BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
amal1

#64976 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Mozda jos mislio na kameru od 12 K(ila)
Benq

#64977 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

amal1 wrote:Mozda jos mislio na kameru od 12 K(ila)
:lol:
BarbaDue

#64978 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Hahaha...evo da vam se pridružim :mrgreen:

Dobro u pravu ste malo sam pretjerao. Ali ne potcjenjujte A50.

Recimo, napraviti snimak iz ruke (far) u istim uslovima sa ovakvom kamerom:

Image

...koja usput košta $7.000 i sa A50 je velika razlika. Sa mobitelom ću garantujem napraviti kvalitetniji kadar. Već ISPROBANO!

Naravno nemojte ovdje da podrazumjevate kvalitet objektiva, senzora i slično.
Mehemed
Vozim: automobil

#64979 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

$7000 i 12000€ je inače isto...
Druga je stvar što bolje rukuješ mobitelom nego kamerom od 7000$
diablobih

#64980 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Hoces hoces i to triput bolji kadar napraviti sa A50. Pa flagship se ne moze mjeriti sa profesionalnim kamerama, da neki midrange usporedjujes je suludo.
azdralovic

#64981 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

Nemojte zezati, pa naglasio je iz ruke :lol:
MTV

#64982 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Jbt sta sve neces procitati na ovom forumu.

Odoh se ranit.
Tesla Edison

#64983 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

BarbaDue wrote:Hahaha...evo da vam se pridružim :mrgreen:

Dobro u pravu ste malo sam pretjerao. Ali ne potcjenjujte A50.

Recimo, napraviti snimak iz ruke (far) u istim uslovima sa ovakvom kamerom:

Image

...koja usput košta $7.000 i sa A50 je velika razlika. Sa mobitelom ću garantujem napraviti kvalitetniji kadar. Već ISPROBANO!

Naravno nemojte ovdje da podrazumjevate kvalitet objektiva, senzora i slično.
Preko 80% cijene je u objektivu. Kamera ko kamera nije čemu ali objektiv je taj koji vrijedi i tako je kod svih kamera.

Objektiva ima po 1 mil. $ i to se uglavnom koristi za reportaže, National Geographic i sl. gdje snima lava sa 5km udaljenosti kao da je na 5m udaljen.

Uporediti bilo kakvu profi kameru sa bilo kojim mobitelom je najblaže rečeno suludno.
bumerangss

#64984 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Mirzareli wrote:AKCIJA MOJA TV ---- https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5decb6af42d.html
Ocito je da dobit BHTelecoma pada pa ukidaju pogodnosti koje su prije davali. :D Npr ja imam MojaTV phone paket i prije godinu i po odprilike sam potpisao ugovor na 24 mjeseca ,kad mi je predhodni istekao, a kao poklon sam dobio -10% pretplate za sva 24 mjeseca pa mjesto 29 i nesto ja sad placam 26 KM i za 24 mjeseca ću uštediti oko 75 KM a po ovoj novoj ponudi popust je 50% na pretplatu ali samo za prva 3 mjeseca što znaći da je ušteda oko 45 KM skoro duplo manje nego prije! :roll:

:skoljka:
bitangeIprinceze

#64985 Re: BHTelecom All About

Post by bitangeIprinceze »

Nisi ni ti dobio tek tako -10% na 24 mj. Mozda DA al pod drugim, dodatnim uslovima.
bumerangss

#64986 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

bitangeIprinceze wrote:Nisi ni ti dobio tek tako -10% na 24 mj. Mozda DA al pod drugim, dodatnim uslovima.
Kakvim uslovima?! Nisam nikom dao niti primio niti felicio :lol:
channel10

#64987 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Istice mi ugovor sa Mtelom 01.07. i hocu da broj prebacim u BHT. Koja je procedura, kad mogu podnijeti zahtjev za prijenos broja, koliko se ceka?
Hyperthalamus

#64988 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Odes u mtel, platis sva dugovanja koja imas i zatrazis potvrdu o nepostojanju dugovanja. Potvrda je gotova za najvise 3 dana, kad je dobijes odes na salter bht sa potvrdom i kazes hocu da prenesem broj kod vas, das im potvrdu.....sve ostalo oni obave.
sencobih

#64989 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

bumerangss wrote:
Mirzareli wrote:AKCIJA MOJA TV ---- https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5decb6af42d.html
Ocito je da dobit BHTelecoma pada pa ukidaju pogodnosti koje su prije davali. :D Npr ja imam MojaTV phone paket i prije godinu i po odprilike sam potpisao ugovor na 24 mjeseca ,kad mi je predhodni istekao, a kao poklon sam dobio -10% pretplate za sva 24 mjeseca pa mjesto 29 i nesto ja sad placam 26 KM i za 24 mjeseca ću uštediti oko 75 KM a po ovoj novoj ponudi popust je 50% na pretplatu ali samo za prva 3 mjeseca što znaći da je ušteda oko 45 KM skoro duplo manje nego prije! :roll:

:skoljka:
Zato sad možeš uzeti i kao poklon dodatni resiver gratis 24 mjeseca što dođe ušteda oko stoje plus taj popust na tri mjeseca , nabere se
channel10

#64990 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Hyperthalamus wrote:Odes u mtel, platis sva dugovanja koja imas i zatrazis potvrdu o nepostojanju dugovanja. Potvrda je gotova za najvise 3 dana, kad je dobijes odes na salter bht sa potvrdom i kazes hocu da prenesem broj kod vas, das im potvrdu.....sve ostalo oni obave.
Ne mogu platiti sva dugovanja, ako obracunski istice prvog i necu dobiti taj racun do 10-15. u tom mjesecu. Nekad davno su mi rekli (ali nisam sto posto siguran, pa zato i pitam) da se moze zatraziti prijenos broja tri dana prije isteka roka ugovora i da se dobije taj papir odmah, a racun ce doci kad i dolazi obicno.
allem_77

#64991 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Hyperthalamus

#64992 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

channel10 wrote:
Hyperthalamus wrote:Odes u mtel, platis sva dugovanja koja imas i zatrazis potvrdu o nepostojanju dugovanja. Potvrda je gotova za najvise 3 dana, kad je dobijes odes na salter bht sa potvrdom i kazes hocu da prenesem broj kod vas, das im potvrdu.....sve ostalo oni obave.
Ne mogu platiti sva dugovanja, ako obracunski istice prvog i necu dobiti taj racun do 10-15. u tom mjesecu. Nekad davno su mi rekli (ali nisam sto posto siguran, pa zato i pitam) da se moze zatraziti prijenos broja tri dana prije isteka roka ugovora i da se dobije taj papir odmah, a racun ce doci kad i dolazi obicno.
Platis dugovanja koja postoje u tom momentu kad zatrazis potvrdu...to oni vide u sistemu i isprintaju ti taj racun koji platis na licu mjesta....a kad ti jave da je gotova potvrda i da mozes doci po nju uz potvrdu ces dobiti opet racun za te dane koje si koristio uslugu dok si cekao potvrdu....i opet nakon toga svega ce ti doci racun za koristenje od momenta kad su ti dali potvrdu u ruke pa sve do momenta kad je broj prenesen na drugu mrezu (ali njega ces dobiti naknadno postom ili elektronski, zavisno kako si do sada primao racune). Poenta je da mozes otici bilo kada podnijeti zahtjev za prijenos broja, ali ne prije 1.7. (Jer ti tada istice ugovor u mtelu) i da prethodno moras pribaviti potvrdu od mtela da nemas dugovanja.
P.S. to sto tebi racun dolazi 10-15 u mjesecu na adresu njih ne interesuje, oni hoce da ti njima platis taj racun onog momenta kad zatrazis potvrdu, jer oni to smatraju raskidom ugovora, a u tom slucaju sva dugovanja dolaze na naplatu odmah.
Moj ti je savjet da odes 8.7. na salter mtel-a i zatrazis potvrdu, tad ce sigurno imati racune za 6 mjesec u sistemu koji ti mogu isprintati da platis, pa ces onda kroz cca 3 dana doci po potvrdu i uz nju ces dobiti racun za 10-tak dana 7 mjeseca koji ces platiti i tek onda sa potvrdom ides u bhtelecom....ostalo je lako.
BarbaDue

#64993 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

TESLA_EDISON wrote: Uporediti bilo kakvu profi kameru sa bilo kojim mobitelom je najblaže rečeno suludno.
Tesla, znam da je neuporedivo i da su uređaji koje spominjem svjetlosnim godinama udaljeni. Čak sam i napomenuo da poredim samo snimak (u smislu stabilnosti i mirnoće kadra) koji je napravljen pod istim uslovima ali nikako i kvalitetu.

Tako da i dalje tvrdim da je u tom aspektu A50 mnogo dobar jer sam ga lično isprobao.
Tesla Edison

#64994 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

BarbaDue wrote:
TESLA_EDISON wrote: Uporediti bilo kakvu profi kameru sa bilo kojim mobitelom je najblaže rečeno suludno.
Tesla, znam da je neuporedivo i da su uređaji koje spominjem svjetlosnim godinama udaljeni. Čak sam i napomenuo da poredim samo snimak (u smislu stabilnosti i mirnoće kadra) koji je napravljen pod istim uslovima ali nikako i kvalitetu.

Tako da i dalje tvrdim da je u tom aspektu A50 mnogo dobar jer sam ga lično isprobao.
Da je A50 dobar, jeste. Nema se tu šta. Još kad se postavi na tripod i švenk palicu, savršenstvo. Ni a40 nije loš.
channel10

#64995 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Hyperthalamus wrote:
channel10 wrote:
Platis dugovanja koja postoje u tom momentu kad zatrazis potvrdu...to oni vide u sistemu i isprintaju ti taj racun koji platis na licu mjesta....a kad ti jave da je gotova potvrda i da mozes doci po nju uz potvrdu ces dobiti opet racun za te dane koje si koristio uslugu dok si cekao potvrdu....i opet nakon toga svega ce ti doci racun za koristenje od momenta kad su ti dali potvrdu u ruke pa sve do momenta kad je broj prenesen na drugu mrezu (ali njega ces dobiti naknadno postom ili elektronski, zavisno kako si do sada primao racune). Poenta je da mozes otici bilo kada podnijeti zahtjev za prijenos broja, ali ne prije 1.7. (Jer ti tada istice ugovor u mtelu) i da prethodno moras pribaviti potvrdu od mtela da nemas dugovanja.
P.S. to sto tebi racun dolazi 10-15 u mjesecu na adresu njih ne interesuje, oni hoce da ti njima platis taj racun onog momenta kad zatrazis potvrdu, jer oni to smatraju raskidom ugovora, a u tom slucaju sva dugovanja dolaze na naplatu odmah.
Moj ti je savjet da odes 8.7. na salter mtel-a i zatrazis potvrdu, tad ce sigurno imati racune za 6 mjesec u sistemu koji ti mogu isprintati da platis, pa ces onda kroz cca 3 dana doci po potvrdu i uz nju ces dobiti racun za 10-tak dana 7 mjeseca koji ces platiti i tek onda sa potvrdom ides u bhtelecom....ostalo je lako.
Otici cu prvog u Mtel poslovnicu i vidjeti sta dalje, pa javim kako je sve proslo. Uglavnom kako su mi prije par mjeseci rekli da se u roku od tri dana sve zavrsi(odmah prvi dan dobijes papir u mtelu, a u roku od tri dana si vec na BHT).
Hyperthalamus

#64996 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Tako ti je najbolje.... Ja sam vrsio prenos u maju... Doduse ne iz mtela, al pretpostavljam da je ista procedura i od momenta trazenja potvrde do dana kad je broj prenesen proslo je 10 dana.
krajina78

#64997 Re: BHTelecom All About

Post by krajina78 »

Hoću da pređem na ove nove extra s pakete,rezervisao A50 prije mjesec dana,ni telefona ni informacije kad bi mogao doći,ima li ko ideju koga zvati
s obzirom da u poslovnici neće ništa da kažu niti da eventualno koga zovnu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64998 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

krajina78 wrote:Hoću da pređem na ove nove extra s pakete,rezervisao A50 prije mjesec dana,ni telefona ni informacije kad bi mogao doći,ima li ko ideju koga zvati
s obzirom da u poslovnici neće ništa da kažu niti da eventualno koga zovnu.
Kad je u pitanju samsung A50, prava je pomama za njim generalno. Svi na oglasima reklamiraju, a kad posaljes upit, niko nema na stanju. Tako i bht zavisi od generalnog uvoznika koji im isporucuje telefone.
A za prelazak na novi extra paket, ne znam sta sad tu moze biti problem....?!
krajina78

#64999 Re: BHTelecom All About

Post by krajina78 »

Problem za prelazak na novi paket je što bi uzeo paket sa popustom na cijenu uređaja a kako nema uređaja ne može mi ni napraviti ugovor za novi paket,a ko je generalni uvoznik?
zrakomlat

#65000 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

TESLA_EDISON wrote: Da je A50 dobar, jeste. Nema se tu šta. Još kad se postavi na tripod i švenk palicu, savršenstvo. Ni a40 nije loš.
A40 mi djeluje dobar dil za prosječnog korisnika, za svačiji džep, i veličinom i cijenom :D

Mene privlači najviše veličina, a ostale specifikacije su mi dovoljne za moj nivo korištenja.

Ti ga ono imaš? Morel baterija izgurati vazdan i jel istina da se ta plastika lako grebe? Čini mi se da sam negdje pročitao da si ti zadovoljan. Šta si imao prije tog telefona?
Locked