Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
avaks

#64901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Inače globalni prekid internet/telefonija na području Vineta (Kakanj)...
Kada oni ne znaju ubaciti obavijest da ja javim da ne zivkate bez veze ko ima problema...
kakaljin

#64902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
zdruzdjo » Today, 12:22 am

semirsar wrote:
spojio se mobiljni na komsin wifi koji je od drugog provajdera :mrgreen:

Ih da je, bilo bi super. Znao bih sta je.
Evo maloprije glupavi hrvatski rtl sa ovom porukom.
Onda tv1000 zakljucan. Sifrom.
Onda neki kanali na koje imam 100% pretplatu zakljucaju se ovom porukom.
Mislim na kraju krajeva cak i da jeste to. Sta koga briga da li ja na registrovanom uredjaju koristim eon na nekoj drugoj mrezi. Ili drugoj drzavi na kraju krajeva.
Registrovan uredjaj, placena pretplata.....sta jos treba. Ne moze biti 100-tine uredjaja registrovanih pa da kazes neka zestoka zloupotreba.
Većina kanala iz D3 paketa dostupna je preko Telemach mreže i mreže u okviru United Grupe, u čijem sastavu posluje i kompanija Telemach. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama. Preko inostranih mreža dostupni su samo pojedini regionalni kanali i radio stanice. Lista dostupnih kanala u inostranstvu zavisi od definisanih autorskih prava (prava za emitovanje programa) na teritoriji na kojoj se privremeno nalazite.
Postovani,

da li mozete napisati koji kanali su eksluzivni za telemach mrezu, a spominjete i prava za emitovanje, a svi ti kanali koji govorite da su eksluzivni za telemach mrezu imaju prava emitovanja na cijeloj teritoriji BiH, pa da kazate zasto korisnik koji placa pretplatu i ima opciju Eon ne moze gledati normalno sve kanale koje placa gdje god da se nalazi u BiH.
kakaljin

#64903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: A kako onda moze Multiscreen od telecoma da radi u punom kapacitetu na telemach mrezi i to ne smeta telecomu.
Sta ce mu smetat, da ima kakvu programsku shemu pa hajd, nego gomila lokalaca i web camera...

Svakako da bi trebao eon raditi na svim mrezama u punom kapacitetu, ali to je vec prozvakana prica hiljadu puta i zna se zasto ne moze.
Pa normalno da mu ne smeta jer korisnik je to platio i gleda sve kanale gdje god se nalazi u BiH, a druga je tema ponuda kanala. Bitno je da korisnik nije uskracen za ono sto je platio.

Gdje je napisano zasto ne moze, zar nebi ti trebao da imas pravo da gledas Eon u punom kapacitetu gdje god se nalazis u BiH, jer placas to sve i u nekom trenutku se zadesis negdje gdje nema telemach interneta a zelis pogledati utakmicu ili bilo sta, ne mozes i uskracen si za to pravo kao korisnik.
Last edited by kakaljin on 16/04/2018 17:28, edited 1 time in total.
kakaljin

#64904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
Benq wrote:
kakaljin wrote: A kako onda moze Multiscreen od telecoma da radi u punom kapacitetu na telemach mrezi i to ne smeta telecomu.
Sta ce mu smetat, da ima kakvu programsku shemu pa hajd, nego gomila lokalaca i web camera...

Svakako da bi trebao eon raditi na svim mrezama u punom kapacitetu, ali to je vec prozvakana prica hiljadu puta i zna se zasto ne moze.
plus Multiscreen se plaća
Pa i eon se placa za one pakete u kojima nije ukljucen.
Radar71

#64905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
U kojem paketu je Multiscreen besplatan?
kakaljin

#64906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
U kojem paketu je Multiscreen besplatan?
A gdje sam napisao da je besplatan, samo kazem da kada korisnik nesto plati zeli da gleda bilo gdje, a ne da je ogranicen.
Radar71

#64907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:[
A gdje sam napisao da je besplatan, samo kazem da kada korisnik nesto plati zeli da gleda bilo gdje, a ne da je ogranicen.
izjednačuješ EON sa Multiscreenom.
Porediš neuporedivo.
kakaljin

#64908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:[
izjednačuješ EON sa Multiscreenom.
Porediš neuporedivo.
Pa ne uporedivo je u smislu da kada platis multiscreen gledas gdje god hoces, a telemach da eon, ali mozes koristiti samo na telemach mrezi.

Namjena i eon-u u multiscreen-uu je ista
Telemach

#64909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach

Zašto nije provedena moja uplata računa za mart?
Barem na portalu kažu da nije uplaćeno nista...
Ista situacija i kod mene. Valjda je do njih nešto...
@ AVAKS & Kralj Tvrtko I.,
Možete nam dostaviti PrtSc uplatnog naloga u pp kako bismo provjerili s kolegama iz finansijskog sektora vaše uplate.
Telemach

#64910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

PhilCou wrote:Lijep pozdrav svima.. Imam jedno pitanje, pa ako možete da mi pomognete, bio bih zahvalan.

Ovako.. Prije dva dana sam prešao na Telemach, uzeo paket Trio Grande Family i sve je tip top kako i treba biti, osim jedne stvari. Naime, u tom paketu stoji kako mogu vratiti sadržaj tri dana unazad, ali ja uopšte ne mogu vratiti ništa. Znači, niti na jednom kanalu ne mogu vratiti sadržaj, bio to naš kanal ili neki strani. Čak sam i pregledao jedan klip Telemacha na YT, gdje objašnjavaju kako vratiti i sve to, fazon gdje stoji plava linija i da odabereš opciju za gledanje, ali meni te opcije nema u izboru. Samo stoji "info" i to je to (slika ispod).

Pa me zanima da li neko zna kako to da riješim, jer to bi trebalo da radi bez problema? Hvala unaprijed.

Zdravo PhilCou,
Vaš Ugovor je još u aktivacionoj fazi. Možete nam dostaviti broj Ugovora u pp za detaljniju provjeru. ;)
Rugafet

#64911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ma stipu ga, istu praznu pricu u krug vrti evo vec vremena ima....Kakav crni multiscreen koji se u svim varijantama naplacuje i eon (programski) su ko nebo i zemlja. Uglavnom, svako njegovo zasto objesnjeno je najmanje deset puta tu na temi al' eto
fusion_ba

#64912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

S druge strane korisnici TotalTV-a su zakinuti jer oni uglavnom nemaju mogućnost da imaju TM internet, pa htjeli - ne htjeli, ne mogu gledati sve kanale. Tu nastaje ta nelogičnost u EON-u.
PhilCou

#64913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

@zateznistub
Hvala na pomoći, svako dobro.

@Fact
PDS2. Ne mogu ja to i da hoću spojiti, jer mi je daleko modem i resiver. Uglavnom, hvala na odgovoru.
aditon

#64914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:
zdruzdjo » Today, 12:22 am

semirsar wrote:
spojio se mobiljni na komsin wifi koji je od drugog provajdera :mrgreen:

Ih da je, bilo bi super. Znao bih sta je.
Evo maloprije glupavi hrvatski rtl sa ovom porukom.
Onda tv1000 zakljucan. Sifrom.
Onda neki kanali na koje imam 100% pretplatu zakljucaju se ovom porukom.
Mislim na kraju krajeva cak i da jeste to. Sta koga briga da li ja na registrovanom uredjaju koristim eon na nekoj drugoj mrezi. Ili drugoj drzavi na kraju krajeva.
Registrovan uredjaj, placena pretplata.....sta jos treba. Ne moze biti 100-tine uredjaja registrovanih pa da kazes neka zestoka zloupotreba.
Većina kanala iz D3 paketa dostupna je preko Telemach mreže i mreže u okviru United Grupe, u čijem sastavu posluje i kompanija Telemach. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama. Preko inostranih mreža dostupni su samo pojedini regionalni kanali i radio stanice. Lista dostupnih kanala u inostranstvu zavisi od definisanih autorskih prava (prava za emitovanje programa) na teritoriji na kojoj se privremeno nalazite.
Postovani,

da li mozete napisati koji kanali su eksluzivni za telemach mrezu, a spominjete i prava za emitovanje, a svi ti kanali koji govorite da su eksluzivni za telemach mrezu imaju prava emitovanja na cijeloj teritoriji BiH, pa da kazate zasto korisnik koji placa pretplatu i ima opciju Eon ne moze gledati normalno sve kanale koje placa gdje god da se nalazi u BiH.
ovo što je Telemach napisao je jako kontradiktorno s stvarnim stanjem. Telemach, ja Vam mogu potvrditi da u Minhenu su SK, kao i većina ostalih kanala, dostupni putem EON-a. U isto vrijeme na BHT mreži u BiH, ali i mrežama drugih provajdera, SK ne rade, kao i većina drugih kanala.
Radar71

#64915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Nije tačno da može u MinKenu :oops:
crnivrag

#64916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Prvi domaći teenage kanal je stigao!

Image

U utorak 17.4. United Media pokreće Vavoom- prvi domaći kanal namijenjen tinejdžerima. Zahtjevnu publiku tinejdžera očekuje najatraktivniji sadržaj koji prati svjetske trendove i odgovara na probleme sa kojima se mladi danas susreću. Program sačinjavaju humoristične i young adult serije, popularni crtani filmovi i zabavne emisije za publiku koja instistira na autentičnom i raznolikom sadržaju sa kojim može da se identifikuje.

Vavoom kanal pripremio je program po svačijem ukusu. Publika će moći da uživa u reality show programu “America’s got talent” koji je postigao planetarnu popularnost. Uskoro na Vavoom stiže i talent show program “X factor” sa zanimljivim takmičarima i žirijem koji traži baš one koji imaju “x factor.” Za sve avanturiste tu je reality program “Fort boyard” sa uzbudljivim zadacima i spremnim ekipama koje će nailaziti na brojne prepreke u namjeri da dostignu krajnji cilj. Ljubitelji sitkoma moći će da prate uzbudljivo odrastanje mlade Sadie u popularnoj seriji „Sadie J“, kao i karijeru ambiciozne pjevačice Tori u sitkomu „Victorious“, dok će avanturisti moći da uživaju i u emisiji „Officialy amazing“ koja prati najzanimljivije Ginisove rekorde koje je kamera zabilježila. Na novom kanalu moći će da prate i „Wolfblood“, young adult seriju koja, uz elemente fantazije, prikazuje sve izazove tinejdžerskog doba.

Publika će na kanalu Vavoom moći da prati i crtane filmove „Rabbids invasion“ i„Stanley Dynamic“, „Fangbone“ naučno-fantastični crtani film, komediju „100 things to do before high school“ i još mnogo zanimljivih serija i emisija.

Vavoom se emituje na Telemach-u, Total TV-u, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.telemach.ba/pocetna
https://telemach.ba/a33337/podrska/vije ... tigao.html
Last edited by crnivrag on 17/04/2018 12:01, edited 1 time in total.
crnivrag

#64917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
fusion_ba

#64918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Kad je ovaj Vavoom pokrenut kad se na Eonu vec moze vratiti 7 dana unazad?
crnivrag

#64919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:Kad je ovaj Vavoom pokrenut kad se na Eonu vec moze vratiti 7 dana unazad?
Ne može se vratiti 7 dana, najviše što možeš vratiti je do jučer do 12 sati popodne, za sve sadržaje prije toga vraća grešku.
fusion_ba

#64920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
fusion_ba wrote:Kad je ovaj Vavoom pokrenut kad se na Eonu vec moze vratiti 7 dana unazad?
Ne može se vratiti 7 dana, najviše što možeš vratiti je do jučer do 12 sati popodne, za sve sadržaje prije toga vraća grešku.
Meni bez problema vraća na prošli utorak iako na EPG piše "No information", ali može se gledati.
zdruzdjo

#64921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Eto sinoc zovem telemach
Nsam imao mnogo kanala koje inace imam otkljucane.
Poslali mi sinhronizaciju ponovo za EON. Proradilo.
Sat kasnije pink plus kcerka gleda i na tv-u ima, na eon-u kaze "kanal nije dostupan ovo za podrucije". Kanali ostali dostupni cak i oni koje nisam imao na EON-u. Jos neki isto tako je bio zakljucan bez nekog razloga.
Samo da naglasim: BIO SAM NA TELEMACH MREZI. Obije i 5.0 i 2.3 cak sam pokusao i sa unifi-ja.
U prevodu iz nekih razloga telemach malo jxxx pricom nisi na nasoj mrezi.
crnivrag

#64922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:
Meni bez problema vraća na prošli utorak iako na EPG piše "No information", ali može se gledati.
Putem mobilne aplikacije i putem weba se može vratiti 7 dana unazad, s tim sa tih prvih dana kanal nije bio titlovan, dok putem Smart TV aplikacije se može vratiti samo do jučer popodne.
crnivrag

#64923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme je uvršten HD digitalni TV kanal:

1. "Vavoom HD" na poziciji 131 putem resivera, i na frekvenciji 650000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Kanal "Orlando Kids" se više ne nalazi u Telemach ponudi.

3. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 231 TV kanal + 8 duplih HD kanala (239 TV kanala) - (171 u SD rezoluciji i 60 u HD rezoluciji), te 78 radio kanala (36 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

4. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
crnivrag

#64924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Inače sad za sad 70% programa na Vavoom kanalu čine stare tinejdžerske serije iz "Nickelodeon" produkcije.
Rugafet

#64925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

All in all, nidje veze kanal
Locked