Sead Kolašinac
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bruce lee
#651 Re: AW: Sead Kolašinac
moguce. ukoliko je bicakcic zadnje odigrao za nas, onda ima logike u svemu sto si rekao. ja sam mislio da je igrao prvo za nase selekcije pa onda za nijemce. bilo kako bilo, svodi se na jedno te isto sto se posljedica tice..
- ganjeta
#652 Re: Sead Kolašinac
Bičakčić je prvo igrao za nas, pa tek onda za Švabe
.
-
udrch
#653 Re: Sead Kolašinac
bitno je da zaigra do Brazila..mi smo prvo mjesto već obezbjedili, a u igraćemo ga u prijateljskim..
- DonVito
#654 Re: Sead Kolašinac
Najgore je kad nekome das mjesto u prvih 11 bez da odigra i jednu tekmu.. a cim je odigra i tamo negdje zapne kao Zuka u prvoj odma je ovo ono...
protiv Grcke igrao na poziciji lijevog beka doduse nije mu to strano ali to nije njegova prirodna pozicija previse je tezak i bojim se da ako bude igrao protiv Slovacke da ce nas krila Stoch i Waiss probiti i onda ce biti paljba po Zukanu tj. Papetu koji ga stavio na lijevog beka itd..
Bicko se mora pokazati da je zasluzio prvih 11, kao i ovaj sto se kune da ce igrati za BIH a jos nije podnio nikakav zaht. da igra za BIH jos mu na noge dolazili Spaha legenda i Begic ako slika nije montaza.
Za sada obadva mogu biti na tom nekom sirom spisku repke kao recimo Sesar, Svraka, Sunjic itd..
Bicko se mora pokazati da je zasluzio prvih 11, kao i ovaj sto se kune da ce igrati za BIH a jos nije podnio nikakav zaht. da igra za BIH jos mu na noge dolazili Spaha legenda i Begic ako slika nije montaza.
Za sada obadva mogu biti na tom nekom sirom spisku repke kao recimo Sesar, Svraka, Sunjic itd..
Last edited by DonVito on 30/07/2013 00:18, edited 1 time in total.
- ganjeta
#655 Re: Sead Kolašinac
Previše je širi krug. Mediteranska ako može nastupati, ako ne, A 2 repka
-
ibnHome
#656 Re: Sead Kolašinac
Da se citeramibnHome wrote:U ponedjeljak sam sjedio sa bliskim rodjakom (najuza familija) ovog momka, koji je inace moj skolski i on kaze da ce Sejo sigurno igrati za nas.
Informacija je iz prve ruke, a je Li stopostotna to ne znam.
Tacno prije sedam dana Sam prijavljivao moj evlad i to bas u Capljini. Nakon prikupljanja dokumentacije sve zavrseno za 24h i 24 KM. Troje djece, bez ikakvih problema.
Ponio sa sobom rodne im listove sa apostillom i otisao kod maticarke, cini mi se Ozrenka se zove i zena mi lijepo popisala sta mi treba jos od dokumentacije.
Rodni listovi roditelja, potvrde o drzavljanstvu i prebivalistu, kopije licnih karata, plus potvrda da djeca nisu prijavljena u majcinoj opstini i to je sve. U medjuvremenu Sam preveo ove strane rodne listove i sve im to predo djuture u maticni ured. Neki novi bio, malo se prvobitno zbunio od silnih papira a onda veli dodji sutra sve ce bit zavrseno. I tako i bi. sutradan kad sam doso sve bilo pripremljeno - privremeni dokumenti. S Tim Sam otisao do CIPS-a i tamo su djeci izdati maticni brojevi i onda natrag u maticni ured radi izdavanja trajnih rodnih listova i to je to.
- ganjeta
#657 Re: Sead Kolašinac
Je li joj rek'o daj dvije pive i reci muzici malo tiše?!ibnHome wrote:cini mi se Ozrenka se zove i zena .ibnHome wrote:U ponedjeljak sam sjedio sa bliskim rodjakom (najuza familija) ovog momka, koji je inace moj skolski i on kaze da ce Sejo sigurno igrati za nas.
-
ibnHome
#658 Re: Sead Kolašinac
Pogodi jesam Li imo istu asocijaciju dok Sam pisao prosli postganjeta wrote:Je li joj rek'o daj dvije pive i reci muzici malo tiše?!ibnHome wrote:cini mi se Ozrenka se zove i zena .ibnHome wrote:U ponedjeljak sam sjedio sa bliskim rodjakom (najuza familija) ovog momka, koji je inace moj skolski i on kaze da ce Sejo sigurno igrati za nas.
Cuj cetiram
- denimb
#659 Re: Sead Kolašinac
Sta je s tobom i tom montazomDonVito wrote:Najgore je kad nekome das mjesto u prvih 11 bez da odigra i jednu tekmu.. a cim je odigra i tamo negdje zapne kao Zuka u prvoj odma je ovo ono...protiv Grcke igrao na poziciji lijevog beka doduse nije mu to strano ali to nije njegova prirodna pozicija previse je tezak i bojim se da ako bude igrao protiv Slovacke da ce nas krila Stoch i Waiss probiti i onda ce biti paljba po Zukanu tj. Papetu koji ga stavio na lijevog beka itd..
-
udrch
#660 Re: Sead Kolašinac
nije nego citeramibnHome wrote:Cuj cetiram
ali nema veze, hvala ti za info kako to ide u Čapljini..ja sam u Zvorniku imao drugačije iskustvo..
-
Dead Man Walking
#661 Re: Sead Kolašinac
Netacno.ganjeta wrote:Bičakčić je prvo igrao za nas, pa tek onda za Švabe.
- GeneralBHF
#662 Re: AW: Sead Kolašinac
Kolasinac nije igrao za Njemacku U21. bio na klupi povrijedjen bez nastupa i sada ne znam kakva je situacija. Sve zavisi koliko potraje da Njemacki savez posalje dopis da nije igrao pa dok oni provjere. A mislim da ce i oni to malo razvuci kako smo ih fino istukli u zadnjoj utakmici i samarcinu dobilibruce lee wrote:sead hajrovic nije morao mijenjati sportsko drzavljanstvo jer nije igrao za u-21 ili a-selekciju. iz istog razloga bicakcic ne mora sportsko drzavljanstvo mijenjati. kolasinac i izet hajrovic moraju. sve zavisi od fife, znam da su nekom africkom englezu sredili tu promjenu u roku od dvije sedmice, mujdza je cekao pola godine.popokatepetl_com wrote:Ne kontam sta pricate o tom sportskom drzavljanstvu kao to nesto dugo traje, ovaj Sead Hajrovic je to cini mi se u sekundi rijesio i vec je zaigrao za nasu mladu reprezentaciju.
Isti slucaj ko Kolasinac, rodjen u inostranstvu, roditelji iz BiH, nastupao za mlade Svicarske i dobio nase sportsko ekspresno i vec nastupa za nas.
- DonVito
#663 Re: Sead Kolašinac
http://www.nkp.ba/kolosinac-konacno-zma ... a-i-begica

Izmedju ostalog...
ehh Juka Jusufe jadni mi.. tebi hvala.

Izmedju ostalog...
Kao da je rijec o nekom nogometnom klubu, nizerazrednom..Jusuf Juka Bećirović, koji već godinama s porodicom živi i radi u Švicarskoj prvi je stupio u kontakt sa Seadom Kolašincem, sa kojim je u nekoliko navrata razgovarao o mogućem nastupu za bh-a reprezentaciju. Bećirović je više puta posjetio familiju Kolašinac i uvjeravao ih da bi za Seada bila najbolja opcija da obuče dres bh-a reprezentacije, s obzirom da bi kod Safeta Sušića sigurno imao zagarantirano mjesto u prvom sastavu.
- bruce lee
#664 Re: AW: Sead Kolašinac
ako je tacno ovo kako je to objasnio jez, tj. da nema administrativnih prepreka kod mladjih reprezentacija, onda bi se kolasinac nakon sto dobije pasos mogao teoretski pozvati u nasu u-21 reprezentaciju i time bi automatski stekao nase sportsko drzavljanstvo. zatim ga zvati u a-selekciju..
- jeza u ledja
#665 Re: AW: Sead Kolašinac
Sad kad tako postavis, zvuci mi glupo, pa ne znam ni ja vise.bruce lee wrote:ako je tacno ovo kako je to objasnio jez, tj. da nema administrativnih prepreka kod mladjih reprezentacija, onda bi se kolasinac nakon sto dobije pasos mogao teoretski pozvati u nasu u-21 reprezentaciju i time bi automatski stekao nase sportsko drzavljanstvo. zatim ga zvati u a-selekciju..
Al nije nemoguce da fakat jeste tako.
Sto se tice Bicakcica, ne znam ganjeta mozda si u pravu. Ima podatak da je igrao za U18 njemacku repku prije 5 godina u prijateljskoj protiv Turske. Mislim da je nakon toga dolazio i igrao za nas.
-
Dead Man Walking
#666 Re: Sead Kolašinac
Nije u pravu, osim ako 2009 nije bila prije 2008. 
- Cabadahija
#667 Re: Sead Kolašinac
NAJVAZNIJE je da Kolasinac ISKRENO odluci i preda ZAHTJEV ZA NAKNADNI UPIS U KNJIGU DRZAVLJANA BiH jer je to NAJBRZA PROCEDURA za "dobijanje" drzavljanstva BiH, posto mu je majka rodjena u Capljini.
Medjutim, ja sam siguran da gospoda iz bh Saveza znaju KOJA PROCEDURA trosi najmanje vremena i resursa, jer jako je cudan taj pravni sistem i sve te zajebancije oko drzavljanstva BiH, ali je najprostiji nacin NAKNADNI UPIS u knjigu drzavljana BiH, jer Seo je VEC DRZAVLJANIN BiH, ali mora to da, kako bi se izrazio "IZNESE na DE JURE".
Malo je sve to zamrseno (pravo ko pravo), ali vjerujem da je Begic dobro informisan oko ovih zavrzlama.
Drugi "segment" je NJEMACKO drzavljanstvo. Naime, Njemacka nacelno (naglasavam NACELNO) ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo, ali IMA IZUZETAKA. Primjer su drzavljani zemalja u kojima npr NIJE MOGUCE dobiti ispis (milsim Iran i jos neke drzave), ako neko dokaze da GUBI PRAVO VLASNISTVA ili neke druge za zivot vazne privilegije u svojoj drzavi, ili ako ima OBOSTRANI INTERES, a moguce je i da se nekim sportistima "progleda" kroz prste (primjer Miske). Takodjer, Seo ima pravo da se odluci do napunjene 23 godine koje ce drzavljanstvo zadrzati.
Kod Hasana Salihamidzica je bila drugacija pravna situacija gdje je Bracika PODNIO ZAHTJEV za njemacko drzavljanstvo, a to je onda skroz druga pravna procedura... pravo je najgore govno sto postoji
Sazeto:
Kole je vec sad DRZAVLJANIN Njemacke i IMA PRAVO na DVOJNO DRZAVLJANSTVO sve do napunjene 23 godine. Medjutim, ukoliko Njemacka drzava nadje za shodno (tako pise u njemackom zakonu) da on MOZE ZADRZATI i Njemacko drzavljanstvo (bosansko moze svakako) onda Kole ima pravo zadrzati OBA drzavljanstva i poslije 23. godine.
Ponavljam, NAJBITNIJE je da Kole PREDA ZAHTJEV, a poslije cemo lahko

Medjutim, ja sam siguran da gospoda iz bh Saveza znaju KOJA PROCEDURA trosi najmanje vremena i resursa, jer jako je cudan taj pravni sistem i sve te zajebancije oko drzavljanstva BiH, ali je najprostiji nacin NAKNADNI UPIS u knjigu drzavljana BiH, jer Seo je VEC DRZAVLJANIN BiH, ali mora to da, kako bi se izrazio "IZNESE na DE JURE".
Malo je sve to zamrseno (pravo ko pravo), ali vjerujem da je Begic dobro informisan oko ovih zavrzlama.
Drugi "segment" je NJEMACKO drzavljanstvo. Naime, Njemacka nacelno (naglasavam NACELNO) ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo, ali IMA IZUZETAKA. Primjer su drzavljani zemalja u kojima npr NIJE MOGUCE dobiti ispis (milsim Iran i jos neke drzave), ako neko dokaze da GUBI PRAVO VLASNISTVA ili neke druge za zivot vazne privilegije u svojoj drzavi, ili ako ima OBOSTRANI INTERES, a moguce je i da se nekim sportistima "progleda" kroz prste (primjer Miske). Takodjer, Seo ima pravo da se odluci do napunjene 23 godine koje ce drzavljanstvo zadrzati.
Kod Hasana Salihamidzica je bila drugacija pravna situacija gdje je Bracika PODNIO ZAHTJEV za njemacko drzavljanstvo, a to je onda skroz druga pravna procedura... pravo je najgore govno sto postoji
Sazeto:
Kole je vec sad DRZAVLJANIN Njemacke i IMA PRAVO na DVOJNO DRZAVLJANSTVO sve do napunjene 23 godine. Medjutim, ukoliko Njemacka drzava nadje za shodno (tako pise u njemackom zakonu) da on MOZE ZADRZATI i Njemacko drzavljanstvo (bosansko moze svakako) onda Kole ima pravo zadrzati OBA drzavljanstva i poslije 23. godine.
Ponavljam, NAJBITNIJE je da Kole PREDA ZAHTJEV, a poslije cemo lahko
- Infaze Studio
#668 Re: Sead Kolašinac
Pa I nije bila.Dead Man Walking wrote:Nije u pravu, osim ako 2009 nije bila prije 2008.
-
udrch
#669 Re: AW: Sead Kolašinac
Bičakčić je prvo igrao za naše mlađe kategorije..pa ga onda neki trener prestao zvati..pa se on prešaltao na Njemačku..jeza u ledja wrote:Sad kad tako postavis, zvuci mi glupo, pa ne znam ni ja vise.bruce lee wrote:ako je tacno ovo kako je to objasnio jez, tj. da nema administrativnih prepreka kod mladjih reprezentacija, onda bi se kolasinac nakon sto dobije pasos mogao teoretski pozvati u nasu u-21 reprezentaciju i time bi automatski stekao nase sportsko drzavljanstvo. zatim ga zvati u a-selekciju..![]()
Al nije nemoguce da fakat jeste tako.![]()
Sto se tice Bicakcica, ne znam ganjeta mozda si u pravu. Ima podatak da je igrao za U18 njemacku repku prije 5 godina u prijateljskoj protiv Turske. Mislim da je nakon toga dolazio i igrao za nas.
- jeza u ledja
#670 Re: AW: Sead Kolašinac
Za koje mladje kategorije? Jos 2008e je zaigrao za Njemacku. Kad je prije toga zaigrao za nas?udrch wrote:Bičakčić je prvo igrao za naše mlađe kategorije..pa ga onda neki trener prestao zvati..pa se on prešaltao na Njemačku..jeza u ledja wrote:Sad kad tako postavis, zvuci mi glupo, pa ne znam ni ja vise.bruce lee wrote:ako je tacno ovo kako je to objasnio jez, tj. da nema administrativnih prepreka kod mladjih reprezentacija, onda bi se kolasinac nakon sto dobije pasos mogao teoretski pozvati u nasu u-21 reprezentaciju i time bi automatski stekao nase sportsko drzavljanstvo. zatim ga zvati u a-selekciju..![]()
Al nije nemoguce da fakat jeste tako.![]()
-
Dead Man Walking
#671 Re: Sead Kolašinac
Da mi je znati na osnovi cega se lupeta ovo za Bicakcica. 
- Edin H.
#672 Re: Sead Kolašinac
Suplja prica i bez veze potrosene repa za avionsku kartu, samo se vrte u krug, roditelji zele da zadrzi njemacko drzavljanstvo.
Kao sto davno rekoh, kontaktirajte dobrog njemackog imigracionog advokata.
Kao sto davno rekoh, kontaktirajte dobrog njemackog imigracionog advokata.
- DonVito
#673 Re: Sead Kolašinac
A sta ako taj isti ne preda zahtjev i sve ostane na ovim slikicama, izjavama itd.. ko ce onda biti krivCabadahija wrote:NAJVAZNIJE je da Kolasinac ISKRENO odluci i preda ZAHTJEV ZA NAKNADNI UPIS U KNJIGU DRZAVLJANA BiH jer je to NAJBRZA PROCEDURA za "dobijanje" drzavljanstva BiH, posto mu je majka rodjena u Capljini.
Kod Hasana Salihamidzica je bila drugacija pravna situacija gdje je Bracika PODNIO ZAHTJEV za njemacko drzavljanstvo, a to je onda skroz druga pravna procedura... pravo je najgore govno sto postoji![]()
Sazeto:
Ponavljam, NAJBITNIJE je da Kole PREDA ZAHTJEV, a poslije cemo lahko![]()
Od pocetka sve ovo smrdi za blic potez selektora Elf-a.
- Cabadahija
#674 Re: Sead Kolašinac
Pa nadajmo se da su dogovorili KONKRETNE POTEZE i KORAKE, odrasli su i savjesni ljudi (valjda) ozbiljni, pa cemo vidjeti, vrijeme to sve otkrije.DonVito wrote:A sta ako taj isti ne preda zahtjev i sve ostane na ovim slikicama, izjavama itd.. ko ce onda biti krivCabadahija wrote:NAJVAZNIJE je da Kolasinac ISKRENO odluci i preda ZAHTJEV ZA NAKNADNI UPIS U KNJIGU DRZAVLJANA BiH jer je to NAJBRZA PROCEDURA za "dobijanje" drzavljanstva BiH, posto mu je majka rodjena u Capljini.
Kod Hasana Salihamidzica je bila drugacija pravna situacija gdje je Bracika PODNIO ZAHTJEV za njemacko drzavljanstvo, a to je onda skroz druga pravna procedura... pravo je najgore govno sto postoji![]()
Sazeto:
Ponavljam, NAJBITNIJE je da Kole PREDA ZAHTJEV, a poslije cemo lahko![]()
![]()
Od pocetka sve ovo smrdi za blic potez selektora Elf-a.
Uglavnom, Begic & Companija su pokazali spremnost i uradili konkretne poteze, tako da novinari ne mogu LAGATI da niko nije nista pokusao po ovom pitanju, a sada je na redu Kolasinac. Strpljen - spasen, neka bude sta je Bog odlucio i sta je najbolje za nasu reprezentaciju.
- novi.dan.nova.nafaka
#675 Re: Sead Kolašinac
Cabadahija wrote:Uglavnom, Begic & Companija su pokazali spremnost i uradili konkretne poteze, tako da novinari ne mogu LAGATI da niko nije nista pokusao po ovom pitanju, a sada je na redu Kolasinac.