i je l' ti šta pomoglo što si ih znao?Black swan wrote:za koga da ja glasam
u novom sarajevu sam neposredno znao ljude za koje glasujem
a sada![]()
![]()
![]()
Senaid Memić - ALL ABOUT
- JThomas
#651 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
-
jefff
#652 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Da, ali kavi nam urbanistički izgledaju ostali gradovi pa i sam glavni grad? Isto ko i kod Memića.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#653 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
pa znao sam ko je supak a ko nijeJThomas wrote:i je l' ti šta pomoglo što si ih znao?Black swan wrote:za koga da ja glasam
u novom sarajevu sam neposredno znao ljude za koje glasujem
a sada![]()
![]()
![]()
ko je u 39 student prava a ko je samo trogodinjsku skolu zavrso
a ko je u roku dao elektrotehniku
znao sam ko je rodom iz palestine,starog grada, dobrinje a ko iz moje mjesne zajednice...
- Truba
#654 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
ne izgleda loseBradafilozof wrote:A konacno su poklopili i onaj plato ispred ksc. Fakat mi se gadi iludzom proci.Bianconeri1988 wrote:Pravi problemi na Ilidži nastaju dolaskom proljeća, sada se neće moći proći od silnih stolova i stolica koji u većini kafića zjape prazni. Vrli načelnik ne da neće već ne smije ništa da uradi po tom pitanju.![]()
Majke mi širi onaj ratni tunel od praznog prostora između dva kafića na Ilidži, posebno onaj dio gdje Levante i oni ostali kojima imena ne znam.
i ja sam preosao tuda jucer i isto mislio...
ali kad razmislim nije lose...nece biti visoko...ionako je ono ondje sve kurac
medjutim nema odvoda... mora da su neki saht sjebali
postavili dasku koja se zaledila zbog snijega i minusa
umal u barustinu ne upah
- I naravno Dzej
#655 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
- Truba
#656 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
jel ona još nešto investira po ilidzi
građevina i sumnjiva lova su oduvijek išli ruku pod ruku
ko će provjeravati koliko je betona ugruvano u temelje
građevina i sumnjiva lova su oduvijek išli ruku pod ruku
ko će provjeravati koliko je betona ugruvano u temelje
- Bradafilozof
#657 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Preostali je jos samo da skuju kakvu birtiju na terminalu. Ilidza je zrela za temeljito rusenje, no od toga nema nista.
- I naravno Dzej
#658 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Bila je Naćelnikova ideja da se terminal premijesti tamo na onaj parking ispod mosta, sta je vec ono, preko puta energoinvesta,ali mu nije to proslo.Takodje ideja da se 4 gimnazija prebaci kod Ganicevog fakulteta.Onda da se Prva osnovna prebaci kod Tibre, i to je propalo.Sve one kafane krenuvsi od Levante pa na dole,svaka je nelegalno izgradjena, nijedna nema dozvolu, sve baraka do barake.Ma ruglo opšte.Od Male aleje napravili auto cestu, ploce polomljene.To je policija kriva, a i nasi papci, mora proci sa autom kroz Malu aleju, parkirati ispred kafane, da ga vide.
- MOSALJOZE
#659 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Dalje
Ispred DZ jedna traka služi za parking,automobili ulaze na terminal,i na onaj dio gdje je pekara dukat.Neko će reći kako to nije u njegovoj nadležnosti,ali može i MORA kao načelnik da utječe na policiju,da bude malo agilnija.Umjesto da napravi jedan veliki objekat(investitora ne bi trebao dugo tražiti)onde na terminalu(gdje je aspek,zlatare i sl.)on ništa po tom pitanju ne radi.Rahmetli Amer Ćenanović je bio načelnik za 10,ovaj je naspram njega 0.Cesta prema Hrasnici,nije Senaidov projekat već Amerov.Senaidov projekat su višnje.
Asfalt u ulici dr.Mustafe Pintola je odaaavno dotrajao i trazi zamjenu.Oko zgrade koja se pravi preko puta KSC-a,ima dosta polomljenih ploča,nisam jednom skvasio noge
Kod pijace je uvijek kuršlus sa automobilima.
Rustem pasina je takodjer zrela za asfaltiranja,ispred amka se policija jednom mjesečno sjeti popisati auta.Razni prodavači gaća,čarapa na sred ulice(ima i poštenih ljudi sa onim štandovima)
Zgrada kod Termi,koju pravi vlasnik Holivuda,izmedju ostalog i njegov tal.
Mala aleja služi kao prolaz kockastim glavama do padrina i ostalih kafića.4 gimnazija-knjižara-kafić-kladionica
1 osnovna,praktično u dvorištu ima kafić,onda u2 pa kladionica.
Prosjačenje na svakom koraku,ne znam koliko je doprinjeo,ali pse lutalice ne vidjam
Velika aleja je takodjer zapuštena,ovaj novi hotel je za pohvalit,jer je tu bila ruševina(bolje išta nego ništa)
Ispred DZ jedna traka služi za parking,automobili ulaze na terminal,i na onaj dio gdje je pekara dukat.Neko će reći kako to nije u njegovoj nadležnosti,ali može i MORA kao načelnik da utječe na policiju,da bude malo agilnija.Umjesto da napravi jedan veliki objekat(investitora ne bi trebao dugo tražiti)onde na terminalu(gdje je aspek,zlatare i sl.)on ništa po tom pitanju ne radi.Rahmetli Amer Ćenanović je bio načelnik za 10,ovaj je naspram njega 0.Cesta prema Hrasnici,nije Senaidov projekat već Amerov.Senaidov projekat su višnje.
Asfalt u ulici dr.Mustafe Pintola je odaaavno dotrajao i trazi zamjenu.Oko zgrade koja se pravi preko puta KSC-a,ima dosta polomljenih ploča,nisam jednom skvasio noge
Rustem pasina je takodjer zrela za asfaltiranja,ispred amka se policija jednom mjesečno sjeti popisati auta.Razni prodavači gaća,čarapa na sred ulice(ima i poštenih ljudi sa onim štandovima)
Zgrada kod Termi,koju pravi vlasnik Holivuda,izmedju ostalog i njegov tal.
Mala aleja služi kao prolaz kockastim glavama do padrina i ostalih kafića.4 gimnazija-knjižara-kafić-kladionica
1 osnovna,praktično u dvorištu ima kafić,onda u2 pa kladionica.
Prosjačenje na svakom koraku,ne znam koliko je doprinjeo,ali pse lutalice ne vidjam
Velika aleja je takodjer zapuštena,ovaj novi hotel je za pohvalit,jer je tu bila ruševina(bolje išta nego ništa)
- _Reds_
#660 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
SDA na Ilidži može izgubiti načelnika samo u jednoj varijanti, i nikakvoj drugoj.
SDA kandidat VS. nezavisni, i tad gube 100 posto.
Ovako imaju uvijek do 30 posto svojih ovaca i to je to.
- I naravno Dzej
#661 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Bice Mema nezavisni_Reds_ wrote:SDA na Ilidži može izgubiti načelnika samo u jednoj varijanti, i nikakvoj drugoj.
- _Reds_
#662 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Mislim na to, na drugi nemaju svoje kandidate, nego da budu samo dva kandidata.I naravno Dzej wrote:Bice Mema nezavisni_Reds_ wrote:SDA na Ilidži može izgubiti načelnika samo u jednoj varijanti, i nikakvoj drugoj.
Eh ako bi bio SDA kandidat, Mema i još jedna nezavisni, tad bi ovaj nezavisni isto imao šanse.
- I naravno Dzej
#663 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Kontam ,da bude Sda jedan kandidat a ispred svih ostalih stranaka jedan nezavisni_Reds_ wrote:Mislim na to, na drugi nemaju svoje kandidate, nego da budu samo dva kandidata.I naravno Dzej wrote:Bice Mema nezavisni_Reds_ wrote:SDA na Ilidži može izgubiti načelnika samo u jednoj varijanti, i nikakvoj drugoj.
Eh ako bi bio SDA kandidat, Mema i još jedna nezavisni, tad bi ovaj nezavisni isto imao šanse.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#664 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
kakva je to nova stranka asda nešto, valjda neki dio sda pravi novu stranku 
-
StupskaBitanga
#665 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
to su oni iz USK
Tako rekoše i neki dan kad je Memić bio na TV_Reds_ wrote:SDA na Ilidži može izgubiti načelnika samo u jednoj varijanti, i nikakvoj drugoj.
-
jefff
#666 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ima ih već desetak godina.Admir_1984 wrote:kakva je to nova stranka asda nešto, valjda neki dio sda pravi novu stranku
- I naravno Dzej
#667 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Ma to Mema konto ako mu ne budu dali da se kandiduje ispred SDA, da ide kako kandidat ASDA, pa posle pisao saopstenja, lazu i podmecu mu...jefff wrote:Ima ih već desetak godina.Admir_1984 wrote:kakva je to nova stranka asda nešto, valjda neki dio sda pravi novu stranku
- Truba
#668 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
dobili smo. neke golfove tj drotovi
niko nista
niko nista
-
jefff
#669 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Drže ga za jajca. Cijede ga ko žut limun.Black swan wrote:dobili smo. neke golfove tj drotovi
niko nista
- I naravno Dzej
#670 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Jedan od Meminih odgovora na Vijecu.
- JThomas
#671 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
bogami to kad bi gledao van konteksta i van minulog rada - nije ni u krivu.
- Truba
#672 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
on se nasao o ljepoti govoriti
vidio sam ga kad je bio na bankomatu pored mene
udijelit mu ko zguzvan bidon ili suha sljiva
vidio sam ga kad je bio na bankomatu pored mene
udijelit mu ko zguzvan bidon ili suha sljiva
- Haris.ba
#673 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Kad je sjednica općinskog vijeća, pola Ilidže sluša ASK i čeka Memine govore.
Ovo za prostorni plan je sigurno oko stopiranja smanjenja vodozaštitne zone. Ta gospođa novinarka iz kantona mu je smrt.
Ovo za prostorni plan je sigurno oko stopiranja smanjenja vodozaštitne zone. Ta gospođa novinarka iz kantona mu je smrt.
- delllboy79
#674 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Vidim juce da je probeharao vocnjak.
Bilo bi zanimljivo pitati Memica koliki rod ocekuje ove godine i da li u opstini postoji radnici zaduzeni umza odrzavanja vocnjaka.
Jesu li se pripremili da primjene sve agritehnicke mjere.
Kad pocinje prvo prskanje?
Gdje planira da plasira voce?
Bilo bi zanimljivo pitati Memica koliki rod ocekuje ove godine i da li u opstini postoji radnici zaduzeni umza odrzavanja vocnjaka.
Jesu li se pripremili da primjene sve agritehnicke mjere.
Kad pocinje prvo prskanje?
Gdje planira da plasira voce?
-
jefff
#675 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT
Memić: Neću da idem po mišljenje u Sarajevo - ponovo ću se kandidovati za načelnika općine
03.04.2016 - 11:30
Intervjui
U razgovoru za BNN.BA načelnik općine Ilidža Senaid Memić ističe kako trenutno na državnom budžetu imamo silu parazita koju je potrebno čistiti. Također, na simboličan i ironičan način 'načelnika' upoređuje sa ikebanom, usljed čega kaže da će načelnik biti dobar, zlatan i pametan samo ako se bude 'ponašao' kao ikebana. U suprotnom, slijede prijetnje i sankcije.
Načelnik općine Ilidža Senaid Memić nadalje nam govori kako se odluka o „vodozaštitnoj zoni“ zloupotrebljava, te da je Bosni i Hercegovni hitno potrebna revolucija u zakonima, naročito onih koji se tiču ekonomskih pitanja. Ipak, ističe da ga to neće omesti u njegovom daljem političkom djelovanju, te nam „otkriva“ da li će se kandidovati na lokalnim izborima 2016.
Razgovarala: Aldina Rovčanin/BNN.BA
BNN.BA: Možete li nam reći na što ste u svom sveukupnom djelovanju najviše ponosni? U odnosu na pokazatelje u koje imate uvid, možemo li reći da je općina Ilidža za vrijeme trajanja Vašeg mandata napredovala?
Memić: Možemo reći da je Ilidža bila jedna od 'normalnih' ili dobrih općina, kada je u ptanju sam budžet, kapitalna ulaganja, infrastruktura, te stvaranje uslova za život građana. Međutim, ako me pitate 'Jesam li zadovoljan?', reći ću da nisam. Svakako sam ponosan na to da sam imao priliku da učinim nešto za zajednicu u kojoj živim već 60 godina. Zatim, tu su i obrazovne institucije koje se nalaze u ovoj općini, a koje nisu samo formalne institucije u kojima se diplome 'prodaju', nego su tu učenici koji dolaze da uče i stiču znanje. Imamo najbolje škole u skoro cijeloj zemlji i to je ono za što mogu reći da sam ponosan. Pored toga, uspjeli smo privući investitore, bez obzira na to što nismo imali nikakve pomoći, niti po pitanju izmjene zakona, niti po pitanju saradnje sa nadležnim ministarstvima kantona. Imali smo 400 miliona KM ulaganja na ovoj općini, iako su neki shvatanja da sva ta ulaganja nose jedan rizik, ali to msile samo oni koji nisu vidjeli svijeta. Hoćemo ono što smo bili prje 30 godina, a da živimo onako kako se živi danas. To neće moći. Svako hoće da se pita u šta se ulaže i ko ulaže. Svi imaju komentare, a baš ih briga od čega se živi. Ovdje svi imaju 'nedržavne organizacije' koje su se nakačile na budžet, tako da na budžetu trenutno imamo silu parazita koji nisu nizašta. To treba čistiti, jer se besposličari i paraziti ne trebaju hraniti iz budžeta. Također, možemo reći da je turizam naša 'jača strana'. Trenutno se na Ilidži gradi hiljadu kreveta, što je pozitivno. Ipak, na eksploataciji turističkih resursa treba raditi. Tu nisam zadovoljan. Potrebno je raditi na određenim sadržajima, ali moraju se poštivati prioriteti. O tome ne određujem ja, to određuje općinsko vijeće. Imamo na čekanju nekoliko projekata, nadam se da će proći, te da nakon toga 'kočničari' više neće usporavati što smo započeli. Vrata sam otvorio, ko će ući i dokle će doći, to sam Bog zna.
BNN.BA: U izjavi za medije istakli ste kako je na području općine Ilidža prošle godine uloženo 200 miliona KM. U šta se najviše ulagalo?
Memić: Najviše se ulagalo u stambene objekte i hotele. Ove godine u planu su nam izgradnje novih hotela, te je u najavi još 300 ili 400 miliona ulagača. Na nama je da li ćemo im obezbijediti potrebne uslove. Maloprije sam imao grupu od desetak mladića koji su predstavnici jedne kompanije koja je zainteresirana za ulaganje, ali žele investirati na prostorima za koje ja nisam siguran da im mogu obezbijediti uslove. Tako da, već sam u situaciji da na lijep način šaljem ljude u Hadžiće, Trnovo, te druge općine da pokušaju. Ilidža je postala poznat po tome da je komunikacija sa investitorima pozitivna i zato imamo interesovanje.
BNN.BA: Možemo reći da su prirodna bogatstva najpozitivnija strana ove općine. Da li je općina Ilidža radi na zaštiti prirodnih potencijala koje ima?
Memić: Općina Ilidža ima restrikcije, ali je restrikcija takva uopće nema plana za bilo kakvo korištenje šumskog zemljišta koje pripada ovoj općini. Mi imamo pola Igmana, do Velikog polja. Na tom području imamo Hrasnički stan za koji trenutno niko sa općine Ilidža neće ni znati kako koristiti, ni ko je vlasnik i može li se nešto napraviti od svega toga. Gore imamo hotele koji su stradali u ratu, ali se ne daje šansa da zažive. Također, tu je i ratni put koji bi mogao biti turistička atrakcija, ali ni to se ne koristi. Također, tu je i 'vodozaštitna zona' za koju je zadužen kanton. Ja vam tvrdim da se vodozaštitna zona ne štiti, nego se raubuje, tako da joj je vrlo uptan rok trajanja. Najlakše je Ilidži reći, 'nećete dobit nikakvu saglasnost nizašta, možete graditi samo bespravno, jer mi štitimo vodozaštitnu zonu'.
BNN.BA: Znači li to da se odluka o „vodozaštitnoj zoni“ zloupotrebljava?
Memić: Ne da se zloupotrebljava, nego se za medije priča da je riječ zaštiti, ali, zapravo, se radi o 'prašumi' ili zapuštenosti. U odluci vodozaštitne zone piše da se određene rekreativne aktivnosti i objekti za rekreaciju mogu tamo organizovati, ali ništa od toga nema. Mi štitimo Aleju tako što joj skraćujemo život. Nažalost, nadležnosti načelnika su tu nikakve. Tu su sve nadležnosti načelnika i lokalne zajednice oduzete. Načelnik na Ilidži je poput ikebane. Ako hoće da bude ikebana biće i dobar i zlatan i pametan. Ali, ako hoće da radi, onda će biti izložen raznim prijetnjama, te sve što uradi, mora ići po vlastito mišljenje u Sarajevo. A ja to ne radim i neću da radim.
BNN.BA: Ilidža se suočava sa problemima bespravne gradnje. Imali smo slučajeve da preko noći osvanu zgrade, čija dozvola za gradnju, po pitanju etaža, broja spratova je upitna. Kako se snosite sa tim problemima?
Memić: Ako dođe investitor i traži da napravi zgradu sa osam spratova, gdje je dozvoljeno pet, onda ja mogu da tražim korekciju urbanističkog plana. Pošto investitor neće čekati da se ja smislim, jer on može raditi bilo gdje u svijetu, onda ja preuzimam sve rizike i idem na promjenu urbanističkog plana. Ukoliko naša birokratija ili naše političke stranke imaju bilo koji drugi interes, onda oni ponište papire koje sam im dao, zato što imamo ekologe novinare koji nam rade u ministarstvu za prostorno uređenje. Tada ja kažem da sam kao načelnik izabran od naroda, te da prihvatam sve što se dešava na Ilidži i da sam ja odgovoran. Sve što sam dozvolio, dozvolio sam čiste savjesti. Što se tiče bespravne gradnje, krive su procedure koje su nakaradne. To je samo pljačkanje naroda, što ne donosi nikakvo dobro i samo daje motiv za one koji bespravno grade. Jedino vas zakon neće 'kočiti' ako ne budete tražili papire. Trenutno nismo promijenili situaciju, ljudi prave, pa šta god da bude. Oni su odlučili gdje da žive, da žive u Austriji to ne bi mogli, jer tamo biste dobili papire na vrijeme. Ovdje zbog slova u imenu ostaju i šetaju od šaltera do šaltera, od policije do poreznog, od poreznog do općine. Mislim da je ovoj zemlji potrebna revolucija u zakonima i sloboda ljudima. Mi nemamo slobodu. Najviše nam je potrebna revolucija u zakonima koji reguliraju ekonomska pitanja. Ja ne mogu otvoriti radno mjesto, a odgvoran sam za nezaposlenost. Sa pozicije načelnika dužan sam obezbijediti uslove za posao, dovesti investitore, ali sam zakonskim procedurama sputavan u mnogo čemu. Ipak, kada se sve uzme u obzir ova lokalna zajednica radi predobro.
BNN.BA: Jedan od najvažnijih projekata za Ilidžu je izgradnja vodovoda? Možete li nam reći dokle ste stigli sa relizacijom projekta?
Memić: Vodovod u Rakovici je pri kraju, trebamo ići na kanelizacije i opravak puteva. Ide dobro, ali sve ide našim snagama.
BNN.BA: Izjavili ste da općina Ilidža u idućoj godini očekuje stotinjak novih radnih mjesta na osnovu napravljenih objekata. O kojim radim mjestima ili poslovima je riječ?
Memić: Riječ je o radnim mjestima u firmama koje se šire, u građevinskim firmama koje su angažovane za izgradnju objekata. Nastojim da bitno utičem na izbor izvođača radova, tako što insistiram da to budu domaće firme.
BNN.BA: Ilidža je neminovno privlačna stranim investitorima, naročito onima koji dolaze iz arapskih zemalja. Činjenica je da oni donose sredstva, ali ima onih koji su vrlo kritički nastrojeni prema arapskim investitorima. Pojedini idu do te mjere da kažu kako je struktura Ilidže potpuno izmijenjena, te upozoravaju na negativne posljedice. Kako to komentarišete?
Memić: Ko se boji života, neka ne živi ovdje. Budućnost donosi sve. Danas moja djeca ne žive kako sam ja živio. Ako nekome smeta crnac ili ko nije kao on, to je njegov problem. Ne bojim se života i vjerujem da ljudi koji dođu ovdje dolaze rizikujući. Šta vi mislite, da smo mi toliko pošteni da ćemo svakome otvoriti vrata? Mi čuvamo zemljište, a na kraju nećemo imati ni zemljišta, ni ljudi. Oni koji se boje, neka odu u svijet pa neka vide. Od have se ne može živjeti. Mi sve imamo, a ništa ne radimo.
BNN.BA: Bliže se općinski izbori 2016. godine. Hoćete li se kandidovati za načelnika i kakv je stav SDA stranke, da li će podržati Vašu kandidaturu?
Memić: Hoću. Kandidovat ću se. Što se tiče SDA, stav je normalan. Ja sam SDA-ovac, ja ću se kandidovati i pobijediti.
Izvor:
BNN.BA