BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

GeneralBHF

#651 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by GeneralBHF »

Ovaj Safet mi nekada stvarno nema logike! Gledam neki dan utakmicu Rijeka vs Hajduk ma Vrsajevica nije nigdje bilo i ne razumijem sto forsira tipa kada moze zvati nekog drugog za ove 2 utakmice i da testira igraca!

Drugo zove Sunjica i Zahirovica kada je mogao zvati Cocalica ili Hadzica da se uvjeri kakvi su igraci. Ako nece sada protiv ove dvije reprezentacije ne znam ni kada ce. Safet ko mazga pa vidjelo se na Kosevu da Sunjic nije za reprezentacije i covjeku se treba zahvaliti!

Sumnjiv mi je vise Safet sa pozivima nekim igracima isto kao sto ni Stevanovic nije trebao dobiti jer covjek ne igra u klubu pa ne moze ni u reprezentaciji ako se Safet drzi svog pravila koje je milion puta ponovio.
fekir

#652 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by fekir »

Na startu kvalifikacija sam imao u planu da gledam sve domace utakmice, i guralo se fino sve tamo do dolaska Grcke...a onda je sa rastom sanse za plasman, rastao i ciganluk oko tih ulaznica...

Tacno se covjeku zgadi, kad vidi sta pojedinci rade.[/quote]

"Kad ja kao starac od 81 godinu u parku nepoznatom djetetu budem pričao kako sam bio na svim domaćim utakmica reprezentcije u ciklusu kvalifikacija u kojem smo se po prvi put uspjeli plasirati na veliko takmičenje." :lol: :lol:
Nuken

#653 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Nuken »

Strah me sad utakmice protiv Lihta :D
Ako nam Svršo bude na "visini zadatka" biće hebeno :evil: :(
Point.

#654 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Point. »

Vise ne sanjam dan kada cu gledati reprezentaciju BiH na nekom velikom takmicenju, nego sanjam dan kada cu ugledati spisak bez imena Avdija Vrsajevic,HNK Hajduk.
insaneinthebrain

#655 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by insaneinthebrain »

Nuken wrote:Strah me sad utakmice protiv Lihta :D
Ako nam Svršo bude na "visini zadatka" biće hebeno :evil: :(
nista se ti ne brini. tu je kvrzic da uleti kad zatreba :oops:
palermo

#656 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by palermo »

Point. wrote:Vise ne sanjam dan kada cu gledati reprezentaciju BiH na nekom velikom takmicenju, nego sanjam dan kada cu ugledati spisak bez imena Avdija Vrsajevic,HNK Hajduk.
što ti je naš čovjek, kad dosanja jedan san, odmah počne drugi :D
velikibrnjo

#657 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by velikibrnjo »

nisam protiv Saje nikad nista rekao
ali pozivanje u reprezentaciju nekakvih gariba i seljaka, ne znam...
Ako jos dovede tog nekakvog Tina onda nema tri ciste u glavu
posebno ako ga planiran na SP voditi ukoliko se plasiramo
Mi smo jedva sastavili 11 kvalitetnih igraca na terenu, treba raditi na klupi a ne na tefericu
Last edited by velikibrnjo on 30/09/2013 14:18, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#658 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Matijevic_Vlado »

a jest mucno citati ove sveznalice jebo te, kakite po temi
mire - ložač

#659 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by mire - ložač »

Moj post od prije par dana je većinom bio " POLAKO SA RAŽNJEM - ZEC JE U ŠUMI", tako da sad moram mirne duše da to ponovim jer nema šanse da je ovaj /družina Pere Kvržice/ bolji i sposobniji od momaka koji se evo već godinama svojom igrom a ne grijanjem klupe nameću. Frajeri koji griju klupe i u klubovima i u našoj repki evo već par godina stoje k'o spomenici zarad "haman prodaje"

A da li nam treba sad ovo zaheba..nje sa sastavom, EEEE Moj Safete - Tajming nula "BODEVA"... po mom laičkom mišljenju :(

Onolike prijateljske i čuda u kojima se probaju ljudi (pa nek pljuju svi tekme tipa protiv eSAD-a), pokazale su nam k'o more a k'o ne MERE i tačka!!! Ja nisam sportski radnik, ne vjerujem da ću to ikad biti, nemam licencu ni za šta, no imam dva oka koja fala Bogu fino rade kao i kod hiljada drugih, pa vidim da se na ovaj način rastura ekipa zarad PARA !!! Ja se sjećam isto tako i debitanata u našoj repki sa 33. godine života /perspektivnih fudbalera :kiss: :run: :kiss: /
Nadam se najboljem - spremam se za najgore...

Ali, našem Bošnji sa početka ove priče je lakše METAR u dupe nego MILIMETAR u glavu. :bih:
palermo

#660 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by palermo »

mire - ložač wrote:Moj post od prije par dana je većinom bio " POLAKO SA RAŽNJEM - ZEC JE U ŠUMI", tako da sad moram mirne duše da to ponovim jer nema šanse da je ovaj /družina Pere Kvržice/ bolji i sposobniji od momaka koji se evo već godinama svojom igrom a ne grijanjem klupe nameću. Frajeri koji griju klupe i u klubovima i u našoj repki evo već par godina stoje k'o spomenici zarad "haman prodaje"

A da li nam treba sad ovo zaheba..nje sa sastavom, EEEE Moj Safete - Tajming nula "BODEVA"... po mom laičkom mišljenju :(

Onolike prijateljske i čuda u kojima se probaju ljudi (pa nek pljuju svi tekme tipa protiv eSAD-a), pokazale su nam k'o more a k'o ne MERE i tačka!!! Ja nisam sportski radnik, ne vjerujem da ću to ikad biti, nemam licencu ni za šta, no imam dva oka koja fala Bogu fino rade kao i kod hiljada drugih, pa vidim da se na ovaj način rastura ekipa zarad PARA !!! Ja se sjećam isto tako i debitanata u našoj repki sa 33. godine života /perspektivnih fudbalera :kiss: :run: :kiss: /
Nadam se najboljem - spremam se za najgore...

Ali, našem Bošnji sa početka ove priče je lakše METAR u dupe nego MILIMETAR u glavu. :bih:
Ali što ? Mislim, što je rasturanje ako zoveš Kvržića, a nije rasturanje ako zoveš npr Mahmutovića ? What's point
Logovan

#661 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Logovan »

gringo1 wrote:Evo vam dar od Safeta diletanta Kvrzic na Harovica :twisted:

1. Asmir Begović GK Stoke City FC
2. Asmir Avdukić GK FK Borac Banja Luka
3. Jasmin Fejzić GK VfR Aalen
4. Ermin Bičakčić DF FC Eintracht Braunschweig
5. Emir Spahić DF FC Bayer 04 Leverkusen
6. Toni Šunjić DF FC Zorya Lugansk
7. Ervin Zukanović DF KAA Gent
8. Boris Pandža DF Gornik Zabrze
9. Senad Lulić MF SS Lazio Rome
10. Sejad Salihović MF TsG Hoffenheim
11. Adnan Zahirović MF VfL Bochum
12. Elvir Rahimić MF PFC CSKA Moskva
13. Haris Medunjanin MF FC Gaziantepspor
14. Senijad Ibričić MF Kayseri Erciyesspor
15. Miralem Pjanić MF AS Roma
16. Miroslav Stevanović MF Elche CF
17. Izet Hajrović MF Grasshoppers FC
18. Avdija Vršajević MF HNK Hajduk Split
19. Zvjezdan Misimović MF FC Guizhou Renhe
20. Zoran Kvržić MF HNK Rijeka
21. Vedad Ibišević FW VfB Stuttgart
22. Edin Džeko FW Manchester City FC
23. Edin Višća FW Istanbul BB SK
Sve je isto opet i opet i opet.... Ustvari nije, pozvan je Kvržić. :-)

Ma bježi ba neću se više nervirati oko pogrešno upućenih poziva... :skoljka:
juventus

#662 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by juventus »

Pa što ne bi bilo isto kada smo prvi na tabeli? Što bi mijenjao?

Za vas je Mušović idealan selektor. 50 igrača u jednom ciklusu.
gidra

#663 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by gidra »

Zašto se okupljaju ponovo na Ilidži i plaćaju smještaj ako je već centar u Zenici gotov?
samo_ti

#664 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by samo_ti »

gidra wrote:Zašto se okupljaju ponovo na Ilidži i plaćaju smještaj ako je već centar u Zenici gotov?
Nasa posla :)
DonVitoSSCN

#665 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoSSCN »

gidra wrote:Zašto se okupljaju ponovo na Ilidži i plaćaju smještaj ako je već centar u Zenici gotov?
Platili unaprijed na Ilidzi :mrgreen:
DonVitoSSCN

#666 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoSSCN »

Image

U Kaunasu Felix Zwayer.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#667 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by JoseMujica »

Sorel wrote:A Mensur povrijeđen ha. Avdija naš najbolji bek poslije Musića. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: legendo đe Musića izvuče iz naftalina :roll: :-) kad se sjetim tog lika i njegovih ševanja....pa još kad ga raja uzme ložit oooooooooo ne staje dok ne izgubi loptu :roll: IQ -500 :-) :lol:
DonVitoSSCN

#668 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoSSCN »

drug_profi

#669 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

DonVitoSSCN wrote:Image

U Kaunasu Felix Zwayer.
Bez nekog velikog medjunarodnog iskustva.

http://worldreferee.com/site/copy.php?l ... Type=stats
DonVitoSSCN

#670 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoSSCN »

Mozda tu nesto smrdi :roll:
Djubre_

#671 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Djubre_ »

Imaju ugovor do kraja kvalifikacija.

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
drug_profi

#672 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by drug_profi »

DonVitoSSCN wrote:Mozda tu nesto smrdi :roll:
Ma sta ce smrdit, vidis da vadi crvene domacinima ko od sale.
alanx

#673 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by alanx »

DVIJE NOVE VRSTE PIZAA: 'CHICKEN SUPREME BH. FANATICOS' I 'BEEF SUPREME BHF ': Litvanci za navijače Bosne i Hercegovine pripremaju hranu bez svinjetine!
Ponedjeljak | 30.09.2013.
Provjereno, bit će bez svinjetine, odnosno sa piletinom i govedinom, kako im i nazivi govore. Na ovaj potez odlučili su se jer su čuli da je veliki broj naših navijača islamske vjeroispovijesti, te da ne jedu svinjetinu“, rekao je za AA Mirza Seferović, jedini bh. državljanin sa stalnim boravkom u Litvaniji

navijači BiH u Slovačkoj

Litvanci pripremaju posebnu hranu za hiljade navijača Bosne i Hercegovine koji će posjetiti njihovu zemlju kako bi bodrili BiH u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, koju će izabranici selektora Safeta Sušića odigrati 15. oktobra u Kaunasu, saznaje novinar Anadolu Agency (AA).

„Pizza Hut u Litvaniji zbog naših navijača 14. i 15. oktobra odlučila je praviti dvije sasvim nove vrste pizza. Zvat će se 'chicken supreme Bh. fanaticos (BHF)' i 'beef supreme BHF'. Provjereno, bit će bez svinjetine, odnosno sa piletinom i govedinom, kako im i nazivi govore. Na ovaj potez odlučili su se jer su čuli da je veliki broj naših navijača islamske vjeroispovijesti, te da ne jedu svinjetinu“, rekao je za AA Mirza Seferović, jedini bh. državljanin sa stalnim boravkom u Litvaniji.

On kaže i kako će cijena dvije pizze, uz koje će navijači BiH dobiti i dva litra coca - cole, iznositi oko 10 eura.

„Osim pizza, hiljade navijača BiH koji ne jedu svinjetinu, moći će jesti i ovdje veoma popularnu KFC piletinu, koja se će 14. i 15. oktobra u Viljnusu prodavati sa popustom od 20 posto. Postoji mogućnost da na dan utakmice 15. oktobra u blizini stadiona u Kaunasu bude instaliran veliki pokretni restoran KFC piletine“, istakao je Seferović, dodavši:

„Ovdje ljudi pretežno jedu svinjetinu i mnoga jela su od ovog mesa. Recimo, kilogram teletine užasno je skup i iznosi oko 100 maraka (50 eura). Međutim, Litvanija nije skupa. Okvirno cijena pića su kao kod nas. Recimo, Coca-cola u kafiću pretežno košta 6 litasa, odnosno oko euro i po. Kafa je pet litasa. Jedan euro je 3,45 litasa“.

Obavezno probati Giru

Gira je najpopularnije bezalkoholno piće u Litvaniji, a napravljeno je kvasa od crnog fermentiranog hljeba.

„Izvrsnog je okusa. Preporučujem svima koji dođu na utakmicu da probaju Giru. U velikim tržnim centrima dva litra ne košta ni bosansku marku. Osim standarde Gire ova kompanija proizvela je piće 'Plava ovca' sa okusom naranče. Ovdje vam je Gira popularnija od Coca-cole“, kaže Seferović za Anadolu Agency, te kako bi se lakše snalazili u Litvaniji svojim sunarodnicama odlučio je dati i kraći kurs pojedinih riječi litvanskog jezika:

„Vištiena je piletina, ćuretina je kalakutiena. Junetina na litvanskom je jautiena, a janjetina aviena. Svinjetina je kaulina, teletina versiena, dok je žuvis prevedeno na bosanski jezik - riba“.

Utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine sa Litvanijom bit će odlučujuća za plasman ove balkanske zemlje na Mundijal, što bi bilo prvo učešće popularnij Zmajeva na svjetskoj fudbalskoj smotri.

Mečeve reprezentacije BiH širom Evrope i svijeta u pravilu prate hiljade Bosanaca i Hercegovaca koji su tokom rata izbjegli ili su prognani iz svoje domovine, ali i veliki broj fudbalskih fanova koji žive u gradovima širom BiH.

(Anadolija/av)
d e p o ba
http://** No links **.ba/sport/litvanci-za-navija ... svinjetine
Last edited by alanx on 30/09/2013 16:07, edited 5 times in total.
mire - ložač

#674 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by mire - ložač »

Ali što ? Mislim, što je rasturanje ako zoveš Kvržića, a nije rasturanje ako zoveš npr Mahmutovića ? What's point[/quote]

Prvo, mislim da je postojalo mnogo situacija u kojima se mogu "probati" igrači, jok mi u zadnje dvije utakmice zovemo čovjeka kad nam je sve na vagu stavljenu i to kako /može biti i LIONEL MESSI vs. CR/, to nije uigran čovjek !!!

Drugo, ne zanima me uopšte niko po imenu i nikad neću biti medžer, to znam, ali dragi moj selektore ako već posereš priču:"Mene ne zanimaju igrači iz osrednjih liga" onda to isto i poliži kad je u pitanju zarada i tvoji bratići isl itd..... To je ono što mene nervira, da ne pričam koliko će sada izranjati "PERSPEKTIVNI" igrači kad, AkoBogda pobijedimo Lihtenštajn i to iz liga ranga "VELAHAVLE", "ISUSE, SAVO I SVI OSTALI POMAGAJTE" "TI KRIŠNA SPAŠAVAJ" .... :evil:

A da se 1000 % razumijemo, da sam ja selektor Lihtenštajna, furka bi mi bila igra ista kao što su to radili Slovaci u Zenici (koliko god mi to igrački sastav dozvoljava) i to je to... Smeta mi budalasanje na kraju eto. A volio bi da se sve završi dobro, to čekam ko ozeb'o sunce.
DonVitoSSCN

#675 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoSSCN »

drugi profil wrote:
DonVitoSSCN wrote:Mozda tu nesto smrdi :roll:
Ma sta ce smrdit, vidis da vadi crvene domacinima ko od sale.
Da mu Salihovic nije poznat iz BL :(
Locked