Teško da mu je mogao biti otac. Slaven je negdje moja generacija a Zoran je bio stariji desetak godina od nas.Cloud-Xz wrote:Liska,da te pitam za vezano poginulog vozača Zoran Musa jel to otac od Slavena Muse koji je trenirao Zrinjski mislim da je njegov otac gore poginuo,susjed mi je inače bio ??
Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2
-
Liska
#651 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
-
Cloud-Xz
#652 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Aha onda ništa pobrkao sam, al mi dosta priča vuče vezano za njegovov oca pa sam pomislio da nije on
-
ponos
#653 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ne znam kako si mogao biti civil u maju 93 god. kad pričaš kako si bio na releju 92 god. kao pripadnik HVO-a, ako nisi bio u tom trenutku u uniformi ne znači da nisi pripadnik neke vojne jedinice, vjerovatno si imao vojnu iskaznicu kod sebe ...Liska wrote:Ja ti mogu reći samo za sebe. Mene je Armija BiH uhitila u mom stanu u Liska ulici u jutro 09. svibnja. Kao civila. Vidi ovo glupa je priča tko je imao više. Mi smo možda imali više zarobljenih u Mostaru ali vi ste imali više u Konjicu i Jablanici. Mi smo zatvarali na stadionu u Mostaru ali vi ste istu stvar radili u Bugojnu. Nije bilo velike razlike u ponašanju i to ne služi na čast nikome. Od mene za večeras dosta. Laku noć i nastavljamo neki drugi dan.ponos wrote:Dobro recimo da je sve tako, e hajde sad pošteno reci koja je strana imala više zarobljenika, kad ste vi počeli na području Mostara hapsiti bošnjake a kad su bošnjaci vas?Liska wrote:Nisam baš siguran u to u vezi zarobljenika. Po svjedočenjima u Hagu bilo je dosta zarobljenika Armije BiH koji su poginuli radeći na prvoj liniji u Šantićevoj. Stradali su u razmjeni vatre. Tako govore Bošnjaci koji su preživjeli.
Kao drugo u napad 09.05 93.god. ste krenuli vi sa trakama crven-bijel-plavi na rukama, to jutro je počelo hapšenje svega bošnjačkog, i žena i djece, odvođenje na stadion pa dalje na heliodrom, upadali su hrabri bojovnici po zgradama i tražili balije, radio postaja sa Zlatom Brbor i Veselkom Čerkezom poziva vojnike AR BIH da izvise nešto bijelo što imaju kao znak predaje, inače će uslijediti opća paljba po svim položajima AR BIH.
-
fc.velež-religija
#654 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ovo mi je najbolje,kao svi smo isti...Liska wrote: Mi smo možda imali više zarobljenih u Mostaru ali vi ste imali više u Konjicu i Jablanici. Mi smo zatvarali na stadionu u Mostaru ali vi ste istu stvar radili u Bugojnu. Nije bilo velike razlike u ponašanju i to ne služi na čast nikome. Od mene za večeras dosta. Laku noć i nastavljamo neki drugi dan.
Tema je rat u Hercegovini,Bugojno spada pod drugu temu koja postoji na forumu.
HVO je,htjeli to neki priznati ili ne,doživio totalni debakl na području Mostara.Ako se urbicid i granatiranje svih civilnih ciljeva,otvaranje snajperske vatre na djecu i žene smatra pobjedom,onda ste pobjednici.
Cilj HVO-a je naravno bio zauzeti cijeli grad,kada su vidjeli da od tog nema ništa,pokušali su makar do Neretve.I rezultat?Nisu centa osvojili u Mostaru unatoč osjetno boljem položaju,širini zaleđa,dobrim kotama,ništa,nula bodova.Naprotiv.
Kada se već izjednačava,svi smo mi kao činili isto,može pitanje?
Postoji li ijedan grad ili dio grada koji je bio pod kontrolom HVO-a da je doživio sravnjenje sa zemljom kao što je to doživio dio Mostara pod kontrolom Armije BiH?
Molim konkretan odgovor.
- adnandus
#655 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
fc.velež-religija wrote:Ovo mi je najbolje,kao svi smo isti...Liska wrote: Mi smo možda imali više zarobljenih u Mostaru ali vi ste imali više u Konjicu i Jablanici. Mi smo zatvarali na stadionu u Mostaru ali vi ste istu stvar radili u Bugojnu. Nije bilo velike razlike u ponašanju i to ne služi na čast nikome. Od mene za večeras dosta. Laku noć i nastavljamo neki drugi dan.
HVO je,htjeli to neki priznati ili ne,doživio totalni debakl na području Mostara.Ako se urbicid i granatiranje svih civilnih ciljeva,otvaranje snajperske vatre na djecu i žene smatra pobjedom,onda ste pobjednici.
Cilj HVO-a je naravno bio zauzeti cijeli grad,kada su vidjeli da od tog nema ništa,pokušali su makar do Neretve.I rezultat?Nisu centa osvojili u Mostaru unatoč osjetno boljem položaju,širini zaleđa,dobrim kotama,ništa,nula bodova.Naprotiv.
Postoji li ijedan grad ili dio grada koji je bio pod kontrolom HVO-a da je doživio sravnjenje sa zemljom kao što je to doživio dio Mostara pod kontrolom Armije BiH?
Molim konkretan odgovor.
To im je najbolja retorika pokušaja izjednacavanja
Ma ja isto je braniti svoj dom svoju kucu svoju majku brata sestru dijete i isto je ici u drugi grad ili mjesto pa garanatirati pucati snajperati ljude koji nose kanistere, stoje u redu za hljeb zapaliti u nekom nepoznatom mjestu nekom nepoznatom kucu.
-
Kuro-sawa
#656 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Totalni debakl?! Ostali su manje/više tamo gdje su bili ako zanemarimo osvojeno početnim faktorom iznenadjenja(čitaj presvlačenje uniformi). Ali ako bas hoćeš, osvojili su Vranicu i centar2, izvor Bunice, osujetili operaciju i nanijeli teške gubitke Armiji BiH u operaciji Vrdi '93.fc.velež-religija wrote: HVO je,htjeli to neki priznati ili ne,doživio totalni debakl na području Mostara.
Nije to malo s obzirom da je HVO bio sam a Armija BiH u savezništvu sa VRS.
A sad - ban
- LBVIEW
#657 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Khm, kad smo vec svi isti, kako to da se za udruzeni zlocinacki poduhvat sudi vodstvima HB-e i RS-a, dok isti protiv legitimnih vlasti BiH nije u toku? Da nije posrijedi kakva zavjera/urota protiv nejaci/uljudbe?
Sto se tice same teme koja se naravno dotice i zlocina svasta smo imali priliku saznati.
Npr. , nema nista lose u tome sto su se bosnjacki civili kupili po istocnom Mostaru i internirali u logor u Bileci, kasnije su svakako razmijenjeni.
O samom cinu kao protupravnom kao i o "tretmanu" koji su isti tamo imali, a po pricama prezivjelih kojih sam se naslusao (od dvojca:Bilecanina i Focaka), nimalo sjajnom, ni rijeci.Dalje, za sva ta protupravna zatvaranja kriva je grupa "Belih Olova" sa strane, sve pred ocima sto civilnih sto vojnih vlasti.
Kad se zna kolika je razdaljina izmedu istocnog Mostara i Bilece, samo lud moze povjerovati u pricu o sporadicnim, samoinicajtivnim djelima pojedinica, koji kao nista drugo nisu imali raditi nego kupiti civile po Mostaru i voziti do Bilece.
Dalje, Uborak je izuzetak o kojem niko nista ne zna, a radi se, o, podsjecam,preko stotinu odvedenih i likvidiranih civila i spred nosa civilnih i vojnih vlasti.
Nevesinje u kojem nije ubijen samo onaj koji je pobjegao na vrijeme, se svakako desilo kasnije pa se ne racuna.
S ove druge strane pak, sramotno i tisucljetnoj uljudbi protivno, a od Haskog Tribunala okarkterizirano kao dio zlocinackog poduhvata, masovno hapsenje i interniranje bosnjackih civila , se relativizira pricom o Bugojnu i sl.
Sto se tice same teme koja se naravno dotice i zlocina svasta smo imali priliku saznati.
Npr. , nema nista lose u tome sto su se bosnjacki civili kupili po istocnom Mostaru i internirali u logor u Bileci, kasnije su svakako razmijenjeni.
S ove druge strane pak, sramotno i tisucljetnoj uljudbi protivno, a od Haskog Tribunala okarkterizirano kao dio zlocinackog poduhvata, masovno hapsenje i interniranje bosnjackih civila , se relativizira pricom o Bugojnu i sl.
-
Kuro-sawa
#658 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
LBVIEW wrote:Khm, kad smo vec svi isti, kako to da se za udruzeni zlocinacki poduhvat sudi vodstvima HB-e i RS-a, dok isti protiv legitimnih vlasti BiH nije u toku?
A sta to uopce znaci "udruzeni zlocinacki poduhvat"?
To ti je ono sto se u zakonu zove udruzivanje radi pocinjenja kaznenog djela. I to je sve. Ne mozes iz toga izvlaciti nekakve zakljucke niti politicke poruke.
A ustvari mozes, ali to ionako nista ne znaci. Tako su isto Srbi tvrdili za Hrvatsku da je zlocinacka i genocidna... Jos jedan dokaz da su Bosnjaci u potpunosti preuzeli srpsku terminologiju.
Medjusobno tuzakanje balkanskih naroda i nada da ce im stranac, poznat po merhametluku, dati ono sto nisu u stanju sami izboriti/ispregovarati.
-
Milefromneigborhood
#659 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Što ne citiraš cjeli post vidio si tvrdnje dotičnog dječaka da armijabih lafo nije muslimanska vojskafc.velež-religija wrote:I kakve veze ovo ima sa temom?Tema je Hercegovina i rat u Hercegovini u kojoj nije bilo sličnih postrojbi.Milefromneigborhood wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=3bBaeGEfwfA
Brato mojne se upirat i varakat sam sebe zaš i ti i mi da je ovaj kurvanjski rat bio vjerski i nemoj diplit tu priču bezveze je jer se u videu vidi i vrhovni komandant armije bih, ja sebe smatram bosancem i hercegovcem a ova smotra mi više liči na saudijsku arabiju nego na bih vojsku.živio i pamet u glavu
Imaš drugu temu,pričamo o Hercegovini.
-
Milefromneigborhood
#660 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Evo ovako se to radi i ima veze sa hercegovinom i brdom hum u MostaruMilefromneigborhood wrote:http://www.youtube.com/watch?v=3bBaeGEfwfAstar(i)mo wrote:Na Hum se je itekako izaslo i to nisu bili "muslimani" vec Armija BiH. Isto tako nista nije "vraceno" vec je izgubljeno/prepusteno zbog naredjenja GS ABiH iz Sarajeva (navodno se je spremala protuofenziva s tenkovima iz Hrvatske). 2 rodjaka su mi ucestvovala u akciji (jedan aktivno jer je bio diverzant) i sjecam se da se je ovaj drugi pri povratku zakleo da se nikad vise nece izlagati nikakvoj opasnosti jer stanje na terenu ne zavisi od hrabrosti boraca vec od politike. Od tada nikakvih vecih akcija ABIH na podrucju Grada Mostara nije bilo vec se je "samo" branila linija.
Brato mojne se upirat i varakat sam sebe zaš i ti i mi da je ovaj kurvanjski rat bio vjerski i nemoj diplit tu priču bezveze je jer se u videu vidi i vrhovni komandant armije bih, ja sebe smatram bosancem i hercegovcem a ova smotra mi više liči na saudijsku arabiju nego na bih vojsku.živio i pamet u glavu
-
ponos
#661 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ma koji centar 2 tu AR BIH nikad nije imala svoje položaje, nemoj lupati gluposti kad ne znaš, jedino ako ga niste osvojili od bošnjačkih civila, bošnjačkih žena i djece.Kuro-sawa wrote:Totalni debakl?! Ostali su manje/više tamo gdje su bili ako zanemarimo osvojeno početnim faktorom iznenadjenja(čitaj presvlačenje uniformi). Ali ako bas hoćeš, osvojili su Vranicu i centar2, izvor Bunice, osujetili operaciju i nanijeli teške gubitke Armiji BiH u operaciji Vrdi '93.fc.velež-religija wrote: HVO je,htjeli to neki priznati ili ne,doživio totalni debakl na području Mostara.
A sad - ban. Suprotno razmišljanje se ovdje ne podnosi.
A što se tiče komande u Vranici ni ona ne bi tako lako pala da se prije na nekoliko dana dogovorom dviju strana AR BIH nije povukla iz hotel Mostara, to je bila najveća prevara s vaše strane i ujedno najveća greška komande AR BIH.
-
Kuro-sawa
#662 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Pravo pitanje je sta je ABiH uopce trazila u Vranici s obzirom da su legalni organi mostarske opcine donijeli odluku o prepustanje obrane HVO-u?ponos wrote: Ma koji centar 2 tu AR BIH nikad nije imala svoje položaje, nemoj lupati gluposti kad ne znaš, jedino ako ga niste osvojili od bošnjačkih civila, bošnjačkih žena i djece.
A što se tiče komande u Vranici ni ona ne bi tako lako pala da se prije na nekoliko dana dogovorom dviju strana AR BIH nije povukla iz hotel Mostara, to je bila najveća prevara s vaše strane i ujedno najveća greška komande AR BIH.
-
ponos
#663 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ma to ti je ona demagogija neki musliman nekom hrvatu negdje na ljetovanju u bilo kojoj državi svijeta opali čvoku, i ti kad to čuješ pokucaj odmah na prva vrata od komšije koji je naravno isto musliman i ti je njemu opali ...fc.velež-religija wrote:Ovo mi je najbolje,kao svi smo isti...Liska wrote: Mi smo možda imali više zarobljenih u Mostaru ali vi ste imali više u Konjicu i Jablanici. Mi smo zatvarali na stadionu u Mostaru ali vi ste istu stvar radili u Bugojnu. Nije bilo velike razlike u ponašanju i to ne služi na čast nikome. Od mene za večeras dosta. Laku noć i nastavljamo neki drugi dan.
Molim konkretan odgovor.
-
ponos
#664 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Pa ta Vranica se nije nalazila ni u Dalmaciji ni u Slavoniji a ni u Šumadiji, AR BIH je bila na svojoj zemlji u svome gradu Mostaru.Kuro-sawa wrote:Pravo pitanje je sta je ABiH uopce trazila u Vranici s obzirom da su legalni organi mostarske opcine donijeli odluku o prepustanje obrane HVO-u?ponos wrote: Ma koji centar 2 tu AR BIH nikad nije imala svoje položaje, nemoj lupati gluposti kad ne znaš, jedino ako ga niste osvojili od bošnjačkih civila, bošnjačkih žena i djece.
-
Cloud-Xz
#665 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Pravo pitanje je sta je ABiH uopce trazila u Vranici s obzirom da su legalni organi mostarske opcine donijeli odluku o prepustanje obrane HVO-u?[/Kuro-sawa wrote:ponos wrote: Ma koji centar 2 tu AR BIH nikad nije imala svoje položaje, nemoj lupati gluposti kad ne znaš, jedino ako ga niste osvojili od bošnjačkih civila, bošnjačkih žena i djece.
Kuro tamo im je bio 4 korpus završili su kako su završili htijeli su povezati MUP- sa ekonomskom školom upali im kod male pošte sa te strane i i oko zgrade same, ugl,ako si iz Mo znas sta se desavalo tih dana ,...neznam više koliko se ovdje vrijedi,pa da ne kažem raspravljati,sve im se svodi rekla-kazala neke sam stavio na ignor, ko djeca se ponasaju omalovažavanje žrtava čitaj:(hrvati koji su pobijeni po Bosni to je ok ,a bošnjačke žrtve po hercegovini,to je ne usporedivo) evo pogledaj par formuraša ( čast izuzecima) tipa ponos-ako malo u forumskim polemikama,nedostatku argumenata,pjeni i poziva moderaciju da na banovanje neistomisljenika...kad mu nekim argumentom začepis usta ,odma prebaciva lopticu,-tipa žrtve, mi smo,najviše stradali ,kuknjava na sve strane,kad treba pohvaliti ABIH do nebesa je istice,nisam vidio da je spomenuo da im je koji slucajno metak zalutao u cvili,u c2,sam 200 na sat trčao kod benzinske one da me ne pogodi snajper sa mazoljica,časna vojska,... u Mostaru je i oko ABIH dozivila totalni fijasko,sve sto su pokusali nista nisu izveli, moja ti je preporuka ,zaobilati ove likove teski su ko givikt,
Last edited by Cloud-Xz on 24/05/2012 10:56, edited 4 times in total.
-
Kuro-sawa
#666 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Zasto ste onda dizali ruku za prepustanje obrane HVO-u?ponos wrote:Pa ta Vranica se nije nalazila ni u Dalmaciji ni u Slavoniji a ni u Šumadiji, AR BIH je bila na svojoj zemlji u svome gradu Mostaru.Kuro-sawa wrote:Pravo pitanje je sta je ABiH uopce trazila u Vranici s obzirom da su legalni organi mostarske opcine donijeli odluku o prepustanje obrane HVO-u?ponos wrote: Ma koji centar 2 tu AR BIH nikad nije imala svoje položaje, nemoj lupati gluposti kad ne znaš, jedino ako ga niste osvojili od bošnjačkih civila, bošnjačkih žena i djece.
-
Kuro-sawa
#667 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Da, to je ustvari bio prvi ofenzivni plan ABiH o preuzimanju cijelog Mostara tako da prica o "totalnom debaklu HVO" dobiva jos jedan kontraargument. Sa operacijom Vrdi '93 to znaci da je HVO 2 puta sprijecio osvajanje Mostara od strane ABiH.Cloud-Xz wrote: Kuro tamo im je bio 4 korpus završili su kako su završili htijeli su povezati MUP- sa ekonomskom školom upali im kod male pošte sa te strane i i oko zgrade same, ugl,ako si iz Mo znas sta se desavalo tih dana ,...
Da, to sam i ja primijetio. I upravo na tom primjeru ja vidim da su odnosi toliko zatrovani da mi nije jasno kako se to misli graditi zajednicka drzava?(hrvati koji su pobijeni po Bosni to je ok ,a bošnjačke žrtve po hercegovini,to je ne usporedivo)
Mozda sam ja naivan, mozda se uopce ne namjerava?
kad mu nekim argumentom začepis usta ,odma prebaciva lopticu,-tipa žrtve, mi smo,najviše stradali ,kuknjava na sve strane,kad treba pohvaliti ABIH do nebesa je istice,nisam vidio da je spomenuo da im je koji slucajno metak zalutao,u Mostru jei oko ABIH dozivila totalni fijasko,sve sto su pokusali nista nisu izveli, moja ti je preporuka ,zaobilati ove likove teski su ko givikt,
Ima ih vise takvih. Cim pocnes sa argumentima, pocne se spominjati Tudjman, Boban, zrtve, "erceg-crpcka".
- LBVIEW
#668 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ako tebi nije jasno kakva je razlika izmedu "udruzenog zlocinackog poduhvata" s ciljem "ciscenja" teritorija od "nepozeljnog" stanovnistva i pojedinacnih zlocina, a to je sistematika i planiranje, ja ti ne mogu pomoci.Kuro-sawa wrote:LBVIEW wrote:Khm, kad smo vec svi isti, kako to da se za udruzeni zlocinacki poduhvat sudi vodstvima HB-e i RS-a, dok isti protiv legitimnih vlasti BiH nije u toku?
A sta to uopce znaci "udruzeni zlocinacki poduhvat"?
To ti je ono sto se u zakonu zove udruzivanje radi pocinjenja kaznenog djela. I to je sve. Ne mozes iz toga izvlaciti nekakve zakljucke niti politicke poruke.
A ustvari mozes, ali to ionako nista ne znaci. Tako su isto Srbi tvrdili za Hrvatsku da je zlocinacka i genocidna... Jos jedan dokaz da su Bosnjaci u potpunosti preuzeli srpsku terminologiju.
Medjusobno tuzakanje balkanskih naroda i nada da ce im stranac, poznat po merhametluku, dati ono sto nisu u stanju sami izboriti/ispregovarati.
I svakako se zakljucak o cemu se ovdje radi namece sam po sebi.
Sto se tice tuzakanja i sposobnosti ratovanja/pregovaranja, ne znam ko to neprestano cmizdri o ugrozbi i nepravdi.
-
ponos
#669 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Koliko ste u to vrijeme VRS -e dali goriva u zamjenu za tenkove? To je pravo savezništvo, a taj vaš HVO je bio obična rulja bez HV-a.Kuro-sawa wrote:Totalni debakl?! Ostali su manje/više tamo gdje su bili ako zanemarimo osvojeno početnim faktorom iznenadjenja(čitaj presvlačenje uniformi). Ali ako bas hoćeš, osvojili su Vranicu i centar2, izvor Bunice, osujetili operaciju i nanijeli teške gubitke Armiji BiH u operaciji Vrdi '93.fc.velež-religija wrote: HVO je,htjeli to neki priznati ili ne,doživio totalni debakl na području Mostara.
Normalni ljudi koji su došli iz RH ovdje na mostarsko ratište zgražali su se na vaše ponašanje prema dojučerašnjim komšijama bošnjacima ...
-
Kuro-sawa
#670 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Meni se cini da vi ne znate sta hocete.Sto se tice tuzakanja i sposobnosti ratovanja/pregovaranja, ne znam ko to neprestano cmizdri o ugrozbi i nepravdi.
Jedno je konstanta u bosnjackom ponasanju od rata pa do danas - ne zna se sta se hoce. Poziva se na legalne institucije BiH, pa se legalnim institucijama prepusti obrana HVO-u pa se zanemari ta odluka, kad su Hrvati u postratnom vremenu djelovali vaninstitucionalno bilo je gle ih ne postuju drzavu, sad kad djeluju institucionalno onda "cmizdre".
Sta vi ustvari hocete? Zacepiti usta Hrvatima?
A sta mislis, da ce tom odlukom Hrvati prihvatiti genocidni "atribut" koji im se nabaciva od strane Bosnjaka? Da ce zacepiti usta Hrvatima?LBVIEW wrote: Ako tebi nije jasno kakva je razlika izmedu "udruzenog zlocinackog poduhvata" s ciljem "ciscenja" teritorija od "nepozeljnog" stanovnistva i pojedinacnih zlocina, a to je sistematika i planiranje, ja ti ne mogu pomoci.
Mi smo konstitutivni narod i imamo pravo na svoj glas, smatrali nas vi genocidnima ili ne.
-
Kuro-sawa
#671 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Gorivo u zamjenu za tenkove? Nisam cuo za ovo, moze vise informacija?ponos wrote:Koliko ste u to vrijeme VRS -e dali goriva u zamjenu za tenkove? .Kuro-sawa wrote:Totalni debakl?! Ostali su manje/više tamo gdje su bili ako zanemarimo osvojeno početnim faktorom iznenadjenja(čitaj presvlačenje uniformi). Ali ako bas hoćeš, osvojili su Vranicu i centar2, izvor Bunice, osujetili operaciju i nanijeli teške gubitke Armiji BiH u operaciji Vrdi '93.
Mozda, ali se zaboravlja da su najelitnije postrojbe HV-a popunjene Hrvatima iz BiH:To je pravo savezništvo, a taj vaš HVO je bio obična rulja bez HV-a..
"u Split su stigli 30. svibnja 1991. godine u Hotel Split. Većina je bila iz Livna, zatim iz Tomislavgrada, Kupresa, Širokog Brijega, Trebižata, Ljubuškog, Stoca i Bugojna."
http://hr.wikipedia.org/wiki/4._gardijs ... 22Pauci%22
Normalni ljudi koji su došli iz RH ovdje na mostarsko ratište zgražali su se na vaše ponašanje prema dojučerašnjim komšijama bošnjacima ...
Iskreno, ni ja ne mogu reci da je tu sve bilo cisto, ali se bojim da je vama i dalje ipak draze gusliti o Bobanu, ercegcrpckoj i slicno...
-
ponos
#672 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Pravo pitanje je sta je ABiH uopce trazila u Vranici s obzirom da su legalni organi mostarske opcine donijeli odluku o prepustanje obrane HVO-u?[/quote]
Pa ta Vranica se nije nalazila ni u Dalmaciji ni u Slavoniji a ni u Šumadiji, AR BIH je bila na svojoj zemlji u svome gradu Mostaru.[/quote]
Zasto ste onda dizali ruku za prepustanje obrane HVO-u?[/quote]
A zašto vi digoste ruku za federaciju a ne za treći entitet, koliko se hrvata hercegovine borilo za tu zajedničku federaciju od prvog dana rata?
Pa ta Vranica se nije nalazila ni u Dalmaciji ni u Slavoniji a ni u Šumadiji, AR BIH je bila na svojoj zemlji u svome gradu Mostaru.[/quote]
A zašto vi digoste ruku za federaciju a ne za treći entitet, koliko se hrvata hercegovine borilo za tu zajedničku federaciju od prvog dana rata?
-
Kuro-sawa
#673 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ono sto nas razlikuje od vas je da se mi borimo institucionalno (dakle, postivajuci institucije) a vi ste poslali vojsku usprkos prethodnoj odluci kojoj ste sami doprinijeli.A zašto vi digoste ruku za federaciju a ne za treći entitet, koliko se hrvata hercegovine borilo za tu zajedničku federaciju od prvog dana rata?Zasto ste onda dizali ruku za prepustanje obrane HVO-u?
Pa ta Vranica se nije nalazila ni u Dalmaciji ni u Slavoniji a ni u Šumadiji, AR BIH je bila na svojoj zemlji u svome gradu Mostaru.
Inace, mi se borimo za treci entitet jer nas nezanemariv broj nasih federalnih partnera drzi genocidnima, hercegovackim lopovima i proziva za nepostivanje institucija. Radi se o sovinizmu koji je opce prihvacen u medijima i javnom zivotu Bosnjaka i na koji niko ziv kod njih niti ne pomislja reagirati niti vidi da je to ista lose.
Zelis li ti zivjeti sa zenom koja te naziva ubojicom, lopovom i stalno sere da se lose odnosis?
-
Ali_G
#674 Rat u Hercegovini 1992-1995
Jedini legitimni branitelj BiH u okviru njenih granica je Armija! Sta je ko dizao je sasvim nebitno. Cuj HVO odbranio grad od Armije.
-
ponos
#675 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
A zašto vi digoste ruku za federaciju a ne za treći entitet, koliko se hrvata hercegovine borilo za tu zajedničku federaciju od prvog dana rata?[/quote]
Ono sto nas razlikuje od vas je da se mi borimo institucionalno (dakle, postivajuci institucije) a vi ste poslali vojsku usprkos prethodnoj odluci kojoj ste sami doprinijeli.
Inace, mi se borimo za treci entitet jer nas nezanemariv broj nasih federalnih partnera drzi genocidnima, hercegovackim lopovima i proziva za nepostivanje institucija. Radi se o sovinizmu koji je opce prihvacen u medijima i javnom zivotu Bosnjaka i na koji niko ziv kod njih niti ne pomislja reagirati niti vidi da je to ista lose.
Zelis li ti zivjeti sa zenom koja te naziva ubojicom, lopovom i stalno sere da se lose odnosis?[/quote]
Kako ste objasnili majkama poginulih bojovnika da su djecu dale za nekakvu federaciju, koja u svojoj zastavi ima zelene boje i u čijem grbu se nalaze pored hrvatskog znaka i ljiljani?
A zašto vi digoste ruku za federaciju a ne za treći entitet, koliko se hrvata hercegovine borilo za tu zajedničku federaciju od prvog dana rata?[/quote]
Ono sto nas razlikuje od vas je da se mi borimo institucionalno (dakle, postivajuci institucije) a vi ste poslali vojsku usprkos prethodnoj odluci kojoj ste sami doprinijeli.
Zelis li ti zivjeti sa zenom koja te naziva ubojicom, lopovom i stalno sere da se lose odnosis?[/quote]
Kako ste objasnili majkama poginulih bojovnika da su djecu dale za nekakvu federaciju, koja u svojoj zastavi ima zelene boje i u čijem grbu se nalaze pored hrvatskog znaka i ljiljani?