Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#651 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Donau wrote:kud vama hotić nije ostao duže :mrgreen:
Pa jasno...znam ja da bi ti to volio itekako, ne samo ti vec svi redom u BiH...ali nema više te ublehe, vec je sad bosanski Guardiola koji nema namjeru sjahati sa vrha 8-)
Donau

#652 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Donau »

LSD wrote:
Pa jasno...znam ja da bi ti to volio itekako, ne samo ti vec svi redom u BiH...ali nema više te ublehe, vec je sad bosanski Guardiola koji nema namjeru sjahati sa vrha 8-)
dok se bosanski guardiola ne zasiti, pa povuče godinu dana zbog porodice i odmora, i počne razmatrati brojne ponude :mrgreen:

to su bolan paralele i poredbe kao u muharema bazdulja :mrgreen:
ganjeta

#653 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

@ crkvice

E jbg, čuj ljubomoran na Dodika :shock: . Zajebavaš?
Kad smo se već dotakli politike ja sam ljubomoran na Čedu Jovanovića, eh takvog lika da imamo :thumbup: .
todd_smith

#654 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

LSD wrote:
:lol: :lol: :lol:

nisam citirao da provociram/ismijavam/svadjam/podj**m iskreno ono fakat, jednostavno si me stvarno nasmijao ali od srca, hvala :mrgreen:

odoh, dok sam u dobrom raspolozenju da ne citam odgovore pune provokacije
amoninan

#655 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by amoninan »

Otkad je s istoka Drinu prešla riječ kompleks u kontekstu navijača ne silazi s jezika na svim mogućim forumima :-)

De ba, Amar je vaš idol i kao takav automatski postaje meta provokacija vaših rivala. To je sasvim očekivano, posebno kad je ovoliki nivo idolopokloništva prisutan gdje se i najmanja opaska upućena Amaru interpetira kao lični napad na vas. Ko vas ne bi zajebavo.
phillie

#656 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by phillie »

ganjeta wrote:@ crkvice

E jbg, čuj ljubomoran na Dodika :shock: . Zajebavaš?
Kad smo se već dotakli politike ja sam ljubomoran na Čedu Jovanovića, eh takvog lika da imamo :thumbup: .
Hocu reci, nekog ko ce lupiti sakom od stol i reci ja sam ovdje glavni i yebite se ostali. Ceda govori dobro, ali ga nema ko slusati u drzavi u kojoj zivi...toliko o politici.

Prognoze za trece kolo?
LSD

#657 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Donau wrote:
LSD wrote:
dok se bosanski guardiola ne zasiti, pa povuče godinu dana zbog porodice i odmora, i počne razmatrati brojne ponude :mrgreen:

to su bolan paralele i poredbe kao u muharema bazdulja :mrgreen:
Ništa Bazdulj...tu su negdje po procentu pobjeda (po sezoni) u dva kolosjeka: prventstvu i kupu, obaranju rekord itd...ako iskljucimo LP...ni Guardiola sa onakvim timom nije mogao do 12 pobjeda u nizu, ali zato može Amar sa Željom kod nas...Guardiolu je znala Sevilla izbaciti iz Kupa, a Amara u tom takmicenju niko nije pobjedio vec 3 godine :!: jedva smo i gola primili...to su sve cinjenice....ma znate vi to sve ;-) zato ga i toliko pominjete.
Donau

#658 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Donau »

ja za treće kolo prognoziram ubijanje kolačima i nažuljana koljena111!!!
Charuga
Globalni moderator

#659 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Sarajevo_Grad wrote:Ne vjerujem. I nisu interesantni. Znaš za kol'ko ja trenera željezničmara znam? Za Nosima, Hotića i onog Krunića. vidi tebe, ja zaboravio na hUsniiju. :lol: :lol: :lol: Dobar si!
Davno je receno, mozda nisi bio prisutan, za ova imena ekipa (njanjajevo, seljo i sl.) da se pisu kako se i pisu ili da se ne pisu nikako. Eto, sad znas kakva je situacija za ubuduce.
The 51st State

#660 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by The 51st State »

znaci, opet fantazije o postenoj tituli na forumu, jebote hajd sto strumfovi fatamorganisu, nego sto hoce da ubjede i nas koji jasno vidimo...
Charuga
Globalni moderator

#661 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

:zzzz:
strong69

#662 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by strong69 »

Tema se moze zvati bilo kako, moze da nema veze sa BiH i Sarajevom ali ce na kraju zavrsiti sa prepucavanjima na relaciji Sarajevo-Zeljo.

Sto se PL tice... Veoma bitna pobjeda za Sarajevo. Da nismo dobili ovu utakmicu poslije teskog udarca od ispadanja iz EL situacija bi bila jos gora. Navijaci nezadovoljni Jovicem i igracima a cim pocnu losiji rezultati odmah se nadignu novinari koji nam dokazu da neke stare struje u i oko kluba ne spavaju.

Gledao sam tekmu Zeljeznicar - Borac i mislim da bi bilo objektivno da je rezultat zavrsio nerijeseno s obzirom da po mom licnom misljenju lopta nije presla gol liniju. Borac nije odigrao lose, naprotiv, ovaj Krunic je par puta odlicno prosao i sutao. Onakvima kao sto je Jamak treba dati malo vecu kaznu.

Celik igra solidan fudbal. Ima par dobrih pojedinaca. Horic nije los a cini mi se da je veoma dobro pojacanje ovaj Barac. Zabio je Velezu a bio odlican protiv Sarajeva na Kosevu.

Siroki nije bas poceo sjajno ali sumnjam da ce tako nastaviti...
JThomas

#663 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JThomas »

neka ga udalje što duže i pojačaju nas. ha ja.

moj lični utisak je da lopta nije prešla cijelim obimom. al' tehnika je takva da to stvarno ne možemo 100% biti sigurni. možda...85% :D
Pitarrr82

#664 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Pitarrr82 »

A dobro presla, nije presla... Mozda su ljudi samo shvatili da ove godine ne mogu cekati s ovakvim situacijama do proljeca, da odmah moraju poceti ovako tekme da dobijaju :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#665 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

:zzzz:
tf2_spy

#666 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by tf2_spy »

Pitarrr82 wrote:A dobro presla, nije presla... Mozda su ljudi samo shvatili da ove godine ne mogu cekati s ovakvim situacijama do proljeca, da odmah moraju poceti ovako tekme da dobijaju :lol: :lol:
kad to kaže pitar koji je u evropu otišao samo zato što su željo i široki igrali u finalu kupa, onda to baš ima smisla i dobije na težini.. :-) :-)
al dobro, uvijek ste bili poznati po argumentovanoj diskusiji
ultima_palabra

#667 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Propagandni odjel opet radi... ja sam opet spreman dati ruku u vatru da je Željo prošle sezone više puta oštećen sudijskim greškama nego što je profitirao. A to može potvrditi svako ko je bio redovan na Grbavici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#668 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tomahawk11 »

Pustite pricu, bilo - proslo. Sudija prizn'o gol, gotovo. Nece se sad vratiti da razmatraju je li bio ili nije. Glupa je i prica o kupovini, prodaji ili bilo cemu. Mogao je ono svakom svirati. Odluka se nece promijeniti ako mi palamudimo na forumu o tome.
Gusztav

#669 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Gusztav »

JThomas wrote:neka ga udalje što duže i pojačaju nas. ha ja.

moj lični utisak je da lopta nije prešla cijelim obimom. al' tehnika je takva da to stvarno ne možemo 100% biti sigurni. možda...85% :D
U pravu si..........koliko sam puta pregledao, pa čak zaustavljao snimak u momentu udara lopte od travnjak i opet nisam na čisto jeli ili nije.......pa kako ćemo onda to isto očekivati od sudija. Ako je i greška nije namjerna, šta ste se odmah uhvatili sudija u drugom kolu
Pitarrr82

#670 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Pitarrr82 »

tf2_spy wrote:
Pitarrr82 wrote:A dobro presla, nije presla... Mozda su ljudi samo shvatili da ove godine ne mogu cekati s ovakvim situacijama do proljeca, da odmah moraju poceti ovako tekme da dobijaju :lol: :lol:
kad to kaže pitar koji je u evropu otišao samo zato što su željo i široki igrali u finalu kupa, onda to baš ima smisla i dobije na težini.. :-) :-)
al dobro, uvijek ste bili poznati po argumentovanoj diskusiji

Ko je Vama kriv kad svaku salu shvatite pogresno, mene iskreno libo racku jel presla ili nije, cak to nisam vidio do jutros koliko me interesuje kako drugi igraju :lol: :lol:, ljudski je grijesiti pogotovo na Grbavici :mrgreen:

Ispade trebamo se naguziti jer smo isli u Evropu na taj nacin :lol: :lol:
karanana

#671 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by karanana »

gol nije bio. da li je greska sudaca ili je babo tako naredio, nije bitno. mene nervira sto niko od kospicara ovdje nije rekao da gola nije bilo kao sto svi snimci lijepo govore. fino greska i idemo dalje.
Charuga
Globalni moderator

#672 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

karanana wrote:gol nije bio. da li je greska sudaca ili je babo tako naredio, nije bitno. mene nervira sto niko od kospicara ovdje nije rekao da gola nije bilo kao sto svi snimci lijepo govore. fino greska i idemo dalje.
Posto si ti siguran da go nije bio, mozes li nam ovde postaviti sliku ili nesto slicno a da nije onaj snimak da se 100% uvjerimo u to. Ja ne mogu reci ni da je bio ni da nije bio jer NISAM vidio a razlog je sto se NE MOZE dobro vidjeti. Vjerovatno je i sa drugima tako. Niko ali bas niko ne moze 100% tvrditi da je bio ili da nije bio go jer ni jedna kamera ne daje dobru sliku.

Dok neko ne dokaze fino da nije bio go, da se situacija jasno vidi, ostaje nam situacija 50-50% da jeste ili nije bio. Pomocni sudija je pokazao da je go i tako je kako je.

P.S. Da ne shvatis pogresno post, ja bih volio da neko izbaci normalan snimak ili sliku gdje se vidi je li presla ili nije, je li vani ili je unutra pa da se zavrsi ta prica. Ovako ce jedni do kraja sezone pisati da nije bio go a drugi ce tvrditi da jeste ili da se nije vidjelo.
Smail Aga

#673 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Smail Aga »

Ne treba se raspravljati o sudijskim odlukama ,o namjestanju. Ni o cemu sto se ne moze dokazati,nije fer.
Treba se iskljucivo drzati cinjenica.A cinjenice su :
1 Sin je trener
2 Otac mu je predsjednik komiteta.
3 Otac je pravosnazno kaznjavan za namjestanje utakmica.
Khaj phice :D :D
strong69

#674 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by strong69 »

Ma bezveze je raspravljati se o tome. Situacija veoma teska za procjenu i niko sa sigurnoscu ne moze reci da je li je lopta presla gol crtu ili nije.

Ono sto je zanimljivo je ova novinarska "objektivnost" i izvjestaji. Reporter iz Prijedora kaze nesto u stilu "da nije bilo slucajnih evrogolova i slucajnog gola "rezerviste" Husejinovica Sarajevo ne bi dobilo Rudar". Pobjeda je nezasluzena, nemaju pojma zasto ali je nezasluzena. Cime tu tvrdnju pokrijepiti nebitno je.
al_akhisari

#675 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by al_akhisari »

...rezultati ovom kolu, po meni, u najvećem dijelu očekivani; izuzeo bih utakmice u prijedoru, gdje sam očekivao remi, i utakmcu u mostaru, gdje sam očekivao remi ili pobjedu gostiju; što se tiče derbija na grbavici, mislim da je željo bio ipak bolji tim i da je pobjeda zaslužena; borac pokazao da zna ( posebno bih istaknuo krunića ); postignuti gol svrake, u prvi mah sam bio siguran da je lopta prešla liniju, sad već mislim prije da nije, nego da je; utakmicu su obilježila još dva detalja: primitivan i idiotski potez jamaka ( nadam se dobroj kazni, kako od strane fs, tako i od strane kluba ), i primitvan i nacionalistički šlagvort dijela navijača na grbavici sa skandiranjem ubij .... :sad: :sad: :sad: :sad: smatram za nužno da se klub ogradi i javno osudi ovaj postupak ( nije i ne može i ne smije biti izgovor "to je jedna mala grupica" - nešto nisam čuo da je cijeli stadion tad zviždao o prišio njihovo skandiranje );
Locked