Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#651 Re: Citroen C5 All About
Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
-
romeomoraprezivjeti
#652 Re: Citroen C5 All About
Pa ne naginju se oni u krivinama k'o citroen.mali_milojica wrote:Pa nije on kriv sto neko sa M optic BMW,Quatrro Audijima i Avantgarde Mercedesima ne moze tako brzo stici do Bihaca
-
condy
#653 Re: Citroen C5 All About
Jako opasnih dionica ima na relaciji Sarajevo-Bihać. Rejon Komara, brdovito i nepregledno, ali cesta za uživanje... zatim dionica D. Vakuf -Jajce, gdje imaju jako oštre krivine. Ko taj put ne zna treba pažljivo tuda proći...zatim od Jajca do Mrkonjića, loša cesta puno traktora, kombija i razne druge poljoprivredne mehanizacije na cesti. Petrovac-Bihać tu je dobra cesta sa dosta pravca, vozi se brže ali ima radara mislim oko Petrovca i oko Bihaća.
-
condy
#654 Re: Citroen C5 All About
Ja sam jednom krenuo oko 5 ujutru i bez prevelikog saobraćaja dosta se dobro ide. U Petrovcu popio jutarnju kaficu a bilo je oko osam sati. Kad sam se vraćao poslijepodne druga priča puno više saobraćaja, teretnjaka i sporije je išlo.Bakir1 wrote:Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
- Bakir1
#655 Re: Citroen C5 All About
Ko stalno vozi jednu dionicu zna sve vise napamet policije krivine rupe autobuse sve vise napamet znam a idem sam sa sluzbenim kad me boli briga hoce li trositi litar vise ili manje hoce li derati gume i tome slicno....
-
citroen xm
#656 Re: Citroen C5 All About
Niti zadovoljan, niti nezadovoljan. Apsolutno mi svejedno.ado-šampion wrote:Haha, nek si ti napisao post da to meni kazes... kratko.citroen xm wrote:Magistre nauka(skoro), opet ću ti reći, valjaš gluposti.
Sad me opet optuži za bezobrazluk i uvrede.
Rekoh ti kratko jer nemam vremena citirati sve tvoje budalaštine i na svaku odgovarati.Majko mila, koji pacenik. Jesi zadovoljniji sad kad si mi rekao?
![]()
Samo pročitah par stvari pa kontam kome ti nešto ovde pričaš. Ali dobro, tvoja stvar, imaš dopuštenje da nastaviš.
- ElDzidziIbnDzo
#657 Re: Citroen C5 All About
Pazi dodje covjek i opali neku izjavu jel namjerno ili ne,ali uglavnom tipa Bosko Buha.Hajde to inekako.Onda dodje/u drugi pacenik i pocne da se hvata za neke M-ove,Quattro i ostalo...Ono ko krivo mu halo ba on sa C5(predpostavljam)moze a vi ne mozete
A razlog jednostavan jer prde u istu tikvu
Ja sam isao 99% puta sa sluzbenim autom.Bilo deranje,hoce li potrositi litar ili pet vise,nije bitno.Nova i sigurna auta.Kretao od 3 ujutro pa kako kad.I nikad nisam bio ni blizu tog vremena.Ni blizu znaci.
A sramota me pricati koliko sam znao voziti na dionicama koje dozvoljavaju uslovno receno ostriju voznju.
Tako da mislim nije red da se lazemo
Ja sam isao 99% puta sa sluzbenim autom.Bilo deranje,hoce li potrositi litar ili pet vise,nije bitno.Nova i sigurna auta.Kretao od 3 ujutro pa kako kad.I nikad nisam bio ni blizu tog vremena.Ni blizu znaci.
A sramota me pricati koliko sam znao voziti na dionicama koje dozvoljavaju uslovno receno ostriju voznju.
- helpdesk1
#658 Re: Citroen C5 All About
Ljudi može se i ja sam nekoliko puta bio oko tog vremena. Svaki taj put sam vozio noću i ljeti. Ne ložim nikoga, ali tvrdim da se može. Ono što sam gubio do Travnika nadoknađivao sam od Ključa do Ripča.
- Bakir1
#659 Re: Citroen C5 All About
Jel sramota reci da se moze od petrovca prema bihacu navuci preko 200 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#660 Re: Citroen C5 All About
Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).ElDzidziIbnDzo wrote:Pazi dodje covjek i opali neku izjavu jel namjerno ili ne,ali uglavnom tipa Bosko Buha.Hajde to inekako.Onda dodje/u drugi pacenik i pocne da se hvata za neke M-ove,Quattro i ostalo...Ono ko krivo mu halo ba on sa C5(predpostavljam)moze a vi ne mozete![]()
A razlog jednostavan jer prde u istu tikvu
![]()
E sad,sto neko ne zna,ne smije ili nece je drugi par opanaka.
- _mufljuz_
#661 Re: Citroen C5 All About
nisam znao da u BIH imamo toliko talentovanih vozaca 
- mali_milojica
#662 Re: Citroen C5 All About
Jbg,kao mali smo puno gledali rallye i F1 
-
mahalas505
#663 Re: Citroen C5 All About
Vidi mahalasa sto se hvalimali_milojica wrote:Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).
E sad,sto neko ne zna,ne smije ili nece je drugi par opanaka.
Last edited by mahalas505 on 02/12/2014 21:44, edited 1 time in total.
-
direstraits0078
#664 Re: Citroen C5 All About
Ako se moze s Cliom 3 1.2 16v sa 75 KS (iznajmljenim, da se razumijemo) i to sa Sava S3 gumama doci iz SA do Bihaca za 3 sahata i 20 minuta, ne vidim zasto ne moze s Citroenom C5 s boljim ovjesom i jacim motorom za manje vremena. Da se razumijemo, ovdje se radi o voznji tipa "sve sto se stigne to se i prestigne, nebitno o kojem broju iza slova A se radi".
To se zove zurba, a nije pametno ni preporucljivo.
- _mufljuz_
#665 Re: Citroen C5 All About
ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar? 
e da bio je i u mene mi Micibuši
(nikad prezaljen).....
esam dobar - esam vozacina? moram sac'kat da mi to forumski auditorijum odobri - da znam esam dobar il nisam dobar
e da bio je i u mene mi Micibuši
esam dobar - esam vozacina? moram sac'kat da mi to forumski auditorijum odobri - da znam esam dobar il nisam dobar
- Sodom1
#666 Re: Citroen C5 All About
I to sve na 1 500 obrtaja_mufljuz_ wrote:ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar?
e da bio je i u mene mi Micibuši(nikad prezaljen).....
- _mufljuz_
#667 Re: Citroen C5 All About
e jos na tempomatu sine DEREM ga na 1500 i sapce a idem 70-80 auto je bilo 1993 godiste i imalo je tempomat i automatsku klimuSodom1 wrote:I to sve na 1 500 obrtaja_mufljuz_ wrote:ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar?
e da bio je i u mene mi Micibuši(nikad prezaljen).....
al ja stigo jaranU za 9 uri 850 km
-
direstraits0078
#668 Re: Citroen C5 All About
Moze to i brze. 
- _mufljuz_
#669 Re: Citroen C5 All About
moglo je sine - samo sto je cek(ir)anje na granicnom prijelazu faktor koji nije u mojim gaćama..... i naravno moglo je al da izgubim vozacku.... tako jest moglo bezbelidirestraits0078 wrote:Moze to i brze.
-
NediM17
#670 Re: Citroen C5 All About
Jes', more, ako je Sarajevo u Vitezu. Prosjecna brzina 100km/h.direstraits0078 wrote:Ako se moze s Cliom 3 1.2 16v sa 75 KS (iznajmljenim, da se razumijemo) i to sa Sava S3 gumama doci iz SA do Bihaca za 3 sahata i 20 minuta, ne vidim zasto ne moze s Citroenom C5 s boljim ovjesom i jacim motorom za manje vremena. Da se razumijemo, ovdje se radi o voznji tipa "sve sto se stigne to se i prestigne, nebitno o kojem broju iza slova A se radi".To se zove zurba, a nije pametno ni preporucljivo.
- mali_milojica
#671 Re: Citroen C5 All About
Ma ne hvalim se,nisam mahalas,ja sam inace sa malo visocijeg naselja.mahalas505 wrote:Vidi mahalasa sto se hvalimali_milojica wrote:Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).
E sad,sto neko ne zna,ne smije ili nece je drugi par opanaka..
Jbg ljudima se zurilo. Morali u 8h ujutro biti u Rijeci. A dobra para bila.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#672 Re: Citroen C5 All About
ja se od hotel sedre do ostrozca popnem za 2minute i 50 sec ,a vi? 
- mali_milojica
#673 Re: Citroen C5 All About
Ne bacaj bombe,gdje ce stojadin tako brzo uzletiti do gorebitanga_sa_otesa wrote:ja se od hotel sedre do ostrozca popnem za 2minute i 50 sec ,a vi?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#674 Re: Citroen C5 All About
kakav stojadin,pezejac 2.0 turbo 
-
condy
#675 Re: Citroen C5 All About
Kad se svi hvale, policajac me prošlog ljeta skino iza Kupresa pri 180km/h ...kaže mi, abs ti dobro radi čuje se na kilometar