covjekvjeverica wrote: ti negiraš etnički identitet jer bošnjaci nisu etnički narod. nastali su konverzijom na islam.
A ja se ovdje raspravljam k'o budala. Odakle si, jesul Pale il Široki?
covjekvjeverica wrote: ti negiraš etnički identitet jer bošnjaci nisu etnički narod. nastali su konverzijom na islam.
Izetbegovic s bosnjacke strane,to je jasno,i on ce nositi titulu sultana ,ne po cafirski kraljmuzicar_iz_parka wrote:Ko će mu ga znati, možda kroz par godina više ne budemo imali Bosnu i Hercegovinu, nego shodno nekim strahovima ovdje ujedinjeno kraljestvo Bošnjakistana, Srbistana i Hrvatistana, slijedeći logiku nacionalno-etničkog izjašnjavanja.![]()
Još da se samo dogovore oko kraljevske porodice, čiji narod će dati dinastiju za tu namjenu.![]()
Onda ona zastava sa trokutom možda bude imala neke svrhe i logike.
Ja bi da budem barem lord u tom svemu ako ikako može, a ni titula bega mi smetala nebi.
Kad Saudijska Arabija ima kralja zašto nebi i mi.theTruePath wrote: Izetbegovic s bosnjacke strane,to je jasno,i on ce nositi titulu sultana ,ne po cafirski kralj
Kada su se tenkovi pojavili na svjetskoj sceni tada je već bilo kasno. Švajcarci su svi Švajcarci svojom voljom a ne zato što su jedni tenkovima porazili druge. Kada su Srbi i Hrvati imali svoje nacionalne preporode mi nismo i sada je kasno da se današnji Bosanski Srbi i Hrvati vrate Bosanstvu jer se više ne osjećaju Bosancima.madner wrote:Nismo imali dovoljno tenkova kada je trebalo.Mister Yes wrote:Upravo tako. A kod njih su i jezici različiti plus što imaju katolici i protestanti. Zašto mi ne možemo biti kao oni?madner wrote:Svica je zemlja Svajcaraca.
Podjela postoji po jeziku, ali to su sve Svajcarci. Ne Njemci, ne Italijani, ne Francuzi.
Ti izgleda nisi svjestan da su Svajcarci vodili svoj civilni rat zbog uredjenja drzave. I da su unitaristi pobjedili. I da je zbog toga Svica kakva jeste.Mister Yes wrote:Kada su se tenkovi pojavili na svjetskoj sceni tada je već bilo kasno. Švajcarci su svi Švajcarci svojom voljom a ne zato što su jedni tenkovima porazili druge. Kada su Srbi i Hrvati imali svoje nacionalne preporode mi nismo i sada je kasno da se današnji Bosanski Srbi i Hrvati vrate Bosanstvu jer se više ne osjećaju Bosancima.madner wrote:Nismo imali dovoljno tenkova kada je trebalo.Mister Yes wrote: Upravo tako. A kod njih su i jezici različiti plus što imaju katolici i protestanti. Zašto mi ne možemo biti kao oni?
Ali ne djelim tvoje strahove da će se popis moći iskoristiti za separatističke ciljeve. Prije svega zato što drugačije vidimo ciljeve MZ na čelu sa drugom Obamom. Ti misliš da je njima cilj samo da ne puca a ja mislim da imaju i druge ciljeve. Zbog tih drugih ciljeva nisu dozvolili podjelu ni prije 20 godina pa neće ni sada. Ali o tome smo već raspravljali i nema šanse da se složimo.
Misliš hegemonija?madner wrote:Sada koristi i izraze koje ne razumije.
Kojim su jezikom govorili pobjednici?madner wrote: Ti izgleda nisi svjestan da su Svajcarci vodili svoj civilni rat zbog uredjenja drzave. I da su unitaristi pobjedili. I da je zbog toga Svica kakva jeste.
Tako je, on će meni ja sam Bosanac.Dzamahirija wrote:Ostvarena potpuna hegemonija, zbunjivači sa krizom identiteta i ubačeni elementi izdominirani čistim faktima i inteligencijom probošnjačkih snaga. Njihov najveći poraz će uslijediti sutra u 9 sati.
Njemacko-francuskimMister Yes wrote:Kojim su jezikom govorili pobjednici?madner wrote: Ti izgleda nisi svjestan da su Svajcarci vodili svoj civilni rat zbog uredjenja drzave. I da su unitaristi pobjedili. I da je zbog toga Svica kakva jeste.
Rekoh da ne razumijes izraze, ali nisi morao ovako ekspreno to i pokazat ostalima.Dzamahirija wrote:Misliš hegemonija?madner wrote:Sada koristi i izraze koje ne razumije.
Znaš šta je to? To ti je razlika između izjašnjenih Bošnjaka i Bosanaca na popisu. To je hegemonija.
Eto, sad si nešto i naučio.
Rek'o si ti svašta danas, a sve same gluposti. Šta ti ja mogu. Mislim, nije da likujem, al nemam baš vremena svakog uputit na pravi put.madner wrote: Rekoh da ne razumijes izraze, ali nisi morao ovako ekspreno to i pokazat ostalima.
Vidiš. Ima nešto pozitivno u tim klipovima, neki su počeli da uče riječi koje nikad ne bi koristili.muzicar_iz_parka wrote: Estakfirulah.
Sada sam zbunjen sta pokusavas reci, jer ocito brkas pojmove. Mozes li objasniti tvoju misao, umjesto da koristis izraze za tebe upitnog i stranog karaktera? Ovako ti recenice nemaju apsolutno nikakvog smisla, niti su povezene sa postovima na koje odgovaras.Dzamahirija wrote:Rek'o si ti svašta danas, a sve same gluposti. Šta ti ja mogu. Mislim, nije da likujem, al nemam baš vremena svakog uputit na pravi put.madner wrote: Rekoh da ne razumijes izraze, ali nisi morao ovako ekspreno to i pokazat ostalima.
Vidiš. Ima nešto pozitivno u tim klipovima, neki su počeli da uče riječi koje nikad ne bi koristili.muzicar_iz_parka wrote: Estakfirulah.
pravo se plaše isto ko jugoslovena 92godLeo C Baptistao wrote: Bolja bi mu osveta bila da se izjasniš kao Bosanac jer se oni plaše Bosanaca. Samo Bosanci mogu mijenjati sistem, a Bošnjaci ga ukopavaju zapamti.
Hoxes al u kur**. postavio sam vama demografima, specijalistima za ustav i prodavacima magle i suplje sto puta pitanje. Sta ce biti ako bosnjaka bude 70% i kako ce doci republika bosna (bez hercegovine dakako)Havatar wrote:Ako se svi Bosnjaci budu izjasnili kao Bosnjaci onda cemo imati Republiku Bosnu.
...covjek prije svega.miki.ba wrote:Bitno je biti ...
Objasnio ti je tvoj Bosanac, bivši predsjednik stranke čiji trenutni predsjednik ima umjetničko ime. Raspitaj se.Bodkin wrote:Hoxes al u kur**. postavio sam vama demografima, specijalistima za ustav i prodavacima magle i suplje sto puta pitanje. Sta ce biti ako bosnjaka bude 70% i kako ce doci republika bosna (bez hercegovine dakako)Havatar wrote:Ako se svi Bosnjaci budu izjasnili kao Bosnjaci onda cemo imati Republiku Bosnu.
Koliko je meni poznato Svica je podijeljena po etnickim kantonima, a u pocetku je bila konfederacija istih. Zive Nijemci, Francuzi, Talijani i Retoromani i svi imaju svoje kantone.Mister Yes wrote:Upravo tako. A kod njih su i jezici različiti plus što imaju katolici i protestanti. Zašto mi ne možemo biti kao oni?madner wrote:Svica je zemlja Svajcaraca.
Podjela postoji po jeziku, ali to su sve Svajcarci. Ne Njemci, ne Italijani, ne Francuzi.
Ako je u drzavi jednog naroda 70% onda nikako taj narod ne moze da ima samo jednu trecinu vlastiBodkin wrote:Hoxes al u kur**. postavio sam vama demografima, specijalistima za ustav i prodavacima magle i suplje sto puta pitanje. Sta ce biti ako bosnjaka bude 70% i kako ce doci republika bosna (bez hercegovine dakako)Havatar wrote:Ako se svi Bosnjaci budu izjasnili kao Bosnjaci onda cemo imati Republiku Bosnu.
Moze i imace jer isto tako 15% stanovnika ima trecinu. Ako hoces da mijenjas na tenk i pravac mostar i banja luka. Ove ostale bbb gluposti nista nece promijenitiHavatar wrote:Ako je u drzavi jednog naroda 70% onda nikako taj narod ne moze da ima samo jednu trecinu vlastiBodkin wrote:Hoxes al u kur**. postavio sam vama demografima, specijalistima za ustav i prodavacima magle i suplje sto puta pitanje. Sta ce biti ako bosnjaka bude 70% i kako ce doci republika bosna (bez hercegovine dakako)Havatar wrote:Ako se svi Bosnjaci budu izjasnili kao Bosnjaci onda cemo imati Republiku Bosnu.