ima ih i tamo prema GP izacicu ,od bihaca
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zippoo87
#651 Re: mobilni radari tj kamere
jbte gore prema bihacu...od krupe ,koji su fiksni radari...5-6 komada ima ,nisu normalni koliko su ih nabacali 
- Nabucco
#652 Re: mobilni radari tj kamere
seoBIH wrote:Ako si ostao bez tablice prije sat, ili prije 22 dana, svejedno je. Nisi trebao koristiti auto i to je to.
Kada se izhubi/Ukrade i sl, rade se nove tablice, sa novim znakovima/brojevima.
Sve znam, ganjam tablice ima 20 dana. Danas sam predao finalno u četvrtak idem po nove ( cak su mi nisu trazili da im odma sada vratim ovu jednu, još me je vratio da prvo kopiram i ovjerim saobracajnu i polisu osiguranja da mogu voziti. Mada mi je sada rekao da ne mrdam van Kantona
EDIT: Ne odgovori niko, koliko treba da se uvede kazna u registar, ili da dođe na kucnu adresu ?
- Libyano
#653 Re: mobilni radari tj kamere
Prije par mjeseci su u Tuzlanskom kantonu postavili natpise "Radarska kontrola" ispod naziva svakog većeg naseljenog mjesta.
Istina je da stacioniranih radara nema ni u jednom tom mjestu.
Pitanje glasi: Je li oni ovime pokrivaju obavezno postavljanje znaka o radarskoj kontroli mobilnim radarima, ili čisto plaše narod
Jedno moram priznati, kada vidim mobilni radar koji snima promet, a njih dvojica spavaju ili sjede u kafani, dođe mi da strpam onaj radar u gepek i produžim
Pitanje glasi: Je li oni ovime pokrivaju obavezno postavljanje znaka o radarskoj kontroli mobilnim radarima, ili čisto plaše narod
Jedno moram priznati, kada vidim mobilni radar koji snima promet, a njih dvojica spavaju ili sjede u kafani, dođe mi da strpam onaj radar u gepek i produžim
-
zippoo87
#654 Re: mobilni radari tj kamere
negdje koriste mobilne radare a negdje oni stanu i naprave svoj punkt i koriste one stare radare
u biti,sada su ta mjesta oznacena propisno i mozes tu i tu ocekivati da ima policije a ne kao prije,nema gdje ih nema,zastekaju se iza nekog kioska i samo iskoci ispred tebe na 20 metara i ti se moras zaustaviti
u biti,sada su ta mjesta oznacena propisno i mozes tu i tu ocekivati da ima policije a ne kao prije,nema gdje ih nema,zastekaju se iza nekog kioska i samo iskoci ispred tebe na 20 metara i ti se moras zaustaviti
-
calculator
#655 Re: mobilni radari tj kamere
Nije mi jasno zašto policija ikako i obavještava vozače o postavljenim radarimaLibyano wrote:Prije par mjeseci su u Tuzlanskom kantonu postavili natpise "Radarska kontrola" ispod naziva svakog većeg naseljenog mjesta.
Pitanje glasi: Je li oni ovime pokrivaju obavezno postavljanje znaka o radarskoj kontroli mobilnim radarima, ili čisto plaše narod![]()
- Nabucco
#656 Re: mobilni radari tj kamere
Svugdje u Europi se mora postaviti znak za radarsku kontrolu. Cak moraju postaviti i kad drže ove obicne radare, a ja to rijetko viđam ko nas. U Europi se radar koristi za "smirivanje" saobracaja a kod nas za punjenje budžetacalculator wrote:Nije mi jasno zašto policija ikako i obavještava vozače o postavljenim radarimaLibyano wrote:Prije par mjeseci su u Tuzlanskom kantonu postavili natpise "Radarska kontrola" ispod naziva svakog većeg naseljenog mjesta.
Pitanje glasi: Je li oni ovime pokrivaju obavezno postavljanje znaka o radarskoj kontroli mobilnim radarima, ili čisto plaše narod![]()
Zar nije zakonom ograničena brzina vožnje, i ko je prekrši treba da odgovara, bez upozorenja. Ovako - gdje je obavještenje o postavljenom radaru, dozvoljeno je kažnjavanje, gdje nema radara može se i brže...
-
direstraits0078
#657 Re: mobilni radari tj kamere
Nije tacno. Radarska kontrola brzine se moze vrsiti bilo gdje, ako postoji znak ogranicenja brzine. Postavljanje znakova upozorenja na radarsku kontrolu je samo dobra volja ili dodatno upozorenje za snizavanje brzine, nema zakonske regulative u svim clanicama EU koja to regulise. I da, radar se i u EU koristi za punjenje budzeta.Nabucco wrote:Svugdje u Europi se mora postaviti znak za radarsku kontrolu. Cak moraju postaviti i kad drže ove obicne radare, a ja to rijetko viđam ko nas. U Europi se radar koristi za "smirivanje" saobracaja a kod nas za punjenje budžetacalculator wrote:Nije mi jasno zašto policija ikako i obavještava vozače o postavljenim radarimaLibyano wrote:Prije par mjeseci su u Tuzlanskom kantonu postavili natpise "Radarska kontrola" ispod naziva svakog većeg naseljenog mjesta.
Zar nije zakonom ograničena brzina vožnje, i ko je prekrši treba da odgovara, bez upozorenja. Ovako - gdje je obavještenje o postavljenom radaru, dozvoljeno je kažnjavanje, gdje nema radara može se i brže...
. Kod nas se radari uvijek postave na neka po meni glupa mjesta, gdje uopste ne bi trebali biti. Recimo stacionirani kod aerodroma je cista glupost, bolje da su ga postavili ispred neke škole i slicno. A ne ovako pored škola raja dere 100km/h, i onda na pravcu oko kojeg je sa obje strane po 100m livade voze 55km/h.
-
mahalas505
#658 Re: mobilni radari tj kamere
Ne mora postojati ni znak za ogranicenje brzine da bi se postavio radar, mora se znati naravno koliko je generalno ogranicenje i bez znaka.
-
Kataklinger
#659 Re: mobilni radari tj kamere
Još prošle godine me pridefterila kamera za saobraćajni prekršaj. Ubrzo nakon toga su poslali i obavještenje, ali prošla je još malo i godina od toga, i tek danas dobio prekršajni nalog i uplatnicu. Da li i na ovo vrijedi, da ako uplatim u prvih 8 dana, da platim samo 50% iznosa?
-
kakavdanakneiskustvu
#660 Re: mobilni radari tj kamere
Kataklinger wrote:Još prošle godine me pridefterila kamera za saobraćajni prekršaj. Ubrzo nakon toga su poslali i obavještenje, ali prošla je još malo i godina od toga, i tek danas dobio prekršajni nalog i uplatnicu. Da li i na ovo vrijedi, da ako uplatim u prvih 8 dana, da platim samo 50% iznosa?
trebalo bi da ti pise i na nalogu,vjerovatno vrijedi
-
mahalas505
#661 Re: mobilni radari tj kamere
Pa uplatis 50%, sacuvas uplatnicu, i ako budu te ponovo trazili(kad bude registracija), znaci da treba uplatiti i drugu polovicu i to je to.Kataklinger wrote:Još prošle godine me pridefterila kamera za saobraćajni prekršaj. Ubrzo nakon toga su poslali i obavještenje, ali prošla je još malo i godina od toga, i tek danas dobio prekršajni nalog i uplatnicu. Da li i na ovo vrijedi, da ako uplatim u prvih 8 dana, da platim samo 50% iznosa?
-
kakavdanakneiskustvu
#662 Re: mobilni radari tj kamere
mora pisati na nalogu to oko plaćanja 50 % kazne,ako ne pise onda je to prekrsaj nacinjen prije 14.8. 2014,i ne mogu da vjerujem da mu je stigao nalog za prekrsaj nacinjen prije tog datuma
- Optimist
#663 Re: mobilni radari tj kamere
Uplatis odmah vise, da budes u preplati za buduce prekrsaje. 
- friskyoreo
#664 Re: mobilni radari tj kamere
U pravu je ovaj kad rece drumsko razbojnistvo. Dokle god ne vaze ista pravila za sve, i postoji selektivno zaustavljanje i pisanje prekrsajnih naloga, za mene licno to je razbojnistvo. Nemam problema s tim da me zaustavi i naplati kaznu ako napravim prekrsaj. Kriv sam i gotovo.
Ali takav isti kad vidi neko "bijesno" auto koje pravi prekrsaje koji su u poredjenju s onim koje ja napravim, pokusaj ubistva s predumisljajem, i policajac ga ne smije ni zaustaviti, onda tu definitivno nesto ne stima.
Ali takav isti kad vidi neko "bijesno" auto koje pravi prekrsaje koji su u poredjenju s onim koje ja napravim, pokusaj ubistva s predumisljajem, i policajac ga ne smije ni zaustaviti, onda tu definitivno nesto ne stima.
-
Kataklinger
#665 Re: mobilni radari tj kamere
Prekršaj nije bio prije 14.08.2014 već mjesec dana poslije tog datuma.kakavdanakneiskustvu wrote:mora pisati na nalogu to oko plaćanja 50 % kazne,ako ne pise onda je to prekrsaj nacinjen prije 14.8. 2014,i ne mogu da vjerujem da mu je stigao nalog za prekrsaj nacinjen prije tog datuma
- Danguba
#666 Re: mobilni radari tj kamere
Nasa policija da zna raditi posao ne bi bila na budzetu i cekali plate a uniforme od donacija. 
-
Android Knego
#667 Re: mobilni radari tj kamere
Proći autom kroz Unsko-sanski kanton bez ijedne kazne je podvig vrijedan divljenja...zippoo87 wrote:jbte gore prema bihacu...od krupe ,koji su fiksni radari...5-6 komada ima ,nisu normalni koliko su ih nabacali
-
Android Knego
#668 Re: mobilni radari tj kamere
Meni je jednom palo na pamet da stanem i okrenem ga prema livadi, pa nek' fataju skakavce...Libyano wrote:Jedno moram priznati, kada vidim mobilni radar koji snima promet, a njih dvojica spavaju ili sjede u kafani, dođe mi da strpam onaj radar u gepek i produžim
-
kakavdanakneiskustvu
#669 Re: mobilni radari tj kamere
Kataklinger wrote:Prekršaj nije bio prije 14.08.2014 već mjesec dana poslije tog datuma.kakavdanakneiskustvu wrote:mora pisati na nalogu to oko plaćanja 50 % kazne,ako ne pise onda je to prekrsaj nacinjen prije 14.8. 2014,i ne mogu da vjerujem da mu je stigao nalog za prekrsaj nacinjen prije tog datuma
e onda imas 8 dana od dana kad si dobio p.nalog da platis pola iznosa kazne
-
kakavdanakneiskustvu
#670 Re: mobilni radari tj kamere
Danguba wrote:Nasa policija da zna raditi posao ne bi bila na budzetu i cekali plate a uniforme od donacija.
policija bilo gdje u svijetu plate dobija iz budzeta,a to odakle ce dobiti uniforme se ne pita njih nego one koji vode drzavu,entitet,kanton
-
kakavdanakneiskustvu
#671 Re: mobilni radari tj kamere
Android Knego wrote:Proći autom kroz Unsko-sanski kanton bez ijedne kazne je podvig vrijedan divljenja...zippoo87 wrote:jbte gore prema bihacu...od krupe ,koji su fiksni radari...5-6 komada ima ,nisu normalni koliko su ih nabacali
nekoliko puta sam prosao kljuc,petrovac,bihac bez prekrsaja
- Danguba
#672 Re: mobilni radari tj kamere
slazem sekakavdanakneiskustvu wrote:Danguba wrote:Nasa policija da zna raditi posao ne bi bila na budzetu i cekali plate a uniforme od donacija.
policija bilo gdje u svijetu plate dobija iz budzeta,a to odakle ce dobiti uniforme se ne pita njih nego one koji vode drzavu,entitet,kanton
ali moraju cekati dok se napuni pa podijeli precima a njima sta ostane.
p.s. mozes li zamisliti da jedna policija godisnje prikupi 450 miliona eura kroz kazne. to ni bhtelekom ne moze.
-
kakavdanakneiskustvu
#673 Re: mobilni radari tj kamere
Danguba wrote:slazem sekakavdanakneiskustvu wrote:Danguba wrote:Nasa policija da zna raditi posao ne bi bila na budzetu i cekali plate a uniforme od donacija.
ali moraju cekati dok se napuni pa podijeli precima a njima sta ostane.
p.s. mozes li zamisliti da jedna policija godisnje prikupi 450 miliona eura kroz kazne. to ni bhtelekom ne moze.
o tome odlucuju oni na vlasti,ne policajci
-
taureg71
#674 Re: mobilni radari tj kamere
ljudi ne znam zasto polemika tolika, vozite normalno, ne divljajte, pa necete placati...a i ostacete zivi i vi i oni nasuprot vas...ne kazem da ne treba na nekim mjestima izmijeniti ogranicenja brzine, ali do tada pamet u vuglu ! 
-
kakavdanakneiskustvu
#675 Re: mobilni radari tj kamere
taureg71 wrote:ljudi ne znam zasto polemika tolika, vozite normalno, ne divljajte, pa necete placati...a i ostacete zivi i vi i oni nasuprot vas...ne kazem da ne treba na nekim mjestima izmijeniti ogranicenja brzine, ali do tada pamet u vuglu !