POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
i_ja_na_forumu

#651 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

mene zanima hoce li sad ovi instuktori koji isu ovih dana na obuku drzati obuku popisivacima ili ce to raditi ljudi koji su drzali obuku instruktorima ... sva se spetljah :S :D :D
alma24

#652 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by alma24 »

instruktori drze obuku popisivacima
agbonlahor

#653 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

alma24 wrote:instruktori drze obuku popisivacima
ovi instruktori koji se obucavaju od 6 do 10og, ce obucavat SVOJE popisivace od 16 do 20g, odnosno JA licno cu dobiti svojih 6 7 8 popisivaca i biflat cu im pokusat utuvit u glOOvu kako treba da se radi :D
maxell_sarajevo

#654 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by maxell_sarajevo »

Sve ovo djeluje nekako komplikovano.

Kako ce se popisivati studenti u iznajmljenom stanu, sta je sa stanovima dijasporaca koji su zakljucani 330 dana u godini?
Evo licni primjer, prijavljen u NG (ne posjedujem vise stan na toj adresi) sad zivim u opštini Ilidža, gdje ce me popisivati???
lavorpunvode

#655 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

maxell_sarajevo wrote:Sve ovo djeluje nekako komplikovano.

Kako ce se popisivati studenti u iznajmljenom stanu, sta je sa stanovima dijasporaca koji su zakljucani 330 dana u godini?
Evo licni primjer, prijavljen u NG (ne posjedujem vise stan na toj adresi) sad zivim u opštini Ilidža, gdje ce me popisivati???
koliko ja znam, na tebi je da odjavis staro i prijavis novo mjesto boravka..
maxell_sarajevo

#656 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by maxell_sarajevo »

lavorpunvode wrote:

Znam ja to, znm i da moram cak i LK mijenati, al evo bas me zanima kako ce se osobe u ovakoj situaciji popisivati
cyprus

#657 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by cyprus »

maxell_sarajevo wrote:
lavorpunvode wrote:

Znam ja to, znm i da moram cak i LK mijenati, al evo bas me zanima kako ce se osobe u ovakoj situaciji popisivati
Ja koliko znam popisivaće te gdje te zateknu...
Huremika

#658 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Studenti u iznajmljenom stanu su privremeno prisutne osobe, jer se tu školuju i nisu u svom stalnom mjestu boravišta sa ostalim članovima domaćinstva. Kad popisivači i z njegovog mjesta boravišta posjete njegovu porodicu, navest će njega kao privremeno ODSUTNOG člana domaćinstva koji se školuje recimo u Sa, takao da se to PRISUTAN/ODSUTAN preklapa.

Stanovi dijaspore koji su zaključani i gdje nikoga nema popisat će se kao prazan stan i evidentirati tako.

Živiš u op Ilidža, to je tvoje mjesto boravišta, i tu će te evidentirati.
RLewis

#659 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by RLewis »

Neke su stvari prilicno zapetljane, kod nas se je danas najduze vodila rasprava o 1 obiteljskoj kuci sa jednim domacinstvom 2 obitelji i 2 stana, nikako da ljudi skontaju

Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk
irmaaa1

#660 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by irmaaa1 »

Maxell nije bitno da li si se prijavio na Ilidži, oni će tebe popisati na Ilidži jer sad tamo živiš kao što je rekla huremika. Popisat će i taj stan u kojem živiš na Ilidži bez obzira jeli on tvoje vlasništvo ili si ga iznajmio.
Brave New World

#661 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Brave New World »

Da li neko zna koja bi pitanja mogla doći na testiranju za instruktore koje je predviđeno za sutra? I da li će imati ikakvu naknadu kandidati koji budu u rezervi?
alma24

#662 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by alma24 »

mislim da to interesuje sve instruktore :mrgreen: ...prica se da ce rezerva biti placena, al sve je to neformalno...a sto se tice sutrasnjeg testa, ne bi trebalo da bude nista sto nismo "sto puta ponovili" na intruktazi, bar tako kazu ovi entitetski intruktori :D
Brave New World

#663 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Brave New World »

alma24 wrote:mislim da to interesuje sve instruktore :mrgreen: ...prica se da ce rezerva biti placena, al sve je to neformalno...a sto se tice sutrasnjeg testa, ne bi trebalo da bude nista sto nismo "sto puta ponovili" na intruktazi, bar tako kazu ovi entitetski intruktori :D

Hvala na odgovoru i nadam se da si u pravu :-D
popisivac

#664 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by popisivac »

Ima li neko info u kojem terminu ce biti obuka za popisivace? Hoce li biti od8-16 ili je to samo par sati?

Kako je, uopce, bilo na obuci instruktora???

Imam obaveza na faxu i ne znam kako da uklopim sve :)
azurna_obala

#665 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

popisivac wrote:Ima li neko info u kojem terminu ce biti obuka za popisivace? Hoce li biti od8-16 ili je to samo par sati?

Meni su rekli da obuka traje od 9 do 17, a moguće i poslije 17 sati, u periodu od 16. do 20. septembra.

Sad gledam na stranici opštine N. Sarajevo nema još ništa o obuci za popisivače, da li neko ima neki drugi izvor informacija?
lozze

#666 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

azurna_obala wrote:
popisivac wrote:Ima li neko info u kojem terminu ce biti obuka za popisivace? Hoce li biti od8-16 ili je to samo par sati?

Meni su rekli da obuka traje od 9 do 17, a moguće i poslije 17 sati, u periodu od 16. do 20. septembra.

Sad gledam na stranici opštine N. Sarajevo nema još ništa o obuci za popisivače, da li neko ima neki drugi izvor informacija?
Evo upravo sam na predavanjima, obuka za popisivace ce biti od 16-20 ovog mjeseca, obuku ce drzqti opcinski instruktori

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
azurna_obala

#667 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

lozze wrote:
Evo upravo sam na predavanjima, obuka za popisivace ce biti od 16-20 ovog mjeseca, obuku ce drzqti opcinski instruktori

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Gdje će biti obuka za popisivače u N. Sarajevu?
lolol

#668 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

Hej popisivaci ucite li sta prije ovog 16-og ili cete cekati da nam instruktori to sve fino objasne i nauce nas? Nez sta da radim.... :-)
azurna_obala

#669 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by azurna_obala »

lolol wrote:Hej popisivaci ucite li sta prije ovog 16-og ili cete cekati da nam instruktori to sve fino objasne i nauce nas? Nez sta da radim.... :-)
ja sam kampanjac, učim kad moram :lol:
znači, imam još vremena :D
sanjam-te

#670 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by sanjam-te »

lolol wrote:Hej popisivaci ucite li sta prije ovog 16-og ili cete cekati da nam instruktori to sve fino objasne i nauce nas? Nez sta da radim.... :-)
Ja sam sabrala neke literature, pregledala sam sve video zapise što sam mogla naći po netu, u kontaktu sam s osobama iz drugih država koji su obavljali popis tamo, a svakako da jedva čekam i ove instrukcije što će biti jer oni će nas zasigurno naučiti svemu što već nisam uspjela naći sama :lol: :lol: šalim se, nemoj zamjeriti...nisam ništa gledala, nit planiram...mislim da će instrukcije biti dovoljne.
Huremika

#671 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

azurna_obala wrote:

Obuka je od 16-20og, punih 5 dana, drže je općinski instruktori koji prođu obuku, odnosno testiranje. Obuka za instruktore je bila od 9-17h, tako da mislim da isto važi i za popisivače. Što se tiče same obuke, bar za instruktore, bila je jako smorna, mnoštvo informacija, i bitnih i nebitnih, komplikovana, pogotovo što si tu od 9-17h, pa se smoriš. Zaista posao za instruktore i popisivače neće biti uopšte lagan. Obuka će se održavati na 14 lokacija, ugl Mjesnih zajednica i dr dodjeljenih sala, kancelarija i sl, ali to ćemo znati prije početka obuka za popisivače. Ako imate još nekih pitanja, pitajte :)
escobar__

#672 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by escobar__ »

Joj ljudi yebo te, k'o da ispite spremaju. :roll:
6saturn6

#673 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by 6saturn6 »

agbonlahor wrote:SVAKO IDE SOLLO, SINGLE , SAM SAMCAT, nezz na kojem jeziku treba da se napishe ;)

par puta( mozda 2 3 stana) ce ici instruktor sa tobom da vidi kako radis, ako ustanovi da puno grjesis, da nemash zivacaa, da nisi naucio posao, da si u krajnjem slucaju KLJAKAV, onda te moze "zamjeniti"(traziti da te smjene), a ostalo sve idesh sam/sama...
mislim bit ce onih isprepadanih malih snobova kojima ces moci pricati tu pricu, fol ''smijenit cu te''..

kako ces slatko samar dobit ako pogresnom uputis pogresan pogled, mišu mahalski

koji vam kurac? ovo djeca rade u drugim zemljama, nit se trazi posebno znanje niti sposobnost, zato vas niko nista nije ni pitao na kvazi intervjuu.. joj sramote od drzave i naroda
Huremika

#674 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

6saturn6 wrote:
agbonlahor wrote:SVAKO IDE SOLLO, SINGLE , SAM SAMCAT, nezz na kojem jeziku treba da se napishe ;)

par puta( mozda 2 3 stana) ce ici instruktor sa tobom da vidi kako radis, ako ustanovi da puno grjesis, da nemash zivacaa, da nisi naucio posao, da si u krajnjem slucaju KLJAKAV, onda te moze "zamjeniti"(traziti da te smjene), a ostalo sve idesh sam/sama...
mislim bit ce onih isprepadanih malih snobova kojima ces moci pricati tu pricu, fol ''smijenit cu te''..

kako ces slatko samar dobit ako pogresnom uputis pogresan pogled, mišu mahalski

koji vam kurac? ovo djeca rade u drugim zemljama, nit se trazi posebno znanje niti sposobnost, zato vas niko nista nije ni pitao na kvazi intervjuu.. joj sramote od drzave i naroda
Djeca rade?? Ne bih baš rekla... da vidim kako će se u tim državama izboriti sa entitetima, ćirilicom i latinicom, sa raseljenim licima i izbjeglicama, sa 3 domaćinstva u jednom stanu... nemojte se praviti ludi uopšte nije naivan posao, vidjet ćete!!!!! Kada čujete koliko ima pravila i propisa ima da vas glava zaboli! Nije to samo otići na vrata i reći: Hej ko si ti, ko živi s tobom, popisati i ćao!
DON_eARL

#675 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Kad pomenu oba pisma, koja su pravila vezana za popunjavanje, tj. ima li ih uopšte? Ko bira koje će se pismo koristiti prilikom popunjavanja, ako je izbor moguć?
Post Reply