Australian open 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
radostan dan
#651 Re: Australian open 2013
onda ovako nešto...

- Leopold_IV
#652 Re: Australian open 2013
Odavno nije bilo duhovitije na ovom forumu..KENJAC wrote:Da mi , sto smo tenis poceli pratit pojavom Bobe Zivuinoca i Vesne Zmijanjac, pitamo nesto ! Kad se igra mec za trece i cetvrto mjesto ?
-
Bodkin
#653 Re: Australian open 2013
ima li iko da navija za endija jebote 
-
radostan dan
#654 Re: Australian open 2013
kako nema buraz...
vidjećeš u nedjelju.

vidjećeš u nedjelju.
- XI JINPING
#655 Re: Australian open 2013
Treba malo vremena za transformaciju,sa "čarobnjaka" u c`mon Andyradostan dan wrote:kako nema buraz...
vidjećeš u nedjelju.
-
Bodkin
#656 Re: Australian open 2013
radostan dan wrote:kako nema buraz...
vidjećeš u nedjelju.
-
smijesni_ste
#657 Re: Australian open 2013
Navijam ja...ali ne iz razloga koji je prisutan kod većine 
Jednostavno suosjećam se sa slabijima i manje uspješnim
...stvarno bi previše bilo da izgubi i ovo finale....to bi mu bilo peto na GS jel tako...uz samo jedno dobijeno...
Jednostavno suosjećam se sa slabijima i manje uspješnim
- XI JINPING
-
zavrzlama
#659 Re: Australian open 2013
ruku na srce,Djokovic je bolji od svih bar za dvije klase..on samo gubi kad nema dan,a suparnik ima mec zivota ...
Kakve reflekse ima Djokovic,je cinjenica da na servis suparnika ima pola zamha prema loptici a loptica nije jos ni pala na teren....
Djokoviceva igra je "next step" u istoriji tenisa,Federer je npr. old school igrac...eto sad me napadajte kao laika
Kakve reflekse ima Djokovic,je cinjenica da na servis suparnika ima pola zamha prema loptici a loptica nije jos ni pala na teren....
Djokoviceva igra je "next step" u istoriji tenisa,Federer je npr. old school igrac...eto sad me napadajte kao laika
- Leopold_IV
#660 Re: Australian open 2013
Poznata je "sklonost" medija u drzavi istocnije prema Rogeru, isto tako je na Mastrs Cupu u Londonu sjeo ma Djokovicevo mjesto da ga isprovocira...bla bla...sta kaze New York Times?XI JINPING wrote:http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=680730
- Leopold_IV
#661 Re: Australian open 2013
To je svakako igra za 21 i sasvim sigurno 23 stoljece...double next step...zavrzlama wrote:ruku na srce,Djokovic je bolji od svih bar za dvije klase..on samo gubi kad nema dan,a suparnik ima mec zivota ...
- Leopold_IV
#662 Re: Australian open 2013
U pravu si, mada ovdje, prekosutra u Australiji vidim Djokovica kao pobjednika.ultima_palabra wrote:Murray ima šansu da dominira tenisom narednih par godina (bar na betonu i travi), ako uspije još dotjerati taj mentalni aspekt. Roger je star, Rafa je povrijeđen... Nole nema ofanzivni arsenal kao on, defanzivne i fizičke sposobnosti su tu negdje... ako se izjednači sa njim u psihi, mogao bi dobivati nekih 60-70% njihovih okršaja koji će biti sve češći.
A niko novi ne nadolazi da ugrozi četvorku.
-
radostan dan
#663 Re: Australian open 2013
popuši ga đoković prije nedjelje...

- Leopold_IV
#664 Re: Australian open 2013
ha ha ha, ma joook, nije ono napisano da bi naricao drugaciji ishod. Stvarno to mislim, od pocetka, pogotovo nakon meca sa Stanom...radostan dan wrote:popuši ga đoković prije nedjelje...![]()
- BHF_Manijak
#665 Re: Australian open 2013
Ne moze i ne moze, nema on vise snage niti mocid a savlada trojac Andy, Rafa i Novak. U svakom mecu ce ga oderati, jer oni imaju strasnu fiziku dok Federerova sve vise pada.
I da je prosao Murraya, odero bi ga svjezi Novak ko beba zvecku, nazalost! Gledamo covjeka na zenitu, on je svoje odradio kada je u pitanju dobijanje nekog od gore pomenutig trojca. Bas bas bas mora uhvatit dobar dan da bi ih savlado. Roger postaje sve slabiji, sto je logicno jer ide u godine, dok su oni na vrhuncu moci. Jos kad znamo da su sva trojica teniseri koji su nedostatke tehnike nadoknadjivali fizikom, onda to postane jos ubjedljivije. Imam neki ludi osjecaj da bi ih prije Roger dobio u nekij 37-oj, 38-oj godini a da oni imaju po 31-32, nego li sad kada je razlika u fizicikoj moci drasticnija.
Zao mi je fakat i tuzno gledati ovakvog Federera, covjeka kojeg sam naviko da melje protivnike, a sad njegova nemoc dovodi do frustracija. Zna, a ne moze!
Sva je sreca pa ce ova trojica jedan drugo otkidati pomalo GS-ove, tako da ne mislim da je ugrozeno Rogerovih 17GS-ova. Pobojo sam se da ga Rafa ne zaganja, no ovakav Nadal sa povredama i pred Andya i Novaka - nemoguce je. Federer ce uzivati na vrhu dok se neki novi ludi klinac ne pojavi.
RG ne racunam jer ga nije mogo osvajati i kad je najjaci bio, dok Nadal nije ispo prije finala.
Uz Federera ti nije potreban nijedan navodnik, jer on nije "navodno" ovo ili ono, on to sve JESTE!
Na tvoju zalost, Novak nece biti nikad ono t je Roger tj istinski sampion. A da se razumijemo, Novak je paklen igrac! 
I da je prosao Murraya, odero bi ga svjezi Novak ko beba zvecku, nazalost! Gledamo covjeka na zenitu, on je svoje odradio kada je u pitanju dobijanje nekog od gore pomenutig trojca. Bas bas bas mora uhvatit dobar dan da bi ih savlado. Roger postaje sve slabiji, sto je logicno jer ide u godine, dok su oni na vrhuncu moci. Jos kad znamo da su sva trojica teniseri koji su nedostatke tehnike nadoknadjivali fizikom, onda to postane jos ubjedljivije. Imam neki ludi osjecaj da bi ih prije Roger dobio u nekij 37-oj, 38-oj godini a da oni imaju po 31-32, nego li sad kada je razlika u fizicikoj moci drasticnija.
Zao mi je fakat i tuzno gledati ovakvog Federera, covjeka kojeg sam naviko da melje protivnike, a sad njegova nemoc dovodi do frustracija. Zna, a ne moze!
Sva je sreca pa ce ova trojica jedan drugo otkidati pomalo GS-ove, tako da ne mislim da je ugrozeno Rogerovih 17GS-ova. Pobojo sam se da ga Rafa ne zaganja, no ovakav Nadal sa povredama i pred Andya i Novaka - nemoguce je. Federer ce uzivati na vrhu dok se neki novi ludi klinac ne pojavi.
Zasto mislis da bi mogao npr osvojiti jedan US prije nego li Australiju? Ja sam siguran da ce nazalost nece vise nijedan GS uzeti, jer su ostali prejaki, ali eto hipoteticki recimo da uzme, zasto mislis da bi to mogli iskljucivo biti W'don ili US, a ne AO?ultima_palabra wrote:RG i AO su slamovi gdje Roger teško može očekivati titulu u ovim igračkim godinama... USO i W (sa krovom) su mjesta gdje on treba tražiti šansu da eventualno uštine još koji GS.
Ti ovim postom pokazujes samo kakv si pacenik, bez trunka respekta prema jednom od najboljih igraca bijelog sporta u historiji. Na povrsinu isplivava sav onaj balkanski primitivizam, slika i prilika balkanskog "navijaca", koji bi od Centralnog terena napravili arenu. Srecom nema vas puno.XI JINPING wrote:I ovi organizatori malo jedu govna,trebali su nekako "čarobnjaku" namjestiti u 1/2 Raonića ili Njikalaja pa da uživamo u bravurama "elegantnog"
Uz Federera ti nije potreban nijedan navodnik, jer on nije "navodno" ovo ili ono, on to sve JESTE!
-
Bodkin
#666 Re: Australian open 2013
neko je hakovao zavrzlami account!!zavrzlama wrote:ruku na srce,Djokovic je bolji od svih bar za dvije klase..on samo gubi kad nema dan,a suparnik ima mec zivota ...
- ultima_palabra
#667 Re: Australian open 2013
Najviše zbog podloge, koja zna biti dosta sporija nego na USO... mada su sad i USO usporili tako da su nijanse u pitanju.BHF_Manijak wrote:Zasto mislis da bi mogao npr osvojiti jedan US prije nego li Australiju? Ja sam siguran da ce nazalost nece vise nijedan GS uzeti, jer su ostali prejaki, ali eto hipoteticki recimo da uzme, zasto mislis da bi to mogli iskljucivo biti W'don ili US, a ne AO?RG ne racunam jer ga nije mogo osvajati i kad je najjaci bio, dok Nadal nije ispo prije finala.
![]()
Drugo, podloga je "živa" sa velikim odskokom, što igračima sa jednoručnim bekhendom ne paše... mada mu se danas bekhend solidno držao.
Treće, velike vrućine su teške i za mlađe... dobro, najbolji igraju noću često, ali ni sparine nisu bolje
-
zavrzlama
#668 Re: Australian open 2013
ne valja kad cetnike kritikujem ,sad opet nevalja kad hvalimBodkin wrote:neko je hakovao zavrzlami account!!zavrzlama wrote:ruku na srce,Djokovic je bolji od svih bar za dvije klase..on samo gubi kad nema dan,a suparnik ima mec zivota ...
-
radostan dan
#669 Re: Australian open 2013
a neki se ljutili kad sam krajem 2011. rekao da je 2012. rodžerova - labudova pjesma.BHF_Manijak wrote:Ne moze i ne moze, nema on vise snage niti mocid a savlada trojac Andy, Rafa i Novak. U svakom mecu ce ga oderati, jer oni imaju strasnu fiziku dok Federerova sve vise pada.
I da je prosao Murraya, odero bi ga svjezi Novak ko beba zvecku, nazalost! Gledamo covjeka na zenitu, on je svoje odradio kada je u pitanju dobijanje nekog od gore pomenutig trojca. Bas bas bas mora uhvatit dobar dan da bi ih savlado. Roger postaje sve slabiji, sto je logicno jer ide u godine, dok su oni na vrhuncu moci. Jos kad znamo da su sva trojica teniseri koji su nedostatke tehnike nadoknadjivali fizikom, onda to postane jos ubjedljivije. Imam neki ludi osjecaj da bi ih prije Roger dobio u nekij 37-oj, 38-oj godini a da oni imaju po 31-32, nego li sad kada je razlika u fizicikoj moci drasticnija.![]()
Zao mi je fakat i tuzno gledati ovakvog Federera, covjeka kojeg sam naviko da melje protivnike, a sad njegova nemoc dovodi do frustracija. Zna, a ne moze!![]()
otkinuće on možda još jedan, dva gs, ako se sve posloži, i to je to.
ostalo si sve u pravu, imali smo sreće da budemo svjedoci njegove igre.
šteta za nadalovo zdravlje i novakovo kašnjenje od 2 godine, bilo i još žešće.
Last edited by radostan dan on 25/01/2013 19:03, edited 1 time in total.
- kisni indijanac
#670 Re: Australian open 2013
lično meni rogerov nastup na AO nije nimalo razočaravajući, danas je andy igrao odlično, a sjetimo se da je andy i prije angažovanja lendla, znači dok su mu još ondašnje mušice bile u glavi bio nezgodan federeru, blago rečeno, doduše nije ga uzimao na GS i ovo je prvi put, ali taj prvi put uglavnom za sve postoji....federer će racionalizovati učešće na turnirima ove godine i mislim da će biti jako konkurentan na ova dva GS koja je ultima naveo, ok roger nas je navikao na finala ili pobjede, ali ovo polufinale nije neuspjeh i @ BHF manijak, pa ne izgleda baš toliko roger nemoćan
biće on konkurentan na podlogama koje zahtjevaju manju razmjenu, danas je nadigran,vrijeme superiornosti je prošlost, ali ja ga ne otpisujem, trajaće bar k'o agassi i nadam se rafinom uspješnom povratku da ne gledam nekog diletanta na atp listi kao četvrtog, velika četvorka je ipak , velika četvorka....
biće on konkurentan na podlogama koje zahtjevaju manju razmjenu, danas je nadigran,vrijeme superiornosti je prošlost, ali ja ga ne otpisujem, trajaće bar k'o agassi i nadam se rafinom uspješnom povratku da ne gledam nekog diletanta na atp listi kao četvrtog, velika četvorka je ipak , velika četvorka....
Last edited by kisni indijanac on 25/01/2013 20:08, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#671 Re: Australian open 2013
ne sekiraš me ti nego zavrzlama...Leopold_IV wrote:ha ha ha, ma joook, nije ono napisano da bi naricao drugaciji ishod. Stvarno to mislim, od pocetka, pogotovo nakon meca sa Stanom...radostan dan wrote:popuši ga đoković prije nedjelje...![]()
nek izgubi, samo nogu ili vrat da ne slomi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#672 Re: Australian open 2013
Ehhh, jos da sam mogao gledati
yebo ga termin
Sta imam onda komentarisati....Roger skupo prodao kozu
Sta imam onda komentarisati....Roger skupo prodao kozu
- ultima_palabra
#673 Re: Australian open 2013
radostan dan wrote:ne sekiraš me ti nego zavrzlama...Leopold_IV wrote:ha ha ha, ma joook, nije ono napisano da bi naricao drugaciji ishod. Stvarno to mislim, od pocetka, pogotovo nakon meca sa Stanom...radostan dan wrote:popuši ga đoković prije nedjelje...![]()
nek izgubi, samo nogu ili vrat da ne slomi.
-
zavrzlama
#674 Re: Australian open 2013
@radosni protiv mene pa makar i Novak fasovo....sam nek je kontra 
-
Bodkin
#675 Re: Australian open 2013
ne znam ja sta valja ali znam da ovo i jos jedan post neki dan na politici nisam mogao da prihvatim nikakozavrzlama wrote:ne valja kad cetnike kritikujem ,sad opet nevalja kad hvalimBodkin wrote:neko je hakovao zavrzlami account!!zavrzlama wrote:ruku na srce,Djokovic je bolji od svih bar za dvije klase..on samo gubi kad nema dan,a suparnik ima mec zivota ...
kad se igra finale?