swatka tigrica,mawa swatka plawa,sefica podzemlja.Svakakvih pacijenata u gradu.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
- Reglan
#651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Cuj crna macka,crna mamba a cura plavusa.
- ultima_palabra
#652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
arshavin wrote:Cuj crna macka,crna mamba a cura plavusa.![]()
![]()
- drag_gost
#653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ne zaboravi na Ledene_Kraljice.arshavin wrote:Cuj crna macka,crna mamba a cura plavusa.![]()
![]()
-
crnoplavo
#654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... isnjakinja
Usred dana u Sarajevu opljačkana 52-godišnjakinja
Melu Mlivo (52) iz Sarajeva jučer u 13.45 sati u sarajevskom naselju Malta fizički su napali muškarac i žena romske nacionalnosti te joj, prijeteći nožem, strgali srebreni lančić i srebrenu naušnicu.
Policija razbojnike nije uhapsila, a opljačkana žena pretrpjela je šok.
Imao nož
- Sve se dogodilo ispred crkve na Malti. U rukama sam nosila kese jer sam bila u trgovini. Muškarac i žena romske nacionalnosti prošli su pored mene. Ona ima petnaestak godina, a on je malo stariji. U jednom momentu prišli su mi sleđa i pokušali prvo otrgnuti ruksak, pri čemu su jedan kaiš otrgnuli. Počela sam vrištati, a ona mi je strgala naušnicu i lančić. On je stajao pored s nožem. Dok mi je pokušavala otrgnuti naušnicu i lančić, poderala mi je i bluzu. Počela sam vrištati i dozivati pomoć - kazala je jučer još vidno uznemirena Mlivo za "Avaz".
Prema njenim riječima, iako je na ulici bilo građana, niko joj nije pritekao u pomoć.
- Jedan vozač koji je vozio glavnom cestom htio se, kao, zaustaviti, a potom je samo produžio. Ostali građani pravili su se kao da ništa ne vide. Onda je jedna žena počela vikati: "Pustite je" i potrčala prema meni. Tada su razbojnici pobjegli ne uspjevši mi otgrnuti i drugu naušnicu - kaže ova 52-godišnjakinja, dodajući da ne može vjerovati šta se dešava s njenim sugrađanima.
Vrijednost stvari
Nakon što je shvatila da joj je bluza pocijepana, počela je prekrivati tijelo i plačući krenula prema Policijskoj stanici.
- Ispričala sam im šta se dogodilo. Policajac mi je kazao da je vidio tu djevojku, protrčala je pored njega. I, umjesto da krenu za njom jer bi je stigli i uhapsili, oni su mi kazali da će nazvati patrolu. Razočarana sam radom naše policije i ne vjerujem da će ih uopće pronaći. Cijeli život živim na Malti i nikada nije bila gora sigurnosna situacija, a tvrde da smo sigurni. Došlo je vrijeme da ne smijete ulicom ni usred dana hodati. Šta bi tek bilo da sam po noći kuda krenula - kaže Mlivo, dodajući da ukradene stvari za nju više imaju emotivnu nego finansijsku vrijednost, ali da joj je najgori šok koji je pretrpjela.
Mlivo je kazala da na Pošti postoji videonadzor koji je snimio cijeli događaj i da policija, ako bude željela, lako može identificirati razbojnike.
U MUP-u KS potvrđeno nam je da je prijavljeno krivično djelo razbojništva nad 52-godišnjakinjom, a počinioci ovog krivičnog djela do zaključenja ovog broja naše novine nisu bili uhapšeni.
-
hladan.preminger
#655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
crnoplavo wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... isnjakinja
Melu Mlivo (52) iz Sarajeva jučer u 13.45 sati u sarajevskom naselju Malta fizički su napali muškarac i žena romske nacionalnosti te joj, prijeteći nožem, strgali srebreni lančić i srebrenu naušnicu.
Imao nož
- Sve se dogodilo ispred crkve na Malti. U rukama sam nosila kese jer sam bila u trgovini. Muškarac i žena romske nacionalnosti prošli su pored mene. Ona ima petnaestak godina, a on je malo stariji. U jednom momentu prišli su mi sleđa i pokušali prvo otrgnuti ruksak, pri čemu su jedan kaiš otrgnuli. Počela sam vrištati, a ona mi je strgala naušnicu i lančić. On je stajao pored s nožem. Dok mi je pokušavala otrgnuti naušnicu i lančić, poderala mi je i bluzu. Počela sam vrištati i dozivati pomoć - kazala je jučer još vidno uznemirena Mlivo za "Avaz".
Prema njenim riječima, iako je na ulici bilo građana, niko joj nije pritekao u pomoć.
- Jedan vozač koji je vozio glavnom cestom htio se, kao, zaustaviti, a potom je samo produžio. Ostali građani pravili su se kao da ništa ne vide. Onda je jedna žena počela vikati: "Pustite je" i potrčala prema meni. Tada su razbojnici pobjegli ne uspjevši mi otgrnuti i drugu naušnicu - kaže ova 52-godišnjakinja, dodajući da ne može vjerovati šta se dešava s njenim sugrađanima.
Vrijednost stvari
Nakon što je shvatila da joj je bluza pocijepana, počela je prekrivati tijelo i plačući krenula prema Policijskoj stanici.
- Ispričala sam im šta se dogodilo. Policajac mi je kazao da je vidio tu djevojku, protrčala je pored njega. I, umjesto da krenu za njom jer bi je stigli i uhapsili, oni su mi kazali da će nazvati patrolu. Razočarana sam radom naše policije i ne vjerujem da će ih uopće pronaći. Cijeli život živim na Malti i nikada nije bila gora sigurnosna situacija, a tvrde da smo sigurni. Došlo je vrijeme da ne smijete ulicom ni usred dana hodati. Šta bi tek bilo da sam po noći kuda krenula - kaže Mlivo, dodajući da ukradene stvari za nju više imaju emotivnu nego finansijsku vrijednost, ali da joj je najgori šok koji je pretrpjela.
Mlivo je kazala da na Pošti postoji videonadzor koji je snimio cijeli događaj i da policija, ako bude željela, lako može identificirati razbojnike.
U MUP-u KS potvrđeno nam je da je prijavljeno krivično djelo razbojništva nad 52-godišnjakinjom, a počinioci ovog krivičnog djela do zaključenja ovog broja naše novine nisu bili uhapšeni.
Od prije 15-tak dana moj novi prijatelj, upravo zbog ovakvih situacija je:

-
sarajevomd
#656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ja i ? Sta ce ti kada ga ne mozes upotrjebiti u ovim situacijama ?
- cappy_tempo
#657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
znam jednog lika koji hoda po takmicenjima pucanja,ima svoj pistolj vec dosta godina,bla bla bla i onda kad pocne pricati pa bolje da ga i nema. moze on njega vaditi koliko hoce ali kad ne smije pucati dok samoodbrana ne bude ista kao i napad ili kako vec ide.a pucanje na noz pa automatski zatvor
-
bull21
#658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Bolje da je tu nego da mu zatreba... a i 99% naših mangupa će pobjeći k'o muha bez glave kad vide tako nešto. Tako da - preminger druže - sretno ti i zipa kako ga čistiš. 
- adnansax
#659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ko ima zivaca da se pegla oko papira za dozvolu i para za nov pistolj, lako ce ga omar uz malu naknadu osloboditi svake "pucnjave ispod struka" cak i pri prekoracenju granica nuzne odbrane, ali ipak dabogda ti ne zatrebao van streljane.cappy_tempo wrote:znam jednog lika koji hoda po takmicenjima pucanja,ima svoj pistolj vec dosta godina,bla bla bla i onda kad pocne pricati pa bolje da ga i nema. moze on njega vaditi koliko hoce ali kad ne smije pucati dok samoodbrana ne bude ista kao i napad ili kako vec ide.a pucanje na noz pa automatski zatvor
- Hemera
#660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
[/quote]crnoplavo wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... isnjakinja
Imao nož
Vrijednost stvari
Policija im ne može utvrditi ni identitet da ih i uhapse.
Pola njih se dovuklo ovdje u BiH preko grane kofol prose,a svakom se vrstom kriminala bave,ni ličnih dokumenata nemaju ni ništa.Postoji li ikakva kontrola granice?
Za svaki praznik tovari i kamare ih je u gradu i presreću narod prosijačeći i prodajući parfeme,naočale i dr.
Pola njih vazda visi pred Poštom i sačekivaju sa vrata narod koji izlazi pradavajući,obilaze auta i sl.Fuj.
- cigara
#661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ovdje mozes najvise najebat s legalnom utokomadnansax wrote:ko ima zivaca da se pegla oko papira za dozvolu i para za nov pistolj, lako ce ga omar uz malu naknadu osloboditi svake "pucnjave ispod struka" cak i pri prekoracenju granica nuzne odbrane, ali ipak dabogda ti ne zatrebao van streljane.cappy_tempo wrote:znam jednog lika koji hoda po takmicenjima pucanja,ima svoj pistolj vec dosta godina,bla bla bla i onda kad pocne pricati pa bolje da ga i nema. moze on njega vaditi koliko hoce ali kad ne smije pucati dok samoodbrana ne bude ista kao i napad ili kako vec ide.a pucanje na noz pa automatski zatvor
- Cyrax
#662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nece sad povlaciti pistolj ako mu neko opsuje mater pa da najebe
.Ako legalno posjedujes pistolj podrazumijeva se da si sposoban odluciti kad moras povuci pistolj a kad ,ne daj Boze nikome, upotrijebiti isti.
Uostalom i da bude stani-pani ovim nasim mangupcicima je dovoljno pokazati pistolj i uzivaj u bjezaniji
Uostalom i da bude stani-pani ovim nasim mangupcicima je dovoljno pokazati pistolj i uzivaj u bjezaniji
- Cyrax
#663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Meni je ovaj 'rvacki samokrijes nadzidzan nekakav ko onaj pistolj na zute kuglice. Sto ne uze Glock-a 19/26hladan.preminger wrote: Od prije 15-tak dana moj novi prijatelj, upravo zbog ovakvih situacija je:
- cappy_tempo
#664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

ovo nama treba
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
mosa BOPE 
- cappy_tempo
#666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ma kad bi se 10-15 ovakvih ukazalo iz kombija pa i delalic bi plako na koljenima
. pa ovom ruka ko moja noga i jos ako nije levat pa zna vintati poluge,pobiti se kako treba,koristiti pendrek kako treba pa za heftu bi svi mirni bili
. ipak samo sam skroman,a BOPE ah ah

volio bih vidjeti tog delalica ili omara mjesecara kad krenu kontra ovih
volio bih vidjeti tog delalica ili omara mjesecara kad krenu kontra ovih
-
hladan.preminger
#667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Što ga ne smijem upotrijebiti? Ako kreneš nožem na mene, imam puno pravo da pucam u tebe i još Šestoaprilsku nagradu ima da dobijem.sarajevomd wrote:Ja i ? Sta ce ti kada ga ne mozes upotrjebiti u ovim situacijama ?
Better be judged by 12, than carried by 6.
-
hladan.preminger
#668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Hvala!bull21 wrote:Bolje da je tu nego da mu zatreba... a i 99% naših mangupa će pobjeći k'o muha bez glave kad vide tako nešto. Tako da - preminger druže - sretno ti i zipa kako ga čistiš.
-
hladan.preminger
#669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ovdje je slika previše ušminkana. U stvarnosti je lješpi jer je mat boje.Cyrax wrote:Meni je ovaj 'rvacki samokrijes nadzidzan nekakav ko onaj pistolj na zute kuglice. Sto ne uze Glock-a 19/26hladan.preminger wrote: Od prije 15-tak dana moj novi prijatelj, upravo zbog ovakvih situacija je:
Kont'o sam Glocka 19 (4 Gen) uzeti, ali je preko 3 stoje skuplji, a kvalitet je isti ako ne i lošiji.
Ovaj moj je 970 KM, a Glock 19 1.300 KM.
-
hladan.preminger
#670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Religious Fantastic wrote:
Još vjerovatno ne znaš kolika je frustracija legalno kupovati municiju...
Već kupovao. Metak = marka. Kod nas u USK po kantonalnom Zakonu o oruzju i municiji, municiju kupujes kao i kruh i mlijeko. Odes u prodavnicu i kazes koliko ti treba. Ne moras imati nikakve paprire.
- O'zone
- Globalni moderator
#671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nevezano za utoke evo nešto zanimljivo od istočnih suseda što bi smanjilo našu crnu hroniku
Bitan je ovaj zadnji pasus. Čovjek fino kaže da je bolje da koriste vozila koja su oduzeli nego da truhnu na parkingu i da država plaća njihovo deponovanje i onda se vratimo kod naaaaaassss. Carinski lager pun,Policijski lager haman pa pun,Lager u tužilaštvu/sudu ima finih primjeraka i sve to truhne plaća se deponovanje i na kraju će platiti i uništavanje vozila u starom gvožđu.KRIMINALCIMA ODUZETA VOZILA, SADA IH KORISTI POLICIJA: Ovo su NAJBRŽI auti srbijanske policije
Utorak | 28.08.2012.
Presretači „micubiši lanser evolušn”, „audi A6 3. TFSI kvatro” i BMW iz serije 5, 530 DX drajv tri su najmoćnija automobila u voznom parku MUP-a Srbije. Zadatak ovih četvorotočkaša je da na najprometnijim putevima zaustavljaju vozače i kažnjavaju ih za saobraćajne prekršaje, prvenstveno za bahatu vožnju
Ove moćne mašine, koje su jedne od najvećih punioca republičkog budžeta, u rangu su sa presretačima koje imaju susjedne ali i evropske zemlje. Evropski policajci bahate vozače presreću u „jaguarima”, „poršeima”, „lambordžinijima” i „bugatijima”. Nedavno su Rumuni policijsku flotu dopunili „jaguarom XFR”, koji brzinu od sto kilometara na čas razvija za 4,9 sekundi.
- Najmoćnija vozila nabavili smo prošle i ove godine. Prošlog septembra smo se pojačali s automobilom „micubiši lanser evolušn”, a ove godine sa „“audijem A6 3. TFSI kvatro” i BMW iz serije 5, 530 DX drajv - kaže za „Blic” general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.
Najbrži automobil srpske policije je „audi A6“, koji može da razvije brzinu i do 280 kilometara na čas.
Simić objašnjava da su za zaustavljanje i kažnjavanje vozača koji divljaju na srpskim putevima potrebni startni automobili koji u kratkom roku za samo pet, šest sekundi mogu da dobiju ubrzanje do sto kilometara na čas.
- Vozači koji divljaju, voze 150 ili više kilometara na sat, i to u automobilima sa velikom kubikažom. Mi moramo da pratimo trendove, a svjesni smo i toga da samo brzim automobilom možeš zaustaviti brzo vozilo, a poslije toga i kazniti vozača. Sankcionisanjem ovakve vožnje i te kako povećavamo bezbjednost na putevima - navodi general Simić.
Naš sagovornik dodaje da je presretačima manji vijek trajanja u odnosu na ostale automobile iz voznog parka MUP-a, jer su stalno angažovani.
- Među presretačima su i automobili koje je od osumnjičenih za razna krivična djela oduzela Uprava za oduzimanje nelegalno stečene imovine. I to su veoma brza i jaka vozila. Shvatili smo da je najisplativije ta vozila angažovati kao presretače jer ako su na parkingu samo je država na trošku jer mora da plaća njihovo održavanje. Ovako ona pune republički budžet jer zaustavljaju bahate vozače koji plaćaju velike kazne - objašnjava general Simić.
- O'zone
- Globalni moderator
#672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ovi imaju uhodan biznis

Policija tragaMUP KS traga za romskim razbojničkim parom
I starici strgnut lančić s vrata na Baščaršiji
Mlivo: Mlađa žena joj skidala nakit dok joj je muškarac prijetio nožem
Nakon što je u "Dnevnom avazu" objavljen tekst o razbojništvu nad Melom Mlivo (52) iz Sarajeva, koju su muškarac i žena romske nacionalnosti opljačkali prekjučer u 13.45 sati u sarajevskom naselju Malta, našoj redakciji obratio se jedan građanin, kazavši da je isti razbojnički par sat i po nakon razbojništva na Malti počinio razbojništvo nad starijom gospođom i na Baščaršiji.
- Sjedio sam u jednom kafiću na Baščaršiji. Vidio sam muškarca i ženu koji odgovaraju opisu koji je dala i Mlivo, kako trče i svađaju se. Izgledalo je kao da oni imaju neki problem između sebe pa on nju ganja. No, nakon nekoliko minuta shvatili smo da je to bio samo dio predstave kako niko ne bi trčao za njima. Naime, pojavila se starija žena koja jedva hoda.
Plakala je i govorila: "Zaustavite ih, strgnuli su mi lančić s vrata." Žena je kazala da su i njoj prijetili nožem. Najvjerovatnije je riječ o istim razbojnicima, jer i ova djevojka ima petnaestak, a muškarac je malo stariji i romske nacionalnosti su - kazao nam je čitalac koji nije želio da mu otkrivamo identitet.
Identitet razbojnika
Prema njegovim riječima, na mjestu događaja ubrzo se pojavila policija, a jedan građanin kazao je policiji ime i prezime razbojnika.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su nam da se, osim na Malti, razbojništvo u nedjelju u 15.30 sati dogodilo i u ulici Mula-Mustafe Bašeskije te da su muškarac i žena starijoj gospođi strgnuli lančić s vrata. Za razbojnicima se, kako nam je rečeno u MUP-u KS, traga.
Podsjećamo, razbojnici su napali Mlivo usred dana kod crkve na Malti. Prišli su joj sleđa i pokušali joj prvo otrgnuti ruksak, pri čemu su jedan kaiš otrgnuli. Mlivo je počela vrištati, a Romkinja joj je strgala naušnicu i lančić, dok je muškarac stajao pored s nožem. Dok je pokušavala otrgnuti naušnicu i lančić, razbojnica je 52-godišnjakinji poderala i bluzu. Iako je bilo mnogo građana, Mlivo je u pomoć pritekla samo jedna žena.
- sheilak
#673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Ne znam da li kod nas postoji zakon o kaznjavanju ljudi koji ne priteknu u pomoc, a u mogucnosti su, osobi koja je napadnuta, kao o ovom slucaju. Ako ne, trebao bi se donijeti.
Mozda bi nas onda to sve potaklo na djelovanje u ovakvim slucajevima.
-
Bodkin
#674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
to ti je u rangu zakona o obaveznom glasanju, mogucnost donosenja 0.001%sheilak wrote:Ne znam da li kod nas postoji zakon o kaznjavanju ljudi koji ne priteknu u pomoc, a u mogucnosti su, osobi koja je napadnuta, kao o ovom slucaju. Ako ne, trebao bi se donijeti.
-
eki to
#675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
malo, malo pa plane neko auto... sta je sledece, vikendica, mozda kuca