Ja imam prijatelja, kojem su u kuci sto bili sto sad trenutno razni modeli BMWa, medju njima E36 nov 316i, serija 5 E34 535i 3-4 godine star, X5 prve gen. redizajn nov, sedmica E65 3-4 godine star. Nisu savrseno pouzdani, ali nisu imali zalbi ni na jedan, niti bi ikad uzeli i jedno drugo auto osim BMWa. E36 je cak (ako govorimo o njemu) sluzio ekstra, ali je bio lose auto u odnosu na peticu E34.citroen xm wrote:
Pa nije ni e46 pojam kvaliteta, a pogotovo još noviji. Uostalom i ne važi BMW za super kvalitetno auto. Ima žalbi koliko hoćeš.
I ne pričam ja to iz svoje glave već je to stav okorjelih ljubitelja BMW-a koji su posjedovali više BMW modela nego što smo ih ja i ti zajedno vozili.
Eno neki dan e46 2001. kod majstora na dizalici, gleda kako da mu povari pod. Zadnji most strahota.
Ti imputiras da je kvalitet samo to koliko se auto kvari, i koliko toboze hrdja.
Kvalitet je isto tako kad sjednes u auto koje je preslo 250-300 k u kojem se nista ne klima, koji je utegnut ko tenk, na koju ga god podlogu stavis nikakvi strani zvukovi na dopiru do kabine. Drugim rijecima, apsolutni osjecaj novog auta nakon 250-300 k km.
Ako mene pitas jebes auto koje kupis novo, das 40 hiljada za njega, koje nakon 30 hiljada km po sarajevskim cestama preko rupa lupa, cvili i udara ko da je preso 500 hiljada. A imao sam iskustva s takvim. Megane sedan.