim Hrvatsku, kako ću dobiti srčani udar.
Tako, npr. gledamo kako će Španija ugaziti Srbiju (kao i bilo koju drugu ekipu dosad), umjesto da gledamo dvoboje za prvo mjesto između Grčke i Argentine, Litvanije i Slovenije, ili meč za plasman u drugi krug - Dominikanska R. - Turska.
Tako, npr. gledamo kako će Španija ugaziti Srbiju (kao i bilo koju drugu ekipu dosad), umjesto da gledamo dvoboje za prvo mjesto između Grčke i Argentine, Litvanije i Slovenije, ili meč za plasman u drugi krug - Dominikanska R. - Turska.
- dječak sa šibicama
#665 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Svako ko dodje na SP zeli medalju, jer sigurno nije dosao da bi gubio... ali treba doci na SP, za mnoge je to nedostizan cilj, pa je sam plasman uspjeh.ultima_palabra wrote:Zar nije cilj bila medalja?dječak sa šibicama wrote:Pregazen Portoriko, cilj ispunjen, prolaz skupine.![]()
Tako da je i prolaz skupine dobar rezultat, za mene licno.
-
kakavdanakneiskustvu
#666 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Australci su na sebe navukli bijes košarkaškog svijeta. Naravno, toga vjerojatno ne bi bilo da da ždrijeb nije teledirigiran i da sve nije podređeno španjolsko-američkom finalu. Valja napomeniti da su i Francuzi umalo poraženi od Irana, ali se nisu htjeli igrati s vatrom jer su mogli večeras ispasti...
Čak je i Goran Dragić objavio status na Twitter gdje proziva Australce i FIBA-u
- General_Jackson
#667 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Imaš i one koji bi samo gledali utakmice Španije i USA iako te utakmice nemaju skoro nikakvu neizvjesnost jer su uglavnom rješene već u prvom poluvremenu a utakmice slabijih reprezentacija su pokazale puno više neizvjesnosti i uzbuđenja i rješavale se bukvalno zadnjom loptom ali njima je ispod časti gledati jednu Dominikansku rep. ili Finsku.It_is_a_Leclerc wrote:Ja, kad sam rekao da ne bih uvijek gledao Hrvatsku i Srbiju, promotori regionalne saradnje na forumu su me napali, kako ja mrzim Hrvatsku, kako ću dobiti srčani udar.
- area51
#668 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
http://www.kurir-info.rs/sport/kosarka/ ... ak-1539959kakavdanakneiskustvu wrote:Australci su na sebe navukli bijes košarkaškog svijeta. Naravno, toga vjerojatno ne bi bilo da da ždrijeb nije teledirigiran i da sve nije podređeno španjolsko-američkom finalu. Valja napomeniti da su i Francuzi umalo poraženi od Irana, ali se nisu htjeli igrati s vatrom jer su mogli večeras ispasti...
- Šveđanin
#669 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Raspitam se malo u okolini, zar je moguće da niko od raje ne prati ovo. 2 najvažnije takmičenje 2 najvažnijeg sporta na planeti. Čak njih par nađoše temu ni manje ni više nego večeras počinje NFL, vamo tamo.
Usamljen sam.
A nije da ti ljudi ne prate sport.
Počinje SRB - Španija za 15 minuta. Zanima me koliko će Srbi izdržati nadigravanje sa njima i koliki će biti vremenski period da će im igra biti kao juče u trećoj četvrtini gdje su satrali protivnika. Al Brazil je Brazil a Španija Španija.
Saga sa Đorđevićem bi mogla završiti kao ona u fudbalu sa Mihajlovićem.
Počinje SRB - Španija za 15 minuta. Zanima me koliko će Srbi izdržati nadigravanje sa njima i koliki će biti vremenski period da će im igra biti kao juče u trećoj četvrtini gdje su satrali protivnika. Al Brazil je Brazil a Španija Španija.
- It_is_a_Leclerc
#670 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Koliko bih volio da Dominikanci uzmu Tursku. Kad su već Islanđani prokockali nemoguće.
Zašto križate Srbiju, pa idu u drugi krug ?
Zašto križate Srbiju, pa idu u drugi krug ?
- General_Jackson
#671 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Dominacija EX-YU košarke je završila početkom milenija, Hrvatska je već odavno prosječna reprezentacija a sada je to polako postala i Srbija, o nama da i ne govorimo, za naših života teško da će se iko sa ovih prostora vratiti u vrh svjetske košarke kao što smo to nekada bili za vrijeme bivše države.Šveđanin wrote:Raspitam se malo u okolini, zar je moguće da niko od raje ne prati ovo. 2 najvažnije takmičenje 2 najvažnijeg sporta na planeti. Čak njih par nađoše temu ni manje ni više nego večeras počinje NFL, vamo tamo.Usamljen sam.
![]()
A nije da ti ljudi ne prate sport.
![]()
- n;hill
#672 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
basket će samo rasti, filipinci, senegal, ludilo
balkanske reprezentacije nikad neće biti kompletne, same,
pa makar i medalju osvojile, ostaje nam gledati po par igrača iz svake rep, a i to je dovljno za top 20 u svijetu
čini mi se koledž final four interesantniji, ali za august/semptembar, može proći
svaka čast turskoj na poluvremenu, mislim da će to biti najveći boom prvenstva,
balkanske reprezentacije nikad neće biti kompletne, same,
pa makar i medalju osvojile, ostaje nam gledati po par igrača iz svake rep, a i to je dovljno za top 20 u svijetu
čini mi se koledž final four interesantniji, ali za august/semptembar, može proći
svaka čast turskoj na poluvremenu, mislim da će to biti najveći boom prvenstva,
- dječak sa šibicama
#673 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Srbija i Hrvatska vec godinama osvajaju sijaset medalja u Under takmicenjima, izbacuju se i vrhunski talenti, nikad ne reci nikad.General_Jackson wrote: Dominacija EX-YU košarke je završila početkom milenija, Hrvatska je već odavno prosječna reprezentacija a sada je to polako postala i Srbija, o nama da i ne govorimo, za naših života teško da će se iko sa ovih prostora vratiti u vrh svjetske košarke kao što smo to nekada bili za vrijeme bivše države.
Srbija ce dobiti Glisica, Micica, Radanova, Aranitovica, Penu, Hrvatska ima vec Sarica, Hezonja polako ulazi u seniorsku kosarku, dolazi ekstra talent Dragan Bender, recimo Hezonji i Benderu svi svjetski strucnjaci predvidjaju sigurno top 10 na draftu 2015. i 2016. godine.
Ima tu i akcelerata koji dominiraju zbog fizicke nadmoci, ali ima i vrhunskih talenata, imaju ih i Crnogorci, uostalom i BiH.
Ako pratis Under takmicenja, zadnjih godina su dominantni upravo Hrvatska, Srbija + Turska, Latvija, Spanija. Govorim o svim generacijama, od `94 do `99 koje su aktualne.
-
hau jes no
#674 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
uzece spanci i amere...
- area51
#675 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Kao što sad Španija razvaljuje Srbiju tako je i Srbija krajem 90-tih i početkom ovog vijeka silovala Španiju na svakom takmičenju.Okreću se vremena,dolaze nove generacije i nikad se ne zna.dječak sa šibicama wrote:Srbija i Hrvatska vec godinama osvajaju sijaset medalja u Under takmicenjima, izbacuju se i vrhunski talenti, nikad ne reci nikad.General_Jackson wrote: Dominacija EX-YU košarke je završila početkom milenija, Hrvatska je već odavno prosječna reprezentacija a sada je to polako postala i Srbija, o nama da i ne govorimo, za naših života teško da će se iko sa ovih prostora vratiti u vrh svjetske košarke kao što smo to nekada bili za vrijeme bivše države.
Srbija ce dobiti Glisica, Micica, Radanova, Aranitovica, Penu, Hrvatska ima vec Sarica, Hezonja polako ulazi u seniorsku kosarku, dolazi ekstra talent Dragan Bender, recimo Hezonji i Benderu svi svjetski strucnjaci predvidjaju sigurno top 10 na draftu 2015. i 2016. godine.
Ima tu i akcelerata koji dominiraju zbog fizicke nadmoci, ali ima i vrhunskih talenata, imaju ih i Crnogorci, uostalom i BiH.
Ako pratis Under takmicenja, zadnjih godina su dominantni upravo Hrvatska, Srbija + Turska, Latvija, Spanija. Govorim o svim generacijama, od `94 do `99 koje su aktualne.