Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shbc

#651 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by shbc »

Upravu je Slo Burner, citirao komplet ili ne. Ovo je smijesno. Kao prvo kazne ne placa HZ, a drugo treba li i onaj sto je na sjeveru, a ne unosi i nece da koristi topovske, da placa posljedice "i ovako i onako". Sve zato sto mu je neki idiot isti bacio pod noge.

Nakon sto se to desi kasno je pisati obavjestenja i vaspitavati te sto bacaju. Kad neko izgubi saku, oko, prste, stopalo on nema nista od toga sto ce grupa nalemati i izbaciti odgovornog. Steta je ucinjena.

Ovdje treba djelovati preventivno. Pogotovo kada su topovski i petarde u pitanju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#652 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Tomahawk11 »

Ma bolan, ono kad je puklo na sjeveru i nose onog momka, covjek iza mene zove, malac mu bio na sjeveru, bjezi kaze ovamo prema zapadu....covjek ljut, prepao se, gdje nece....i onda ide glupo saopstenje o pirotehnici....meni je slabost da klub, pa onda policija i drzava ne mogu stati tome u kraj.
studiorum_tuzlaensis

#653 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by studiorum_tuzlaensis »

Može se tome stati u kraj za dva dana, ali se neće. Kad bude dovoljnog interesa klubova i policije, biće i volje.

Klubovi vagaju između podrške vatrenih navijača i kazni. Nekad je bolje da imaš užarenu atmosferu, navijanje koje liči na nešto, dosta ljudi kupi kartu samo da se uslika da je bio na sjeveru ili jugu i to je indirektni priliv novca. Na većim utakmicama pogotovo...

Kad se ugasi ultra pokret, tad će nestati i baklje. To je poprilično lako uraditi, ali opet kažem, nije u interesu.
Bambino Blu

#654 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Bambino Blu »

studiorum_tuzlaensis wrote:Može se tome stati u kraj za dva dana, ali se neće. Kad bude dovoljnog interesa klubova i policije, biće i volje.

Klubovi vagaju između podrške vatrenih navijača i kazni. Nekad je bolje da imaš užarenu atmosferu, navijanje koje liči na nešto, dosta ljudi kupi kartu samo da se uslika da je bio na sjeveru ili jugu i to je indirektni priliv novca. Na većim utakmicama pogotovo...

Kad se ugasi ultra pokret, tad će nestati i baklje. To je poprilično lako uraditi, ali opet kažem, nije u interesu.
Ultra pokret u BiH je odavno ugasen i ovdje niti jedna grupa nezivi ultra zivot nitiradi po kodeksima.

Ovo oko pirotehnike ona ce uvijek biti prisutna samo postoji nesto sto se zove uputa kad se pale baklje gdje sebacaju da se pripremi mjesto za to a ne da baca ko kako stigne i gdje stigne
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#655 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Pitar sa Kariba »

@Slo Burner nisam ja reagovao na post zato što podrzavam piromaniju, nego si ti tendeciozno citirao saopstenje UNFKS. Ja sam onaj dan na istoku u afektu rekao da klub treba zatvoriti sjever do kraja prvenstva. Sa ovim se mora stati na svim stadionima!!!
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#656 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Slo Burner »

Pitar sa Kariba wrote:@Slo Burner nisam ja reagovao na post zato što podrzavam piromaniju, nego si ti tendeciozno citirao saopstenje UNFKS. Ja sam onaj dan na istoku u afektu rekao da klub treba zatvoriti sjever do kraja prvenstva. Sa ovim se mora stati na svim stadionima!!!
:thumbup:

Naravno, meni je zapalo za oko dio u saopstenju u kome isticu da je piromanije bilo i da ce biti ! Halo ba !!!
Nadzorna_ploca

#657 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

Pa i jeste. Evo sad ce se u srijedu opet pucati i paliti. Ne znam kakvo je iscudjavanje. Ne mozes krivu Drinu ispraviti.
supercali

#658 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by supercali »

Sve se moze

Za pocetak za svaki topovski udar kaznjavati securitas ili ko vec radi obezbjedjenje utakmice nebitno koje
Pa fino reci kazna za topovske udare 10000 i to ako treba po jednom topovskom udaru nevezano za kazne savezu
Nego policija agencije
Pa onda dalje raditi na sigurnosti
lakilaka

#659 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by lakilaka »

supercali wrote:Sve se moze

Za pocetak za svaki topovski udar kaznjavati securitas ili ko vec radi obezbjedjenje utakmice nebitno koje
Pa fino reci kazna za topovske udare 10000 i to ako treba po jednom topovskom udaru nevezano za kazne savezu
Nego policija agencije
Pa onda dalje raditi na sigurnosti
slazem se sto posto.
jeza u ledja

#660 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by jeza u ledja »

Nadzorna_ploca wrote:Pa i jeste. Evo sad ce se u srijedu opet pucati i paliti. Ne znam kakvo je iscudjavanje. Ne mozes krivu Drinu ispraviti.
Nikakva Drina nije u pitanju. Naravno da se moze mijenjati, i to vrlo lako.
supercali

#661 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by supercali »

Ja ne znam da je ikad neka agencija odgovarala za propust na nekom sportskom dogadjaju
E fino prvo to urediti
Kod koga nadju na ulazu odmah ima policija marica pa privodi i kazne bubaj
Nakon 3 takva djela javljanje u policijsku stanicu prije utakmice i za vrijeme iste sjedi u holu u pritvoru bilo gdje u stanici slusaj preko radija ako ti je stalo do kluba i rezultata
Ali_G

#662 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Ali_G »

Svaku sljedecu kaznu koju klub dobije za pitotehniku proslijediti na adresu zastitarske agencije. Ako smatraju da se pirotehnika unosi dan prije utakmice, onda nek pregledaju tribinu dan prije. Vrijeme je da se pocne utvrdjivati svacija odgovornost.
Nadzorna_ploca

#663 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

jeza u ledja wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Pa i jeste. Evo sad ce se u srijedu opet pucati i paliti. Ne znam kakvo je iscudjavanje. Ne mozes krivu Drinu ispraviti.
Nikakva Drina nije u pitanju. Naravno da se moze mijenjati, i to vrlo lako.
Ja sam se nadovezao na dio oko pirotehnike i hoce li je biti ubuduce. A to je kriva Drina definitivno. I ne samo kod nas.
supercali

#664 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by supercali »

Ali_G wrote:Svaku sljedecu kaznu koju klub dobije za pitotehniku proslijediti na adresu zastitarske agencije. Ako smatraju da se pirotehnika unosi dan prije utakmice, onda nek pregledaju tribinu dan prije. Vrijeme je da se pocne utvrdjivati svacija odgovornost.
Ma ne mora nego nek klub placa savezu kazne a policija nek direktno salje kazne securitasu mimo saveza i tih stvari
Ako jos klubovi odluce da to prenesu na njih znaci duplo pa ce sutra razmisliti kako ce raditi svoj posao
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#665 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Pitar sa Kariba »

Ma i to sa zaštitarima je "bosansko" sranje, savez naredi da se mora imati zaštitarska agencija, agencije opet haman pa imaju monopol pa lupe cijenu + klubovi nemaju para i dobijemo ovo što danas imamo. Bijedno plaćeni zaštitari koji ne rade kako treba i klubovi koji biraju najjeftiniju uslugu koja se vjerovatno kompezira sponzorstvom. I dobije se ovo da svi trpe i niko nije odgovoran.
jeza u ledja

#666 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by jeza u ledja »

Pitar sa Kariba wrote:Ma i to sa zaštitarima je "bosansko" sranje, savez naredi da se mora imati zaštitarska agencija, agencije opet haman pa imaju monopol pa lupe cijenu + klubovi nemaju para i dobijemo ovo što danas imamo. Bijedno plaćeni zaštitari koji ne rade kako treba i klubovi koji biraju najjeftiniju uslugu koja se vjerovatno kompezira sponzorstvom. I dobije se ovo da svi trpe i niko nije odgovoran.
Da, upravo tako.
shbc

#667 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by shbc »

Problem zastitara je sto se oni boje navijaca (sto je i logicno obzirom na brojnost navijaca i "opremljenost" zastitara). I da nadju nesto cisto sumnjam da imaju damu da uzmu i prijave ako im specijalci nisu u blizini.
avetinja

#668 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

Tomahawk11 wrote:Bogami sam ja detonacije slusao i na Grbavici tokom prenosa, a nije bilo pitara.
Tačno.

Na derbiju baciše topovski blizu istoka gdje su djeca bila, a baš je jako odjeknulo.

https://youtu.be/TtvztoEFd3Q?t=38

Nadam se da će sa povrijeđenim momkom biti sve u redu. Ovome se treba stati na kraj. Nekome će doći glave, jer ovo nisu obične petarde, ovo je kućna radinost, ili pirotehnika koja je zabranjena, ali se ipak može kupiti u šopovima. Baklje i dimovi su u redu, jer oni ipak daju jak izgled tribini, podigne se atmosfera, ali petardama i ostalim “pucalicama“ nije mjesto na utakmici.
Nadzorna_ploca

#669 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Nadzorna_ploca »

Malo dvoranskog sporta, koreografija u Zivinicama na zadnjem mecu lige za prvaka Konjuh-Izvidjac. Inace zbog razlike nismo prvaci mada sve ekipe imaju skor 3-3.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 45865&fs=5
splinter

#670 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by splinter »

Nadzorna_ploca wrote:Malo dvoranskog sporta, koreografija u Zivinicama na zadnjem mecu lige za prvaka Konjuh-Izvidjac. Inace zbog razlike nismo prvaci mada sve ekipe imaju skor 3-3.

Lijepa koreografija, nema šta!
Logovan

#671 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by Logovan »

Nadzorna_ploca wrote:Malo dvoranskog sporta, koreografija u Zivinicama na zadnjem mecu lige za prvaka Konjuh-Izvidjac. Inace zbog razlike nismo prvaci mada sve ekipe imaju skor 3-3.

:thumbup: :thumbup:
avetinja

#672 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by avetinja »

nema me tamo wrote:Svuda vam je to isto što se tice navijanja, pa gledajte nas do 2011 u kopu nam bilo 1000-1300 ljudi u kopu..
I to ne kao kod vas što stoje na jugu sa strana, a samo sredina navija vec navijaju svi..

Dobro vam je reko bambino nema vam udarnih ekipa više sve se raspalo možda ih par ima koje su kompetentne da nose trans grupe..

@ Avetinja nije ni Delijama ni Grobarima nije nikad pao glavni trans ( koliko ja pratim ) samo im je palo bruku transova ekipa i kod jednih i drugih i to najjacih.

Ja koliko znam Manijaci i United Force tuca kad je bila lik koji je nosio trans u ruksaku spustio ga je s strane da bi uletio u tucu i neko ga pokupio..

EH sad koliko je to za vjerovati..
Image

Image

Image

Transparent "Grobari" je ukraden, koliko znam, ali opet se postavlja pitanje toga kodeksa, kako može dopustiti da ti ukradu udarni transparent.

Ovo je Delijama u to vrijeme bio udarni, čini mi se. Pao fer u tuči. Palo im je još jako bitnih transparenata u devedesetim, ali ukradeni su.

Ovo za Manijake, poslije se išlo da se vrati transparent, ali ništa od toga nije bilo.
SmokingMan

#673 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by SmokingMan »

Moj Bože i danas dan žalim što nismo uzeli transparente bazelovih navijača.
BlueBlood

#674 Re: Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Post by BlueBlood »

Image
Image
Post Reply