Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#651 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
romeomoraprezivjeti

#652 Re: Citroen C5 All About

Post by romeomoraprezivjeti »

mali_milojica wrote:Pa nije on kriv sto neko sa M optic BMW,Quatrro Audijima i Avantgarde Mercedesima ne moze tako brzo stici do Bihaca :D
Pa ne naginju se oni u krivinama k'o citroen.:-D
condy

#653 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Jako opasnih dionica ima na relaciji Sarajevo-Bihać. Rejon Komara, brdovito i nepregledno, ali cesta za uživanje... zatim dionica D. Vakuf -Jajce, gdje imaju jako oštre krivine. Ko taj put ne zna treba pažljivo tuda proći...zatim od Jajca do Mrkonjića, loša cesta puno traktora, kombija i razne druge poljoprivredne mehanizacije na cesti. Petrovac-Bihać tu je dobra cesta sa dosta pravca, vozi se brže ali ima radara mislim oko Petrovca i oko Bihaća.
condy

#654 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Bakir1 wrote:Off debeli nikog ne branim, dionicu Visoko Bihac prodjem barem 40 puta godisnje i kazem bez obzira ko vjerovao u to ili ne ako se porani i pozuri bez pauza moze se doci za ta 3 h i 15 min.
Zadnji put sam krenuo oko 3 ujutro dvije pis pauze jedno peglanje u mrkonjicu 3.45 min do Bihaca.
To nisu letece brzine ni divljanje normalna voznja preko ogranicenja za novcane kazne ne za oduzimanje vozacke.
Dva su pojma turisticki ici do bihaca jednom godisnje i sam svako malo poslom.
Ja sam jednom krenuo oko 5 ujutru i bez prevelikog saobraćaja dosta se dobro ide. U Petrovcu popio jutarnju kaficu a bilo je oko osam sati. Kad sam se vraćao poslijepodne druga priča puno više saobraćaja, teretnjaka i sporije je išlo.
Bakir1

#655 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Ko stalno vozi jednu dionicu zna sve vise napamet policije krivine rupe autobuse sve vise napamet znam a idem sam sa sluzbenim kad me boli briga hoce li trositi litar vise ili manje hoce li derati gume i tome slicno....
citroen xm

#656 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
citroen xm wrote:Magistre nauka(skoro), opet ću ti reći, valjaš gluposti.
Sad me opet optuži za bezobrazluk i uvrede.

Rekoh ti kratko jer nemam vremena citirati sve tvoje budalaštine i na svaku odgovarati.
Haha, nek si ti napisao post da to meni kazes... kratko. :-) Majko mila, koji pacenik. Jesi zadovoljniji sad kad si mi rekao? :thumbup: :bih:
Niti zadovoljan, niti nezadovoljan. Apsolutno mi svejedno. :wink:
Samo pročitah par stvari pa kontam kome ti nešto ovde pričaš. Ali dobro, tvoja stvar, imaš dopuštenje da nastaviš. :thumbup:
ElDzidziIbnDzo

#657 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Pazi dodje covjek i opali neku izjavu jel namjerno ili ne,ali uglavnom tipa Bosko Buha.Hajde to inekako.Onda dodje/u drugi pacenik i pocne da se hvata za neke M-ove,Quattro i ostalo...Ono ko krivo mu halo ba on sa C5(predpostavljam)moze a vi ne mozete :lol: :lol: A razlog jednostavan jer prde u istu tikvu :lol:

Ja sam isao 99% puta sa sluzbenim autom.Bilo deranje,hoce li potrositi litar ili pet vise,nije bitno.Nova i sigurna auta.Kretao od 3 ujutro pa kako kad.I nikad nisam bio ni blizu tog vremena.Ni blizu znaci.

A sramota me pricati koliko sam znao voziti na dionicama koje dozvoljavaju uslovno receno ostriju voznju.

Tako da mislim nije red da se lazemo
helpdesk1

#658 Re: Citroen C5 All About

Post by helpdesk1 »

Ljudi može se i ja sam nekoliko puta bio oko tog vremena. Svaki taj put sam vozio noću i ljeti. Ne ložim nikoga, ali tvrdim da se može. Ono što sam gubio do Travnika nadoknađivao sam od Ključa do Ripča.
Bakir1

#659 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

Jel sramota reci da se moze od petrovca prema bihacu navuci preko 200 :izet:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#660 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

ElDzidziIbnDzo wrote:Pazi dodje covjek i opali neku izjavu jel namjerno ili ne,ali uglavnom tipa Bosko Buha.Hajde to inekako.Onda dodje/u drugi pacenik i pocne da se hvata za neke M-ove,Quattro i ostalo...Ono ko krivo mu halo ba on sa C5(predpostavljam)moze a vi ne mozete :lol: :lol: A razlog jednostavan jer prde u istu tikvu :lol:

Ja sam isao 99% puta sa sluzbenim autom.Bilo deranje,hoce li potrositi litar ili pet vise,nije bitno.Nova i sigurna auta.Kretao od 3 ujutro pa kako kad.I nikad nisam bio ni blizu tog vremena.Ni blizu znaci.

A sramota me pricati koliko sam znao voziti na dionicama koje dozvoljavaju uslovno receno ostriju voznju.

Tako da mislim nije red da se lazemo
Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).
E sad,sto neko ne zna,ne smije ili nece je drugi par opanaka.
_mufljuz_

#661 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

nisam znao da u BIH imamo toliko talentovanih vozaca :lol:
mali_milojica

#662 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Jbg,kao mali smo puno gledali rallye i F1 :lol:
mahalas505

#663 Re: Citroen C5 All About

Post by mahalas505 »

mali_milojica wrote:Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).
Vidi mahalasa sto se hvali :D .
Last edited by mahalas505 on 02/12/2014 21:44, edited 1 time in total.
direstraits0078

#664 Re: Citroen C5 All About

Post by direstraits0078 »

Ako se moze s Cliom 3 1.2 16v sa 75 KS (iznajmljenim, da se razumijemo) i to sa Sava S3 gumama doci iz SA do Bihaca za 3 sahata i 20 minuta, ne vidim zasto ne moze s Citroenom C5 s boljim ovjesom i jacim motorom za manje vremena. Da se razumijemo, ovdje se radi o voznji tipa "sve sto se stigne to se i prestigne, nebitno o kojem broju iza slova A se radi". :D To se zove zurba, a nije pametno ni preporucljivo.
_mufljuz_

#665 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar? :zzzz:

e da bio je i u mene mi Micibuši :mrgreen: (nikad prezaljen).....

esam dobar - esam vozacina? moram sac'kat da mi to forumski auditorijum odobri - da znam esam dobar il nisam dobar :lol:
Sodom1

#666 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

_mufljuz_ wrote:ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar? :zzzz:

esam dobar - esam vozacina? moram sac'kat da mi to forumski auditorijum odobri - da znam esam dobar il nisam dobar :lol:
I to sve na 1 500 obrtaja :D
_mufljuz_

#667 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

Sodom1 wrote:
_mufljuz_ wrote:ja sam za 9 sati stigao iz Brna do Saraj'va jednom esam dobar? :zzzz:

I to sve na 1 500 obrtaja :D
e jos na tempomatu sine DEREM ga na 1500 i sapce a idem 70-80 auto je bilo 1993 godiste i imalo je tempomat i automatsku klimu :mrgreen:

al ja stigo jaranU za 9 uri 850 km
direstraits0078

#668 Re: Citroen C5 All About

Post by direstraits0078 »

Moze to i brze. :D
_mufljuz_

#669 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

direstraits0078 wrote:Moze to i brze. :D
moglo je sine - samo sto je cek(ir)anje na granicnom prijelazu faktor koji nije u mojim gaćama..... i naravno moglo je al da izgubim vozacku.... tako jest moglo bezbeli
NediM17

#670 Re: Citroen C5 All About

Post by NediM17 »

direstraits0078 wrote:Ako se moze s Cliom 3 1.2 16v sa 75 KS (iznajmljenim, da se razumijemo) i to sa Sava S3 gumama doci iz SA do Bihaca za 3 sahata i 20 minuta, ne vidim zasto ne moze s Citroenom C5 s boljim ovjesom i jacim motorom za manje vremena. Da se razumijemo, ovdje se radi o voznji tipa "sve sto se stigne to se i prestigne, nebitno o kojem broju iza slova A se radi". :D To se zove zurba, a nije pametno ni preporucljivo.
Jes', more, ako je Sarajevo u Vitezu. Prosjecna brzina 100km/h. :lol:
mali_milojica

#671 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

mahalas505 wrote:
mali_milojica wrote:Ja tih rekoh. U lijepa vremena bez radara i kamera,sa Mitsubishi L300 (za koji je trafika F1 kad se aerodinamika uzme) sa 2.0 motorom od 90 konja sa Pirinog Brijega u Sarajevu do granicnog prijelaza Izacic za 3.5 sata bez km autoputa (nije bio ni nacrtan).
Vidi mahalasa sto se hvali :D .
Ma ne hvalim se,nisam mahalas,ja sam inace sa malo visocijeg naselja.
Jbg ljudima se zurilo. Morali u 8h ujutro biti u Rijeci. A dobra para bila.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#672 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

ja se od hotel sedre do ostrozca popnem za 2minute i 50 sec ,a vi? :D
mali_milojica

#673 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

bitanga_sa_otesa wrote:ja se od hotel sedre do ostrozca popnem za 2minute i 50 sec ,a vi? :D
Ne bacaj bombe,gdje ce stojadin tako brzo uzletiti do gore :D :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#674 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

kakav stojadin,pezejac 2.0 turbo :)
condy

#675 Re: Citroen C5 All About

Post by condy »

Kad se svi hvale, policajac me prošlog ljeta skino iza Kupresa pri 180km/h ...kaže mi, abs ti dobro radi čuje se na kilometar :D
Post Reply