Ne, pogresno..ti si ratovao za Bosnjacki narod.. niko za BIH, svi za svoj narod..Za BIH, ali bez Hrvata i Srba, mozda..kao sto su Hrvati za svoj dio BIH, ali bez druga dva..tako i Srbi, za svoje vidjenje BiH, ali da ga pripoje Srbiji..jedina razlika sto Bosnjaci nemaju kome da pripoje..veljaca wrote:animals wrote:
Razlaza nece ni biti, a ti jadan ne bio idi malo nesto povali, nije politika za tebe..ti bi ratovao, ali po tastaturi..
Grijesis i to debelo ....
I jadan ti je u gacama .... Ratovao sam ja od 92 - 95 i opet bih za Drzavu Bosnu i Hercegovinu ....
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
- animals
#651 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
- veljaca
#652 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Opet grijesis ali ovaj put stvarno debelo ....animals wrote:Ne, pogresno..ti si ratovao za Bosnjacki narod.. niko za BIH, svi za svoj narod..Za BIH, ali bez Hrvata i Srba, mozda..kao sto su Hrvati za svoj dio BIH, ali bez druga dva..tako i Srbi, za svoje vidjenje BiH, ali da ga pripoje Srbiji..jedina razlika sto Bosnjaci nemaju kome da pripoje..veljaca wrote:animals wrote:
Razlaza nece ni biti, a ti jadan ne bio idi malo nesto povali, nije politika za tebe..ti bi ratovao, ali po tastaturi..
I jadan ti je u gacama .... Ratovao sam ja od 92 - 95 i opet bih za Drzavu Bosnu i Hercegovinu ....
Cuj, on me nasao uciti za koga i sta sam ja ratovao .....
-
zavrzlama
#653 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
animals wrote:Ne, pogresno..ti si ratovao za Bosnjacki narod.. niko za BIH, svi za svoj narod..Za BIH, ali bez Hrvata i Srba, mozda..kao sto su Hrvati za svoj dio BIH, ali bez druga dva..tako i Srbi, za svoje vidjenje BiH, ali da ga pripoje Srbiji..jedina razlika sto Bosnjaci nemaju kome da pripoje..veljaca wrote:animals wrote:
grijesis...srbi nisi ratovali za svoja prava u BIH...nego su ratovali da BIH i bosnjaka uopste ne bude(dokaz da su najvece zlocine i etnicka ciscenja pocinjena od strane srba tamo gdje rata nije bilo uopste)..argument 1
Bosnjaci nisu ratovali za neki svoj dio BIH,da jesu imali su milion sansi tokom agresije da pristanu na svoju drzavicu,a i danas im srpska politika stalno nudi podjelu BIH cime dobivaju automatski svoju drzavu bosnjaka....argument 2
problem BIH je svojatanje odredjenih teritorija za eskluzivitet samo jednog naroda,a srbii prednjace u tome gdje su manji entitet obojili srpskim prefiksima za sve sto zivi.pliva ,leti,hoda,cime krse ustav BIH koji tri naroda definise jednakim na svakom pedlju BIH i uz to negiraju i rade na nelegalnoj secesiji od BIH...the end.
- ljetna kiša
#654 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Veljaca, ako se ne bi ljutio, da ti predložim nešto dobronamjerno.
Pošto umjesto suvislih i argumentovanih odgovora ponavljaš nesuvisle odgovore, koji pri tome i omalovažavaju, predlažem ti da malo izađeš na vazduh i prošetaš.
Pod pritiskom argumenata se gubiš i pokazuješ nestabilnost.
Dosta je ovdje forumaša koji se ne slažu u mišljenju, ali se poneko bar potrudi da napiše nešto smisleno, koliko toliko.
Svako osim tebe.
Izgleda da je tebe ovaj podforum dobro načeo, kao i tok događaja koji ti nije po volji. Bez ljutnje, odmori malo od foruma.
Pošto umjesto suvislih i argumentovanih odgovora ponavljaš nesuvisle odgovore, koji pri tome i omalovažavaju, predlažem ti da malo izađeš na vazduh i prošetaš.
Dosta je ovdje forumaša koji se ne slažu u mišljenju, ali se poneko bar potrudi da napiše nešto smisleno, koliko toliko.
Svako osim tebe.
Izgleda da je tebe ovaj podforum dobro načeo, kao i tok događaja koji ti nije po volji. Bez ljutnje, odmori malo od foruma.
- veljaca
#655 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ljetna kiša wrote:Veljaca, ako se ne bi ljutio, da ti predložim nešto dobronamjerno.
Svako osim tebe.
A kakve ocekujes suvisle i argumentovane odgovore kada pojedinci iznose nebuloze ovdje .....
Uce me i ubjedjuju u nesto - u sto sam siguran debelo da nije tako ..... On mene uci za koga sam je ratovao.
Boli ga ( a i jos neke ) sto tvrdim da MIRNOG razlaza nema .... jednostavno to je tako ....
-
Hafis
#656 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Kud Veljačina vojska prođe, srećna će se zemlja zvat' 
- veljaca
#657 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ja nema svoje licne vojske ....Hafis wrote:Kud Veljačina vojska prođe, srećna će se zemlja zvat'
- LBVIEW
#658 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Opet ja ne vidim nikakvu prijetnju jednom narodu, vec covjek fino kaze kako pokusaj otcijepljena RS-a (u reziji oficijelne politike iste) neminovno vodi u rat. Znasi ti vrlo dobro sto se pod ovim RS podrazumijeva samo se malo pravis mutav k'o i ostatak salonske ekipe.Za razliku od Dodicka,koji negira Bosnjake, bosanski jezik, sudske presude o zlocinima Srba, optuzuje za "samobombardiranje", voza genocidne babe sl., trebal' jos?RATM56 wrote:AhaLBVIEW wrote:
Ne vidim da iko prijeti Dodickovom narodu ili gradanimasumske, vec se jasno kaze sto ce uslijediti ako se pokusa secesija. I to je njemu personalno upuceno i prvenstveno se odnosi na politicku opciju koju zastupa, e sad ako se njegovo biracko tijelo nalazi u toj prici, a po svemu sudeci tako stvari stoje,jer za ono sto blebece i radi ima legitimitet i podrsku svojih biraca, to je ipak samo njihov problem. Dodick je samo personifikacija jedne agresivne politike u sukobu s osnovnim civilizacijskim normama, i da dode neko drugi umjesto njega nista se tu promijeniti nece - ponasat ce se potpuno isto i za sve sto radi imace bezuvjetnu podrsku birackog tijela. I ti meni onda pricas o shvacanju funkicioniranja drzave.
![]()
A Dodick itekako prijeti i vrijeda jedan narod, zar treba mozda i iskopavati njegove izjave, od Srebrenice do tuzlanske Kapije? A kako vidim ni biracima nije mane, potrudili su se da po tom pitanju nadmase i vozda, organiziranjem cetnickih parada i narodnih "veselja" gdje se cupka uz ritmove "muzike" koja najavljuje nove zlocine, od Bosanskog Novog do Bratunca.![]()
Personalno, nema šta. To je pretnja upućena ka 49% BiH, ne Dodiku. Zbog reči jednog Dodika.Komšić wrote: Svako kome je stalo do Bosne i Hercegovine uzet će oružje i braniti državu ukoliko bi se Republika Srpska pokušala od nje otcjepiti,
A ja sam se gore obraćao tebi gde mrtav ladan izjavljuješ da se narodu koji ga bira mora staviti do znanja kakve su posledice![]()
Šarlatanske pretnje koje produbljuju podele, u konačnici i slabe BiH.
Ok,ja mrtav-hladan izjavljujem da Dodickovim biracima treba poruciti kako ce ih to skupo kostati, ali ja nisam politicar te tezina mojih rijeci nije ni blizu onoj istog,a to svakako i nije tema ove "emisije". Kad Komsic ili bilo ko drugi pocne Srbe onako explicitno prozivati, ne vrijedati ko Dodick Bosnjake, onda se javi.
A kad me vec vuces za jezik, sto ti mislis sto bi se to narodu koji je legitimitet davao politickim opcijama koje su preferiarale genocid kao nacin rijesavanja poltickih problema i koje dan danas isti negiraju i nastoje "profitirati"na, moglo poruciti, onako osobno s moralnog aspekta? Sto mislis kakvu poruku zasluzuje ona bijeda, sto dan svetih mučenika Makaveja, od 7 do 77 godina, javno pred crkvom i uz odobravanje i vlasti i svestenstva obiljezava pozivom na genocid?Da se mozda Bosnjaci ne trebaju pretvarati kako se nista nije desilo a ovi im opet o glavi rade?
Sto se tice produbljivanja podela i slbljenja BiH, sto bi se to tebe uopce ticalo? Nisi iz BiH, a svojoj domovini ti problema ne nedostaje. Uz to, nemoj meni hinjiti nekakvu toboznu zabriunutost za Bosnu, nismo od jucer.
Last edited by LBVIEW on 23/08/2013 14:16, edited 2 times in total.
-
forel
#659 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Rata nejma da bude
doslji amerikanci donijeli nam prosperitet, demokratija i sloboda, a uzeli nam rudnike, resurse, odveli nam sve pametne glave ove drzava!
Da se ibretis, od rata nema nista, o tome je glupo pricati bas kao odcijepljenju bilo cega.Vise nema JNA, a od OSBIH imamo malo jaci lovacki puk
.Bilo tko da povede rat u BiH bio bi gubitnik i to tesko, pa i taj Mićo koji toliko prica o odcijepljenju, moze da prica, a i on sam zna da bi za 24 sata u BiH bilo stacionirano 30 000 pripadnika Eufora, u Jadran bi uplovio nosac aviona, a on bi bio osudjen na dozivotni zatvor.Niti postoje oruzane formacije koje bi mogle da izazovu neki veci ratni sukob, niti postoji zainteresovanost komsija da takav rat vode.Hrvatska je u EU, samim time mogu samo da laju al sve ostaje na lajanju.Srbija nema interesa, vec je vise zabavljena rijesavanjem krize na Kosovu.Tacnije pokusaja da se izvuku koliko toliko cisti iz cistog priznavanja Kosova.SAD je garant Deytona i mira u BiH, tako da time zavrsava sva prica.Skorasnjom vojnom vjezbom poslana je jasna poruka Banja Luci, pitate se od kud vojna vjezba Eufora u BiH nakon toliko godina?Vojne vjezbe se svugdje u svijetu najmanje rade radi ''uvjezbavanja vojske'' vec radi slanja poruke odredjenoj drzavi, odredjenom lideru.Samim time sto je u BiH za manje od 2 dana bilo aktivirano 30 000 vojnika EUfora, borbenih sistema jasno je odaslana poruka da u slucaju rata, Eufor i Alijansa bi dijelovala na suzbijanju eventualnog agresora.Ubrzo nakon toga smanjile su se i strasti, samo to mi ne primjecujemo, jer nama je bitnije slusat gluposti kojim nam mazu oci nego stvarnost i realnost.

Da se ibretis, od rata nema nista, o tome je glupo pricati bas kao odcijepljenju bilo cega.Vise nema JNA, a od OSBIH imamo malo jaci lovacki puk
-
zavrzlama
#660 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
forel wrote:Rata nejma da bude![]()
![]()
doslji amerikanci donijeli nam prosperitet, demokratija i sloboda, a uzeli nam rudnike, resurse, odveli nam sve pametne glave ove drzava!
![]()
Da se ibretis, od rata nema nista, o tome je glupo pricati bas kao odcijepljenju bilo cega.Vise nema JNA, a od OSBIH imamo malo jaci lovacki puk.Bilo tko da povede rat u BiH bio bi gubitnik i to tesko, pa i taj Mićo koji toliko prica o odcijepljenju, moze da prica, a i on sam zna da bi za 24 sata u BiH bilo stacionirano 30 000 pripadnika Eufora, u Jadran bi uplovio nosac aviona, a on bi bio osudjen na dozivotni zatvor.Niti postoje oruzane formacije koje bi mogle da izazovu neki veci ratni sukob, niti postoji zainteresovanost komsija da takav rat vode.Hrvatska je u EU, samim time mogu samo da laju al sve ostaje na lajanju.Srbija nema interesa, vec je vise zabavljena rijesavanjem krize na Kosovu.Tacnije pokusaja da se izvuku koliko toliko cisti iz cistog priznavanja Kosova.SAD je garant Deytona i mira u BiH, tako da time zavrsava sva prica.Skorasnjom vojnom vjezbom poslana je jasna poruka Banja Luci, pitate se od kud vojna vjezba Eufora u BiH nakon toliko godina?Vojne vjezbe se svugdje u svijetu najmanje rade radi ''uvjezbavanja vojske'' vec radi slanja poruke odredjenoj drzavi, odredjenom lideru.Samim time sto je u BiH za manje od 2 dana bilo aktivirano 30 000 vojnika EUfora, borbenih sistema jasno je odaslana poruka da u slucaju rata, Eufor i Alijansa bi dijelovala na suzbijanju eventualnog agresora.Ubrzo nakon toga smanjile su se i strasti, samo to mi ne primjecujemo, jer nama je bitnije slusat gluposti kojim nam mazu oci nego stvarnost i realnost.
![]()
![]()
![]()
Sve je to OK...lijepo napisano i ima logike....ali mi imamo jedan opasniji problem u BIH,a to je ovaj:
"Ne treba dodik i njegova politika srpski narod ,nego obrnuto"
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#661 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Rat se jos uvijek vodi, samo sto se trenutno ne puca.
Pod okupacijom je 49% Drzave i 100% bh. neba.
Pod okupacijom je 49% Drzave i 100% bh. neba.
-
forel
#662 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
zavrzlama wrote:forel wrote:Rata nejma da bude![]()
![]()
![]()
Da se ibretis, od rata nema nista, o tome je glupo pricati bas kao odcijepljenju bilo cega.Vise nema JNA, a od OSBIH imamo malo jaci lovacki puk.Bilo tko da povede rat u BiH bio bi gubitnik i to tesko, pa i taj Mićo koji toliko prica o odcijepljenju, moze da prica, a i on sam zna da bi za 24 sata u BiH bilo stacionirano 30 000 pripadnika Eufora, u Jadran bi uplovio nosac aviona, a on bi bio osudjen na dozivotni zatvor.Niti postoje oruzane formacije koje bi mogle da izazovu neki veci ratni sukob, niti postoji zainteresovanost komsija da takav rat vode.Hrvatska je u EU, samim time mogu samo da laju al sve ostaje na lajanju.Srbija nema interesa, vec je vise zabavljena rijesavanjem krize na Kosovu.Tacnije pokusaja da se izvuku koliko toliko cisti iz cistog priznavanja Kosova.SAD je garant Deytona i mira u BiH, tako da time zavrsava sva prica.Skorasnjom vojnom vjezbom poslana je jasna poruka Banja Luci, pitate se od kud vojna vjezba Eufora u BiH nakon toliko godina?Vojne vjezbe se svugdje u svijetu najmanje rade radi ''uvjezbavanja vojske'' vec radi slanja poruke odredjenoj drzavi, odredjenom lideru.Samim time sto je u BiH za manje od 2 dana bilo aktivirano 30 000 vojnika EUfora, borbenih sistema jasno je odaslana poruka da u slucaju rata, Eufor i Alijansa bi dijelovala na suzbijanju eventualnog agresora.Ubrzo nakon toga smanjile su se i strasti, samo to mi ne primjecujemo, jer nama je bitnije slusat gluposti kojim nam mazu oci nego stvarnost i realnost.
![]()
![]()
![]()
Sve je to OK...lijepo napisano i ima logike....ali mi imamo jedan opasniji problem u BIH,a to je ovaj:
Vi ne mozete nesto da shvatite, u periodu 91-92 pa i 93 vojse VRS i VRSK su bile htijeli ne htijeli mi priznat pobjednicke vojske u tom momentu, jer su drzale trecinu Hrvatske i gotovo preko polovinu BiH pod svojom kontrolom, i onda se sve za 2 g naopako izokrenulo, VRSK je porazena Olujom, VRS je bila prisiljena na povlacenja i gubili su mnogo ljudstva, mnogo teritorija pod svojom kontrolom.Svaki poraz rezultira stvaranjem u glavi pojedinca razocaranje, kad se u sve to ukljuci propagandni program u kome su 4 g Srbi slusali kako srpske snage zauzimaju ovo, kako ''horde ustasa i alijinih fundamentalista gine i povlaci se'' onda se taj narod nalazi u zbunjenom polozaju.I ja bi krenuo logikom kako to da 4 g pobjedjujes a za godinu dana izgubis sve.Dodik tu uskace i prodaje srpskom narodu ono sto su oni slusali i uzivali 4 godine dok su harali.I Dodik ce jako dugo igrati na tu kartu jer srpski narod u BiH jos nije shvatio da je porazen, da ratni cilj nije bio entitet RS nego eventualno drzava koja bi bila pod autonomijom Srbije, odnosno stvaranje nove Jugoslavije.Recimo u samoj Srbiji nikada se ne govori o ratu, postoji nesto dobro sto je rekao jedan vojnik VRSK Ja sam se borio u ratu koji nije bio rat, bio sam u vojsci koja nije vojska i ratovao sam za drzavu koja nije drzava.Zato jer se Srbija pokusavajuci se oprati od strasnih zlocina u Hrvatskoj i BiH jednostavno odrekla svih tih vojnih formacija, barem javno, drugo je sto se govori ispod zita, ali ono sto je javni nastup politike iz Beograda je to.Dodik igra na kartu na koju n e moze izgubit, zato jer ti da pitas bilo koga u RS sta misli da li su srbi u BiH izgubili rat reci ce da nisu, a Dodik svojim izjavama i nesposobnoscu BH politicara iz bosnjackog i hrvatskog naroda koji mu dopustaju to stvara atmosferu da su Srbi u BiH nesto ''dobili'' i da to ''nesto moraju cuvati''.Stvaranje kvazi patriotizma koji je samo plucebo efekat kojim osvaja glasove.Zato je mnoge Srbe u BiH pogodila izjava Tomislava Nikolica da su oni ''Bosanci'', i dobro se sjecam izjave jednog mjestanina Bijeljine ''Mi bi za Srbiju dali glavu, a Srbija za nas ne bi dala ni glavicu luka''.Srpski narod pocinje da osjeca da oni vise nisu toliko vazni Srbiji kao sto je to bilo za vrijeme Tadica i prijasnjih predsjednika.Stoga sada se boje da ne dodje do centralizacije BiH jer vise ni Srbija nije sto je bila, niti Srbi u svijetu imaju nekog cvrstog saveznika koji bi im osigurao postojanje RS.Malo po malo se radi na gasenju tog entiteta, samim time sto je oduzeta vojska, pocele se stvarati sve vise zajednickih institucija.Znate kakvo je razocaranje u glavi covjeka koji kaze ''ratovao sam 4 godine, krvario iako sam pobjedjivao - na kraju sam izgubio'' e Dodik je srpskom narodu u BiH upravo to, plucebo efekat koji ih drzi na atmosferi da su oni ''pobjednicki narod''.Ali svaki plucebo efekat ima svoje vrijeme trajanja, bas kao sto je RSK imala vrijeme trajanja 4 g dok su bili pobjednici, dok se po RSK svercovalo i dok je bilo svega, kad je nestalo svega vise rijeci potpore iz Beograda nisu imale fajde i onda je taj imaginarni prostor u Hrvatskoj je nestao, ne radi toga sto je Hrvatska vojska bila toliko vjesta koliko radi toga sto su svi resursi ekonomske stabilnosti tog podrucja nacisto nestali.Narod koji je gladan, zedan je ocajan, tako da patriotske price nemogu najesti i napit.Do momenta dok ekonomski entitet RS-a ne potone a do toga je vrlo blizu do tog momenta ce Milorad Dodik biti srpski vožd.
-
tesanj
#663 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Sve je to u redu, al jedan od ovih "analiticara" na forumu tvrdi da je Dodik Putinov igrac
tako da ti pada u vodu da sumska nema jakog saveznika 
-
Dr Jurica Ustamujić
#664 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
zavrzlama wrote:forel wrote:Rata nejma da bude![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa šta je onda solucija, riješiti se srpskog naroda?
-
forel
#665 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
tesanj wrote:Sve je to u redu, al jedan od ovih "analiticara" na forumu tvrdi da je Dodik Putinov igractako da ti pada u vodu da sumska nema jakog saveznika
Dodik je sve samo najmanje Putinov covjek.Da bi ti to potvrdio vrati se u 1992-1995 kada ista ta stranka Milorada Dodika po glasovima srpskog naroda u tadasnjim izborima koje su oni provodili nije prolazila niti cenzus od 1%.Poslije kraja rata, i ''Americkog uredzivanja ove drzave'' SAD je trebao predstavnika srpskog naroda, ali amerikanci bas kao u Deytonu nisu zeljeli da cuju niti da pregovaraju za SDS ciji je predsjednik bio Karadzic.Stoga su oni trazili zapadnjacki polunastrojenog covjeka kojeg bi doveli na vlast.Trazili i pronasli u tadasnjoj opoziciji neku malu stranku i covjeka neopterecenog ratnom proslosti Milorada Dodika.Finansirali su kampanju, donirali ogroman novac preko USA aid-a preko obavjestajnih struktura i doveli Dodika na vlast, i primjetit cete da je Dodik sve do aprilskog paketa ustavnih reformi koje su trebale da se provedu, Milorad Dodik je glasao ZA.U tom momentu taj paket nimalo nije odgovarao niti isao u prilog vlastima RS-a ali se stvorila takva klima da je to najbolje.Poslije obaranja tog paketa Dodik je primjetio slabljenje ekonomije RS, koja je danas doslovice unistena.I Milorad Dodik je svojim glupostima izgubio podrsku Amerike, ali treba gledati ujedno i kakav je Dodik politicar?Dodik i opcenito nasi svi politicari su svoje zanate ispekli u bivsoj KPJ.Sistem komunistickih politicara nije sklon pregovorima nego igre na sve ili nista.Dakle ili cu dobiti sve ili odustajem.Vazno je sagledat i idelosko ucenje koje je prosao, to je bio sistem u kom su se stvarale licnosti poput Tita, jer su se tada svi politicari ogledali u sliku tita, jakog, odlucnog i autoritativnog politicara, i takva se politika stvarala, a i Dodik je jedan od njih koji u svom ogledalu vidi predsjednika, vidi u sebi nekog duhovnog vodzu poput Causeskua.Ima tu mnogo stvari o kojima bi se dalo pisati, ali treba sagledavati sve cinjenice da bi se shvatilo da je Dodikovim okretanjem ledja Americi poceo njegov pad.Najprije je poceo da gubi od SDS-a, sto se vidjelo i na poslijednjim izborima.Izgubio je novcanu pomoc od USA-aida, i svi ce se ti ''razlozi'' vidjeti na iducim izborima.
-
tesanj
#666 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Zar ti nije jasno?
jel ti citas sta se pise ovdje. Ukidanje Dejtona i uspostava normalnog ustava je u interesu svima. Svaku ideja o promjeni ustava zloupotrebljavate kao "oni" zele da nas se rijese i takve gluposti svojstvene vama. Ovo se odnosi na Juricu.
-
Hafis
#667 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
A ne znam. Kada vidim garnituru koja se zalaže za ukidanje Daytona, čudi me da je ovo sve ikako i na okupu.tesanj wrote:Zar ti nije jasno?jel ti citas sta se pise ovdje. Ukidanje Dejtona i uspostava normalnog ustava je u interesu svima. Svaku ideja o promjeni ustava zloupotrebljavate kao "oni" zele da nas se rijese i takve gluposti svojstvene vama. Ovo se odnosi na Juricu.
Pravo ga ukidaju, niko ni s kim ne govori i gledaju kako će jedan drugog prejebati. Došlo je dotle da se sva borba svodi na to da se RS ne otcijepi, a ne još da se ukine.
-
liberty02
#668 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ili si covjek ili nisi.. to je to.. a ko god se posere na ono gdje zivi i jede.. taj je najveci zlocinac na svijetu ko god to bio..
bosna je sviju nas..
hajmo da budemo ljudi i da pokazemo svoje najbolje u nama..
bosna je sviju nas..
-
Basvod
#669 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa niko ne ser. na ono gdje zivi i jede, ni pas. Samo sto ti gledas iz jednog ugla a Srbi iz drugog. Tebi je kuca Bosna a Srbima RS.liberty02 wrote:ili si covjek ili nisi.. to je to.. a ko god se posere na ono gdje zivi i jede.. taj je najveci zlocinac na svijetu ko god to bio..
bosna je sviju nas..
-
Basvod
#670 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Udari enter ponekad.forel wrote:zavrzlama wrote:forel wrote:Rata nejma da bude![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vi ne mozete nesto da shvatite, u periodu 91-92 pa i 93 vojse VRS i VRSK su bile htijeli ne htijeli mi priznat pobjednicke vojske u tom momentu, jer su drzale trecinu Hrvatske i gotovo preko polovinu BiH pod svojom kontrolom, i onda se sve za 2 g naopako izokrenulo, VRSK je porazena Olujom, VRS je bila prisiljena na povlacenja i gubili su mnogo ljudstva, mnogo teritorija pod svojom kontrolom.Svaki poraz rezultira stvaranjem u glavi pojedinca razocaranje, kad se u sve to ukljuci propagandni program u kome su 4 g Srbi slusali kako srpske snage zauzimaju ovo, kako ''horde ustasa i alijinih fundamentalista gine i povlaci se'' onda se taj narod nalazi u zbunjenom polozaju.I ja bi krenuo logikom kako to da 4 g pobjedjujes a za godinu dana izgubis sve.Dodik tu uskace i prodaje srpskom narodu ono sto su oni slusali i uzivali 4 godine dok su harali.I Dodik ce jako dugo igrati na tu kartu jer srpski narod u BiH jos nije shvatio da je porazen, da ratni cilj nije bio entitet RS nego eventualno drzava koja bi bila pod autonomijom Srbije, odnosno stvaranje nove Jugoslavije.Recimo u samoj Srbiji nikada se ne govori o ratu, postoji nesto dobro sto je rekao jedan vojnik VRSK Ja sam se borio u ratu koji nije bio rat, bio sam u vojsci koja nije vojska i ratovao sam za drzavu koja nije drzava.Zato jer se Srbija pokusavajuci se oprati od strasnih zlocina u Hrvatskoj i BiH jednostavno odrekla svih tih vojnih formacija, barem javno, drugo je sto se govori ispod zita, ali ono sto je javni nastup politike iz Beograda je to.Dodik igra na kartu na koju n e moze izgubit, zato jer ti da pitas bilo koga u RS sta misli da li su srbi u BiH izgubili rat reci ce da nisu, a Dodik svojim izjavama i nesposobnoscu BH politicara iz bosnjackog i hrvatskog naroda koji mu dopustaju to stvara atmosferu da su Srbi u BiH nesto ''dobili'' i da to ''nesto moraju cuvati''.Stvaranje kvazi patriotizma koji je samo plucebo efekat kojim osvaja glasove.Zato je mnoge Srbe u BiH pogodila izjava Tomislava Nikolica da su oni ''Bosanci'', i dobro se sjecam izjave jednog mjestanina Bijeljine ''Mi bi za Srbiju dali glavu, a Srbija za nas ne bi dala ni glavicu luka''.Srpski narod pocinje da osjeca da oni vise nisu toliko vazni Srbiji kao sto je to bilo za vrijeme Tadica i prijasnjih predsjednika.Stoga sada se boje da ne dodje do centralizacije BiH jer vise ni Srbija nije sto je bila, niti Srbi u svijetu imaju nekog cvrstog saveznika koji bi im osigurao postojanje RS.Malo po malo se radi na gasenju tog entiteta, samim time sto je oduzeta vojska, pocele se stvarati sve vise zajednickih institucija.Znate kakvo je razocaranje u glavi covjeka koji kaze ''ratovao sam 4 godine, krvario iako sam pobjedjivao - na kraju sam izgubio'' e Dodik je srpskom narodu u BiH upravo to, plucebo efekat koji ih drzi na atmosferi da su oni ''pobjednicki narod''.Ali svaki plucebo efekat ima svoje vrijeme trajanja, bas kao sto je RSK imala vrijeme trajanja 4 g dok su bili pobjednici, dok se po RSK svercovalo i dok je bilo svega, kad je nestalo svega vise rijeci potpore iz Beograda nisu imale fajde i onda je taj imaginarni prostor u Hrvatskoj je nestao, ne radi toga sto je Hrvatska vojska bila toliko vjesta koliko radi toga sto su svi resursi ekonomske stabilnosti tog podrucja nacisto nestali.Narod koji je gladan, zedan je ocajan, tako da patriotske price nemogu najesti i napit.Do momenta dok ekonomski entitet RS-a ne potone a do toga je vrlo blizu do tog momenta ce Milorad Dodik biti srpski vožd.
Niko u BiH nije ostvario ratne ciljeve. To znaci na nema gubitnika i pobjednika.
Ali ako gledamo predratno vrijeme kad su Bosnjaci imali RBIH i ljiljane na East Riveru a Srbi i Hrvati nista, bili manjina po badinterovoj komisiji... i danasnje vrijeme. Svakako su se Srbi i Hrvati izborili za bolji polozaj nego sto su imali dok je postojala RBiH.
-
radostan dan
#671 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
jul - avgust 2013.
kopenhagen i malme u rajvosa, mičigen i toronto na romanji...
ako sad ne pukne, hoće dogodine za vrijeme novog godišnjeg odmora.
kopenhagen i malme u rajvosa, mičigen i toronto na romanji...
ako sad ne pukne, hoće dogodine za vrijeme novog godišnjeg odmora.
-
tesanj
#672 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ono "tamo" je magaza u kuci gdje su smjesteni oboljeli ukucani od zaraze, ali nazalost ta se zaraza siri kao sto vidimo i na ovom forumu.Basvod wrote:Pa niko ne ser. na ono gdje zivi i jede, ni pas. Samo sto ti gledas iz jednog ugla a Srbi iz drugog. Tebi je kuca Bosna a Srbima RS.liberty02 wrote:ili si covjek ili nisi.. to je to.. a ko god se posere na ono gdje zivi i jede.. taj je najveci zlocinac na svijetu ko god to bio..
bosna je sviju nas..
- Paranoid
#673 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Čovjek ti u dahu ispisa suštinu svega i potpisujem svaku riječ (bez entera)...Basvod wrote:Udari enter ponekad.forel wrote:
Niko u BiH nije ostvario ratne ciljeve. To znaci na nema gubitnika i pobjednika.
Ali ako gledamo predratno vrijeme kad su Bosnjaci imali RBIH i ljiljane na East Riveru a Srbi i Hrvati nista, bili manjina po badinterovoj komisiji... i danasnje vrijeme. Svakako su se Srbi i Hrvati izborili za bolji polozaj nego sto su imali dok je postojala RBiH.
PS: radosni, već zamisljam iskrcavanje snaga u Neumu...nešto slično onom Putinovih pulena na plažu..
-
wolf07
#674 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Iz ruskog "zagrljaja" je pobjeglo ama bas sve sto je moglo pobjeci, i pravoslavno i nepravoslavno,cim se ukazala prva prilika. I nikome ne pada na pamet da se vrate nazad u to gnijezdo gdje gazduje majcica Rusija. Srbi su valjda jedini narod u svijetu koji sa neskrivenim simpatijama govore,misle i sanjaju o Rusiji. Razlozi su prosti, nisu bili pod njihovom cizmom.Zivo me interesuje koliko bi ta ljubav trajala da im Rusi sad dodju (iako je to nemoguce iz hiljadu razloga) i zagospodare svime sto imaju od Subotice pa do Trebinja.
A sto se rata tice,uporno se vrte iste nebuloze. Dodik je vec pokojni (procitajte intervju sa americkim ambasadorom) a niko ko dodje umjesto njega nece pricat tu pricu tako da ja mislim do daljnjeg nema nista od rata iako za tu mogucnost treba biti uvijek spreman. Nikad se ne zna sta je onaj ocajnik spreman da uradi na kraju politicke karijere.
A sto se rata tice,uporno se vrte iste nebuloze. Dodik je vec pokojni (procitajte intervju sa americkim ambasadorom) a niko ko dodje umjesto njega nece pricat tu pricu tako da ja mislim do daljnjeg nema nista od rata iako za tu mogucnost treba biti uvijek spreman. Nikad se ne zna sta je onaj ocajnik spreman da uradi na kraju politicke karijere.
-
Basvod
#675 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Paranoid
Ja to ne procitah.
Samo likovanje nad porazom Srba u BiH koje objektivno ne stoji. Jer Srbi su danas, za razliku od 1991. faktor bez kojeg se u BiH ne moze izglasati ni obicni JMB. Da li ce to biti i u buducnosti mi to ne mozemo znati.
Ja to ne procitah.
Samo likovanje nad porazom Srba u BiH koje objektivno ne stoji. Jer Srbi su danas, za razliku od 1991. faktor bez kojeg se u BiH ne moze izglasati ni obicni JMB. Da li ce to biti i u buducnosti mi to ne mozemo znati.