Jebe mi se za Erdoganom a ako bas hoces,Rusi kao narod su mi puno blizi nego Turci i prije bih se mogao sa nekim Rusom druziti i naci zajednicki jezik u vecini stvari nego sa Turcinom.Challenger__ wrote:Ma jok. Ako mi dozvoliš... I Japin i Cool ne podržavaju koljače, ne. Oni samo prate politički kurs onog nesretnog Erdogana. Emocija prema njemu ne dozvoljava da vide širi kadar, da stvar sagledavaju kritički.joe_black wrote:Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
Znam takvih kamaru, imam ih u rodbini i među prijateljima.
Sirija
- Co0l
#64976 Re: Sirija
- tandmand
#64977 Re: Sirija
Ako je to već tako, hajde da se barem promijeni jahač.Co0l wrote: Isto kao sto su se mnogi koji sada glorifikuju ruski angazman ismijavali americkoj 'borbi protiv terorizma' nisu ni svjesni (a neki i jesu samo se prave budale) da su Rusi samo preuzeli od Amera tu pricu.
- Co0l
#64978 Re: Sirija
Rezon da je Asad prihvatljiviji i zbog toga mu se moze tolerisati stotine hiljada ubijenih samo zato sto mu neki ne mogu vidjeti alternativu je najgluplja teza na ovoj temi.joe_black wrote:Do sada si imao 1mill prilika i ti i savoxxx i cool-zvani mudri da date odgovor na pitanje: Tko je alternativa Assadu?japin_mutapi wrote:to je ta logika forumskih stručnjaka - ako nisi za legitimnog onda si mirza ganićjoe_black wrote:
Identicna razmisljanja kako kod Mirze Ganica i slicnih, do duse ti si dovoljno mudar, pa nikako se ne moze primjetiti da simpatises "Uvozne revolucionare"
Umjesto odgovora kao papagaji ponavljate isto: Assad krvolok, masakriranje sirijaca, barel bombe, isl.
Predlazem vam pod hitno da u drzavama u kojim zivite, krenete u rusenje postojeceg politickog sistema i uvodjenje serijata, jer imate potpuno pravo na to...
-
jastuk1
#64980 Re: Sirija
Ovo apsolutno. Prejak je to mentalitet za nas mekane i tvrde Bošnjake. Ovi starosjedioci sa mramornog i egejskog mora, porijeklom svakako većinom Grci koji su kroz istoriju prešli na Islam, to i nekako, a čim Bursu prođeš mentalitet jeCo0l wrote:
Jebe mi se za Erdoganom a ako bas hoces,Rusi kao narod su mi puno blizi nego Turci i prije bih se mogao sa nekim Rusom druziti i naci zajednicki jezik u vecini stvari nego sa Turcinom.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#64981 Re: Sirija
...da zastite svoje interese.Co0l wrote:Ja uopste ne sumnjam da vecina podrzava ruski angazman kao ni to da se vecinom radi o debilima kojima je prodana prica da se Rusija tamo bori protiv ISIL-a.Zato i podrzavaju.Da znaju da je to samo izgovor mnogi od tih koji ih sada podrzavaju ne bi vise podrzavali.Ja bi ih prvi podrzao u tome da je to istina.Ali nije.Challenger__ wrote:+1Maystor wrote:Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
- Kada sam se tek logovao, početkom ove sirijske drame, na prste jedne ruke su se mogli pobrojati komentatori koji nisu slijedili MSM matricu, kao ogromna većina, inertno, nekritički. Kako je rastao broj oponenata te isprazne naracije, počelo se posezati za lažnim paralelama, koje su sve argumentovano osporene. Postale su sasvim deplasirane osim u patetičnim pokušajima prljavog igranja na emocije... Zato se više i ne obazirem na njih.
- Međutim, potcjenjena je inteligencija ljudi, zdrav razum našeg svijeta: U vrijeme intervencionističke krize (avgust 2013), više od 80 % čitalaca Klixa je bilo PROTIV američke intervencije, a danas, dvije trećine glasača PODRŽAVA ovaj ruski angažman kao nužno zlo (23%) koje je najkraći put da se okonča rat (43%).
Davatogluova i Lagumdžijina bruka spada u arhivu političke prostitucije i sramote najvišeg ranga.
Isto kao sto su se mnogi koji sada glorifikuju ruski angazman ismijavali americkoj 'borbi protiv terorizma' nisu ni svjesni (a neki i jesu samo se prave budale) da su Rusi samo preuzeli od Amera tu pricu.
- Kikibombona
#64982 Re: Sirija
Asad snosi dobar dio krivice za svaki izgubljen zivot, pocevsi od 'sebihe' pa sve do novorodjenceta... Samo si ti do te mjere neposten da propustas okriviti zlu i naopaku selefijsku/ihvanijsku ideologiju, zapad koji istom manipulise, te regionalne zlotvorske turske i zaljevske rezime...japin_mutapi wrote:300.000 ili blizu ... ako potraje biće i pola miliona mrtvih i koliko još ranjenih, osakaćenih i bolesnih
koliko izbjeglica još , koliko generacija izgubljenih i sudbina teških, životarenja po izbjegličkim kampovima bez nade i perspektive
direktna krivica za smrt svakog čovjeka u siriji je na asadu legitmnom, na bilo kojoj strani i bilo kojem mjestu, bez obzira na koji način je poginuo
sve ubijene kao da je asad lično ubio, sve ranjene i osakaćene kao da je asad lično ranio i osakatio
Svi su oni krivi, neki manje - neki vise, ali svi imaju na dusi svaki kap proljevene sirijske krvi.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#64983 Re: Sirija
Ruski interesi protiv americkih interesa, a sve po ledjima sirijskog nnaroda.mostarac1979 wrote:Пентагон тврди: Руси намерно убијају агенте које смо обучили у Сирији
Амерички званичници тврде да Русија тајно гађа оперативце ЦИА-е у Сирији и да је до сада убила 150 побуњеника које је обучила ЦИА. Наводи се да је план Русије да уништи Исламску државу само маска, а да је прави циљ да се униште америчка средства.
Један амерички званичник је за „Fox News“ рекао: „Путин намерно гађа наше снаге. Наши људи се боре за своје животе“.
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 17/10/2015 20:03, edited 1 time in total.
- Challenger__
#64984 Re: Sirija
Cool, Jastuk. Miješate etnofiletizam sa političkim afinitetom. Da pojasnim: čovjek može biti germanofil, što ni pod razno ne znači da po ddifoltu simpatiše Hitlera, odnosno, ne mora biti turkofil, rusofil, germanofil da ima simpatije prema politici Erdogana, Putina ili Merkelove.
Malo izoštriti umove, molim.

- walter kurtz
#64985 Re: Sirija
Zamoliti cu forumasa kvaziexperta da ustupi nick jastuku vise mu prilici
- salik79
#64986 Re: Sirija
Jes´ zato i kada se lijeci lijeci se u gradskoj bolnici, gdje se lijeci svo ostalo "obicno" pucanstvo, rekao bih cak i "nizi" sloj...Isto kao i svi pomenuti milijarderi, zar ne?!japin_mutapi wrote: rojters, forbes

Sjecam se jedne reportaze na njemackoj televiziji kada su nenajavljeno dosli pred dvoriste Khamenijeve kuce i osiguranje pitali da li mogu na kratko s njim razgovarati. Covjek iz osiguranja je usao unutra i ubrzo se vratio i pustio ih u dvoriste. Kucerak, basca sa povrcem, cvijecem i ostalim zelenisem, a Khamenei, k´o pravi dobri dedo, ceprka i okopava oko svega. Ni traga od sjaja, glamura, milijardi...
Sve isto kao kod Sauda, Thanija, Khalifa...
- Co0l
#64987 Re: Sirija
Jasna je meni ta razlika,zato i volim Ruse kao narod a ne njihovu politiku.A prema Erdoganovoj politici vise kritike nego podrske imam.Challenger__ wrote:Cool, Jastuk. Miješate etnofiletizam sa političkim afinitetom. Da pojasnim: čovjek može biti germanofil, što ni pod razno ne znači da po ddifoltu simpatiše Hitlera, odnosno, ne mora biti turkofil, rusofil, germanofil da ima simpatije prema politici Erdogana, Putina ili Merkelove.
-
sarajevoxxxx
#64988 Re: Sirija
Abtin u južnoj okolini Haleba kojeg su snage sirijskog režima u zadnjoj ofanzivi uspjele zauzeti, oslobođen u potpunosti.Zaplijenjen tenk, 2 BMP-a na desetine režimskih vojnika poginulo.
- walter kurtz
#64989 Re: Sirija
Saxxx nismo ni sumnjali rebelima pretpostavljam ni dlaka sa glave ne falisarajevoxxxx wrote:Abtin u južnoj okolini Haleba kojeg su snage sirijskog režima u zadnjoj ofanzivi uspjele zauzeti, oslobođen u potpunosti.Zaplijenjen tenk, 2 BMP-a na desetine režimskih vojnika poginulo.
- Challenger__
#64990 Re: Sirija
OK. Ali to su već novi momenti. Nebitno, ono što sam mislio reći sam napisao Jacku.Co0l wrote:A prema Erdoganovoj politici vise kritike nego podrske imam.
-
cbrt
#64991 Re: Sirija
Pitamo se svi ko...mostarac1979 wrote:Pre 5min twitsarajevoxxxx wrote:Abtin u južnoj okolini Haleba kojeg su snage sirijskog režima u zadnjoj ofanzivi uspjele zauzeti, oslobođen u potpunosti.Zaplijenjen tenk, 2 BMP-a na desetine režimskih vojnika poginulo.
"30 AlQueda killed in Abtin...SAA have a full control"
Sax neko laze
- Challenger__
#64992 Re: Sirija
- prema provladinim izvorima, sve su bliži Kweirisu:

Breaking : Confirmed now #SAA Captures Al Halabiyah & Dakwanah , they are 6km away of #Kuweiris Airbase, E-#Aleppo
-
sarajevoxxxx
#64993 Re: Sirija
Režim je napredovao prema vojnoj bazi Kweiris, 5 sela je zauzeo koja su bila pod kontrolom IS-a.Očekuje se da večeras izađu na putnu komunikaciju Haleb-Reka.walter kurtz wrote:Saxxx nismo ni sumnjali rebelima pretpostavljam ni dlaka sa glave ne falisarajevoxxxx wrote:Abtin u južnoj okolini Haleba kojeg su snage sirijskog režima u zadnjoj ofanzivi uspjele zauzeti, oslobođen u potpunosti.Zaplijenjen tenk, 2 BMP-a na desetine režimskih vojnika poginulo.
- walter kurtz
#64994 Re: Sirija
SI od aleppa imas na wiki mapi
- Co0l
#64995 Re: Sirija
Nisu.Nisam nikad previse branio njegovu politiku,vise sam kritikovao neprincipijelne napadace na njega a i na ono sto on predstavlja.Ali ovdje je uobicajeno svrstavati druge u torove ako se nekom ne svidja napisano,onako na prvu.Challenger__ wrote:OK. Ali to su već novi momenti. Nebitno, ono što sam mislio reći sam napisao Jacku.Co0l wrote:A prema Erdoganovoj politici vise kritike nego podrske imam.
- Co0l
#64996 Re: Sirija
Ovim tempom kojim se priblizavaju Kweirsu,i to uz svu silu koju imaju kao podrsku,zauzece cijelu Siriju za jedno 200-300 godina.
- walter kurtz
#64997 Re: Sirija
Ako saa izadje na aleppo raqqa autoput koliko ce to utjecati na orke 
- walter kurtz
#64998 Re: Sirija
Bas im treba novi front i neprijatelj mostarac ohladimostarac1979 wrote:Koliko vidim SAA u Alepu rastura i Al Nusru i Isis...A ako se Kurdi budu kurcili i njih ce nagazii
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#64999 Re: Sirija
kad krećemo na alepomostarac1979 wrote:Koliko vidim SAA u Alepu rastura i Al Nusru i Isis...A ako se Kurdi budu kurcili i njih ce nagazii
-
Škobo Habu
#65000 Re: Sirija
Koji je kod tebe tv-operater da i mi ostali pređemo na njega?mostarac1979 wrote:Koliko vidim SAA u Alepu rastura i Al Nusru i Isis...A ako se Kurdi budu kurcili i njih ce nagazii