ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vivaldi

#651 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by vivaldi »

sta je fuj?
taxi_driver

#652 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Evo i danas prva tema ustavni sud federacije. A sto gori boli nekog.
muzicar_iz_parka

#653 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by muzicar_iz_parka »

taxi_driver wrote:Evo i danas prva tema ustavni sud federacije. A sto gori boli nekog.
Ma šta će šuma, svedno tamo niko ne živi (bitan), problem bi jedino bio ako bi gorila službena vozila il stanovi od nadležnih političara (&rodbine).
:twisted:
VjecitiStudent

#654 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by VjecitiStudent »

muzicar_iz_parka wrote:
taxi_driver wrote:Evo i danas prva tema ustavni sud federacije. A sto gori boli nekog.
Ma šta će šuma, svedno tamo niko ne živi (bitan), problem bi jedino bio ako bi gorila službena vozila il stanovi od nadležnih političara (&rodbine).
:twisted:
Drzavni mediji su odron za sebe.
cappy_tempo

#655 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by cappy_tempo »

eh sad jel pozar oko jablanice pod nekom kontrolom ili novinari se prave pametni,a ustvari situacija je vise nego jebena?
taxi_driver

#656 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Jebote oni se bore za fotelje a i nase tv su kretenske sto prenose te vijesti. Ko da boli nekog neka stvar sta je ustavni sud donijeo. Kao da ce narodu biti bolje od te odluke. Uhhhhhhhh
skafiskafsnjak

#657 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by skafiskafsnjak »

cappy_tempo wrote:eh sad jel pozar oko jablanice pod nekom kontrolom ili novinari se prave pametni,a ustvari situacija je vise nego jebena?
situacija se mjenja iz minute u minutu .. Jutros bio helic, i cinilo se dosta dobro. Cim je otisao, opet situacija losa. Dolazio je poslijepodne, ne znam kakva je situacija. Situacija je jos opasna, ali mislim da je bolja u odnosu na par proslih dana ... Ev upravo gledam, Prenj se ne vidi od dima. Bukvalno :(
taxi_driver

#658 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Zato je to prikazano na federalnoj poslije 15 minuta politike.Ima li iko da prozove imenom i prezimenom medjede koji nista ne cine.
crnoplavo

#659 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by crnoplavo »

Religious Fantastic wrote:
crnoplavo wrote:Ruski piloti i helikopteri ucestvuju na gasenju pozara i u Turskoj, prije par sedmica u Turskoj na gasenju pozara poginula tri ruska i jedan turski pilot, te jedan sluzbenik turskih suma (ruski piloti Aleksndar Gavrilov, Nikolay Atepalikhin,Sergey Khorokhorin, turski pilot Atıf Ateşok i sluzbenik Orhan Çelik)
(09.08.2012)
http://www.yeniasir.com.tr/UcuncuSayfa/ ... -kisi-oldu

Zivjeli borci protiv pozara
:cry:

hoćeš reći živjeli mrtvi borci protiv pozara?! :run:
nek im je vjecna slava, borcima protivpozarnim borcima na svim krajevima ove nase divne planete Zemlje.
crnoplavo

#660 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by crnoplavo »

crnoplavo wrote:
Religious Fantastic wrote:
crnoplavo wrote:Ruski piloti i helikopteri ucestvuju na gasenju pozara i u Turskoj, prije par sedmica u Turskoj na gasenju pozara poginula tri ruska i jedan turski pilot, te jedan sluzbenik turskih suma (ruski piloti Aleksndar Gavrilov, Nikolay Atepalikhin,Sergey Khorokhorin, turski pilot Atıf Ateşok i sluzbenik Orhan Çelik)
(09.08.2012)
http://www.yeniasir.com.tr/UcuncuSayfa/ ... -kisi-oldu

Zivjeli borci protiv pozara
:cry:

hoćeš reći živjeli mrtvi borci protiv pozara?! :run:
nek im je vjecna slava, borcima protivpozarnim borcima na svim krajevima ove nase divne planete Zemlje.
nigdje ne mogu da nadem koliko oruzane snage BiH imaju helikoptera, cini se da imaju sasvim solidan broj, ali kao sto smo mogli vidjeti u toku ovih aktuelnih nemilih dogadaja jedan od problema su i pare za gorivo, kojih nema.
muzicar_iz_parka

#661 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by muzicar_iz_parka »

crnoplavo wrote:
nigdje ne mogu da nadem koliko oruzane snage BiH imaju helikoptera, cini se da imaju sasvim solidan broj, ali kao sto smo mogli vidjeti u toku ovih aktuelnih nemilih dogadaja jedan od problema su i pare za gorivo, kojih nema.
Ima 4 Mi8 koji su za te poslove donekle sposobni.
Jedan je pao prošle zime, drugi tehnički neispravan, mislim da su na kraju ostala samo dva.
Ostali helikopteri su Gazelle i ako se ne varam 1-2 UH1, al oni nisu od neke velike pomoći za tu svrhu.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#662 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by stetoskop »

I šta sad? Eto vi sad našli polemisati o vatrogascima i vatrogastvu, koliko ko ima srednje i sl..
Ova tema kako požar gori tako je i ona aktuelna, dok su požari bili u početnoj i ona je jedva nekako išla, dok požar bukti i tema bukti, kada se požar ugasi i tema će se ugasiti. To vam samo navodim koliko je vaša svijest po pitanju PPZ-a. Bilo je tema o vatrogastvu i ranije koje su otvorene, ali se završe u par postova.
Tako kada prođe sve ovo, bit će isto, mi vatrogasci ćemo biti jadni, a vas će za to boliti briga.
amko76

#663 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by amko76 »

coek wrote:Izvjestaj o radu Profesionalne vartogasne brigade Kantona Sarajevo za 2009-tu godinu.

1.1. Prihodi iz Budžeta .................................................................................... 5.681.572,56 KM
1.2. Vlastiti prihod ............................................................................................ 346.846,69 KM
1.3. Donacija Općine Centar ............................................................................. 40.000,00 KM
UKUPNO PRIHODI ...................................................................................... 6.068.419,25 KM

2. RASHODI
2.1. Plaće, doprinosi i naknade troškova zaposlenih ........................ 5.540.907,45 KM = 91,91%
2.2. Izdaci za materijal i usluge .......................................................... 277.706,16 KM = 4,60%
2.3. Tekući grantovi ........................................................................... 140.268,80 KM = 2,33%
2.4. Kapitalni izdaci ......................................................................... 69.829,10 KM = 1,16 %
UKUPNO RASHODI …………………………………………….. 6.028.711,51 KM = 100 %

Dobro i rostilj ugase. Sve sto dobiju pojedu i popiju.
Kao što i rekoh. Plaćam odlično za posao vatrogasca, odričem se i obrazovanja i sve što treba. Pa ko zna javite mi na pp pliz :)
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#664 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by stetoskop »

@amko76
Pa ako su pripadnici PVB-a KS tako plačeni, ne mora značiti da su svi vatrogasci.
Ne znam za vatrogasce u ostalim općinama, ali moja je plata 500 KM, znam do prošle godine u Visokom da im je bila 460 KM i plus pored radnog vremena nikad nisam slobodan, jer nas fali i kada nisam na dežuri moram gasiti. Ovaj mjesec 116 sati sam gasio požar, od toga 80% mimo radnog vremena, ali za istu platu, jer moramo gasiti.
Od djetinjstva sam dobrovoljac i od nedavno sam postao profesionalac, ostvario mi se životni san i nizašta ovaj posao nebi dao.

I da je kakve sreće, svi bi mi bili tako plaćeni, kao vojska, policija i td...
amko76

#665 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by amko76 »

stetoskop wrote:@amko76
Pa ako su pripadnici PVB-a KS tako plačeni, ne mora značiti da su svi vatrogasci.
Ne znam za vatrogasce u ostalim općinama, ali moja je plata 500 KM, znam do prošle godine u Visokom da im je bila 460 KM i plus pored radnog vremena nikad nisam slobodan, jer nas fali i kada nisam na dežuri moram gasiti. Ovaj mjesec 116 sati sam gasio požar, od toga 80% mimo radnog vremena, ali za istu platu, jer moramo gasiti.
Od djetinjstva sam dobrovoljac i od nedavno sam postao profesionalac, ostvario mi se životni san i nizašta ovaj posao nebi dao.

I da je kakve sreće, svi bi mi bili tako plaćeni, kao vojska, policija i td...
Niš te ne kužim, šta me briga kako su plaćeni u drugim kantonima, ja hoću da budem vatrogasac ovdje u Kantonu Sarajevo, jer ih gledam svaki dan i vidim da žive bogovski i ne rade ništa.
savez_napolje

#666 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by savez_napolje »

cappy_tempo wrote:eh sad jel pozar oko jablanice pod nekom kontrolom ili novinari se prave pametni,a ustvari situacija je vise nego jebena?
Evo javljam se ponovo nakon onog danas i ponovnog dolaska helikoptera u poslijepodnevnim satima, koji je letio 20-tak minuta, otišao sam ponovo na lice mjesta. Situacija je iz minute u minutu sve složenija i opasnija. Vjerujte da ti novinari koji govore da je pozar pod nekom kontrolom samo izmišljaju. Ni preko 40 nadlijetanja helikoptera iznad vatre u toku današnjeg dana se na kraju ispostavilo uzaludnim. Vatra gori i dalje jačim intenzitetom i zahvata sve veću i veću površinu. Situaciju dodatno pogoršava i činjenica da se sa drugog brda, dakle sa suprotne istočne strane danas u toku dana pojavio novi požar koji se prema selu širi brže nego ovaj na ovom prvom brdu. Iza mene je ostalo 30 mještana koji se vjerujte golim rukama bore sa vatrenom stihijom koja nemilosrdno guta sve pred sobom, i koji će baš kao i prošlu, i ovu noć provesti u toj borbi. Ima dosta iscrpljenih i umornih ljudi, onih koji su tu gotovo 24 sata dnevno.
Dakle nakon sve ove borbe ovih dana imamo još jedan novi požar koji je u ovom trenutku jednako blizu i jednako opasan kao i ovaj koji nam zadaje probleme svih ovih dana. Da stvar bude gora ovaj "stari" požar je prešao preko brda i krenuo prema selu Šanica. :cry:
Za sutra je planiran nastavak akcija na, ne možemo reći gašenju (jer je faktički nemoguce ugasiti), na usporavanju ovih požara koji velikom brzinom idu prema Glogošnici. Treba napomenuti i to da će ovih "standardnih" 40-tak mještana Glogošnice i 4-5 momaka iz Jablanice sutra morati djelovati na 2 fronta, što je 20-tak ljudi po jednom požaru, što je zaista premalo, kad znamo da danas 40-tak ljudi uz pomoć helikoptera nije uspjelo smiriti samo jedan požar.
Ovo Vam sada govorim ispred 300-400 mještana Glogošnice koji ovih dana mole za pomoć, AKO STE U MOGUĆNOSTI PRIDRUŽITE NAM SE, SKUPA POKUŠAJMO BAREM USPORITI OVU NEVOLJU KOJA NAS JE ZADESILA, POMOZITE NA BILO KOJI NAČIN, JER PRED NAMA SU DVA MOŽDA I ODLUČUJUĆA DANA.

Image
Image
Image
poznanik

#667 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by poznanik »

savez_napolje wrote: Evo javljam se ponovo nakon onog danas i ponovnog dolaska helikoptera u poslijepodnevnim satima, koji je letio 20-tak minuta, otišao sam ponovo na lice mjesta. Situacija je iz minute u minutu sve složenija i opasnija. Vjerujte da ti novinari koji govore da je pozar pod nekom kontrolom samo izmišljaju. Ni preko 40 nadlijetanja helikoptera iznad vatre u toku današnjeg dana se na kraju ispostavilo uzaludnim. Vatra gori i dalje jačim intenzitetom i zahvata sve veću i veću površinu. Situaciju dodatno pogoršava i činjenica da se sa drugog brda, dakle sa suprotne istočne strane danas u toku dana pojavio novi požar koji se prema selu širi brže nego ovaj na ovom prvom brdu. Iza mene je ostalo 30 mještana koji se vjerujte golim rukama bore sa vatrenom stihijom koja nemilosrdno guta sve pred sobom, i koji će baš kao i prošlu, i ovu noć provesti u toj borbi. Ima dosta iscrpljenih i umornih ljudi, onih koji su tu gotovo 24 sata dnevno.
Dakle nakon sve ove borbe ovih dana imamo još jedan novi požar koji je u ovom trenutku jednako blizu i jednako opasan kao i ovaj koji nam zadaje probleme svih ovih dana. Da stvar bude gora ovaj "stari" požar je prešao preko brda i krenuo prema selu Šanica. :cry:
Za sutra je planiran nastavak akcija na, ne možemo reći gašenju (jer je faktički nemoguce ugasiti), na usporavanju ovih požara koji velikom brzinom idu prema Glogošnici. Treba napomenuti i to da će ovih "standardnih" 40-tak mještana Glogošnice i 4-5 momaka iz Jablanice sutra morati djelovati na 2 fronta, što je 20-tak ljudi po jednom požaru, što je zaista premalo, kad znamo da danas 40-tak ljudi uz pomoć helikoptera nije uspjelo smiriti samo jedan požar.
Ovo Vam sada govorim ispred 300-400 mještana Glogošnice koji ovih dana mole za pomoć, AKO STE U MOGUĆNOSTI PRIDRUŽITE NAM SE, SKUPA POKUŠAJMO BAREM USPORITI OVU NEVOLJU KOJA NAS JE ZADESILA, POMOZITE NA BILO KOJI NAČIN, JER PRED NAMA SU DVA MOŽDA I ODLUČUJUĆA DANA.
Postoji li način da neko iz tvog lokalnog Štaba Civilne zaštite dodatno uputi ovakav poziv putem elektronskih, radio ili tv medija, da poziv ide već od večeras na svim radio-stanicama, da se nekako organizira prevoz za mnoge koji bi se uputili, a ne znaju kako. Da Štab CZ Jablanice koordinira sa sarajevskom Civilnom zaštitom...

Čini mi se da sam čuo za novi požar u pravcu Blidnjeg jezera :(
savez_napolje

#668 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by savez_napolje »

poznanik wrote:
savez_napolje wrote: Evo javljam se ponovo nakon onog danas i ponovnog dolaska helikoptera u poslijepodnevnim satima, koji je letio 20-tak minuta, otišao sam ponovo na lice mjesta. Situacija je iz minute u minutu sve složenija i opasnija. Vjerujte da ti novinari koji govore da je pozar pod nekom kontrolom samo izmišljaju. Ni preko 40 nadlijetanja helikoptera iznad vatre u toku današnjeg dana se na kraju ispostavilo uzaludnim. Vatra gori i dalje jačim intenzitetom i zahvata sve veću i veću površinu. Situaciju dodatno pogoršava i činjenica da se sa drugog brda, dakle sa suprotne istočne strane danas u toku dana pojavio novi požar koji se prema selu širi brže nego ovaj na ovom prvom brdu. Iza mene je ostalo 30 mještana koji se vjerujte golim rukama bore sa vatrenom stihijom koja nemilosrdno guta sve pred sobom, i koji će baš kao i prošlu, i ovu noć provesti u toj borbi. Ima dosta iscrpljenih i umornih ljudi, onih koji su tu gotovo 24 sata dnevno.
Postoji li način da neko iz tvog lokalnog Štaba Civilne zaštite dodatno uputi ovakav poziv putem elektronskih, radio ili tv medija, da poziv ide već od večeras na svim radio-stanicama, da se nekako organizira prevoz za mnoge koji bi se uputili, a ne znaju kako. Da Štab CZ Jablanice koordinira sa sarajevskom Civilnom zaštitom...

Čini mi se da sam čuo za novi požar u pravcu Blidnjeg jezera :(
Ti ljudi su, uz načelnika Općine jedini krivci za ovu situaciju koju imamo u Glogošnici. Njima su se, još prošli petak obratili dobrovoljci iz Glogošnice da krenu u akciju gašenja malog požara koji se nalazio na putu prema visoravni Glogovo (dio planine Prenj). Požar je tada moglo ugasiti 10 ljudi vjerujte. Ti ljudi iz Štaba CZ su odbili te mještane sa riječima da je požar lokalizovan, pod kontrolom, da se neće širiti prema Glogošnici, te da brigu o požarima treba do vode oni a ne mještani Glogošnice... Nažalost, danas imamo što imamo, i nadam se da je ovo odgovor na sve ove tvoje prijedloge...

P.S. Onaj novi požar koji se pojavio nasuprot ovog "glavnog" požara se brzo širi, a pomažu mu veliki broj upaljenog posječenog drveća i trupaca, koji se obrušavaju prema selu, te tako šire plamen...
Jara

#669 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Jara »

Da li u državi ili bar entitetu postoji jedinstvena koordinacija borbe protiv požara? Ili svako gasi u svom dvorištu kako zna i umije? Haj' kad je počeo rat bio raspad sistema, pa trebalo ponovo formirati mnogo štošta, al' sad smo kao država, pa zar nema neki konkretan plan za ovakve slučajeve? :?
Coppertone

#670 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Coppertone »

savez_napolje, kakva je situacija sa naprtnjacama, imate li ih ista? Kako iznosite vodu? Imate li motorke, mozete li iscistiti dio vegetacije oko pozara i tako pokusati kontrolisati? Koliko blizu vatrogasci mogu prici cisternom? Ucestvuju li oni sta? Prema vremenskoj prognozi, kise nece biti prije ponedeljka.
Mozete se prepucavati sa CZ,nacelnikom i ostali jaslashima ali to ne gasi pozar. Svakako od njih nikad nismo vidili neke fajde. Treba ostati hladne glave i pokusati staviti pozar pod kontrolu.

Jara, ne postoji. CZ na nekom nivou al je ste to tanko, izdjeljeno iscjepkano
cappy_tempo

#671 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by cappy_tempo »

Jara wrote:Da li u državi ili bar entitetu postoji jedinstvena koordinacija borbe protiv požara? Ili svako gasi u svom dvorištu kako zna i umije? Haj' kad je počeo rat bio raspad sistema, pa trebalo ponovo formirati mnogo štošta, al' sad smo kao država, pa zar nema neki konkretan plan za ovakve slučajeve? :?
koliko sam skontao,a nek me neko ispravi. vatrogasci KS ne mogu otici dole sa vozilima jer CZ iz jablanice nije trazila pomoc pa kao nema se nalog zasto bi se islo...uglavnom standardno sranje kao i sve ostalo u drzavi. onaj mora traziti,ovi ce ovdje sjediti i kontati da li treba ici ili ne treba pa kad odluce pola drzave ce vec biti u vatri ili izgoreno.
Coppertone

#672 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Coppertone »

cappy_tempo wrote:koliko sam skontao,a nek me neko ispravi. vatrogasci KS ne mogu otici dole sa vozilima jer CZ iz jablanice nije trazila pomoc pa kao nema se nalog zasto bi se islo...uglavnom standardno sranje kao i sve ostalo u drzavi. onaj mora traziti,ovi ce ovdje sjediti i kontati da li treba ici ili ne treba pa kad odluce pola drzave ce vec biti u vatri ili izgoreno.
dobro si upratio. vec su se prije par dana ogradili, njihova zona djelovanja je KS. vec rekoh, jaslashima kad nije u interesu nesto raditi samo se pozovu na nadleznost i zakon.

savez_napolje, mozes li jos orjentaciono nacrtati mapu pozara preko google earth? znate li kojom brzinom se pozar siri?
VjecitiStudent

#673 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by VjecitiStudent »

Ovako to izgleda
Za upućivanje patrole vatrogasaca iz jednog dijela zemlje u drugi, nadležnost u Federaciji imaju kantoni. U gašenju mnogobrojnih požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, naprimjer, nijednom u pomoć nisu pritekli vatrogasci Sarajevskog kantona. Vršitelj dužnosti komandira sarajevskih vatrogasaca Ismet Tucak to pravda ovako:

„Proceduralno treba odobrenje nadležnih organa za napuštanje kantona i kad dobijemo odobrenje za napuštanje kantona, onda je problem dodatni što bih ja morao angažovati ljude sa slobodnog vremena, a inače smo mi uvijek u stanju pripravnosti.“
Ili drugim rijecima, boli ih neka stvar za pozare juzno od Ivana i sjeverno od Ilijasa.
Coppertone

#674 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Coppertone »

Sta je sa vatrogascima drugih gradova u HNK i drugim kantontonima? Nije KS jedini.
Koordinira li ko nalete helikoptera s zemlje ili on samo iskipa vodu gdje misli da je najbolje? Kakva je situacija oko Konjica i Mostara?
savez_napolje

#675 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by savez_napolje »

Coppertone wrote:savez_napolje, kakva je situacija sa naprtnjacama, imate li ih ista? Kako iznosite vodu? Imate li motorke, mozete li iscistiti dio vegetacije oko pozara i tako pokusati kontrolisati? Koliko blizu vatrogasci mogu prici cisternom? Ucestvuju li oni sta? Prema vremenskoj prognozi, kise nece biti prije ponedeljka.
Mozete se prepucavati sa CZ,nacelnikom i ostali jaslashima ali to ne gasi pozar. Svakako od njih nikad nismo vidili neke fajde. Treba ostati hladne glave i pokusati staviti pozar pod kontrolu.

Jara, ne postoji. CZ na nekom nivou al je ste to tanko, izdjeljeno iscjepkano
-Što se tiče naprtnjača prvi dan smo imali 4, da, nije nikakva greska, svega 4 na 40 ljudi...Jutros su nabavili (posudili iz Mostara) nekih 15-tak komada, al nije sigurno koliko ce nam ostati na raspolaganju...
-Vodu iznosimo na leđima nekih 400-500 metara uz veoma strm teren, krećemo se bukvalno okomito uz brdo...
-Motorke ne koristimo, jer samo stvaraju teret i fakticki su neupotrebljive na ovom terenu...
-Vatrogasci se nalaze oko 400 metara ispod, na makadamskom putu koji se proteze iz Glogošnice, njihovo učešće spominjao sam na jednoj od prethodnih stranica, 4-5 vatrogasaca koji dodju po citav dan nam toče vodu u naprtnjače, pametuju i vozaju se vatrogasnim kolima kad treba ici vodu nasipat'...
-Sto se tiče kiše, potrebna je bar 2-3 dana da pada kako bi situacija bila dobra...
-Ma niko se ne prepucava sa CZ, znamo da nema od tog fajde, mi radimo svoj pos'o, oni svoj i tako se nekako snalazimo, a načelnik je posebna priča, taj čovjek u ova 4 dana od kako je požar uveliko izmakao kontroli, nije kročio nogom u Glogošnicu, niti ga iko viđa, vjerovatno je negdje na odmoru... :cry: :-x
-Helikopter je danas letio u dva navrata, prvi put oko sat i pol drugi put nesto manje od sat vremena
Last edited by savez_napolje on 29/08/2012 23:53, edited 1 time in total.
Post Reply