LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- zeko071
#651 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
nema jos uvijek SDPovaca na forumu da proglase danasnji dogovor premudrom politikom premudrog vodze. ali bice i i njih..uskoro.
-
palermo
#652 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
pa nije važno ni da BiH postoji. Ozbiljno kažem, slijedeći tvoju misao, uopšte ne mora biti važno. Živjet ćemo i bez nje, jebaji ga.plain vanilla wrote:zasto je ovo vazno ko bira?Teufik wrote:Glavne stavke:
da entiteti biraju tuzioce
nema glavnog centra za brojanje glasova
podjela energetskog sektora
Jel to to?
Mislim, šta je uopšte važno, osim da imaš za koru kruha, i malo prismoke.
-
Wind
#653 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
zasto je ovo vazno ko bira?[/quote]
Čuj zašto je važno? Pa sada će svaki svog "tužioca" da bira, čitaj nema tužbi![/quote]
Pa lijepo pitam..kakvih tuzbi?[/quote]
Pa tužbi za kriminal....svako sad ima svog "omiljenog" tužioca koji neće smijeti ni da pisne a usput nema nadležnosti za drugi entitet...
Čuj zašto je važno? Pa sada će svaki svog "tužioca" da bira, čitaj nema tužbi![/quote]
Pa lijepo pitam..kakvih tuzbi?[/quote]
Pa tužbi za kriminal....svako sad ima svog "omiljenog" tužioca koji neće smijeti ni da pisne a usput nema nadležnosti za drugi entitet...
- madner
#654 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Mislim da je CiK odigrao jednu jako negativnu ulogu na proslim opcim izborima sa stimanjem rezultata.Wind wrote:Misliš da je bolje nego da se broje na jednom centralnom mjestu? Zar to ne daje više šansi za štimanje rezultata?madner wrote:Vi isto da ne zivite u istoj drzavi. Sada sta se radi je haos. Moze brojat ko hoce ako neko doda krizic, unese listice itd... Da ne govorimo kako su na proslim izborima u CiKu malo promjenili ishod glasanja.Wind wrote:Meni je odmah upalo u oci.." opstinske komisije za brojanje glasova...auuuu marifetluka...
Dakle trenutno imamo izborni inzinjering.
Mozda hoce, mozda ne. Samo ovo trenutno ne valja.
-
Revoltage
#655 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ja u ovome dogovoru ne vidim nista loše. Čak sta više raspoređeno je po nivoima vlasti. Mene više zanima sta će uraditi za zaštitu domaće proizvodnje.
-
palermo
#656 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
dobro ljudi, a hoće li biti dogovora Zlaja-Čova ili je to već dogovoreno ?
-
Teufik
#657 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kakva ba zastita.Revoltage wrote: Mene više zanima sta će uraditi za zaštitu domaće proizvodnje.
Nema od toga nista.
-
Revoltage
#658 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kako to rade u švicarskoj, da vidimo na čemu smo.Banksy wrote:Netačno ... ne imenuju ih županijski parlamenti, već onaj vrhovni, državni ...zeko071 wrote:na pitanje zbog cega mijenjati sadasnji nacin imenovanja tuzilaca, koji inace preporucuje Venecijanska komisija, Kusljugic i Korac kazu da buduci nacin imenovanja tuzilaca se sada primjenjuje u Hrvatskoj.
Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, uz prethodno mišljenje Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora
-
The BEN10
#659 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Naravno da daje više šansi za štimanje.Wind wrote:Misliš da je bolje nego da se broje na jednom centralnom mjestu? Zar to ne daje više šansi za štimanje rezultata?
-
Revoltage
#660 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ali će se brže izbrojati glasovi, zar ne?The BEN10 wrote:Naravno da daje više šansi za štimanje.Wind wrote:Misliš da je bolje nego da se broje na jednom centralnom mjestu? Zar to ne daje više šansi za štimanje rezultata?
-
recto-verso
#661 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
KatarinaKosaca wrote:Mislim čak prije biranje guvernera na entiteskom nivou ili potpuno razjedinjavanje Centralne banke, što otvara put prema monetarnoj disharmoniji, pa možda u East Sarajevu budemo plaćali srpskim dinarima.bambina78 wrote:Izvlacenje para iz Elektroprenosa i Centralne banke, fino bas, vjerujem da ce biti korisno utrosena za boljitak gradjana.
Pa postoji razlog zbog cega hoce ukinuti valutnu klauzulu, da bi proizveli inflaciju i otvorili mogucnost vezivanja BAM-a za druge valute.
-
palermo
#662 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Što jes jes, ne'š morati ni glasati, već će biti izbrojaniRevoltage wrote: Ali će se brže izbrojati glasovi, zar ne?
-
etovidis
#663 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne postoji izgleda nista sto Lagumdzija nece prodati da bi zadrzao svoj posao, i to samo dvije godine, a posljedice njegovog stetocinskog djelovanja po BiH se osjecaju i osjecat ce se mozda jos dugo.
- valterbranisarajevo
#664 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zatvorene liste su nagovještaj apsolutnog totalitarizma na BiH političkoj sceni. Sve ono što je jedan veliki dio ljudi vukao da glasaju sa nadom da će na nekoj listi naći osobu kojoj vjeruju i koju će pogurati svojim glasom pašće u vodu. Otvorene liste su ipak bile dobar filter. Često se dešavalo da oni visokopozicionirani ne prođu a neko sa dna ode u parlament. Očigledno su mnogi stranački dupelisci ostali bez fotelja na taj način i zato ovo.
Dno dna...Sada je definitivno jasno da je prava sreća što su ova dvojica izgubila političku moć i što će većina ovoga što su dogovorili ostati samo "pusta želja".
- Banksy
#665 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pitanje je šta će reći EK, OHR i AA.Revoltage wrote:Kako to rade u švicarskoj, da vidimo na čemu smo.Banksy wrote:Netačno ... ne imenuju ih županijski parlamenti, već onaj vrhovni, državni ...zeko071 wrote:na pitanje zbog cega mijenjati sadasnji nacin imenovanja tuzilaca, koji inace preporucuje Venecijanska komisija, Kusljugic i Korac kazu da buduci nacin imenovanja tuzilaca se sada primjenjuje u Hrvatskoj.
Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, uz prethodno mišljenje Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora
AA je vrlo dobro znala šta Mile i Zlatko spremaju, zato ovaj posjet nije slučajan. Vidjećemo ...
Puna podrška Ambasade SAD-a radu VSTV-a BiH
(Sarajevo, 2. oktobar/listopad 2012. godine) – Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Patrick S. Moon posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i razgovarao s predsjednikom VSTV-a BiH Miloradom Novkovićem o brojnim pitanjima iz oblasti pravosuđa.
Tokom razgovora je istaknuta puna podrška radu VSTV-a BiH od strane Američke ambasade u BiH, posebno pri izradi dopuna i izmjena Zakona o VSTV-u BiH, koja je rezultat preporuka iz Strukturalnog dijaloga o pravosuđu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije.
Ambasador Moon je istakao da se kroz izmjene i dopune Zakona o VSTV-u BiH trebaju sačuvati svih ključni elementi nezavisnosti pravosuđa te je izrazio podršku Ambasade SAD-a u BiH u procesu dopuna i izmjena spomenutog Zakona.
NJ.E. Patrick S. Moon je izrazio i snažnu podršku Američke ambasade u BiH VSTV-u BiH kao ključnoj instituciji u jačanju demokratskih kapaciteta Bosne i Hercegovine, te naglasio da cijeni partnerstvo između Američke ambasade u BiH i VSTV-a BiH. Također je istakao svoje impresije vezano za rad nosilaca pravosudnih funkcija, naglašavajući da je većina sudija i tužilaca u potpunosti posvećena poštovanju principa vladavine zakona, i jednakosti svih građana pred zakonom.
Ambasador Moon i predsjednik Novković su se složili da pitanje korupcije izaziva veliku zabrinutost kod građana Bosne i Hercegovine, te su zaključili da je neophodno napraviti progres u otkivanju i procesuiranju predmeta koruptivnog i organizovanog kriminala.
Sastanak je okončan saglasnošću za nastavak uspješnog partnerstva između Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.
Last edited by Banksy on 31/10/2012 20:57, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#666 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
dovoljno dugo se poznajemo na forumu da bi trebao znati da nisam zlobnapalermo wrote:pa nije važno ni da BiH postoji. Ozbiljno kažem, slijedeći tvoju misao, uopšte ne mora biti važno. Živjet ćemo i bez nje, jebaji ga.plain vanilla wrote:
zasto je ovo vazno ko bira?
ja nisam rekla da nije vazno ko bira, lijepo pitam sto je vazno ko bira
ne znam, pa pitam
pa sto niko ne tuzi damira i zlaju dosad za onaj reket? sta bi s tim?Wind wrote:
-
Wind
#667 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa i ja se pitam a moš mislit kako će sad biti....plain vanilla wrote:dovoljno dugo se poznajemo na forumu da bi trebao znati da nisam zlobnapalermo wrote:pa nije važno ni da BiH postoji. Ozbiljno kažem, slijedeći tvoju misao, uopšte ne mora biti važno. Živjet ćemo i bez nje, jebaji ga.plain vanilla wrote:
zasto je ovo vazno ko bira?
ne znam, pa pitam
pa sto niko ne tuzi damira i zlaju dosad za onaj reket? sta bi s tim?Wind wrote:
- %tacno*
#668 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
A sta kaze preCednik da skrati pricu...
Mislim da nece ni ovo jos dugo trajati. Sve je u raspadnom stanju tako da...
...sto ne napravi ustupak pa rece '' haj da gradimo koridor Vc zajedno''...ne, ne ono sto je nase ostaje nase a ono sto je na drzavnom nivou treba prebaciti na entitetski...Nakon predsjednika SDP-a, o istim stvarima je govorio i predsjednik SNSD-a koji je kazao kako će oba entiteta zadržati nadležnosti koje im pripadaju kada je riječ o gradnji Koridora 5C, ali će se zajednički nastupati prema međunarodnim insititucijama. Dodik je pojasnio šta sadrži i dogovor oko Elektroprenosa i njegovih sredstava
-
palermo
#669 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne mislim da si zlobna, nego samo zatvaraš oči pred činjenicama.plain vanilla wrote:
dovoljno dugo se poznajemo na forumu da bi trebao znati da nisam zlobna
ne znam, pa pitam
?
A važno je između ostalog što se svim ovim promjenama utvrđuju totalitarizam i apsolutna vlast političkih oligarhija.
nema više otvorenih lista, ministri mogu otpuštati koga hoće, sad će Obren u svom selu, a Huso u svom selu da broje glasove...ali brzo će da broje
O urušavanju drćavnih institucija da i ne pričamo. Kao što lijepo Ultima primijeti, odjednom je na stolu ono o čemu nikad nije pričano. Eto i centralna banka..........doduše, kao što rekoh na drugoj temi, dobijeno jeto da će elektroprivrede istražiti mogućnost da zajedno istražuju...nešto
- kamen spoticanja
#670 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
jeste zajednicki ce nastupati prema medjunarodnim institucijama...dakle uzimat ce pare svih nas...e sad posto je mile prodao sve sto je mogao prodati,ovo zajednicki znaci da ce kredite vracati bhtelekom,elektroprivreda...%tacno* wrote:A sta kaze preCednik da skrati pricu...
...sto ne napravi ustupak pa rece '' haj da gradimo koridor Vc zajedno''...ne, ne ono sto je nase ostaje nase a ono sto je na drzavnom nivou treba prebaciti na entitetski...Nakon predsjednika SDP-a, o istim stvarima je govorio i predsjednik SNSD-a koji je kazao kako će oba entiteta zadržati nadležnosti koje im pripadaju kada je riječ o gradnji Koridora 5C, ali će se zajednički nastupati prema međunarodnim insititucijama. Dodik je pojasnio šta sadrži i dogovor oko Elektroprenosa i njegovih sredstava
dakle valjas nam zlatko
- kamen spoticanja
#671 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
hoces kazat da nam je SDA zadnja sansavalterbranisarajevo wrote:Zatvorene liste su nagovještaj apsolutnog totalitarizma na BiH političkoj sceni. Sve ono što je jedan veliki dio ljudi vukao da glasaju sa nadom da će na nekoj listi naći osobu kojoj vjeruju i koju će pogurati svojim glasom pašće u vodu. Otvorene liste su ipak bile dobar filter. Često se dešavalo da oni visokopozicionirani ne prođu a neko sa dna ode u parlament. Očigledno su mnogi stranački dupelisci ostali bez fotelja na taj način i zato ovo.Dno dna...Sada je definitivno jasno da je prava sreća što su ova dvojica izgubila političku moć i što će većina ovoga što su dogovorili ostati samo "pusta želja".
ev bio amir zukic na aljazeeri i jadna nam je majka
-
palermo
#672 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
IA ja Sarajlića slušao........teško nama sa tobom, a još teže bez tebe.........tuga naša, i bijedakamen spoticanja wrote:hoces kazat da nam je SDA zadnja sansavalterbranisarajevo wrote:Zatvorene liste su nagovještaj apsolutnog totalitarizma na BiH političkoj sceni. Sve ono što je jedan veliki dio ljudi vukao da glasaju sa nadom da će na nekoj listi naći osobu kojoj vjeruju i koju će pogurati svojim glasom pašće u vodu. Otvorene liste su ipak bile dobar filter. Često se dešavalo da oni visokopozicionirani ne prođu a neko sa dna ode u parlament. Očigledno su mnogi stranački dupelisci ostali bez fotelja na taj način i zato ovo.Dno dna...Sada je definitivno jasno da je prava sreća što su ova dvojica izgubila političku moć i što će većina ovoga što su dogovorili ostati samo "pusta želja".
![]()
ev bio amir zukic na aljazeeri i jadna nam je majka
-
Harry Tuttle
#673 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
koji je razlog postojanju ove teme pored one o SDPu?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#674 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
da zatvaram oci odabrala bih stranu i trunila svojepalermo wrote:
Ne mislim da si zlobna, nego samo zatvaraš oči pred činjenicama.
A važno je između ostalog što se svim ovim promjenama utvrđuju totalitarizam i apsolutna vlast političkih oligarhija.
nema više otvorenih lista, ministri mogu otpuštati koga hoće, sad će Obren u svom selu, a Huso u svom selu da broje glasove...ali brzo će da broje:
O urušavanju drćavnih institucija da i ne pričamo. Kao što lijepo Ultima primijeti, odjednom je na stolu ono o čemu nikad nije pričano. Eto i centralna banka..........doduše, kao što rekoh na drugoj temi, dobijeno jeto da će elektroprivrede istražiti mogućnost da zajedno istražuju...nešto
ja samo lijepo upitah sta se desava...
e sad jos jedno pitanje
mogu li njih dvojica ovo sami sprovesti?
- kamen spoticanja
#675 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
cek malo jednu stvar nisam shvatio
sta planiraju s centralnom bankom?
hajd ovo s zatvorenim listama je mokri san svih megaultraturbo lidera nasih megaultraturbo politickih partija,i tihic laze ko ker da mu je krivo i zao jer ce ovo njemu najvise pogodavat...njemu je stolica najklimavija trenutno a ovo ce ga ojacat...majku im hostaplersku
haj te pare iz elektroprivrede su svakako nanijetili uzet sad samo imaju zakonsku osnovu jer valja nahranit i miletove i zlatkove penzionere a i zamjenit par prekidaca u elektroprivredinim zgradama(to ono sto ce zvati kapitalnim ulaganjima)
haj sto ce imenovat tuzioce pa cemo za kratko vrijeme ici u zatvor jer nismo dali gujice damiru masicu ili nekom drugog politickom bozanstvu(neuzubillah)
al sta to lik hoce s centralnom bankom?
sta planiraju s centralnom bankom?
hajd ovo s zatvorenim listama je mokri san svih megaultraturbo lidera nasih megaultraturbo politickih partija,i tihic laze ko ker da mu je krivo i zao jer ce ovo njemu najvise pogodavat...njemu je stolica najklimavija trenutno a ovo ce ga ojacat...majku im hostaplersku
haj te pare iz elektroprivrede su svakako nanijetili uzet sad samo imaju zakonsku osnovu jer valja nahranit i miletove i zlatkove penzionere a i zamjenit par prekidaca u elektroprivredinim zgradama(to ono sto ce zvati kapitalnim ulaganjima)
haj sto ce imenovat tuzioce pa cemo za kratko vrijeme ici u zatvor jer nismo dali gujice damiru masicu ili nekom drugog politickom bozanstvu(neuzubillah)
al sta to lik hoce s centralnom bankom?