Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ado-šampion

#651 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Pa nije ni e46 pojam kvaliteta, a pogotovo još noviji. Uostalom i ne važi BMW za super kvalitetno auto. Ima žalbi koliko hoćeš.

I ne pričam ja to iz svoje glave već je to stav okorjelih ljubitelja BMW-a koji su posjedovali više BMW modela nego što smo ih ja i ti zajedno vozili.

Eno neki dan e46 2001. kod majstora na dizalici, gleda kako da mu povari pod. Zadnji most strahota.
Ja imam prijatelja, kojem su u kuci sto bili sto sad trenutno razni modeli BMWa, medju njima E36 nov 316i, serija 5 E34 535i 3-4 godine star, X5 prve gen. redizajn nov, sedmica E65 3-4 godine star. Nisu savrseno pouzdani, ali nisu imali zalbi ni na jedan, niti bi ikad uzeli i jedno drugo auto osim BMWa. E36 je cak (ako govorimo o njemu) sluzio ekstra, ali je bio lose auto u odnosu na peticu E34.

Ti imputiras da je kvalitet samo to koliko se auto kvari, i koliko toboze hrdja.

Kvalitet je isto tako kad sjednes u auto koje je preslo 250-300 k u kojem se nista ne klima, koji je utegnut ko tenk, na koju ga god podlogu stavis nikakvi strani zvukovi na dopiru do kabine. Drugim rijecima, apsolutni osjecaj novog auta nakon 250-300 k km.

Ako mene pitas jebes auto koje kupis novo, das 40 hiljada za njega, koje nakon 30 hiljada km po sarajevskim cestama preko rupa lupa, cvili i udara ko da je preso 500 hiljada. A imao sam iskustva s takvim. Megane sedan.
zilla_

#652 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by zilla_ »

Ako mene pitas jebes auto koje kupis novo, das 40 hiljada za njega, koje nakon 30 hiljada km po sarajevskim cestama preko rupa lupa. cvili i udara ko da je preso 500 hiljada. A imao sam iskustva s takvim. Megane sedan.
opel insignia i nova astra, potpuno ista stvar... auto šminka sve super al kvalitet izrade nula... imam priliku i firmi često da vozim te insignie stare po 2 godine i već sada u njima sve plastike škripe... imam osjećaj da kad pređu 200 ili 300 hiljada da će bit teški krševi...
ado-šampion

#653 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

4m3l wrote:hajde pomozite meni oko odluke, da li uzeti bmw ili audi a3 (noviji )

I jos jedno pitanje ako gledam bmw da samo gledam e46, jer ovi ostali ne valjaju ?

Audi je inace skuplji za odrzavat od bmw ?
Ako moze neko da napise prednosti i mane izmedju ova dva vozila :)

Razumijem se oko auta kao i neka zena :D, halalite ako su pitanja glupa...
Ja sam ti napisao gore za BMW. BMW 3 je u klasi Audija A4, A3 je klasa ispod. A3 je u klasi BMW 3 Compact, posle BMW 1.

BMW je dosta skuplji za odrzavati nego Audi. Audi ima sve dijelove kao i VW i Skoda, tako da je npr. A4 otprilike jednako skup za odrzavanje kao Passat.

A3 je 90% isto auto kao Golf.

Ako se ne razumijes u auta uzmi Audija ili Golfa. Ko uzima BMW obicno uzima zato sto zna sta dobiva s BMWom, ne zbog omjera ulozeno/dobiveno.
SONY_91

#654 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by SONY_91 »

zilla_ wrote:
Ako mene pitas jebes auto koje kupis novo, das 40 hiljada za njega, koje nakon 30 hiljada km po sarajevskim cestama preko rupa lupa. cvili i udara ko da je preso 500 hiljada. A imao sam iskustva s takvim. Megane sedan.
opel insignia i nova astra, potpuno ista stvar... auto šminka sve super al kvalitet izrade nula... imam priliku i firmi često da vozim te insignie stare po 2 godine i već sada u njima sve plastike škripe... imam osjećaj da kad pređu 200 ili 300 hiljada da će bit teški krševi...
Neće biti teški krševi :D . Inače, ja posjedujem Astru H sa 300.000 na satu i ne čuje se plastika uopšte, sad nije valjda da je toliko lošija unutrašnjost na Astri J
citroen xm

#655 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

Jbt ovde sve neki ljudi sa istančanim sluhom. Na mom Audiu 80 b3 jaje evo ni posle 24 godine ne osjećam toliko škripu plastika. Ono, normalno da se čuje, ali ništa iritantno. Na drugovom e36 sve zveči iako ima pravih 200000 km. Ako već aludiraš na francuze XM je primjer kvalitetno napravljenog auta. Izuzetna limarija, vrhunski kvalitet interijera, kvalitetni motori... Dakle opustite se, ako nekad na rupi zacvrči nije smak svijeta. Ali kada mi istrune brzo kao Ford, zapalio bi ga.
insomnia78

#656 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by insomnia78 »

Francuze ni u francuskoj ne cjene

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
citroen xm

#657 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

To okači mačku o rep.
insomnia78

#658 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by insomnia78 »

Provjereno

citroen xm

#659 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

Ti si lično provjeravao, anketirao ljude? Uostalom cijenim ja, briga me za ostale.
insomnia78

#660 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by insomnia78 »

Nije nego u mene drugovi :D
Jbt prica vam isto ko u djece male
Jel neko spomene imalo "bolje" auto, tom autu se nadje hiljadu mahana
Fakat smjesno postaje za citati
Da neko pita za kupovinu ferarija svelo bi se na to da mu je bolje kupiti skodu, jerbo ferari hrdja a i tesko ce ga kasnije prodati za puno para

romeomoraprezivjeti

#661 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by romeomoraprezivjeti »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:
Pa nije ni e46 pojam kvaliteta, a pogotovo još noviji. Uostalom i ne važi BMW za super kvalitetno auto. Ima žalbi koliko hoćeš.

I ne pričam ja to iz svoje glave već je to stav okorjelih ljubitelja BMW-a koji su posjedovali više BMW modela nego što smo ih ja i ti zajedno vozili.

Eno neki dan e46 2001. kod majstora na dizalici, gleda kako da mu povari pod. Zadnji most strahota.
Ja imam prijatelja, kojem su u kuci sto bili sto sad trenutno razni modeli BMWa, medju njima E36 nov 316i, serija 5 E34 535i 3-4 godine star, X5 prve gen. redizajn nov, sedmica E65 3-4 godine star. Nisu savrseno pouzdani, ali nisu imali zalbi ni na jedan, niti bi ikad uzeli i jedno drugo auto osim BMWa. E36 je cak (ako govorimo o njemu) sluzio ekstra, ali je bio lose auto u odnosu na peticu E34.

Ti imputiras da je kvalitet samo to koliko se auto kvari, i koliko toboze hrdja.

Kvalitet je isto tako kad sjednes u auto koje je preslo 250-300 k u kojem se nista ne klima, koji je utegnut ko tenk, na koju ga god podlogu stavis nikakvi strani zvukovi na dopiru do kabine. Drugim rijecima, apsolutni osjecaj novog auta nakon 250-300 k km.

Ako mene pitas jebes auto koje kupis novo, das 40 hiljada za njega, koje nakon 30 hiljada km po sarajevskim cestama preko rupa lupa, cvili i udara ko da je preso 500 hiljada. A imao sam iskustva s takvim. Megane sedan.
Kako ti onda u raji vozis onaj sepet daihatsu??? Svi prijatelji haman bmw?!:-D

poslano s moga Sonija Ze:-D
ado-šampion

#662 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

romeomoraprezivjeti wrote: Kako ti onda u raji vozis onaj sepet daihatsu??? Svi prijatelji haman bmw?!:-D

Jbg, dva od tri najbolja jarana voze BMW. :-) Ja sam malo drugacije poredao prioritete, a Daihatsu je kupljen kao porodicno auto nekad davno, pa sam ga ja uzeo sebi kad sam otisao od svojih. :)
citroen xm

#663 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

insomnia78 wrote:Nije nego u mene drugovi :D
Jbt prica vam isto ko u djece male
Jel neko spomene imalo "bolje" auto, tom autu se nadje hiljadu mahana
Fakat smjesno postaje za citati
Da neko pita za kupovinu ferarija svelo bi se na to da mu je bolje kupiti skodu, jerbo ferari hrdja a i tesko ce ga kasnije prodati za puno para

Pa vidiš ima tema o Fiatu, Renou..... u kojima se kenja kako su kvarljiva, nepouzdana.... a ta auta nova koštaju daleko manje od Mercedesa, BMW-a i sličnih skupih brendova. Je li zbog toga zabranjeno govoriti o njihovim očiglednim i krupnim manama? Je li treba da govorim da je sve to ok, a ovamo da nalazim mane jeftinim autima? Ja nisam tako naučio.

Kada kupim čokoladu od 100 grama i platim je marku mogu i da oprostim neku manu, ali kada čokoladu iste težine platim dvije markice tražim da je vrhunska i kvalitetna jer je skupo plaćena.
ado-šampion

#664 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:Jbt ovde sve neki ljudi sa istančanim sluhom. Na mom Audiu 80 b3 jaje evo ni posle 24 godine ne osjećam toliko škripu plastika. Ono, normalno da se čuje, ali ništa iritantno. Na drugovom e36 sve zveči iako ima pravih 200000 km. Ako već aludiraš na francuze XM je primjer kvalitetno napravljenog auta. Izuzetna limarija, vrhunski kvalitet interijera, kvalitetni motori... Dakle opustite se, ako nekad na rupi zacvrči nije smak svijeta. Ali kada mi istrune brzo kao Ford, zapalio bi ga.
Ne aludiram ja ni na sta ako na mene mislis.

Nema to nikakve veze s istancanim sluhom, jednom se provozas kroz Sarajevo po malo nezgodnim prelazima preko sina, ili rupama i sve ti je jasno. Cak i burazov Pezo koji je izuzetno dobro ocuvan i presao samo 120 k proizvodi dosta zvukova iz karoserije pri prelazu preko nezgodnijih rupa, kontam sta ce biti kad bude imao 250 k. Tu se vidi da kvalitet zavrsne obrade nije sjajan. Vidi se da je auto rasklimano. Ne cudi me da ti to ne primijetis posle tog Audija 25 godina starog.

S druge strane, kod jarana na E46, presao 250 k, nista, kakve god da su neravnine, kakva god da je cesta, osjetis samo na bubrezima. Provozaj cetiri laika u njemu kroz grad neces ih moci ubijediti da je presao vise od 50 k i da je star vise od 3-4 godine. Isto kod punca Passat 6, presao 300 k, ko da je tek na 50 k. Mada ni on nije toliko utegnut ko ovaj BMW.

Jbg nije E90 dzaba bio u top 10 prodavanih automobila u Britaniji na primjer, kroz citav svoj zivotni vijek, najprodavaniji u klasi iako je od 95% auta te klase skuplji za oko 40%. Nije ni ovaj novi F30 osmi najprodavaniji ove godine i najprodavaniji u svojoj klasi, iako je cijena osnovnog modela 35 hiljada eura.
Placa se kvalitet. Unatoc svim toboze prituzbama i "zalbama na sve strane" BMW cinjenicno uspjeva drzati tricu u vrhu prodaje u klasi unatoc 40% vecoj cijeni u odnosu na konkurenciju. Znaci, model za modeom kupuju ih iznova.
romeomoraprezivjeti

#665 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:Jbt ovde sve neki ljudi sa istančanim sluhom. Na mom Audiu 80 b3 jaje evo ni posle 24 godine ne osjećam toliko škripu plastika. Ono, normalno da se čuje, ali ništa iritantno. Na drugovom e36 sve zveči iako ima pravih 200000 km. Ako već aludiraš na francuze XM je primjer kvalitetno napravljenog auta. Izuzetna limarija, vrhunski kvalitet interijera, kvalitetni motori... Dakle opustite se, ako nekad na rupi zacvrči nije smak svijeta. Ali kada mi istrune brzo kao Ford, zapalio bi ga.
Ne aludiram ja ni na sta ako na mene mislis.

Nema to nikakve veze s istancanim sluhom, jednom se provozas kroz Sarajevo po malo nezgodnim prelazima preko sina, ili rupama i sve ti je jasno. Cak i burazov Pezo koji je izuzetno dobro ocuvan i presao samo 120 k proizvodi dosta zvukova iz karoserije pri prelazu preko nezgodnijih rupa, kontam sta ce biti kad bude imao 250 k. Tu se vidi da kvalitet zavrsne obrade nije sjajan. Vidi se da je auto rasklimano. Ne cudi me da ti to ne primijetis posle tog Audija 25 godina starog.

S druge strane, kod jarana na E46, presao 250 k, nista, kakve god da su neravnine, kakva god da je cesta, osjetis samo na bubrezima. Provozaj cetiri laika u njemu kroz grad neces ih moci ubijediti da je presao vise od 50 k i da je star vise od 3-4 godine. Isto kod punca Passat 6, presao 300 k, ko da je tek na 50 k. Mada ni on nije toliko utegnut ko ovaj BMW.

Jbg nije E90 dzaba bio u top 10 prodavanih automobila u Britaniji na primjer, kroz citav svoj zivotni vijek, najprodavaniji u klasi iako je od 95% auta te klase skuplji za oko 40%. Nije ni ovaj novi F30 osmi najprodavaniji ove godine i najprodavaniji u svojoj klasi, iako je cijena osnovnog modela 35 hiljada eura. Placa se kvalitet.
Vidis,ja sam nedavno imao priliku da se vozim u bmw 520d 2002 godiste,koji na oko izgleda super,ocuvana je i unutqasnjost,ali na svaku neravninu,prelaz preko sina reagovao je k'o gras-ov autobus star 20+ godina.;-) Ima tu svega i svacega,ima dosta vozila koja nisu iz premium ranga a imaju bolju zavrsnu obradu na pojedinim mjestima,pa cak i materijale.

citroen xm

#666 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

Ne poredim ih uopšte sa mojim Audijem. Pored njega vozim i daleko noviji A6 pa znam razliku. Nisam lud. Samo kažem da ni na mom B3 nije ništa iritirajuće i da galamu dižete oko gluposti.

Ali kada auto brzo trune poput e36 i novijih BMW-a, važi za nepouzdano auto i uz sve to je premijum skup ko đavo, onda se na to ježim i cvrčci plastike su smiješni.
ado-šampion

#667 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

romeomoraprezivjeti wrote:
Vidis,ja sam nedavno imao priliku da se vozim u bmw 520d 2002 godiste,koji na oko izgleda super,ocuvana je i unutqasnjost,ali na svaku neravninu,prelaz preko sina reagovao je k'o gras-ov autobus star 20+ godina.;-) Ima tu svega i svacega,ima dosta vozila koja nisu iz premium ranga a imaju bolju zavrsnu obradu na pojedinim mjestima,pa cak i materijale.

Naravno, nista nije savrseno.

Meni je u sjecanju ostalo, ima tome sigurno desetak godina, na ovoj temi pomenuti 535i E34, ma to je auto bilo razjebano totalno, gubio vodu, gubio ulje, u jednom trenutku kvacilo se moglo pritisnuti samo kad se iz sve snage zategnes u sjediste i udri :D , ali vozimo se jaran i ja kroz Semizovac, ona cesta sto je sradala od podzemnih voda cini mi se, pa su je sad do pola doveli u red, ma to je gore od ijednog testnog poligona, auto potvrdo, na tim "izbocinama" skace ko cigra, a unutra se samo cuje koza kako pucketa. :) Divota. Totalno savrsensvo izrade, ko da je napravljen iz jednog dijela.
Inace taj 535i i tako sjeban ostao mi je u sjecanju kao najbolje auto kojem sam sjeo za volan, iako sam posle vozio svasta nesta, ukljucujuci i isto tako pomenuti X5.
ado-šampion

#668 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

Hajde da vise na kvarimo ljudima temu... Uglavnom, Citroen moram ti reci da si ti jedini covjek kojem je korozija na autu i dan-danas tema, u zadnjih 10 godina nisam cuo nikoga da se zali na koroziju na svom autu.

Sto se tice toga sto se ti jezis, jbga od 2000. godine do 2013. kupce je naslo oko 7 miliona BMW trica, unatoc tome sto su bezobrazno skupi, nevjerovatno nepouzdani i hrdjaju, ma ej jebo Opel Asconu koliko hradjaju BMW trice. A tvojih Citroena izuzetno pouzdanih i odlicno izradjenih, s zastitom od korozije koja je nadjebala Grimove bajke prodano je toliko da je firma haman pa otisla u bankrot, i zamalo povukla citav koncern za sobom. Da ne bi sadake od Pezoa danas bi pisao na forumima rahmetli marki.
romeomoraprezivjeti

#669 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Ekonomija je cudo,a uz nju marketing dobar pogodis i sve ide kako treba. Tako i auto industrija,koristi svasta nesto kako bi dosla do veceg broja kupaca,a jfnim ide super a drugim gotovo nikako a prodaju gotovo istu tehnologiju. Primjer iz mobilne telefonije,kako iphone uspije prodati toliko telefona,laptopa,tableta po paprenoj cijeni,a po kvalitetu su losiji ne od jednog,vec od vise proizvodjaca?! Tako i kod cokolada,bombona,miksera,eksera itd..

citroen xm

#670 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:Hajde da vise na kvarimo ljudima temu... Uglavnom, Citroen moram ti reci da si ti jedini covjek kojem je korozija na autu i dan-danas tema, u zadnjih 10 godina nisam cuo nikoga da se zali na koroziju na svom autu.

Sto se tice toga sto se ti jezis, jbga od 2000. godine do 2013. kupce je naslo oko 7 miliona BMW trica, unatoc tome sto su bezobrazno skupi, nevjerovatno nepouzdani i hrdjaju, ma ej jebo Opel Asconu koliko hradjaju BMW trice. A tvojih Citroena izuzetno pouzdanih i odlicno izradjenih, s zastitom od korozije koja je nadjebala Grimove bajke prodano je toliko da je firma haman pa otisla u bankrot, i zamalo povukla citav koncern za sobom. Da ne bi sadake od Pezoa danas bi pisao na forumima rahmetli marki.

Hajde reci koliko ti je ljudi iskreno pričalo o problemima na svom autu. Ljudi vole da lažu sebe i druge. Ako je 10% dobro je.

Druga stvar, malo si se zajebo momak. Ja nikada nisam tvrdio da Citroen nema mana. Naravno da ima, ali će zato najjeftiniji Citroen duplo duže ostati zdravog lima od skupog BMW-a.
Nije bitno koliko ih je prodato, BMW je vozačko auto u dosta slučajeva lijepog izgleda, ali je totalno nepouzdano, podložno kvarovima i poprilično loše limarije. To su činjenice koje je tebi očigledno teško prihvatiti.

Ne postoji savršeno auto, sva se kvare, sva imaju mane i prednosti.
Ali kada kupiš Dacia Logan ili Kia Pikanto za 15000 KM onda te boli neka stvar je li to auto trune za 10 godina. Ali kada neko auto platiš 40+ hiljada KM pa skontaš da je nekvalitetno, onda ga jebaji. Zašto bi krio?

Slažem se da trebamo prekinuti ovu diskusiju. Jer niti ću ja tebe ubijediti, niti ti mene.
mefistofilis

#671 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by mefistofilis »

drug citroen kroz svoju tezu provlaci psihodinamsku teoriju koja kaze kako su ljudi skloni krivljenju stvarnosti kako bi se zastitili od anksioznosti... :)
basicm

#672 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by basicm »

E neka cujem da i BMW hrdja!

A Citroen dobar!

Postujem misljenja, ali za ovo stvarno nemam adekvatne rijeci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
citroen xm

#673 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by citroen xm »

Ma ne hrđa kad se ne vozi. Ja uopšte Citroen nisam uplitao, to drugi prozivaju zbog nika.
ado-šampion

#674 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by ado-šampion »

romeomoraprezivjeti wrote:Ekonomija je cudo,a uz nju marketing dobar pogodis i sve ide kako treba. Tako i auto industrija,koristi svasta nesto kako bi dosla do veceg broja kupaca,a jfnim ide super a drugim gotovo nikako a prodaju gotovo istu tehnologiju. Primjer iz mobilne telefonije,kako iphone uspije prodati toliko telefona,laptopa,tableta po paprenoj cijeni,a po kvalitetu su losiji ne od jednog,vec od vise proizvodjaca?! Tako i kod cokolada,bombona,miksera,eksera itd..

Proda Apple ali gdje, proda u Americi gdje nije tolika razlika u cijenama. Primjer, Iphone je 650 dolara, Galaxy je 550-600, nekome kome je to desetina plate ta razlika je mizerna.

I nije uopste tacno da nema razlika, nema izmedju Iphone-a kojeg su realno presisali i Samsung i LG i Google, ali MacBook je najbolji laptop DALEKO, ni jedan mu pera ne moze odbiti.

Elem, opet nema ovo nikakve veze s podforumom auto, a kamoli s ovom temom. :-)

Ako pricamo na temu auto, BMWovi kupci ocito od automobila dobiju toliko da im je sasvim normalno da recimo seleni, kugle i slicne stvari idu uz mali servis. Ne znam ni jednog vlasnika da tvrdi da je auto savrseno pouzdano, svaki tu i tamo nesto nepredvidjeno mijenja, ali ni jedan nece reci da BMW ne valja i ni jedan nece reci da mu to smeta.

A sto se tice hrdje, to vise nigdje nije tema, jedino je tema u Bosni, gdje ljudi voze auta stara po 30 godina koji su eto po bosanskim cestama kao isharana manje nego 4-5 godina stara auta koja su po Zapadu gazila 50 hiljada godisnje. :? Nisam za takav nacin komunikacije i izrazavanja, ali realno jebo to pricu. Ako je u 2014. godina parametar kvaliteta auto to koliko se hrdje skuplja na njemu, jebo tu pricu.
romeomoraprezivjeti

#675 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Meni licno je bitan taj faktor hrdje,pa makar se radilo i o starijem vozilu. Nema savrsenog vozila,u pravu si 100% ,ali jednostavno se ne bi mogao pomiriti s cinjenicom da sam za auto dao 30 000 eura i da kroz par godina taj auto pocne korozirati,iako je izasao iz garancije,a da tamo neka " kanta" koja kosta dva puta manje ima istu takvu ili bolju limariju. Znam da vozaci bmw uzimaju taj auto vecinom zbog voznih osobina,i da uzivaju u tome,ali i ja isto uzivam u voznji citroena,za dosta manje novca.:-) ;-)

Post Reply