I tih 50KM je podijelio iz opštinskog budžeta. To su prethodno odobrili opštinski vijećnici da se podijeli. Nije on to dao iz svog džepa.evo mene wrote:Niko od kandidata nije nešto posebno, ali je svaki bolji od Koldže, trgovca alkoholom, lažovom, petljancem... Dokle ide taj Koldžo da je nagovorio neku Komunističku partiju NS da ga podrže, a u toj partiji narkoman do narkomana, na čelu sa okorjelim Abdulovskim. Sram te bilo Koldžo, sram te bilo Ambasade Saudijske Arabije koja te posla djaba na hadždž, a švareraš se po opštini. Sram te bilo što su kupio Islamsku zajednicu iftarima, a trguješ alkoholom. Sram te bilo što kupuješ penzionere za 50 maraka, a suvlasnik si nekoliko firmi po BiH. Koldžo ti si največe zlo Bošnjaka, nepismena drtina, seljačina (djaba ti što si rođen u gradu)... Misliš da sve parama možeš, ali ima Boga, vratit će ti se kad-tad!!!LAXX wrote:zaustavimo koldzu da preko nacelnicke fotelje otvara jedan po jedan AMKO KOMERC koji je u njegovom vlasnistvu i jos par visokopozicioniranih kadrova SDA nacelnik ima stotinu radnji koje se vode pod skrivenim vlasnikom amkom, a ustvari je to sve koldzino. Stariji znaju da je amko komerc nekadasnji upi koji je do rata uspjesno radio KAO drzavna firma i onda je privatizovase posteni kadrovi SDA i uzese pod svoju palicu pod skrivenim nazivom amkokomerc
IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
-
smekerica
#651 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
-
Bosnjak333
#652 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
S tim sto vecinu u OV Novog Sarajeva cini SDP...smekerica wrote:I tih 50KM je podijelio iz opštinskog budžeta. To su prethodno odobrili opštinski vijećnici da se podijeli. Nije on to dao iz svog džepa.evo mene wrote:Niko od kandidata nije nešto posebno, ali je svaki bolji od Koldže, trgovca alkoholom, lažovom, petljancem... Dokle ide taj Koldžo da je nagovorio neku Komunističku partiju NS da ga podrže, a u toj partiji narkoman do narkomana, na čelu sa okorjelim Abdulovskim. Sram te bilo Koldžo, sram te bilo Ambasade Saudijske Arabije koja te posla djaba na hadždž, a švareraš se po opštini. Sram te bilo što su kupio Islamsku zajednicu iftarima, a trguješ alkoholom. Sram te bilo što kupuješ penzionere za 50 maraka, a suvlasnik si nekoliko firmi po BiH. Koldžo ti si največe zlo Bošnjaka, nepismena drtina, seljačina (djaba ti što si rođen u gradu)... Misliš da sve parama možeš, ali ima Boga, vratit će ti se kad-tad!!!LAXX wrote:zaustavimo koldzu da preko nacelnicke fotelje otvara jedan po jedan AMKO KOMERC koji je u njegovom vlasnistvu i jos par visokopozicioniranih kadrova SDA nacelnik ima stotinu radnji koje se vode pod skrivenim vlasnikom amkom, a ustvari je to sve koldzino. Stariji znaju da je amko komerc nekadasnji upi koji je do rata uspjesno radio KAO drzavna firma i onda je privatizovase posteni kadrovi SDA i uzese pod svoju palicu pod skrivenim nazivom amkokomerc
-
smekerica
#653 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
A, što se tiče kandidata, koliko vidim po biografijama jedino Dželo ima nekog menadžerskog iskustva. A, bio je i vijećnik u opštini pa zna kakvo je stanje sa opštinom i budžetom i odmah bi mogao početi sa radom. Zajedno sa svojim saradnicima je koliko-toliko izvukao Želju. Ovim drugima bi trebalo godina dana da pofataju kako opština funkcioniše, kako se i šta budžetira. Ko šta radi. A to bi bilo izgubljeno vrijeme za nas u Novom Sarajevu.
-
Akibh
#654 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
hahahaha, ovaj vas Hulusic se jucer vec predao...evo mene wrote:Niko od kandidata nije nešto posebno, ali je svaki bolji od Koldže, trgovca alkoholom, lažovom, petljancem... Dokle ide taj Koldžo da je nagovorio neku Komunističku partiju NS da ga podrže, a u toj partiji narkoman do narkomana, na čelu sa okorjelim Abdulovskim. Sram te bilo Koldžo, sram te bilo Ambasade Saudijske Arabije koja te posla djaba na hadždž, a švareraš se po opštini. Sram te bilo što su kupio Islamsku zajednicu iftarima, a trguješ alkoholom. Sram te bilo što kupuješ penzionere za 50 maraka, a suvlasnik si nekoliko firmi po BiH. Koldžo ti si največe zlo Bošnjaka, nepismena drtina, seljačina (djaba ti što si rođen u gradu)... Misliš da sve parama možeš, ali ima Boga, vratit će ti se kad-tad!!!LAXX wrote:zaustavimo koldzu da preko nacelnicke fotelje otvara jedan po jedan AMKO KOMERC koji je u njegovom vlasnistvu i jos par visokopozicioniranih kadrova SDA nacelnik ima stotinu radnji koje se vode pod skrivenim vlasnikom amkom, a ustvari je to sve koldzino. Stariji znaju da je amko komerc nekadasnji upi koji je do rata uspjesno radio KAO drzavna firma i onda je privatizovase posteni kadrovi SDA i uzese pod svoju palicu pod skrivenim nazivom amkokomerc
Jedva cekam 07.10., ocekujem izmedju 60 i 70% za naseg nacelnika
Pa pa paranoja
-
Akibh
#655 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Dzelo, staaari menadzer. Moze odmah poceti sa radom al kod sebe u kucismekerica wrote:A, što se tiče kandidata, koliko vidim po biografijama jedino Dželo ima nekog menadžerskog iskustva. A, bio je i vijećnik u opštini pa zna kakvo je stanje sa opštinom i budžetom i odmah bi mogao početi sa radom. Zajedno sa svojim saradnicima je koliko-toliko izvukao Želju. Ovim drugima bi trebalo godina dana da pofataju kako opština funkcioniše, kako se i šta budžetira. Ko šta radi. A to bi bilo izgubljeno vrijeme za nas u Novom Sarajevu.
Sve smjesnije od smjesnijeg. Dajte jos
-
smekerica
#656 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Pa, đe si Akibh,, ili da se preciznije izrazim, Koldžin mali!!!
- Hemera
#657 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Ko su ovi privrednici protiv korupcije?Iko?Ugl.dobar im tuning na vozilu.
-
quarterback
#658 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
nismo mi na tom nivou da neko ovo uradi a da nije politicki/novcano motivisan...
-
Doktor29
#659 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Lud i ponosan wrote:Kad vidim dostavno vezilo "nezavisne" novine "Avaz", koje je potpuno prekriveno SBB predizbornim plakatima, zivot mi se smuci.
A tek onaj sleper parkiran ispred hotela
-
evo mene
#660 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
KRAJ ROMANSE NEDŽADA I VILDANE - MAKAR U OPŠTINI!!!Hemera wrote:
Ko su ovi privrednici protiv korupcije?Iko?Ugl.dobar im tuning na vozilu.
1. Ima nepresušnu želju da se slika, snima, pozira, promoviše, bez mjere i obzira,
2. Zvanično je član SDA, a igra za SDP i SBB, i ko zna još koga,
3. Organizuje odlazak na Ajvatovicu, a suvlasnik je proizvodjaca alkohola - HEPOK,
4. Potkupljuje penzionere sa 50 KM da glasaju za njega, a djecu voza u voziću Pokopa i sahranjuje centre za mlade (bivši dom Vaso Pelagić i Boško Buha),
5. Patološki lažov i davalac lažnih obećanja,
6. Opštinu je uredio po svojoj mjeri, nju praktično vodi njegova ljubavnica Vildana http://www.novosarajevo.ba/stream/razgl ... G_8883.JPG
7. Sve radove koje "finansira načelnik", a zapravo se finansiraju iz budžeta, tempira uoči izbora,
8. Neizlječivo je ljubomoran na Željku Komšića,
9. O Želji se počne "brinuti" uoči izbora - da obezbjedi glasačko tijelo među Manijacima,
10. Da se kojim slučajem otvori hala u Novom Sarajevu, on bi došao da je otvori (ako će biti kamere i fotoaparati)...
-
dinoEL
#661 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
seljak ostaje seljak, džaba milioni.Doktor29 wrote:Lud i ponosan wrote:Kad vidim dostavno vezilo "nezavisne" novine "Avaz", koje je potpuno prekriveno SBB predizbornim plakatima, zivot mi se smuci.
A tek onaj sleper parkiran ispred hotela![]()
-
Emu
#662 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
huxley wrote:Memsude,SDU BiH Novo Sarajevo
21. Dedović Memsud, dipl. pravnik
Šta bi uradio sa psima lutalicama?
Na stranu nadležnosti (neki obećavaju i 13 platu), ali šta bi TI uradio?
Znam 500 ljudi koji bi glasali za onog ko ima konkretno rješenje ovog problema (unutar opštinskih ingerencija), umjesto kurvanja u strahu da ne odbije 'one koji imaju drugačiji stav'.

Kada su psi lutalice u pitanju, svim silama ću se zalagati za:
1. Čipovanje svih pasa na području općine i bazu podataka o svim vlasnicima životinja
2. Rigorozne kazne za vlasnike koji svoje kućne ljubimce ostave na ulici
3. Smještaj životinja u azile, kao i
4. Stimulisanje udomljavanja životinja iz azila propagiranjem ljubavi prema životinjama
5. Sterilizaciju lutalica
Naravno da je i svim građanima dozvoljeno da mi putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 061/309-535 saopšte svoje prijedloge i zahtjeve, a na meni je da se pobrinem da se oni, ukoliko imaju smisla, i realizuju. Glasajte za mene SDU BiH 21. Dedović Memsud i moj rad u Općinskom vijeću možete i direktno pratiti na mom blogu dedovicmemsud.blogger.ba. Ujedinjeni možemo sve!
- coek
#663 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:17, edited 1 time in total.
-
quarterback
#664 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
dobar mobitel, jel to 10 megapixela
sjajno
sjajno
- bogumila
#665 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
mogu pjevat, koldzina pobjeda nije upitna
-
Pitari-CHWIILA
#666 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Ne samo da je upitna, nego ide down definitivo. Konacno su privatnici koje je reketirao progovorili. A vlasniku Avantija je oteo ocevinu na nezakonit nacin. Protiv njega se vodi postupak za organizovani kriminal na sudu. Ko ne vjeruje neka provjeri.bogumila wrote:mogu pjevat, koldzina pobjeda nije upitna
-
udrch
#667 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Avanti doo protiv korupcije..za nepovjerovati..
I stvarno ne kontam dokle ide diskreditacija protivnika..zabolje me za Koldžu, ali Amkokomerc je domaća firma koja je kupila dvije domaće firme u stečaju i od njih napravila uspješna preduzeća..
TD Marketi su bili propali i zaduženi..Amko kupio i podigao preduzeće..
Hepok je jedna od rijetkih firmi u Mostaru koja nešto proizvodi..jeli vama jasno koliko to znači za Mostar..
Hepok je godinama visio sa dugovima, niko ga nije htio i onda kada je kupljen i otkupljuje sav višak voća u Hercegovini, ali i u Bosni i proizvodi kvalitetan domaći proizvod i opet vam smeta..
jebali vas izbori..
I stvarno ne kontam dokle ide diskreditacija protivnika..zabolje me za Koldžu, ali Amkokomerc je domaća firma koja je kupila dvije domaće firme u stečaju i od njih napravila uspješna preduzeća..
Hepok je jedna od rijetkih firmi u Mostaru koja nešto proizvodi..jeli vama jasno koliko to znači za Mostar..
Hepok je godinama visio sa dugovima, niko ga nije htio i onda kada je kupljen i otkupljuje sav višak voća u Hercegovini, ali i u Bosni i proizvodi kvalitetan domaći proizvod i opet vam smeta..
jebali vas izbori..
- coek
#668 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:17, edited 1 time in total.
-
neki
#669 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
A zasto se Fahro, kad mu tako dobro ide sa Avazom i silnim nekretninama, tako grcevito bori za mjesto ministra sigurnosti?coek wrote:Sve je to lijepo jarane, ali ovdje se radi o izboru nacelnika opstine, a ne nacelnika Hepoka. I kad mu tako dobro ide AMKO, pa Hepok i sl, ne kontam zasto se grcevito bori da zadrzi nacelnicko mjesto? Ocigledno ima neki debeeeeli razlog, sigurno to ne radi zbog gradjana NS.
Odgovor i na tvoje i na moje pitanje je isti
- bogumila
#670 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
udrch wrote:Avanti doo protiv korupcije..za nepovjerovati..
jebali vas izbori..
-
quarterback
#671 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
coek wrote:Sve je to lijepo jarane, ali ovdje se radi o izboru nacelnika opstine, a ne nacelnika Hepoka. I kad mu tako dobro ide AMKO, pa Hepok i sl, ne kontam zasto se grcevito bori da zadrzi nacelnicko mjesto? Ocigledno ima neki debeeeeli razlog, sigurno to ne radi zbog gradjana NS.
- O'zone
- Globalni moderator
#672 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Sreća pa svi ostali ovoliko pljuju,bale,kunu,kleveću zbog toga što ih je briga za mojom dobrobiti i dobrobiti građana NS-a a ne zbog debeeeeelih razlogacoek wrote:Sve je to lijepo jarane, ali ovdje se radi o izboru nacelnika opstine, a ne nacelnika Hepoka. I kad mu tako dobro ide AMKO, pa Hepok i sl, ne kontam zasto se grcevito bori da zadrzi nacelnicko mjesto? Ocigledno ima neki debeeeeli razlog, sigurno to ne radi zbog gradjana NS.
- poznanik
#673 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
Zašto li su TD "Marketi" propali, i ko je kumovao toj propasti?udrch wrote:TD Marketi su bili propali i zaduženi..Amko kupio i podigao preduzeće...
Upravo zato da ih - (poslovne prostore) kupi SDA klika u kojoj Koldžo ima interes iznad ostalih
-
udrch
#674 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
ti nisi neinformiran..meni ne moraš, dovoljno je samo sebi da odgovoriš..poznanik wrote:Zašto li su TD "Marketi" propali, i ko je kumovao toj propasti?udrch wrote:TD Marketi su bili propali i zaduženi..Amko kupio i podigao preduzeće...
Upravo zato da ih - (poslovne prostore) kupi SDA klika u kojoj Koldžo ima interes iznad ostalih
kad su propali i kad su kupljeni TD Marketi?
kad je Koldžo došao na vlast?
mislim, radio sam sa TD Marketima godinama, dobro poznajem firmu..kakav ba Koldžo, gore je Amko jedan i jedini, nedodirljivi..da je Amko imao nekoga iznad sebe ne bi donosio odluke na način na koji sam ja vidio..
mislim da ste našli nekoga starijeg koji je godinama drmao u SDA, kao što Avaz za sve koristi Bakira, ali vi našli lika koji se pita zadnjih 6 godina..
- coek
#675 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:16, edited 1 time in total.