Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#64976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pecpec wrote:
Telemach wrote:
Predpostavili smo da je Vaš prijatelj pratio informacije na portalu :)
Nije jer nema vremena od posla da iscitava portale,zna sta je potpisao na 24 mjeseca pa mu nije jasno zasto se nesto odjednom placa.Nije ni meni jasno ako u reklami-ponudi pise arene sd na 24 mjeseca dzaba kako neko moze to da krsi i mjenja pravila kako mu se cefne?Valjda trebas ispostovat ugovor pa nakon toga mjenjat cijene ili je to u bosni drugacije,moze ko sta hoce jer ima vlast za leđima?
Ne tražimo da Vaš prijatelj iščitava portale, molimo samo da se javi nama u slučaju da ima problem ili upit vezane za naše usluge :)
Sreća da ima dobrog prijatelja koji će u njegovo ime uložiti reklamaciju, pa mu možete prenijeti da će sve biti provjereno, nakon što dostavi korisničke podatke i u slučaju da je postoji greška u evidenciji, biće ispravljena u najkraćem roku.
Benq

#64977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:
crnivrag wrote:Portal je u fazi redizajna i neke informacije nisu tačne, a promotivni paketi su od sada uneseni u putem portala kao da su zakupljeni (a ustvari nisu).
zakupljeni su kod mene benefiti :D
Sve benefite koje smo dobili, sada su prikazani na mojtelemach portalu u dijelu "Dokupljene opcije". Dakle ne radi se o necemu sto ce nam biti naplaceno, nego jednostavno je tako prikazano koje benefite imamo u svom paketu, da se ljudi ne zbune jer tu prije nije pisalo nista.
crnivrag

#64978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Radar71 wrote:
crnivrag wrote:Portal je u fazi redizajna i neke informacije nisu tačne, a promotivni paketi su od sada uneseni u putem portala kao da su zakupljeni (a ustvari nisu).
zakupljeni su kod mene benefiti :D
Sve benefite koje smo dobili, sada su prikazani na mojtelemach portalu u dijelu "Dokupljene opcije". Dakle ne radi se o necemu sto ce nam biti naplaceno, nego jednostavno je tako prikazano koje benefite imamo u svom paketu, da se ljudi ne zbune jer tu prije nije pisalo nista.
Ovako to sad kod mene izgleda:

Image
Radar71

#64979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ne koristiš valjda premium od 2010 godine :D
crnivrag

#64980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:ne koristiš valjda premium od 2010 godine :D
Ne koristim, ali izgleda da su sad stavili datum potpisivanja općenitog ugovora za KKS, a ja sam od tog datuma korisnik Telemach-a, odnosno tad sam zvanično postao korisnik Telemach-a, nakon akvizicije i pripajanja bivše kablovske kompanije BH Cabel Net, a njen korisnik sam bio od 2003-će pa do tog datuma akvizicije.
Telemach

#64981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote:ne koristiš valjda premium od 2010 godine :D
:) Pisali smo Vam u inbox.
pecpec

#64982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: Nije jer nema vremena od posla da iscitava portale,zna sta je potpisao na 24 mjeseca pa mu nije jasno zasto se nesto odjednom placa.Nije ni meni jasno ako u reklami-ponudi pise arene sd na 24 mjeseca dzaba kako neko moze to da krsi i mjenja pravila kako mu se cefne?Valjda trebas ispostovat ugovor pa nakon toga mjenjat cijene ili je to u bosni drugacije,moze ko sta hoce jer ima vlast za leđima?
Ako je kao benefit dobio Arene SD na 24mj onda ce to i imati bez ikakve dodatne naplate. Ako je doslo do greske onda ce se to ispraviti. Cemu odmah takav napad, ne razumijem..
Ne znam kako ti reagujes kad te neko pokusava napravit debilom,mozda odneses toj osobi bombonjeru ili cvijece ali ja ne niti cu ikad.Kakve veze ima pracenje portala sa njihovom greskom?Jesam ja budala?Nemoj ih pokusavat opravdat jer nema smisla.
pecpec

#64983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Telemach wrote:
pecpec wrote:
Telemach wrote:
Predpostavili smo da je Vaš prijatelj pratio informacije na portalu :)
Nije jer nema vremena od posla da iscitava portale,zna sta je potpisao na 24 mjeseca pa mu nije jasno zasto se nesto odjednom placa.Nije ni meni jasno ako u reklami-ponudi pise arene sd na 24 mjeseca dzaba kako neko moze to da krsi i mjenja pravila kako mu se cefne?Valjda trebas ispostovat ugovor pa nakon toga mjenjat cijene ili je to u bosni drugacije,moze ko sta hoce jer ima vlast za leđima?
Ne tražimo da Vaš prijatelj iščitava portale, molimo samo da se javi nama u slučaju da ima problem ili upit vezane za naše usluge :)
Sreća da ima dobrog prijatelja koji će u njegovo ime uložiti reklamaciju, pa mu možete prenijeti da će sve biti provjereno, nakon što dostavi korisničke podatke i u slučaju da je postoji greška u evidenciji, biće ispravljena u najkraćem roku.
Kako ne trazite kad ste to rekli,normalno da ce vam se obratit,nije lud da vase greske placa.
Benq

#64984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Ne znam kako ti reagujes kad te neko pokusava napravit debilom,mozda odneses toj osobi bombonjeru ili cvijece ali ja ne niti cu ikad.Kakve veze ima pracenje portala sa njihovom greskom?Jesam ja budala?Nemoj ih pokusavat opravdat jer nema smisla.
Reagujem kao sto svako normalan reaguje, nazovem call centar ili posaljem PP Telemachu sa opisom problema i ljudi brzo rijese, a desilo mi se nekoliko puta, sve neke sitne stvari i zavrseno sve u roku.
pecpec

#64985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: Ne znam kako ti reagujes kad te neko pokusava napravit debilom,mozda odneses toj osobi bombonjeru ili cvijece ali ja ne niti cu ikad.Kakve veze ima pracenje portala sa njihovom greskom?Jesam ja budala?Nemoj ih pokusavat opravdat jer nema smisla.
Reagujem kao sto svako normalan reaguje, nazovem call centar ili posaljem PP Telemachu sa opisom problema i ljudi brzo rijese, a desilo mi se nekoliko puta, sve neke sitne stvari i zavrseno sve u roku.
I on bi da moze,ali ne moze pa je mene samo zamolio da vidim ima li neko ovde isti problem,ispostavilo se da ima.Rijesit ce kad dodje,ali citanje portala i saltanja,niđe veze.
Benq

#64986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: I on bi da moze,ali ne moze pa je mene samo zamolio da vidim ima li neko ovde isti problem,ispostavilo se da ima.
Zasto ne moze nazvati besplatni broj 0800 31 111 i opisati svoj problem ? Ovdje su se javljali korisnici kojima nije naplacen benefit na racunu, nego su vidjeli na mojtelemach portalu da su benefiti ubaceni pod "Dokupljene opcije" i to je neke zbunilo.
pecpec

#64987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: I on bi da moze,ali ne moze pa je mene samo zamolio da vidim ima li neko ovde isti problem,ispostavilo se da ima.
Zasto ne moze nazvati besplatni broj 0800 31 111 i opisati svoj problem ? Ovdje su se javljali korisnici kojima nije naplacen benefit na racunu, nego su vidjeli na mojtelemach portalu da su benefiti ubaceni pod "Dokupljene opcije" i to je neke zbunilo.
Ne vidim razlog da ja zovem jer ja problema nemam,sto sam mogao da uradim je da pitam ovde,valjda zato tema i sluzi,100 ljudi dnevno nesto pita,sto ne mogu i ja?
Benq

#64988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Ne vidim razlog da ja zovem jer ja problema nemam,sto sam mogao da uradim je da pitam ovde,valjda zato tema i sluzi,100 ljudi dnevno nesto pita,sto ne mogu i ja?
Nisi dobro procitao moj post, nisam napisao "zasto ne mozes" , nego "zasto ne moze".

Usput, ako te vec zamolio da urgiras u njegovo ime, onda posalji Telemachu njegove korisnicke podatke na PP pa ce ga oni pozvati.
pecpec

#64989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Na putu covjek dolazi za 10 dana,kazem ti cisto informativno me zamolio da pitam ovde desava li se nekom slican problem,jer ako je do njih valjda ce sami uvidjet da imaju problema sa sistemom te odklonit korisnicima greske.Neko za to prima platu.
Benq

#64990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote:Na putu covjek dolazi za 10 dana,kazem ti cisto informativno me zamolio da vidim ako mi nije problem da pitam ovde desava li se nekom slican problem,jer ako je do njih valjda ce sami uvidjet da imaju problema sa sistemom te odklonit korisnicima greske.Neko za to prima platu.
Sve razumijem, ali "bjezis" od stvarne situacije. Ako te je vec zamolio da vidis u cemu je problem, posalji njegove podatke na PP da ljudi vide o cemu se radi jer je ocito izolovan slucaj jer ti problema nemas, nemam ih ni ja, ni @crnivrag... znaci nije nista globalno.
pecpec

#64991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote:Na putu covjek dolazi za 10 dana,kazem ti cisto informativno me zamolio da vidim ako mi nije problem da pitam ovde desava li se nekom slican problem,jer ako je do njih valjda ce sami uvidjet da imaju problema sa sistemom te odklonit korisnicima greske.Neko za to prima platu.
Sve razumijem, ali "bjezis" od stvarne situacije. Ako te je vec zamolio da vidis u cemu je problem, posalji njegove podatke na PP da ljudi vide o cemu se radi jer je ocito izolovan slucaj jer ti problema nemas, nemam ih ni ja, ni @crnivrag... znaci nije nista globalno.
Kako nije globalno javilo se na temi jos dvoje troje?Nije me ovlastio da ista radim za njega ti ako tako radis na svoju ruku kad ti neko nesto ne kaze tvoja stvar.
Benq

#64992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Kako nije globalno javilo se na temi jos dvoje troje?Nije me ovlastio da ista radim za njega ti ako tako radis na svoju ruku kad ti neko nesto ne kaze tvoja stvar.
Hajde molim te quotaj mi te forumase koji su napisali da im se na racunu naplatilo nesto sto su dobili kao benefit ? Ja sam sve postove procitao i takvo nesto nisam vidio, mozda sam i ja previdio nesto..

Takodje nista ne radim na svoju ruku, ali ako me neko zamoli da provjerim nesto za njega i ako mi traze njegove podatke, onda cu ih i poslati pa neka rijesavaju ako postoji problem.
Benq

#64993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:Na moj telemach i meni piše isto to za SD Arene i Cinestar. Kao da mi ističu u 10. Mjesecu a dobio ih na 2 godine. Tek prvi mjesec traje ugovor.
Nadam se da je greška na portalu. Isto kao i u vezi uplate i stanja na računu.
Eto vidis da mu nista od benefita nije naplaceno dodatno, to sto pise na portalu nema nikakve veze jer se na portalu jos uvijek radi.
Benq

#64994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Ja ne kontam onda sta se ti đaba javljas jer tako pise i kod njega sto sam naveo?Jesi dobar ti?
Nisi ti to tako naveo, ti si napisao nesto drugacije :
pecpec wrote:
Maloprije pricam sa drugom kaze da su od skoro poceli mu naplacivati arene sd a dobio ih je u sklopu akcije tadasnje na 24 mjeseca od potpisa ugovora,zar je to moguce?Nisu u stanju ispostovat potpisani ugovor?
Dakle, nista mu nije naplaceno, na portalu se radi, a ti trolas uzasno, jos uz to nemas osnovnu kulturu komunikacije na forumu..
Benq

#64995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Decko petljas se dje ti nije mjesto,glumis nekog glasnogovrnika i pises gluposti.Poceli mu naplacivat jer mu stoji na racunu od ovog mjeseca da ce ih kao platit i ne smaraj me majke ti vise,ako ne znas citat nauci.To sto se glup pravis pa ovako pricam sa tobom je do tebe,pokusaj ne bit glup.
Ako je tako, zasto onda ne ucinis uslugu prijatelju pa das njegove podatke Telemachu kad te je vec "ovlastio" za takvo nesto ? Nego napadas bez ikakvih osnova, i onda kazes da ja pisem gluposti... Hajde uzivaj ;)
Benq

#64996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ali je zato rekao da napadas bez osnova :thumbup:
zateznistub

#64997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:Ali je zato rekao da napadas bez osnova :thumbup:
Ti vala gori od njega, stipu trola
Benq

#64998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:
Mislio sam da se moze voditi zdrava komunikacija, ali pogrijesih...
zateznistub

#64999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote:
Neću da ti se uvlačim u supak :run:
pecpec

#65000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
zateznistub wrote:
Moze al kad ne budes pristrasan.Kad vidim da radis stvari koje nebi trebao barem prema meni onda nemoj ocekivat zdravu komunikaciju,ne samo ti nego bilo ko ovde.
Locked