Polovan automobil do 10.000 KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
radostan dan

#651 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

na ovom forumu prije par godina, ne sjećam se teme, vidio sam sliku golfa keca sa unutrašnošću fabije, za brazilsko tržište...i odlično izgleda. :-D
citroen xm

#652 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citroen xm »

Ne bi ni za 10 hiljada. To samo oni što ga imaju misle da ga mogu nekom uvaliti za velike pare. A činjenica je da ga više neće niko pa ni za 1500 KM. Prošlo vrijeme, ćao.
radostan dan

#653 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

o čemu pričaš?
citroen xm

#654 Re: Odg: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by citroen xm »

radostan dan wrote:na ovom forumu prije par godina, ne sjećam se teme, vidio sam sliku golfa keca sa unutrašnošću fabije, za brazilsko tržište...i odlično izgleda. :-D
To je Golf City i proizvodio se i prodavao u Južnoafričkoj republici do 2012. Nema veze sa Brazilom. Ima alu felge, duboke karambolke, konzolu od Fabije mk1, volan nalik nekom od GTI-a.
radostan dan

#655 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

moguće da sam pomješao...

ovako -

Image

Image

Image
Balve

#656 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Balve »

.
Ridjobrki

#657 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

Hm. Peugeot 407 2.0 HDi sa 100 kW i šestostepenim manuelcem se meni sad čini kao najbolja kupovina u klasi do 10 000 KM.

Ima ih servisiranih, ispod 200 000 km na satu, sa dva seta guma i registracijom za te pare.

http://www.pik.ba/artikal/9061670/peugeot-407/
duminjo

#658 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by duminjo »

Samo da se prijavim. Trebam uzeti nesto. Skupio sam 6.000 a veze neam o autima, jebiga :lol: Gledam po piku i kontam postaviti ovdje auto koje mi se svidja, pa da mi neko od vas kaze otprilike jel to auto vrijedi toliko.
Za pocetak, kontam ovo
http://jamms.pik.ba/artikal/11290190/mercedes-a-klasa/
corsa

#659 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by corsa »

Qler

#660 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Qler »

corsa wrote:www.pik ba/artikal/7827840/mercedes-c-180/

Bujrum! :D

http://www.pik.ba/artikal/7827840/mercedes-c-180/

Moras staviti link izmedju ovih jer klix neda direktno link na pik.ba :)
radostan dan

#661 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

Ridjobrki wrote:Hm. Peugeot 407 2.0 HDi sa 100 kW i šestostepenim manuelcem se meni sad čini kao najbolja kupovina u klasi do 10 000 KM.

Ima ih servisiranih, ispod 200 000 km na satu, sa dva seta guma i registracijom za te pare.

ne bih da ti se mješam u izbor, ali meni je to bolja opcija od one alfe što si naumio pazariti....
Qler

#662 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Qler »

Vala meni ova 407-ca nije nesto, a i nekako mi je malo vjerovatno da je presla samo 125k km... jos gola ko' lipa, ne znam meni se ne svidja ovako na prvu.. a i airbaZi su cudni na volanu :)
Ridjobrki

#663 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

radostan dan wrote:
Ridjobrki wrote:Hm. Peugeot 407 2.0 HDi sa 100 kW i šestostepenim manuelcem se meni sad čini kao najbolja kupovina u klasi do 10 000 KM.

ne bih da ti se mješam u izbor, ali meni je to bolja opcija od one alfe što si naumio pazariti....
Qler wrote:Vala meni ova 407-ca nije nesto, a i nekako mi je malo vjerovatno da je presla samo 125k km... jos gola ko' lipa, ne znam meni se ne svidja ovako na prvu.. a i airbaZi su cudni na volanu :)

Ova je stavljena čisto radi ilustracije i zato što je dole navedeno da je servisirana i registrovana, dva seta guma ovo ono... I meni je kilometraža sumnjiva ali auto jako dobro izgleda taman da je duplo onolika. :)

@radostan dan: svjestan sam ja toga pa se kolebam i gledam i druge opcije ali malo koje auto da me baš privlači da ga uzmem. Ona Alfa je bombonica i pravo bi mi bilo ćeif da je imam ali nema ih puno na tržištu. Kod nas su smiješno skupe a vani ih ima haman samo u Italiji a ne pegla mi se sa njihovim načinom izvoza.

Jedna Alfa GT ima u BL pa ću je pogledati ovih dana mada ne vjerujem da ćemo se naći oko cijene. Čovjek traži 9.500 KM za neocarinjenu a meni je to previše i za te pare ima vala i boljih i pametnijih kupovina, tolika budala nisam ni ja da uzmem takvo auto za preko 11.000 KM i onda daj registraciju, zamijeni zupčasti odmah, uzmi set guma 17"... Ukoliko se uspijem pogoditi za neku bolju cijenu možda vam se pohvalim.

Drugu sam našao kod Vicenze što mi odgovara jer imam rođaka u Padovi a neke poslovne partnere u Trentu pa mi odgovara lokacija. Ići ću sredinom mjeseca da je pogledam usput, ne košta me ništa pogledati. Cijena joj je 3.700 €, dakle oko 7000 KM i onda (ako mi se svidi i bude tehnički ok ) ću se raspitati detaljno oko uvoza i tražiti najpovoljniju varijantu da mi je neko uveze jer je prevelika peglaona sa žabarima oko njihovih izvoznih procedura.

Ove dvije su u igri pa ako ne bude ništa od toga možda bih ovakvog Peugeota pogajretio, sviđa mi se i mogao bih se vidjeti za njegovim volanom.
radostan dan

#664 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

riđobrki, ponovio bih jednu stvar koju sam čuo na forumu, mislim da je bakir autor, parafraziram - ne zaboravite da se auto obično kupuje srcem i emocijama, i da najčešće taj žar splasne nakon mjesec dana...-

i to je zaista istina. tebi se alfica svidila na prvu loptu (kome ne bi). i ja bih najradije uzeo jednu 147-icu, crnu, alu felge, braon kožu unutra, itd, itd...

na žalost -
a) ona ne odgovara mojim potrebama, treba mi porodični automobil
b) živimo u takvom vremenu i zemlji u kojoj je svaka jebena odluka o manjoj investiciji (auto, komad zemlje, vikendica, itd, itd) pod pritiskom pitanja - šta ako mi zatreba lova i treba brzo da e oslobodim nekretnine...

znam da si radan i odgovoran...takvi voze alfu samo ako imaju love da im je alfica za -gušt-, znači za svoju dušu a nikako kao prvo, operativno i jedino auto u porodici.
Ridjobrki

#665 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

Gledaj, promijenio sam posao i nemam više službeni auto a auto mi stvarno treba i mogu si ga priuštiti. Postavio sam sebi limit na 10.000 KM jer ne daje mi se više za auto. Uzimam ga na kredit jer mi je stvarno potrebno auto a kredit do 10.000 imam po povoljnoj kamati i nije mi ga problem otplaćivati bez ikakvog opterećenja.

Kontam kad ga već kupujem hajde da sebi ispunim i ćeif a ta mi se Alfa odavno sviđa, bio bi mi merak, motor joj dobar, održavanje i nije nešto zahtjevno... 150 konja u onoj mašinici je poor man's Ferarri. :lol: :lol: :lol: I da se razumijemo, ne treba mi 150 KS da jurcam, treba mi da znam da ih imam pod gasom kad imam ispred sebe šleper uz Vlašić ili Manjaču ili Lanište.

Sad mi se ohladila Alfa iz dva razloga. Prvi je ta uvozna procedura jer nisam znao da Talijani nemaju carinske tablice nego da moram došlepati auto na prikolici ili ga uvoziti na nekog sa talijanskim papirima, ovo ono... Imam ja i buraza i prijatelje po Italiji i mogao bih to izvesti ali imao sam ideju da lijepo uzmem pare u džep, odem kupim auto i dođem kući bez da i o kom ovisim jer to mrzim.

Drugi je razlog još ozbiljniji jer čim su mi pare legle na račun izletjela mi jedna bizMis ideja gdje bi moje učešće bilo manje od 10.000 KM a iako je niskoprofitabilna dugoročno je održiva i zabavna. Na kraju ću, k'o da gledam, kupiti neku Corsu od dvije milje da imam iz tačke A u tačku B a ostalo će u cirkulaciju. :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#666 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by _mufljuz_ »

Ridjobrki wrote:Gledaj, promijenio sam posao i nemam više službeni auto a auto mi stvarno treba i mogu si ga priuštiti. Postavio sam sebi limit na 10.000 KM jer ne daje mi se više za auto. Uzimam ga na kredit jer mi je stvarno potrebno auto a kredit do 10.000 imam po povoljnoj kamati i nije mi ga problem otplaćivati bez ikakvog opterećenja.

Kontam kad ga već kupujem hajde da sebi ispunim i ćeif a ta mi se Alfa odavno sviđa, bio bi mi merak, motor joj dobar, održavanje i nije nešto zahtjevno... 150 konja u onoj mašinici je poor man's Ferarri. :lol: :lol: :lol: I da se razumijemo, ne treba mi 150 KS da jurcam, treba mi da znam da ih imam pod gasom kad imam ispred sebe šleper uz Vlašić ili Manjaču ili Lanište.

Sad mi se ohladila Alfa iz dva razloga. Prvi je ta uvozna procedura jer nisam znao da Talijani nemaju carinske tablice nego da moram došlepati auto na prikolici ili ga uvoziti na nekog sa talijanskim papirima, ovo ono... Imam ja i buraza i prijatelje po Italiji i mogao bih to izvesti ali imao sam ideju da lijepo uzmem pare u džep, odem kupim auto i dođem kući bez da i o kom ovisim jer to mrzim.

Drugi je razlog još ozbiljniji jer čim su mi pare legle na račun izletjela mi jedna bizMis ideja gdje bi moje učešće bilo manje od 10.000 KM a iako je niskoprofitabilna dugoročno je održiva i zabavna. Na kraju ću, k'o da gledam, kupiti neku Corsu od dvije milje da imam iz tačke A u tačku B a ostalo će u cirkulaciju. :lol: :lol: :lol:

hahhahahahaha kako imam osjecaj da si mislio Ivan kad si napis'o ova 3 prevoja, si se izvuk'o da ne izvalis Ivan kulturali :lol: :lol: :lol: :lol:

nego sretno ti da nadjes dobar zvjerski JTDM 8) 8-) :thumbup: ja ako me krene na poslu kontam uzet Lanciu Thesis JTD 8) ili da nadjem dobar 159 2.4 JTDM Q4 :D :mrgreen: nisam ni ja nesto miris'o talijane, skup mi je i ovaj za odrzavat al sam post'o mazohista sa ljubavlju... tacno proradi Cuore Sportivo kad je opucam do poda - od kultivisane damice - se pretvori u zvijer :mrgreen:

samo fokusirana potraga za specificnim modelom mozda uzme dane i dane - ne zalijeci se...
nemoj da te prestrasi kad na -15, -20 vidis indikacije Engine Check, Airbag Failure, ESP fault i to :mrgreen: :lol:
sve je to normalno :mrgreen: ...

ja sam se sasro ko grlica kad mi je ispisao Comfortronic Fault go slovly to Dealer.... skenjo se ko grlica haj reko polako cu - u medjuvremenu se mjenjac i motor ugrijase restartujem motor - odnesena dijagnoza ko rukom :lol:
_mufljuz_

#667 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by _mufljuz_ »

radostan dan wrote:riđobrki, ponovio bih jednu stvar koju sam čuo na forumu, mislim da je bakir autor, parafraziram - ne zaboravite da se auto obično kupuje srcem i emocijama, i da najčešće taj žar splasne nakon mjesec dana...-

i to je zaista istina. tebi se alfica svidila na prvu loptu (kome ne bi). i ja bih najradije uzeo jednu 147-icu, crnu, alu felge, braon kožu unutra, itd, itd...

na žalost -
a) ona ne odgovara mojim potrebama, treba mi porodični automobil
b) živimo u takvom vremenu i zemlji u kojoj je svaka jebena odluka o manjoj investiciji (auto, komad zemlje, vikendica, itd, itd) pod pritiskom pitanja - šta ako mi zatreba lova i treba brzo da e oslobodim nekretnine...

znam da si radan i odgovoran...takvi voze alfu samo ako imaju love da im je alfica za -gušt-, znači za svoju dušu a nikako kao prvo, operativno i jedino auto u porodici.
kupi bolan 147 - da malo probudis junacko srce medju nogama :lol:
mefistofilis

#668 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by mefistofilis »

evo ih ridjo, malo funkcionalnije i tako to a dosta slicne... i u ovlastenom radene

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... lass=EURO3

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/al ... lass=EURO3
radostan dan

#669 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by radostan dan »

a Đe ću Đecu, autobusom?

jock, ništa više tupasto, karavan ili limuzina odluka je pala, odoh u penziju lagano, :izet: ću sedovječne dame i štipati maloljetnice za guzu, na kvarno za šankom u tami disko kuba...
mefistofilis

#670 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by mefistofilis »

ova dizelasica ima 4 vrata. sta fali djeci da se malo i skupe. ionako ih neces vise morati ni vozati kad porastu :lol:
Ridjobrki

#671 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

_mufljuz_ wrote: hahhahahahaha kako imam osjecaj da si mislio Ivan kad si napis'o ova 3 prevoja, si se izvuk'o da ne izvalis Ivan kulturali :lol: :lol: :lol: :lol:

...

nego sretno ti da nadjes dobar zvjerski JTDM 8) 8-) :thumbup: ja ako me krene na poslu kontam uzet Lanciu Thesis JTD 8) ili da nadjem dobar 159 2.4 JTDM Q4 :D :mrgreen: nisam ni ja nesto miris'o talijane, skup mi je i ovaj za odrzavat al sam post'o mazohista sa ljubavlju... tacno proradi Cuore Sportivo kad je opucam do poda - od kultivisane damice - se pretvori u zvijer :mrgreen:

samo fokusirana potraga za specificnim modelom mozda uzme dane i dane - ne zalijeci se...
nemoj da te prestrasi kad na -15, -20 vidis indikacije Engine Check, Airbag Failure, ESP fault i to :mrgreen: :lol:
sve je to normalno :mrgreen: ...

ja sam se sasro ko grlica kad mi je ispisao Comfortronic Fault go slovly to Dealer.... skenjo se ko grlica haj reko polako cu - u medjuvremenu se mjenjac i motor ugrijase restartujem motor - odnesena dijagnoza ko rukom :lol:
Hehehehhe, nije Ivan, bolan... Ja sam u Krajini i često špartam preko ovih brda i prevoja - dodaj komotno još Gorjevac i Oštrelj. :D

Ma to Cuore Sportivo handri koke, i meni zaigra kad vidim onaj Alfin špicasti grill ali cijena za ovaj auto je prilično nerazumna - ima jedan na piku i lik ga cijeni 16.000! :-) :-) :-) Pa, jarane, ja imam Breru ponuđenu za 18k a ti bi za GT-a 16k!

@atorniji: ne tražim ja 147-icu nego GT-a i znam da se ne bih pokajao da ga uzmem. Kad ti dođeš na parking i vidiš 50 Golfova i ovog mangupa to je skroz druga situacija. Ja često putujem i hoću da jedva čekam na put sa svojim autom, auto je daleko više od potrebe. Na prošlom poslu sam puno vozio i znam koliko je bitno da se lijepo osjećaš u autu i da ti je auto po ćeifu. Ne mogu ja svariti taj mentalni sklop koji kupuje auto misleći o prodaji i gotovo! Znam da svakom kupovinom auta gubim novac, daj bar da malo uživam dok ga gubim. Ono razmišljanje je meni ko da tražiš ženu od koje ćeš se najlakše razvesti, meni je to taj princip. Kupujem auto da ga vozim ne da ga prodam. Tačka.

Ova druga 147-ica je super ali nije to to. Imam u porodici jednu i nisam oduševljen njome. Skučena je i polijena za auto sa 115 KS, mogu čak reći da sam razočaran. Je li još neko vozio 147-icu sa 115 KS i petostepenim mjenjačem? Jel' do mene ili je auto stvarno trom?

A evo ove dvije koje sam ja bezecovao:

http://www.pik.ba/artikal/8555125/alfa- ... t-1-9-jtd/

http://www.subito.it/auto/alfa-romeo-gt ... 843180.htm
mefistofilis

#672 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by mefistofilis »

razumijem te u potpunosti ali ova druga je cak i jaca od GT-a (nije opet sve ni u snazi) a ima 4 vrata sad ne znam kakva je sa kvalitetom i to. a i stavio sam ih zato sto su iz njemacke, valjda ih je odozgo lakse uvuci nego iz italije
edit: sto se tice tog jtd motora od 115 konja, vozio sam ga u drugom autu (multipli) i mene je iznenadilo kako takav motor vuce takvo auto...pozitivno naravno. sad ne znam
Ridjobrki

#673 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

Prejaka, majku joj.... :lol: :lol: :lol:

Dobar auto a Nijemci su tate za sve što se tiče posla i ekonomije. Ja ne mogu shvatiti da Talijani jedini haman u EU nemaju col-tablice. Eto koliko to mozga ima... Plus München je meni 7 sati daleko i jako je praktičan za kupovinu auta. Pogledaću ja još neke varijante a evo ako je ko zainteresiran ova dva auta na koja sam naišao ovdje i koje bih ja možda u nekoj varijanti kupio:

http://www.pik.ba/artikal/10943690/mazda-3/

http://www.pik.ba/artikal/6508142/astra ... -9-120-ks/
mefistofilis

#674 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by mefistofilis »

sad kad malo pogledam ova plastika bas ubija autima dusu. evo ova mazda 3 izvana bas lijepa a unutra nula.

ja se sjecam rodakove mazde 626 iz 99-te. nije bila neko uber auto ali je ona meni unutra bas bila nekako prijatna (imala karakter :lol: ...) a ova nova auta sva ista... iste plastike isti stofovi...
Ridjobrki

#675 Re: Polovan automobil do 10.000 KM?

Post by Ridjobrki »

Majke mi, neću ništa ni uzimat na kraju. Nemam vremena toliko da se handrim sa uvozom i odlaskom vani po auto da bih nešto uštedio a već mjesec dana samo slušam VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW. Našao Stilo sa 29000 pređenih km za 6400 KM i kontam što da ne? Novo auto, salonsko testno vozilo bilo bez ijedne najmanje flekice unutra, tvrdi sicevi - vidi se da nije voženo, svijetao enterijer a čist perfektno, cakle se šrafovi pod haubom, fabričke gume na njemu a star 10 godina, dizelaš, 115 KS, 4 vrata... Ma nov. I 50 ljudi ti kaže da je krš. Ima kod Huse Golf, nije ni 200 000 preš'o a 8 milja. :-) :-) :-)

Jebem mu mater i tom Golfu više. Sav se savjet svodi na "uzmi Švabu". Super je to al' meni kad kažeš Švabo to znači Mercedes a to ću voziti kad budem mogao i htio halaliti više love, sad mi treba fino auto za iz tačke A u tačku B.

Kako sad stvari stoje biće Astra GTC na kraju. Ima jedna solidna za 9 milja, ima ona 200.000 na satu ali je u sjajnom stanju, vozio sam ranije Astru od preduzećeta i imam samo riječi hvale za nju. Ova ima onaj 1.3 cdti motor koji ne srče puno, 90 konja joj je dovoljno, nema zamajac, nema remen... Ne vjerujem da se mogu zajebati a cijena je ok, ni u Njemačkoj je ne možeš čestitu naći bez 4 milje €. Eto nek bude Švabo.
Post Reply