Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#64876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Kakvo povecanje od jucer? Zar nije KKS povecan od 1.4 ?
Zapravo su u ovom cjenovniku prikazane samo ove stavke iz izvoda, a povećanje cijena je svakako bilo prikazano na cjenovniku od 01.04.2018.
k4mi

#64877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

@Telemach

mozete li objasniti zasto kasni povecanje uploada na fiber paketima?
Telemach

#64878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aldinjo wrote:
Telemach wrote:
kormax wrote:Pozdrav..

Može li neko da mi objasni što se događa sa netom u zadnjih par dana, doslovice sjedjm na ruteru i na telefonu mi jedva jedna crtica. To mi se dešava u zadnja dva tri dana, i kod kuće i na poslu.
@kormax,
Poteškoće nisu zabilježene. Dostavite nam podatke i provjerit ćemo.
Zašto ne odgovorite na p.p.?

Zdravo aldinjo,

Onemogućili ste nam da Vam odgovorimo na privatnu poruku, provjerite postavke na profilu ili da nam se javite na 1360, dostupan 24/7 ,kako bi provjerili sve što je potrebno.
Telemach

#64879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

soe4 wrote:Pozdrav @Telemach, imate pp :)

Ugodan vikend.
Zdravo soe,
Pisali smo Vam u pp, u slučaju da bude potrebna dodatna pomoć ili podrška s naše strane, tu smo ;)
kormax

#64880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Telemach wrote:

Može li neko da mi objasni što se događa sa netom u zadnjih par dana, doslovice sjedjm na ruteru i na telefonu mi jedva jedna crtica. To mi se dešava u zadnja dva tri dana, i kod kuće i na poslu.
@kormax,
Danas sve fercera, ako bude problema javljam se :-D
TheWatcher

#64881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

Obavještavamo vas da radi unaprjeđenja Moj Telemach portala, u narednom periodu određene izmjene servisa neće biti odmah vidljive na portalu. Nakon ovog procesa sve informacije će i dalje biti dostupne za korisnike portala.

Hvala na razumijevanju.

do kada ce ovo da stoji na web-u :?:
aldinjo

#64882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aldinjo »

@kormax,
Poteškoće nisu zabilježene. Dostavite nam podatke i provjerit ćemo.[/quote]
Zašto ne odgovorite na p.p.?[/quote]

Zdravo aldinjo,

Onemogućili ste nam da Vam odgovorimo na privatnu poruku, provjerite postavke na profilu ili da nam se javite na 1360, dostupan 24/7 ,kako bi provjerili sve što je potrebno.[/quote]
Uredu. Hvala.
Telemach

#64883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kormax wrote:
Telemach wrote:

@kormax,
Danas sve fercera, ako bude problema javljam se :-D
Hvala na informacijama :thumbup:
Spasitelj

#64884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Spasitelj »

Zdruzdjo isti sam ti takav.imam tgf i juče na poslu i hajde da aktiviram eon da pogledam utakmicu.sve može samo sk kanali i arene ne mogu.zovem podršku kažu vjerovatno ste na drugoj mreži pa ne mogu ti kanali.upravo tako kao i ti- koja je svrha ovog onda?!
Radar71

#64885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

prežvakana priča milion puta, ekskluzivni kanali Telemacha ne mogu na EON-u na drugoj mreži :-)
zdruzdjo

#64886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Radar71 wrote:prežvakana priča milion puta, ekskluzivni kanali Telemacha ne mogu na EON-u na drugoj mreži :-)

Na telemach sam mrezi bio.
zdruzdjo

#64887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:......
Mozete li odgovoriti??????*
kakaljin

#64888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:prežvakana priča milion puta, ekskluzivni kanali Telemacha ne mogu na EON-u na drugoj mreži :-)
A zasto ne mogu kanali koji imaju i drugi operateri. Koja je svrha eon aplikacije za telefon ako nije moblna i ne mozes gledati u punom kapacitetu gdje god se nalazis u drzavi. Zar nebi bila olaksavajuca opcija za korisnika koji ima duo ili trio paket da mozes gledati gdje hoce ono sto placa.
Dzontra_Volta

#64889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

kakaljin wrote:
A zasto ne mogu kanali koji imaju i drugi operateri. Koja je svrha eon aplikacije za telefon ako nije moblna i ne mozes gledati u punom kapacitetu gdje god se nalazis u drzavi. Zar nebi bila olaksavajuca opcija za korisnika koji ima duo ili trio paket da mozes gledati gdje hoce ono sto placa.
Pretpostavljam zato što bi se dijelili pristupni podaci za EON sa prijateljima koji su na konkurentskim provajderima, što naravno Telemachu ne odgovara (logično). :D
kakaljin

#64890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote:
kakaljin wrote:
Pretpostavljam zato što bi se dijelili pristupni podaci za EON sa prijateljima koji su na konkurentskim provajderima, što naravno Telemachu ne odgovara (logično). :D
A kako onda moze Multiscreen od telecoma da radi u punom kapacitetu na telemach mrezi i to ne smeta telecomu.

Ali nije to u pitanju, jer kao korisnik bi trebao imati pravo da gledas gdje hoces jer to placas, da se ne placa pa bi moglo da se kaze ne damo jer je djaba.
Benq

#64891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: A kako onda moze Multiscreen od telecoma da radi u punom kapacitetu na telemach mrezi i to ne smeta telecomu.
Sta ce mu smetat, da ima kakvu programsku shemu pa hajd, nego gomila lokalaca i web camera...

Svakako da bi trebao eon raditi na svim mrezama u punom kapacitetu, ali to je vec prozvakana prica hiljadu puta i zna se zasto ne moze.
Telemach

#64892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo » Today, 12:22 am

semirsar wrote:
spojio se mobiljni na komsin wifi koji je od drugog provajdera :mrgreen:

Ih da je, bilo bi super. Znao bih sta je.
Evo maloprije glupavi hrvatski rtl sa ovom porukom.
Onda tv1000 zakljucan. Sifrom.
Onda neki kanali na koje imam 100% pretplatu zakljucaju se ovom porukom.
Mislim na kraju krajeva cak i da jeste to. Sta koga briga da li ja na registrovanom uredjaju koristim eon na nekoj drugoj mrezi. Ili drugoj drzavi na kraju krajeva.
Registrovan uredjaj, placena pretplata.....sta jos treba. Ne moze biti 100-tine uredjaja registrovanih pa da kazes neka zestoka zloupotreba.
Većina kanala iz D3 paketa dostupna je preko Telemach mreže i mreže u okviru United Grupe, u čijem sastavu posluje i kompanija Telemach. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama. Preko inostranih mreža dostupni su samo pojedini regionalni kanali i radio stanice. Lista dostupnih kanala u inostranstvu zavisi od definisanih autorskih prava (prava za emitovanje programa) na teritoriji na kojoj se privremeno nalazite.
Radar71

#64893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Benq wrote:
kakaljin wrote: A kako onda moze Multiscreen od telecoma da radi u punom kapacitetu na telemach mrezi i to ne smeta telecomu.
Sta ce mu smetat, da ima kakvu programsku shemu pa hajd, nego gomila lokalaca i web camera...

Svakako da bi trebao eon raditi na svim mrezama u punom kapacitetu, ali to je vec prozvakana prica hiljadu puta i zna se zasto ne moze.
plus Multiscreen se plaća
PhilCou

#64894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Lijep pozdrav svima.. Imam jedno pitanje, pa ako možete da mi pomognete, bio bih zahvalan.

Ovako.. Prije dva dana sam prešao na Telemach, uzeo paket Trio Grande Family i sve je tip top kako i treba biti, osim jedne stvari. Naime, u tom paketu stoji kako mogu vratiti sadržaj tri dana unazad, ali ja uopšte ne mogu vratiti ništa. Znači, niti na jednom kanalu ne mogu vratiti sadržaj, bio to naš kanal ili neki strani. Čak sam i pregledao jedan klip Telemacha na YT, gdje objašnjavaju kako vratiti i sve to, fazon gdje stoji plava linija i da odabereš opciju za gledanje, ali meni te opcije nema u izboru. Samo stoji "info" i to je to (slika ispod).

Image

Pa me zanima da li neko zna kako to da riješim, jer to bi trebalo da radi bez problema? Hvala unaprijed.
Kralj Tvrtko I.

#64895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

@Telemach

Zašto nije provedena moja uplata računa za mart?
Barem na portalu kažu da nije uplaćeno nista...
zateznistub

#64896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

PhilCou wrote:Lijep pozdrav svima.. Imam jedno pitanje, pa ako možete da mi pomognete, bio bih zahvalan.

Ovako.. Prije dva dana sam prešao na Telemach, uzeo paket Trio Grande Family i sve je tip top kako i treba biti, osim jedne stvari. Naime, u tom paketu stoji kako mogu vratiti sadržaj tri dana unazad, ali ja uopšte ne mogu vratiti ništa. Znači, niti na jednom kanalu ne mogu vratiti sadržaj, bio to naš kanal ili neki strani. Čak sam i pregledao jedan klip Telemacha na YT, gdje objašnjavaju kako vratiti i sve to, fazon gdje stoji plava linija i da odabereš opciju za gledanje, ali meni te opcije nema u izboru. Samo stoji "info" i to je to (slika ispod).

Image

Pa me zanima da li neko zna kako to da riješim, jer to bi trebalo da radi bez problema? Hvala unaprijed.
Nije ti još zatvoren nalog za aktivaciju. Biće za dan dva
Fact

#64897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fact »

PhilCou wrote:Lijep pozdrav svima.. Imam jedno pitanje, pa ako možete da mi pomognete, bio bih zahvalan.

Koji ti je resiver?

PDS2 ili PDS3?

Ako je PDS2, uzmi UTP kabal koji je došao u kutiji sa modemom, i poveži modem i resiver pomoću njega (samo pazi da ga u modemu uključiš u port 4).
avaks

#64898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach

Ista situacija i kod mene. Valjda je do njih nešto...
thekupus

#64899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

avaks wrote:
Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach

Ista situacija i kod mene. Valjda je do njih nešto...
Vjerovatno ovo sto su napisali ranije, da ce nesto raditi na portalu
zdruzdjo

#64900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:
Većina kanala iz D3 paketa dostupna je preko Telemach mreže i mreže u okviru United Grupe, u čijem sastavu posluje i kompanija Telemach. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama. Preko inostranih mreža dostupni su samo pojedini regionalni kanali i radio stanice. Lista dostupnih kanala u inostranstvu zavisi od definisanih autorskih prava (prava za emitovanje programa) na teritoriji na kojoj se privremeno nalazite.

Snaci da rezimirano. Sjedim na metar od telemach rutera i spojen na telemach mrezu. Nisam ni na kakvom gprs-u ili na drugoj wifi mrezi. I onda nemam kanala uz spomenutu poruku a za sat ili pola imam. I tako. I obrnuto
Znaci NE MRDAM SA MJESTA.
Locked