prvi laptop prije 10-ak godina, samo mi na moru trebao, kod kuce pc, na poslu pc. inace posao sa iznadprosjecnom platom do 5. u mjesecu
uvijek se pristojan auto vozio.
i opet odoh, i opet kazem o bosni nit jedne lijepe nemam. materijalno mi nista nije falilo, kuca, garaza, m2 na bacanje. ali ubijanje u pojam, kad nesposobni, a podobni preuzmu kontrolu, i brod tone, a tebe niko ne pita. a znas da ce se krivac izvuci, stoje iza njega stranka i narod, ihahaj, narod
ti rintas kao konj, a neko uzima tvoje zasluge, naplacuje tvoje prekovremene, ide umjesto na tebe na sluzbena putovanja itd.
kad je vaznije kako se zoves i kojem toru pripadas i u kojoj kasti-saffu ti je mjesto, nego sta znas i sta mozes i kakav si covjek ili radnik ili strucnjak
kad je pojam mladim kockasta glava koja vozi auto od 100 milja, a 4 osnovne ima i lanac od kilu zlata i dossier kao tihi don.
i kad takav puca nasred ulice, rani 3-4-5 ljudi, a sudija ga pusti
svaka faca i crnoj hronici je lik otprije poznat policiji.
dzaba sto si pismeniji od sefa 200 puta (kata bar 400), dzaba sto si pismeniji, obrazovaniji i kulturniji od uciteljice svog djeteta, koja je prva generacija na asfaltu, (ovo je posebna prica, vezana za nastavnike, opce obrazovanje, kucno obrazovanje, kulturu ponasanja i stanovanja, a ne na suplju selo-grad).
ja nisam iamia da mogu odhebati rodbinu kojoj treba pomoci, niti se izolirati od sirotinja, niti poslati djecu u privatnu skolu za strance, niti mogu biti bez duse i sve to posmatrati kao predstavu da neko meni uzme pare
jer nije predstava, ali to njemu ne ide u glavu. valjda moze svako na crno raditi, za sitnu lovu, a aako se razboli, ili ne do bog, ostari, doktori, penzije - malo morgen. zna se da mu iamia nece pomoci.