Sirija

Locked
joe_black

#64951 Re: Sirija

Post by joe_black »

cbrt wrote:
Herr Flick wrote:Zehrana Aluša za predcednika Sirije :bih: :bih: :bih:

Image
Pa ako Putin zaista hoće mir u Siriji lako se može desiti da postavi ovog ili njemu sličnog na mesto predsednika (ili neko misli kako je Kadirov bio drugačiji)...meni bi samo bilo smešno da tada čitam hvalospeve o ovom (ili bilo kojim drugom warlordu koji se smestio udobno ruskom vođi u šupak) od ljudi koji sada pišu obrnuto...garantujem da bi većina i pisala kako je znala i predvidela isto (normalno, mi ostali ćemo da budemo budale zatečene ovim eventom)
Mislis na mir u kojem bi Alaviti bili istrebljeni do posljednjeg?
asurbanipal

#64952 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:hamenei je težak 95 milijardi dolara
tu je negdje sa saudima i tanijevcima a more bit i jači od njih po pitanju love
A to si saznao kako?! :mrgreen: Mislim, vidi se po njegovom lifestyle-u da je u rangu sa pomenutim :lol: De ba, Jasko, nije valjda da nasjedas na te ublehe?! :lol:

Pa kad su mu izvor napajanja "Vijesti ummeta", "Put vjernika", "Džemat Oberhausen", itd., itd. Nemoj da te čudi... :mrgreen:
General War

#64953 Re: Sirija

Post by General War »

joe_black wrote:
General War wrote:
Herr Flick wrote:Alternativa Assadu su umjereni Sirijci iz Nusre :D :D
...Ili alternativa umjerenim sirijcima iz nusre je Hezobllah.
Ja mudra odgovora, vidi se da si politacr u dusi, evo ja bi prvi glasao za tebe da budes predsjednik Sirije :lol: :lol: :lol:
...to mi puno znaci :D
Em2r

#64954 Re: Sirija

Post by Em2r »

Savu za nacelnika zabadanija najljepseg grada na svijetu!!!

Cbrta za ministra informisanja i antisitskih pitanja!
asurbanipal

#64955 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote: Sveukupni uspon Turske za vladavine AKP je bio impozantan, skoro bez presedana u novijoj historiji.

Bio je impozantan dok se plaćalo vazalstvo. Sada, kada su stvari pošle u neželjenom smjeru po Prdogana te kamatari i njegovi gospodari pokucali na vrata, gledamo to što gledamo. Čitava ta oligarhija oko njega je promašena investicija, ali nažalost, narod je taj koji će najviše ispaštati...
walter kurtz

#64956 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Sta se desava sa juznim frontom kao da je jordan malo zatvorio pipu :zoka:
Challenger__

#64957 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Ma ja nikad nisam ni mislio da Turska ima neku dubinu. To što je Davutoglu piso, što to uzimaš zdravo za gotovo, mogo je taj škrabuckat šta mu pada na pamet ko i svako. Jedno je što on servira svojim neupućenim glasačima, a potpuno je drugo ono što je fakat realnost.

Nikakve tu dubine nije bilo, niti će je u skorije vrijeme biti. Oni su samo postavili određene temelje za možebitni početak uspostave dubine i to na sjever, a nikako na jug i osmanska područja. Za tako nešto nemaju nikakav potencijal i dobro je što ga nemaju jer bi ih džavo možda nasalaco bezveze ko što je nasalaco Ruse sad u Siriji.

Uslove za početak projiciranja strateške dubine Turska može imati tek za nekih 8 do 10 godina, po uslovom da u međuvremenu ne bude većih poremećaja i haosa u samoj Turskoj.
Ljudi to krivo interpretiraju. Nije riječ o teritorijalnom širenju, već o širenju ekonomskog i političkog, te kulturnog uticaja (soft-power). Ušli su u aranžman sa bescarinskom unijom sa Sirijom i Iranom, nametnuli se na tržištu robe i kapitala širom Magreba, BI, centralne Azije i Balkana. Preko industrije zabave su stekli naklonost običnog svijeta, a kao politički posrednici su se javljali na više strana (primjer, na zahtjev Beograda u Novom Pazaru). Sa agresivnim ulaskom u projekat "Arapskog proljeća" (Libija, Egipat, Sirija) su počeli da erodiraju i postavku "nula problema sa susjedima" i stvarnu stratešku dubinu.

Ne pamtim brži let i još brži pad.
Challenger__

#64958 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:Bio je impozantan dok se plaćalo vazalstvo. Sada, kada su stvari pošle u neželjenom smjeru po Prdogana te kamatari i njegovi gospodari pokucali na vrata, gledamo to što gledamo. Čitava ta oligarhija oko njega je promašena investicija, ali nažalost, narod je taj koji će najviše ispaštati...
Nemoj tako oštro Azure.

8-)
walter kurtz wrote:Sta se desava sa juznim frontom kao da je jordan malo zatvorio pipu :zoka:
Aha... :)

Image

Svinger Abdullah II opet promijenio stranu.

:lol: :lol: :lol:
joe_black

#64959 Re: Sirija

Post by joe_black »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Ma ja nikad nisam ni mislio da Turska ima neku dubinu. To što je Davutoglu piso, što to uzimaš zdravo za gotovo, mogo je taj škrabuckat šta mu pada na pamet ko i svako. Jedno je što on servira svojim neupućenim glasačima, a potpuno je drugo ono što je fakat realnost.

Nikakve tu dubine nije bilo, niti će je u skorije vrijeme biti. Oni su samo postavili određene temelje za možebitni početak uspostave dubine i to na sjever, a nikako na jug i osmanska područja. Za tako nešto nemaju nikakav potencijal i dobro je što ga nemaju jer bi ih džavo možda nasalaco bezveze ko što je nasalaco Ruse sad u Siriji.

Uslove za početak projiciranja strateške dubine Turska može imati tek za nekih 8 do 10 godina, po uslovom da u međuvremenu ne bude većih poremećaja i haosa u samoj Turskoj.
Ljudi to krivo interpretiraju. Nije riječ o teritorijalnom širenju, već o širenju ekonomskog i političkog, te kulturnog uticaja (soft-power). Ušli su u aranžman sa bescarinskom unijom sa Sirijom i Iranom, nametnuli se na tržištu robe i kapitala širom Magreba, BI, centralne Azije i Balkana. Preko industrije zabave su stekli naklonost običnog svijeta, a kao politički posrednici su se javljali na više strana (primjer, na zahtjev Beograda u Novom Pazaru). Sa agresivnim ulaskom u projekat "Arapskog proljeća" (Libija, Egipat, Sirija) su počeli da erodiraju i postavku "nula problema sa susjedima" i stvarnu stratešku dubinu.

Ne pamtim brži let i još brži pad.
A taman ih bilo krenulo, izrezirali onu komediju sa Izraelom, dobili naklonost islamskog svijeta ali im malo bilo, pa poceli teziti ka nametanju sebe kao lidera u Islamskom svijetu...
Nama prodaju jaja pod bubrege kao da nam nemilice cine dobro, a i budala kada pogleda brojke vidi da je odnos izmedju izvoza i uvoza sa Turskom 1: mil
salik79

#64960 Re: Sirija

Post by salik79 »

Herr Flick wrote:Zehrana Aluša za predcednika Sirije :bih: :bih: :bih:

Image
Ne valja mu ime :mrgreen: Hajmo dalje :mrgreen: :skoljka:
walter kurtz

#64961 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Ne vrijedjaj svingere :mrgreen: abdullah je prostitutka :mrgreen:
joe_black

#64962 Re: Sirija

Post by joe_black »

Sta mislite da Mccaina se stavi za presidenta? Ili jos bolje pripojiti je turskoj pa da Sirija bude sultanat :lol: :lol: :lol:
salik79

#64963 Re: Sirija

Post by salik79 »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:
A to si saznao kako?! :mrgreen: Mislim, vidi se po njegovom lifestyle-u da je u rangu sa pomenutim :lol: De ba, Jasko, nije valjda da nasjedas na te ublehe?! :lol:

Pa kad su mu izvor napajanja "Vijesti ummeta", "Put vjernika", "Džemat Oberhausen", itd., itd. Nemoj da te čudi... :mrgreen:
Nije Jasko jarane moj levat, Jasko ti je - defakto - radikal slobodni :mrgreen:
jastuk1

#64964 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
asurbanipal wrote:Bio je impozantan dok se plaćalo vazalstvo. Sada, kada su stvari pošle u neželjenom smjeru po Prdogana te kamatari i njegovi gospodari pokucali na vrata, gledamo to što gledamo. Čitava ta oligarhija oko njega je promašena investicija, ali nažalost, narod je taj koji će najviše ispaštati...
Nemoj tako oštro Azure.

8-)
Naravno da strateška dubina nije nikakvo teritorijalno širenje :roll: nego soft power. A ja kažem da ste vi koji volite kritikovati Tursku previše popili njihove (Turske) propagande koja se servirala običnom, neupućenom puku. Turska nije ni počela projicirati soft power. Ono što se dešavalo proteklu deceniju i po je bilo samo kreiranje preduslova za eventualni početak projiciranja soft power.

Kad vas neko neupućen čita može zaključiti Turska opnovo osvojila sve i sve izgubila. :-)

Što se tiče "promašenjih investicija" ko zna, uskoro ćemo vidjeti šta su lihvari spremni ili ne žrtvovati, ali mali potresi nisu tako bad thing, sve dok su mali. Služe kao vakcinancija, koje kad nema populacija se uspava i postaje imuna na samu sebe i gubi perspektivu, tj. samoj njoj njena kulturna i civilizacijska važnost postaje nebitna ili bitna ali u pravcu degradiranja samoga sebe, a da te degradacije sama populacija (civilizacija određenog regiona) nije ni svjesna.
mirsek

#64965 Re: Sirija

Post by mirsek »

asurbanipal wrote:
Challenger__ wrote: Sveukupni uspon Turske za vladavine AKP je bio impozantan, skoro bez presedana u novijoj historiji.

Bio je impozantan dok se plaćalo vazalstvo. Sada, kada su stvari pošle u neželjenom smjeru po Prdogana te kamatari i njegovi gospodari pokucali na vrata, gledamo to što gledamo. Čitava ta oligarhija oko njega je promašena investicija, ali nažalost, narod je taj koji će najviše ispaštati...
:thumbup:
Challenger__

#64966 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vidi "alternative", ne d'o Bog nikome...

______
#SYRIA Near #Talbiseh (#Homs) large terrorist ammo depot eliminated.The hit made at the moment of delivery of a new batch of munitions
Минобороны России

______

Image

Ovo se može vrlo zanimljivo interpretirati...
Last edited by Challenger__ on 17/10/2015 19:12, edited 2 times in total.
walter kurtz

#64967 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Abdulah promijenio stranu saudima se dvor raspada sultan gubi izbore zanimljiva 2016 nas ceka
Co0l

#64968 Re: Sirija

Post by Co0l »

Maystor wrote:
Co0l wrote:
Grean wrote:
Nazalost ovo je slucaj kao i sa Cecenijom, gdje su selefijski ekstremisti kidnapovali borbu Cecenskog naroda za konacno oslobodjenje od ruske okupacije.

General Dudajev se izborio za slobodu a onda idu dvije narucene teroristicke akcije u Moskvi (koje se by the way nikad poslije toga nisu ponovile) i neke akcije selefista u Dagestanu koje prave alibi Putinu da bombarduje i ponovo okupira Ceceniju.

Tako je i ovdje legitimna borba Sirijskog naroda kontra diktatora cija familija je na vlasti pedeset godina uzurpirana od strane selefijskih ekstremista.
Tacno.
Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
Sve se sa svim moze usporedjivati ali ovdje niko nije spomenuo nas.
jastuk1

#64969 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

walter kurtz wrote:Abdulah promijenio stranu saudima se dvor raspada sultan gubi izbore zanimljiva 2016 nas ceka
Previše više svako malo isto navijaš. Broj piliće tek kad se izlijegu. ;-)
Challenger__

#64970 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Iračke snage počele da rade posao... Uticaj "sobe" (RF, IRI, IRQ, Sy, Hezb) se itekako osjeti...
Co0l

#64971 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
+1

- Kada sam se tek logovao, početkom ove sirijske drame, na prste jedne ruke su se mogli pobrojati komentatori koji nisu slijedili MSM matricu, kao ogromna većina, inertno, nekritički. Kako je rastao broj oponenata te isprazne naracije, počelo se posezati za lažnim paralelama, koje su sve argumentovano osporene. Postale su sasvim deplasirane osim u patetičnim pokušajima prljavog igranja na emocije... Zato se više i ne obazirem na njih.

- Međutim, potcjenjena je inteligencija ljudi, zdrav razum našeg svijeta: U vrijeme intervencionističke krize (avgust 2013), više od 80 % čitalaca Klixa je bilo PROTIV američke intervencije, a danas, dvije trećine glasača PODRŽAVA ovaj ruski angažman kao nužno zlo (23%) koje je najkraći put da se okonča rat (43%).

Davatogluova i Lagumdžijina bruka spada u arhivu političke prostitucije i sramote najvišeg ranga.
Ja uopste ne sumnjam da vecina podrzava ruski angazman kao ni to da se vecinom radi o debilima kojima je prodana prica da se Rusija tamo bori protiv ISIL-a.Zato i podrzavaju.Da znaju da je to samo izgovor mnogi od tih koji ih sada podrzavaju ne bi vise podrzavali.Ja bi ih prvi podrzao u tome da je to istina.Ali nije.

Isto kao sto su se mnogi koji sada glorifikuju ruski angazman ismijavali americkoj 'borbi protiv terorizma' nisu ni svjesni (a neki i jesu samo se prave budale) da su Rusi samo preuzeli od Amera tu pricu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64972 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

asurbanipal wrote:
salik79 wrote:

rojters, forbes
sarajevoxxxx

#64973 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
+1

- Kada sam se tek logovao, početkom ove sirijske drame, na prste jedne ruke su se mogli pobrojati komentatori koji nisu slijedili MSM matricu, kao ogromna većina, inertno, nekritički. Kako je rastao broj oponenata te isprazne naracije, počelo se posezati za lažnim paralelama, koje su sve argumentovano osporene. Postale su sasvim deplasirane osim u patetičnim pokušajima prljavog igranja na emocije... Zato se više i ne obazirem na njih.

- Međutim, potcjenjena je inteligencija ljudi, zdrav razum našeg svijeta: U vrijeme intervencionističke krize (avgust 2013), više od 80 % čitalaca Klixa je bilo PROTIV američke intervencije, a danas, dvije trećine glasača PODRŽAVA ovaj ruski angažman kao nužno zlo (23%) koje je najkraći put da se okonča rat (43%).

Davatogluova i Lagumdžijina bruka spada u arhivu političke prostitucije i sramote najvišeg ranga.
Ja uopste ne sumnjam da vecina podrzava ruski angazman kao ni to da se vecinom radi o debilima kojima je prodana prica da se Rusija tamo bori protiv ISIL-a.Zato i podrzavaju.Da znaju da je to samo izgovor mnogi od tih koji ih sada podrzavaju ne bi vise podrzavali.Ja bi ih prvi podrzao u tome da je to istina.Ali nije.

Isto kao sto su se mnogi koji sada glorifikuju ruski angazman ismijavali americkoj 'borbi protiv terorizma' nisu ni svjesni (a neki i jesu samo se prave budale) da su Rusi samo preuzeli od Amera tu pricu.
Upravo tako :thumbup:
jastuk1

#64974 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote: Image
Ovo se može vrlo zanimljivo interpretirati...
Ti isto ko ona trodupla agentica, praktičarka trostruke tekije - Ayaan Hirsi Ali. :mrgreen: Vazda ko ona doguraš do 90 posto, ali onih 10 posto ti ponos nikako ne da da ispuniš. U njenom slučaju vječiti balans na 90 posto stvarnosti je uzrokovan njenom željom da je stalno u centru pažnje, ali mi ti nisi jasan....

Kako se može interpretirati - Rusija se navukla na tanak led - eto kako. Sve i da "pobijedi," opet je "izgubila." :!:
walter kurtz

#64975 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

jastuk1 wrote:
walter kurtz wrote:Abdulah promijenio stranu saudima se dvor raspada sultan gubi izbore zanimljiva 2016 nas ceka
Previše više svako malo isto navijaš. Broj piliće tek kad se izlijegu. ;-)
Izvini necu vise samo zato sto si ti tako rekao :evil:
Locked