Sirija

Locked
Kikibombona

#64876 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:Munjevit napredak Hezbolaha i SAA oko Alepa. Teroristi iz el Hadera vrište, traže pojačanja, tow ...
Nista bez Alahovih momaka iz Libanona! :D
von_admir

#64877 Re: Sirija

Post by von_admir »

#Syria | #SAA clash heavily with #ISIS around Kurweis airport and reports of #SAA liberating the area.
A 3rd AQ figure was killed in the US strike - a Saudi: Abu Azzam al-Jazrawi. He was the Dar al-Qada chief in Hreitan, #Aleppo. #Syria
Last edited by von_admir on 17/10/2015 14:23, edited 1 time in total.
cbrt

#64878 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Shvatili smo i iz prve 'vijesti' o 'Hezbolahovom gazenju' kakvo je smece ta syria 24 english,nisi moro i ovog debila citirat :D
Ne kažem da je ovaj izvor visoko pouzdan, ne znam, ali isti izvor demantuje i vijesti koje im, navodno, idu u prlog. Primjer:
Syrian Army and Hezbollah have not captured Shughaydilah yet and they're not at Al-Hadhar - SOHR posting incorrect information.

‪#‎Syria24‬
:arrow: LINK

Smeće su samo tvoje nepregledne predrasude.
Samo potvrđuju Markov tvit sa prethodne strane a evo i najnoviji
Mark ‏@markito0171 19m19 minutes ago
#Syria #Aleppo Confirmed: Regime forces begin to retreat from #Abtin after heavy clashes with rebels http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.04 ... 8&z=14&m=b
Mark ‏@markito0171 27m27 minutes ago
#Syria Recapture of #Abtin by rebels still not confirmed but clashes at outskirts
Village yesterday taken by regime http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.04 ... 0&z=14&m=b
Challenger__

#64879 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

cbrt wrote:
Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Shvatili smo i iz prve 'vijesti' o 'Hezbolahovom gazenju' kakvo je smece ta syria 24 english,nisi moro i ovog debila citirat :D
Ne kažem da je ovaj izvor visoko pouzdan, ne znam, ali isti izvor demantuje i vijesti koje im, navodno, idu u prlog. Primjer:
Syrian Army and Hezbollah have not captured Shughaydilah yet and they're not at Al-Hadhar - SOHR posting incorrect information.

‪#‎Syria24‬

Samo potvrđuju Markov tvit sa prethodne strane a evo i najnoviji
Mark ‏@markito0171 19m19 minutes ago
#Syria #Aleppo Confirmed: Regime forces begin to retreat from #Abtin after heavy clashes with rebels http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.04 ... 8&z=14&m=b

Ama, tu smo da dajemo info i da konfrontiramo izvore da bi saznali šta se zaista dešava.
Co0l

#64880 Re: Sirija

Post by Co0l »

von_admir wrote:Imal Kiki da nam potvrdi u vezi ove glasine.Vidim po forumima i tvitaju okolo od jutros.
Syrian Arab-Kurd forces prepare for offensive on Islamic State capital
FSA rebels and YPG fighters say that they have sleeper cells inside Raqqa, ready to attack Islamic State militants - See more at: http://www.middleeasteye.net/news/syria ... er7bk.dpuf
Ovo druge me ne bi cudilo ni sekunde.Tamo se strane mijenjaju brze nego papuce :D
budza

#64881 Re: Sirija

Post by budza »

tandmand wrote:
budza wrote:ko bi reko, da ce vakat doci, da ljudi koji su doziveli sirijsku sudbinu, pocnu navijacki posmatrati sve uzase sirijskogkrvoprolica. :sad:
Ključna riječ je - sudbina - strah od budućnosti. Ljudi se poistovjećuju sa jednom od strana u Siriji, na osnovu iskustava i svojih strahova vezanih za budućnost. Ideologija prelazi granice, brže od izbjeglica.

da. samo mi nije jasno kako je moguce se poistovecivati se asadovim zlikovackim rezimom koji je po brutalnosti haman pa jednak milosevicevom.
i druga stvar je navijacki pristup. ovde se oseti navijacka strast kod veceg dela komentara.
Challenger__

#64882 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

:lol:
Challenger__

#64883 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Nista bez Alahovih momaka iz Libanona! :D
Kiki, šta se dešava sa onim kratkonogim lopovom?

:mrgreen:
Co0l

#64884 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:

‪#‎Syria24‬

Bjez ba CelenĐeru,ti bi i Dževada citiro da ti ide u prilog.Uostalom,i citirao si i prenosio,a vidimo da to i dalje radis, sve i svasta,od cuvenih kanadskih blogera do tvitova i postova sa fejsbuka.Ili price pijecara sa pijace na Stupu :D

U istom postu ih branis i kazes da ne znas jesu li pouzdani.Mislim,ono... :-)
Challenger__

#64885 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Predrasude su magla koje dijele čovjeka od istine. Razmisli o tome.
cbrt

#64886 Re: Sirija

Post by cbrt »

Snimci gađanja Tow-om u Alepu od danas
Pogođen auto
https://www.youtube.com/watch?v=9_lvliVeicE

Ode pick up sa topom od 23 mm
https://www.youtube.com/watch?v=AFrJgl3KTPc

Ne znam šta gađaju
https://www.youtube.com/watch?v=RyDecroWxN0

Takođe
https://www.youtube.com/watch?v=1J4_638r1LU
Co0l

#64887 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Predrasude su magla koje dijele čovjeka od istine. Razmisli o tome.
https://sites.google.com/site/psihologi ... projekcija
Kikibombona

#64888 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

von_admir wrote:Imal Kiki da nam potvrdi u vezi ove glasine.Vidim po forumima i tvitaju okolo od jutros.
Syrian Arab-Kurd forces prepare for offensive on Islamic State capital
FSA rebels and YPG fighters say that they have sleeper cells inside Raqqa, ready to attack Islamic State militants - See more at: http://www.middleeasteye.net/news/syria ... er7bk.dpuf
Sve su to spekulacije za sada... Na Raku ce krenuti sigurno, i to veoma brzo, ali niko ne zna kada tacno.

YPG sprema veliku ofanzivu, tako da sada svi spekulisu gdje bi mogli udariti... Da li ce ici na Shadadi, Raku ili Jarabulus. Jucer su artiljerijom poklapali Jarabulus... Poklapaju danima unazad, sto bi moglo znaciti da se nesto sprema.

Nema mi posebnog smisla da YPG sada ide na Raku. To bi strateski bio los potez, jer bi tako ojacali Nusru i Islamski front u Alepu. Jedino ako Ameri to budu trazili u zamjenu za nesto...

Kurdi trebaju krenuti preko Eufrata i spojiti se sa Efrinom, pa tek onda zavrsiti Raku...

Novinari iz Rojave i drugi koji imaju pouzdane informacije za sada ne govore nista osim da se 'sprema nesto veliko'...

Inace, formirana nova antiteroristicka jedinica u Efrinu, sastavljena od muskaraca i zena... Poslastica za forumskog Stiven Segala, gospon Coola... :D

Challenger__

#64889 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Predrasude su magla koje dijele čovjeka od istine. Razmisli o tome.
Znam da me pažljivo čitaš i to je tvoj veliki benefit i plus u višim sferama. Međutim, prepisane doskočice ti neće pomoći da se oslobodiš magle. Ovo ti pišem jer sam svjestan tvojih BROJNIH kvaliteta.

A ti kako hoćeš...
Kikibombona

#64890 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Nista bez Alahovih momaka iz Libanona! :D
Kiki, šta se dešava sa onim kratkonogim lopovom?

Sta ce biti, budzet presusio... :D

Rat je skupa rabota... Izbjeglice iscrpise budzet...

PUK i Gorran pokret koriste situaciju za prikupljanje jeftinih politickih poena. Pederski, pravo!
Challenger__

#64891 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Sta ce biti, budzet presusio... :D

Rat je skupa rabota... Izbjeglice iscrpise budzet...

PUK i Gorran pokret koriste situaciju za prikupljanje jeftinih politickih poena. Pederski, pravo!

Nije sve do love, nešto je i do paradigme, političke.

:wink:
Co0l

#64892 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Znam da me pažljivo čitaš i to je tvoj veliki benefit i plus u višim sferama. Međutim, prepisane doskočice ti neće pomoći da se oslobodiš magle. Ovo ti pišem jer sam svjestan tvojih BROJNIH kvaliteta.

A ti kako hoćeš...
Na temama koje me zanimaju citam sve postove jer nekad i od najvecih trolova i neznalica mozes nesto nauciti.Osim Kikijevih :D jer njegov jedan kad procitas procito si sve :D :kiss:

A sto se tebe tice-whatever gets you through the day :wink:
DuckZz

#64893 Re: Sirija

Post by DuckZz »

budza wrote:kakvo je stanje u zabadaniju?
da li je jos uvek pod opsadom?
https://twitter.com/BosnjoBoy/status/651503375209656320
zrakomlat

#64894 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
Malehno to vala, moze l' se birati?
Možda misli na "glavaše" :D
Maystor

#64895 Re: Sirija

Post by Maystor »

Co0l wrote:
Grean wrote:
Nazalost ovo je slucaj kao i sa Cecenijom, gdje su selefijski ekstremisti kidnapovali borbu Cecenskog naroda za konacno oslobodjenje od ruske okupacije.

General Dudajev se izborio za slobodu a onda idu dvije narucene teroristicke akcije u Moskvi (koje se by the way nikad poslije toga nisu ponovile) i neke akcije selefista u Dagestanu koje prave alibi Putinu da bombarduje i ponovo okupira Ceceniju.

Tako je i ovdje legitimna borba Sirijskog naroda kontra diktatora cija familija je na vlasti pedeset godina uzurpirana od strane selefijskih ekstremista.
Tacno.
Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
nocnaptica986

#64896 Re: Sirija

Post by nocnaptica986 »

Maystor wrote:
Co0l wrote:
Grean wrote:
Nazalost ovo je slucaj kao i sa Cecenijom, gdje su selefijski ekstremisti kidnapovali borbu Cecenskog naroda za konacno oslobodjenje od ruske okupacije.

General Dudajev se izborio za slobodu a onda idu dvije narucene teroristicke akcije u Moskvi (koje se by the way nikad poslije toga nisu ponovile) i neke akcije selefista u Dagestanu koje prave alibi Putinu da bombarduje i ponovo okupira Ceceniju.

Tako je i ovdje legitimna borba Sirijskog naroda kontra diktatora cija familija je na vlasti pedeset godina uzurpirana od strane selefijskih ekstremista.
Tacno.
Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
Posebno je degutantno kad zapadni mediji Alep porede sa Sarajevom ili Srebrenicom. I ne samo stranci, sjećate li se čuvene kolumne u New York Timesu koju su zajedno napisali Lagumdžija i Davutoglu, gdje su za sitne poene pokušali da prodaju bosansku tragediju? Fuj!
neki usporedjuju milosevica i assada sto je retardirano..bih je bila nezavisna drzava koja je dobrovoljno usla u sastav jugoslavije kao sve republike i po ustavu imala pravo da iz nje izadje kada hoce kao i sve republike..ovi drekavci rade drzavni udar i assad ma kakav bio prestavlja legitimnu i legalnu vojsku
Challenger__

#64897 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Situacija u Čečeniji nije usporediva sa ovom u Siriji. A agresija na BIH nema ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa ratom u Siriji. Mnogi pokušavaju da nam to podvale, onako šibicarski, rusi bili protiv nas, sad su protiv njih ...
+1

- Kada sam se tek logovao, početkom ove sirijske drame, na prste jedne ruke su se mogli pobrojati komentatori koji nisu slijedili MSM matricu, kao ogromna većina, inertno, nekritički. Kako je rastao broj oponenata te isprazne naracije, počelo se posezati za lažnim paralelama, koje su sve argumentovano osporene. Postale su sasvim deplasirane osim u patetičnim pokušajima prljavog igranja na emocije... Zato se više i ne obazirem na njih.

- Međutim, potcjenjena je inteligencija ljudi, zdrav razum našeg svijeta: U vrijeme intervencionističke krize (avgust 2013), više od 80 % čitalaca Klixa je bilo PROTIV američke intervencije, a danas, dvije trećine glasača PODRŽAVA ovaj ruski angažman kao nužno zlo (23%) koje je najkraći put da se okonča rat (43%).

Davatogluova i Lagumdžijina bruka spada u arhivu političke prostitucije i sramote najvišeg ranga.
Last edited by Challenger__ on 17/10/2015 16:34, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64898 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

kakav je to legalni i legitimni predsjednik kad je odgovoran za smrt 300.000 ljudi ... do sada

što više ljudi pobije to je legitimniji - logika forumskih stručnjaka
čaušesku je takođe bio legitiman i sloba isto
Challenger__

#64899 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A Davatoglu-Erdogan? Thani? Saudi? Kolika je njihova krivica za more prosute sirijske krvi... :zzzz:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#64900 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sirijska krv je na rukama asada i režima
Locked