Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
unix

#651 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Jedan mali tehnicki update,ranije smo govorili kako treba ime "Prvi Mart" na neki nacin globalizovati, tako da samo pored defaultne extenzije ".ba" aktvine su i : ".com" , ".net" , ".org". Stim da domen "Prvimart.ba" ostaje krovni domen građanske koalicije.

http://www.prvimart.ba
http://www.prvimart.com
http://www.prvimart.net
http://www.prvimart.org
heckler

#652 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Pametno, da neko ne ukrade domenu i pokusa zloupotrebiti ili unijeti nejasnoce :thumbup:
bob_rock

#653 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by bob_rock »

unix wrote:Jedan mali tehnicki update,ranije smo govorili kako treba ime "Prvi Mart" na neki nacin globalizovati, tako da samo pored defaultne extenzije ".ba" aktvine su i : ".com" , ".net" , ".org". Stim da domen "Prvimart.ba" ostaje krovni domen građanske koalicije.

http://www.prvimart.ba
http://www.prvimart.com
http://www.prvimart.net
http://www.prvimart.org
Super, cijene com,net i org domene nisu velike ali bi definitivno mogle napraviti problem ukoliko se pokret proširi.
Helem, puna podrška :bih:
heckler

#655 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Da, ovo je odlicno sto se ide od vrata do vrata bas svuda. :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#656 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

You and 4,754 others like Prvi Mart.
:bih: :thumbup:
unix

#657 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Tehnicki update:

28 dana rada web stranice prvimart.ba, rezultiralo je da na Google Page rank update-u dobijemo PR 4 sto je jos jedan od velikih uspjeha, npr poređenja radi klix.ba ima PR5.Izjednacili smo se sa mnogim velikim portalima po "popularnosti" kod Google-a koji su godinama aktivni. Hvala Vam jos jednom sto podrzavate građansku koaliciju "Prvi Mart"

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 6955_n.jpg
unix

#658 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Sta reci ?

Građevina kojom se hvale predsjednik RS i filmski režiser izgrađena je na uzurpiranih osam dunuma bošnjačke zemlje, a zakonski nasljednici odlučili su tužiti RS Evropskom sudu u Strazburu.

http://www.prvimart.ba/vijesti/kusturic ... koj-zemlji
heckler

#659 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Bravo za uspjeh sa sajtom. Nadam se da se i posjete povecavaju konstantno.

Jako mi je drago sto vidim da idu regularne posjete i drzavnim zvanicnicima svih nivoa kao i povratnickim mjestima jer samo pristup "od vrata do vrata" ce imati maksimalni efekat. To je i razlika izmedju ove grupe ljudi i ostalih "revolucionara" sto postavljaju pozive za promjene na forumima ili na fejsu a mimo toga prstom maketi.

Te slike na https://www.facebook.com/prvimart.ba stranicu su mi i najdraze

Image

Brcko
Image

Prijedor
Image

Kozarac
Image

Kroz Banjaluku
Image

Visegrad
Image

Idemo dalje, carsiju po carsiju, vrata do vrata :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
FOČANSKI PROPISI

#660 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by FOČANSKI PROPISI »

Nije li incijativa 1.mart nasilno osvajanje prostora zvano Republika Srpska?
developer10

#661 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by developer10 »

FOČANSKI PROPISI wrote:Nije li incijativa 1.mart nasilno osvajanje prostora zvano Republika Srpska?
Ne, to je nenasilno ostvarivanje prava na teritoriji BiH zvanoj Republika Šumska.
heckler

#662 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Kao obicno prishopate i trolove ignorisite. Nije vrijedno osvrtati se na pateticne provokacije poremecenih umova.
%tacno*

#663 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by %tacno* »

FOČANSKI PROPISI wrote:Nije li incijativa 1.mart nasilno osvajanje prostora zvano Republika Srpska?
Ne. Ovo je posljedica toga.
heckler

#664 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Jos jedan samar razumu i zrtvama genocida. Apsolutno se morao naci modus da pro-bosanske stranke koje IMAJU vecinu u skupstini saradjuju i odbiju suradnju sa genocidnim fasistima.

Kada ce glupi "balija" nauciti da sa cetnicima ovog kalibra NEMA KOMPROMISA i saradnje. Tu ne postoji mrva niti razuma niti ljudskosti. Oni su inkarnacija zla i koncentrat sveg najgoreg sto moze da se nadje u ljudskom genetskom kodu.

Narode upamti pa na sljedecim izborima jos natjerajte ovu marvu nazad u jazbine iz kojih je i isplivala.

Koalicija opstala, genocid žrtvovan

Prisluškivala: Paulina Janusz
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Radio Srebrenica

Sedam i po sati je u četvrtak trajala maratonska sednica Skupštine opštine Srebrenica tokom koje su odbornici razmatrali program rada same Skupštine te program načelnika opštine

Prve nesuglasice među strankama grupisanim u dva bloka pod diplomatskim šiframa Blok A (srpski) i Blok B (bošnjački) pojavile su se već nakon prvih par minuta sednice, a odnosile su se na podelu mesta u komisijama. Tokom pauze od sat i po lideri partija uspeli su da dogovore kompromisno rešenje prema kojem će osam predsedničkih mesta pripasti Srbima, devet Bošnjacima, a jedno nacionalnim manjinama. Odbornici su uspeli naći i dodatno mesto u komisiji za predstavnika SNS-a koji je svojim glasnim protestima izazvao ceo ovaj haos.

Dok je program rada Skupštine, usaglašen ranije kao Platforma svih stranaka, izglasan bez većih primedba, kontroverze je izazvao program načelnika opštine za 2013. godinu, posebno njegov deo koji se odnosi na sećanje na žrtve rata. Ćamil Duraković pokušao je da uspostavi u programu ravnotežu između svih stradalih u proteklom ratu, no poslanike Bloka A razbesnila je ipak upotreba reči „genocid“, te nespominjanje žrtava srpske nacionalnosti.

Kako je u svom izlaganju naglasio Miloš Milovanović, odbornik SNSD-a i ujedno predsednik Udruženja boraca RS, „načelnik je pokazao da njegove izjave da je načelnik svih građana nisu tačne".

"On nije načelnik Srbima i zato neću podržati nijedan dokument koji upotrebljava reč genocid, jer ništa slično nije usaglašeno ni na državnom ni na entitetskom nivou“, rekao je Milovanović.

On se takođe usprotivio odlukama međunarodnih sudova tvrdeći da „Haški tribunal radi protiv Srba i zato se ja ne slažem s njegovim presudama“.

"Ovdje se nije dogodio genocid“, zaključio je na kraju.

Usledila je serija već dobro poznatih i više puta ponavljanih quasiargumenata srpske strane.

„Ja bih pitao načelnika šta misli o žrtvama Srbima“, rekao je još jedan SNSD-ovac, Željko Mandić. „Ja znam da je 3.600 žrtava ukopano u Bratuncu i želim da znam šta on misli o tome“. Na primjedbu iz sale da se u Bratuncu nalazi samo vojničko groblje Mandić je odgovorio da su tamo stradali „žene i djeca“.

Nakon njega u raspravu se uključio predsednik SDS-a Momičilo Cvijetinović. „Ja sam očekivao da barem u uvodu neće biti istorijat, jer to nas neće dovesti do dogovora. Ja smatram da ne treba da se načelnik poziva da je načelnik svih građana, on čak i teško koristi reč Republika Srpska“, rekao je nabrajajući koliko puta je u Durakovićevom programu rada iskorišten naziv države Bosne i Hercegovine umesto jednog od njenih entiteta. Cvijetinović, što s obzirom na njegovu ratnu prošlost (bio je član Ratnog predsedništva opštine Srebrenica-Skelani) ne bi trebalo da nas čudi, se osvrnuo i na deo programa koji govori o potrebi isključenja iz institucija vlasti lica koje su učestvovala u zločinu genocida. Prema njemu, radi se tu o pokušaju da se među ta lica svrstaju i ljudi bez odgovarajućih presuda.
Karadžićevski borac protiv nacionalne diskriminacije: Momčilo Cvijetinović, SDS aparatčik
Photo: blic.rs

„Ja ne sporim vaše osećaje, ali predlažem da shvatite da na ovom prostoru ima Srba i da su nad njima počinjeni zločini“, zaklučio je optužujući bošnjački blok za „klasičnu nacionalnu diskriminaciju“.

Negatorima genocida replicirao je načelnik Ćamil Duraković.

„Ako neko proglasi Bošnjake krivim za genocid, ja ću to prvi staviti u program“, rekao je u svom obraćanju odbornicima. „U tom slučaju postoje presude Međunarodnog suda na koje sam se pozvao. Osim toga, načelnik opštine od marta do jula je ujedno predsjednik odbora za komemoraciju žrtvama genocida, to je prosto dio mog posla kojeg se ne namjeravam odreći.“

Nakon toga govorilo se još o „antisrpskim sudovima“, gresima međunarodne zajednice, povratku Srba u Federaciju, pa čak i „srpskom holokaustu“, sve uz poprilično mlake proteste bošnjačke strane. Diskusiju je prekinuo predsednik Skupštine Radomir Pavlović koji je pozvao odbornike na pauzu i odvojene konsultacije blokova sa načelnikom.

Tokom narednih pola sata dogovoren je kompromis prema kojem je program rada načelnika bio usvojen uz izuzeto mišljenje Bloka A, koje se odnosi na uvod i koji neće učestvovati u realizaciji aktivnosti koje se odnose na genocid.

Zaključci konsultacija prihvaćeni su od strane prisutnih odbornika, osim Zulfe Salihovića (SDP) koji, kako je rekao, ne pristaje ne ucene srpske strane o izlasku iz Platforme i „neće žrtvovati genocid“.

Platforma srebreničkih stranaka preživela je, dakle, najteži test do sada. Ipak, istovremeno je pokazala sve svoje slabosti. Daljnja sporenja o genocidu lokalna vlast neće moći da izbegne, a podele među blokovima, koji pokušavaju da na svakom koraku proguraju interese „svojih“ sela, preduzeća i članova daleke su od idiličnog zajedničkog delovanja u koje su prethodnih nedelja uveravali javnost lideri srebreničkih stranaka.

Sledeći ispit, jer takvo će u ovoj atmosferi biti verovatno svako njeno zasedanje, Skupština će polagati za dve nedelje.
FOČANSKI PROPISI

#665 Re: Inicijativa Prvi Mart

heckler wrote:Kao obicno prishopate i trolove ignorisite. Nije vrijedno osvrtati se na pateticne provokacije poremecenih umova.
Ja odavno tebe očekujem ,da me izliječiš i spasiš.Moramo li se vidjeti ili može ovako na daljinu?
Do tada ,postavio bih jedno pitanje:
Šta ,ako se "Vlasi" dosjete,pa organizuju 2.mart?
FOČANSKI PROPISI

#666 Re: Inicijativa Prvi Mart

heckler wrote:Jos jedan samar razumu i zrtvama genocida. Apsolutno se morao naci modus da pro-bosanske stranke koje IMAJU vecinu u skupstini saradjuju i odbiju suradnju sa genocidnim fasistima.

Kada ce glupi "balija" nauciti da sa cetnicima ovog kalibra NEMA KOMPROMISA i saradnje. Tu ne postoji mrva niti razuma niti ljudskosti. Oni su inkarnacija zla i koncentrat sveg najgoreg sto moze da se nadje u ljudskom genetskom kodu.

Narode upamti pa na sljedecim izborima jos natjerajte ovu marvu nazad u jazbine iz kojih je i isplivala.
Otkud ovolika frustracija?
Zar ovo nije plod incijative "Svi za Srebrenicu"?
stokton

#667 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by stokton »

FOČANSKI PROPISI wrote:
heckler wrote:Kao obicno prishopate i trolove ignorisite. Nije vrijedno osvrtati se na pateticne provokacije poremecenih umova.
Ja odavno tebe očekujem ,da me izliječiš i spasiš.Moramo li se vidjeti ili može ovako na daljinu?
Do tada ,postavio bih jedno pitanje:
Šta ,ako se "Vlasi" dosjete,pa organizuju 2.mart?

Niko vam ne brani organizujte se, radite šta mislite da treba, a mi ma koliko to vi želili ne odustajemo od ovogaImage
unix

#668 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

JAVNI POZIV, možete pogledati na ovom linku o čemu se radi: http://www.prvimart.ba/vijesti/javni-po ... -dijasporu
heckler

#669 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

unix wrote:JAVNI POZIV, možete pogledati na ovom linku o čemu se radi: http://www.prvimart.ba/vijesti/javni-po ... -dijasporu
:thumbup: :bih: Nadam se da ce se naci motivisan i sposoban kandidat, a da ce vremenom i tim narasti na armijicu motivisanih clanova koji ce gristi za "nasu stvar".
Oligarh

#670 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Oligarh »

heckler wrote:
unix wrote:JAVNI POZIV, možete pogledati na ovom linku o čemu se radi: http://www.prvimart.ba/vijesti/javni-po ... -dijasporu
:thumbup: :bih: Nadam se da ce se naci motivisan i sposoban kandidat, a da ce vremenom i tim narasti na armijicu motivisanih clanova koji ce gristi za "nasu stvar".
Ovdje, u ovom konkursu, pod zahtjevima bi stavio: Pročitana knjige od Alison Weir: The War of the roses ili Zbigniew Brzezinski: The Grand Chessboard i kratki pismeni rad o utiscima nakon čitanja sa preporukama na primjenu naučenog na mikro i makro planu BiH.

To bi, po mom skromnom mišljenju, bilo korisnije od diplome recimo Političkih nauka UNSA

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
heckler

#671 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Vala bas...
Oligarh

#672 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Oligarh »

Ma zaista, nisam "pljuvač" po svemu i svačemu, ali se ježim od našeg formalizma, a nauštrb političkog oportunizma koji nam je nasušno potreban (pod ovim ne podrazumjevam oportunizam za pljačku države, što je kod nas jedini vid političkog oportunizma).

heckler

#673 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Oligarh wrote:Ma zaista, nisam "pljuvač" po svemu i svačemu, ali se ježim od našeg formalizma, a nauštrb političkog oportunizma koji nam je nasušno potreban (pod ovim ne podrazumjevam oportunizam za pljačku države, što je kod nas jedini vid političkog oportunizma).

Ja kad vidim izjave u medijima i "analize" dekana FPN-a Sacira Filandre, meni se strah u kosti uvuce za buducnost zemlje ako on stvara sljedecu generaciju "politicara".
kanocale

#674 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kanocale »

heckler wrote:
Oligarh wrote:Ma zaista, nisam "pljuvač" po svemu i svačemu, ali se ježim od našeg formalizma, a nauštrb političkog oportunizma koji nam je nasušno potreban (pod ovim ne podrazumjevam oportunizam za pljačku države, što je kod nas jedini vid političkog oportunizma).

Ja kad vidim izjave u medijima i "analize" dekana FPN-a Sacira Filandre, meni se strah u kosti uvuce za buducnost zemlje ako on stvara sljedecu generaciju "politicara".
:-) mene je strah od tebe i tebi slicnih.

ti preskaci komentare i izjave gospodina filandre.....ne mozes razumjeti,previsoko je to za tebe. :roll:
unix

#675 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

U kampusu Fontonne univerziteta u St. Louisu, u organizaciji projekta Bosnia Memory, na nedjeljnom javnom sastanku osnovan je ogranak Koalicije “Prvi mart” sa ciljem registracije birača – izbjeglica iz Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

http://www.prvimart.ba/vijesti/osnovan- ... rt-u-sad-u
Post Reply