I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
motorola01

#651 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by motorola01 »

hrastov žižak wrote:ne vjerujem da ima puno popisivača koji imaju muda da lažiraju tuđe potpise, a i ako se javi veliki broj poništenih obrazaca kod jednog popisivača to će biti sumnjivo i biće prekontrolisano. on bi već proglasio popis nevažečim zbog par incidenata koji ne mogu ugrozit statistiku ni za 0,001 % :-)
To ti vec imas rezultate popisa ili ?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#652 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

Prijatelj mi pise da je se izjasnio kao Jugosloven / Agnostik / Njemacki --- jel moguce za jezik? ili me farba :D
Edin H.

#653 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:
chill001 wrote:
Nije vam tesko skinuti maske.

Dobro je sto rastu tenzije izmedju Bosnjaka i Jugoslovena.

Neke stvari ce se rascistiti jednom za sva vremena. ;-)
nemojte da mislite da nećete odvesti popis u pakao, a Jugoslovene možda u nestanak, a?
:D :thumbup:
hrastov žižak

#654 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by hrastov žižak »

Zviz wrote:Prijatelj mi pise da je se izjasnio kao Jugosloven / Agnostik / Njemacki --- jel moguce za jezik? ili me farba :D
a što ne bi bilo
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#655 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Zviz »

hrastov žižak wrote:
Zviz wrote:Prijatelj mi pise da je se izjasnio kao Jugosloven / Agnostik / Njemacki --- jel moguce za jezik? ili me farba :D
a što ne bi bilo

Pitam samo - sta ja znam koji komotnost su dozvilili pri izjasnjavanju.
StupskaBitanga

#656 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by StupskaBitanga »

sha_ba wrote:
StupskaBitanga wrote:i mene evo reći ću i na ovoj temi
evo i mene :D
Jesu li te popisali?
sha_ba

#657 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sha_ba »

StupskaBitanga wrote:
sha_ba wrote:
StupskaBitanga wrote:i mene evo reći ću i na ovoj temi
evo i mene :D
Jesu li te popisali?

da :D

djevojka super, sve po PS-u :sax:
ludacha

#658 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by ludacha »

Kako se ono kaze? Statistika je tacan skup netacnih podataka? :-D
Citam vase odgovore, da ste nesto mogli preskociti, neodgovoriti..meni ova mija rece da se sve mora upisati...glupasto pitanje kad su se roditelji vjencali,mjesec i godina, sto bi to trebali znati? Godinu znam., mjesec nemam blage veze..bezveze..kao i vodokotlic :-D

I koja je fora sa "drzavljanstvom entiteta"? ne kontam tu formulaciju...

Iz it dem or ajm bikomin a bit stjupiiid? :O
It_is_a_Leclerc

#659 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

Državljanstvo entiteta je dejtonska kategorija. Lično, odbio sam se izjasniti na to pitanje uz komentar da taj dio identiteta ja ne poznajem, nemam, a ni priznajem ga drugim ljudima.

I dajte ljudi više ohanite s tim priznavanjem popisa. Kakvo crno priznavanje ?! Pa nisu ovo izbori.. :lol: Popis pravimo mi, za svoje potrebe. Baš će EU velikog hajra ubrati od popisa stanovništva u BiH.
CSKA

#660 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by CSKA »

Popisase me,a niti znam sta su upisali da sam,niti u kojeg Boga vjerujem niti kojim jezikom pricam...
cyprus

#661 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Državljanstvo entiteta je dejtonska kategorija. Lično, odbio sam se izjasniti na to pitanje uz komentar da taj dio identiteta ja ne poznajem, nemam, a ni priznajem ga drugim ljudima.

I dajte ljudi više ohanite s tim priznavanjem popisa. Kakvo crno priznavanje ?! Pa nisu ovo izbori.. :lol: Popis pravimo mi, za svoje potrebe. Baš će EU velikog hajra ubrati od popisa stanovništva u BiH.
Međunarodni monitoring istina može proglasiti da li je popis međunarodno uporedljiv ili nije... Ako proglase da nije, onda se stvarno javlja pitanje da li ga treba ozbiljno shvatiti...
fantom slobode

#662 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by fantom slobode »

CSKA wrote:Popisase me,a niti znam sta su upisali da sam,niti u kojeg Boga vjerujem niti kojim jezikom pricam...
garant si bio pijan ili pod kakvim drogama...ne pada mi napamet nikakav drugi razlog za tvoju nesvjesnost trenutka... :lol: :lol: to ti je kad imas peh pa ti dodju za vikend :lol: :lol: :lol: Ako si povratio na listic, ne brini, proglasice ga nevazecim :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#663 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by JoseMujica »

akcid wrote:
JoseMujica wrote:ovo je samo prikupljanje statističkih podataka i nisu izbori da neko priznaje ili ne priznaje rezultate :zoka:

@predsjedniče, čemu služe statistički podaci?
da svaki čoban tačn zna koliko je njegovo vune, mlijeka, sira, janjaca i koliko će kurbana biti.
miki.ba

#664 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by miki.ba »

JoseMujica wrote:
akcid wrote:
JoseMujica wrote:ovo je samo prikupljanje statističkih podataka i nisu izbori da neko priznaje ili ne priznaje rezultate :zoka:

@predsjedniče, čemu služe statistički podaci?
da svaki čoban tačn zna koliko je njegovo vune, mlijeka, sira, janjaca i koliko će kurbana biti.
:lol:
theTruePath

#665 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Rece jedan popisivac da je u Sarajevu vecina Bosanaca hrvatskih i srpskih imena,,bosnjaci su uglavnom bosnjaci
Znao sam da ce se srbi hrvati Sarajeva i Tuzle izjasnjavati bosancima ili pak Jugosima
Last edited by theTruePath on 06/10/2013 11:22, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#666 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Cherry-Cherry »

theTruePath wrote:Rece jedan popisivac da je u Sarajevu vecina Bosanaca hrvatskih i srpskih imena,,bosnjaci su uglavnom bosnjaci
To je u zgradi, koju je on popisivao.
It_is_a_Leclerc

#667 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by It_is_a_Leclerc »

theTruePath wrote:Rece jedan popisivac da je u Sarajevu vecina Bosanaca hrvatskih i srpskih imena,,bosnjaci su uglavnom bosnjaci
Znao sam da ce se srbi hrvati Sarajeva i Tuzle izjasnjavati bosancima ili pak Jugosima
Odmah prijavi tog popisivača koji ti je rekao. On je pod krivičnom (dakle ne kaznenom, već krivičnom) odgovornošću prisegnuo na apsolutnu zaštitu podataka. Da ti prevedem, za takvo nešto se ne piše kazna, već se ide na sud.

Osim ako to ne izmišljaš...
theTruePath

#668 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Nije mi rekao podatke vec sam ja pitao imal ostalih puno,on odg ne preko 97% bosnjaci,bosanci uglavnom srbi i hrvati,,,,kako je to podatak? Nije rekao taj i taj je rekao to i to,ne znam ni gdje u sa popisuje,tako da...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#669 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Chmoljo »

niti vjerujem da izmišlja (nije Ispravni Drum petljanac, samo često fula poente :D ) niti vjerujem da će biti ikakvih posljedica po popisivača.

koliko se generalno kod nas brine o zaštiti ličnih podataka, to je smijurija :D

bio je popisivač kod mene u petak, i sve ok prošlo. fin momak.
theTruePath

#670 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by theTruePath »

Cherry-Cherry wrote:
To je u zgradi, koju je on popisivao.
Pa da
zavrzlama

#671 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by zavrzlama »

Evo i mene popisase prije par minuta....najsmjesnije pitanje" od kakvog materijala je temelj kuce" :D ko da ce opet rata biti :D ...

Kljucna tacka koja ce pokazati broj Probih stanovnista je "Jezik" jer za Bosanski jezik ce se izjasniti svi koji istinski vole BIH,bez obzira da li se neko izjasni bosnjak,bosanac,jugosloven i slicno....tako da je izbor jezika,popravni za one koji su u dilemi bosanac ili bosnjak..
bogumila

#672 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by bogumila »

theTruePath wrote:Nije mi rekao podatke vec sam ja pitao imal ostalih puno,on odg ne preko 97% bosnjaci,bosanci uglavnom srbi i hrvati,,,,kako je to podatak? Nije rekao taj i taj je rekao to i to,ne znam ni gdje u sa popisuje,tako da...
zbirni podaci nisu LICNI podaci
valjda je to jasno iz same rijeci
da ne trazite zakon
cyprus

#673 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:Evo i mene popisase prije par minuta....najsmjesnije pitanje" od kakvog materijala je temelj kuce" :D ko da ce opet rata biti :D ...

Kljucna tacka koja ce pokazati broj Probih stanovnista je "Jezik" jer za Bosanski jezik ce se izjasniti svi koji istinski vole BIH,bez obzira da li se neko izjasni bosnjak,bosanac,jugosloven i slicno....tako da je izbor jezika,popravni za one koji su u dilemi bosanac ili bosnjak..
Jesil me to upravo uvrstio u patriote? :mrgreen:
zavrzlama

#674 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:Evo i mene popisase prije par minuta....najsmjesnije pitanje" od kakvog materijala je temelj kuce" :D ko da ce opet rata biti :D ...

Jesil me to upravo uvrstio u patriote? :mrgreen:
znaci diskutujemo na bosanskom jeziku :D
Mr.Fundamental

#675 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Mr.Fundamental »

It_is_a_Leclerc wrote:
Odmah prijavi tog popisivača koji ti je rekao. On je pod krivičnom (dakle ne kaznenom, već krivičnom) odgovornošću prisegnuo na apsolutnu zaštitu podataka. Da ti prevedem, za takvo nešto se ne piše kazna, već se ide na sud.

Osim ako to ne izmišljaš...
Popisivači nisu ni na šta prisegnuli jer nisu još ni ugovora potpisali, tako da nema tog suda koji ti može pomoći :) Isto kao što nisu ništa potpisali za osiguranje, a onaj papirić sa ovlaštenjem za popisivača nije niko nadležan potpisao. Barem je takva situacija kod mojih poznanika koji sada rade kao popisivači.
Locked