Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#64851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

odmor wrote:
chakany wrote:
odmor wrote:Upravo mi se desila zanimljiva situacija na EON-u.. htio vratit sadrzaj TV Zenica. Uglavnom da skratim, kad vracam dane ima utorak, pa nedjelja, subota... uglavnom ponedeljak koji mi fali.. nema ga :-)
Ako moze jos neko nek testira.. da vidim da li je nesto do mene ili sta? Dakle TV Zenice, program od ponedeljka..
Nema ni kod mene ponedjeljka :-)
Aha.. hvala, nije do mene znaci. Htio bas vratit, jedan mi rodjak na ulici interviuisan, al hajd nema veze. Hvala ti ipak na testiranju.
Imaš na youtube RTV Zenicu i sve njihove emisije tamo stavljene.
vkmiro

#64852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

spe wrote:Image

ima li neko rešenje za ovo? nema ono LOG in.deinstaliram chrome,pa opet instaliram i bude ok dok ne restart comp,a onda opet isti problem.

Bilo je i kod mene. Prvo se korektno logiraj na Moj Telemah a onda na EON. I bude OK.
odmor

#64853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

vkmiro wrote:Imaš na youtube RTV Zenicu i sve njihove emisije tamo stavljene.
Hvala, bas mi je pomoglo da nadjem ono sto mi je trebalo. Hvala jos jednom. :wink:
Telemach

#64854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Curve wrote:Citav dan digitalna kablovska, javlja d3 uredjaj ne dobija signal, malo nocas proradilo i evo opet nema signala ni na jednom kanalu.
Nekom jos se to desava?
@Curve,
Dostavite nam korisničke podatke u pp ili pozovite podršku na 1360 ili 033/835-555. Besplatan broj za sve mreže je 0800 31111
Telemach

#64855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rizibizi wrote:Samo da pitam kad bi se moglo ocekivati ovo povecanje uploada na ubee ruterima,kod mene zakucalo na 8 i kusur i ni mskac.Za upload na mobitelu sam navikao da varira od 25-30 do 75 Mbps na 5GHz narocito u vecernjim satima kad je komsiluk kuci.Sutra kad se svi uhvate vikendica bice malo bolja situacija.TGE samo da napomenem.
@rizibizi,
Provjerit ćemo . Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Nothing

#64856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nothing »

pozz, jel moguce online promjeniti paket na total tv?
Valjda mogu ovdje pitati :)
kormax

#64857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Pozdrav..

Može li neko da mi objasni što se događa sa netom u zadnjih par dana, doslovice sjedjm na ruteru i na telefonu mi jedva jedna crtica. To mi se dešava u zadnja dva tri dana, i kod kuće i na poslu.
Curve

#64858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Curve »

Telemach wrote:
Curve wrote:Citav dan digitalna kablovska, javlja d3 uredjaj ne dobija signal, malo nocas proradilo i evo opet nema signala ni na jednom kanalu.
Nekom jos se to desava?
@Curve,
Dostavite nam korisničke podatke u pp ili pozovite podršku na 1360 ili 033/835-555. Besplatan broj za sve mreže je 0800 31111
Prijavio sam odmah jutros kvar na 1360, receno mi je da ce me serviser zvat, subota ja culim u kuci cekam servisera i znate sta se desilo?? Prc.. nit ko zove nit ko dolazi..
Telemach

#64859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@aldinjo

Zdravo aldinjo,

Onemogućili ste nam da Vam odgovorimo na privatnu poruku.Zamolit ćemo da nam se javite na 1360,dostupan 24/7 ,kako bi provjerili sve što je potrebno.
spe

#64860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spe »

vkmiro wrote:
spe wrote:Image

ima li neko rešenje za ovo? nema ono LOG in.deinstaliram chrome,pa opet instaliram i bude ok dok ne restart comp,a onda opet isti problem.

Bilo je i kod mene. Prvo se korektno logiraj na Moj Telemah a onda na EON. I bude OK.
hvala drug.radio sam tako i ranije. ali opet nema ono LOG in dok ne reinstaliram.
van Basten

#64861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

kakva je caka sa netom kad registruje mrezu, spoji se na nju uredno ali nista otvoriti ne moze. Vidim na modemu 4 zelena tackica blinka, to valjda nesto znaci?
Benq

#64862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

van Basten wrote:kakva je caka sa netom kad registruje mrezu, spoji se na nju uredno ali nista otvoriti ne moze. Vidim na modemu 4 zelena tackica blinka, to valjda nesto znaci?
Ako na modemu blinka lampica "online", onda se modem nije spojio na mrezu. Te 4 lampice moraju biti konstantno upaljene (power, ds, us, online)
van Basten

#64863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

Benq wrote:
van Basten wrote:kakva je caka sa netom kad registruje mrezu, spoji se na nju uredno ali nista otvoriti ne moze. Vidim na modemu 4 zelena tackica blinka, to valjda nesto znaci?
Ako na modemu blinka lampica "online", onda se modem nije spojio na mrezu. Te 4 lampice moraju biti konstantno upaljene (power, ds, us, online)
Znam da moraju, tako je inace... Samo nisam znao sto ova blinka :D pokusao sam ga restartovati i sl al nista... Hajde ionako me nema kuci danas, ako se sta ne popravi sutra ih zovem
Telemach

#64864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nothing wrote:pozz, jel moguce online promjeniti paket na total tv?
Valjda mogu ovdje pitati :)
@Nothing,
Nije ali nam možete dostaviti podatke sa telefonom u pp i pozvat ćemo Vas.
Telemach

#64865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kormax wrote:Pozdrav..

Može li neko da mi objasni što se događa sa netom u zadnjih par dana, doslovice sjedjm na ruteru i na telefonu mi jedva jedna crtica. To mi se dešava u zadnja dva tri dana, i kod kuće i na poslu.
@kormax,
Poteškoće nisu zabilježene. Dostavite nam podatke i provjerit ćemo.
aldinjo

#64866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aldinjo »

Telemach wrote:
kormax wrote:Pozdrav..

@kormax,
Poteškoće nisu zabilježene. Dostavite nam podatke i provjerit ćemo.
Zašto ne odgovorite na p.p.?
soe4

#64867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soe4 »

Pozdrav @Telemach, imate pp :)

Ugodan vikend.
zdruzdjo

#64868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:......

Pozdav.
Upit.
Sjedim u svojoj kuci u kojoj uredno placam pretplatu. TGF.
Telefon i racunar uredno registrovani za koristenje EON-a.
I recimo danas gledam neki kanal na mobitelu dok sam spojen na svoj telemach router a onda za sat ne mogu jer izleti obavijest "kanal nema prava za emitovanje ovog sadrzaja na ovoj teritoriji".
Dok uredno na tv-u se u tom trenutku na metar i po od lokacije mobitela se vrti taj kanal.
Na kojoj teritoriji??? Na trosjedu, na fotelji.....
Objasnite molim.
Pa da znam jer ako ne mogu da onda uzmem neki drugi paket. Jeftiniji, a koji nema eon i necu placati dodatni resiver i dodatne pakete, pa cu ganjati neki iptv i znati za sta placam.
Ako vec imam eon onda bih zelio da imam kanale kao na svom tv-u. Inace ne vidim svrhu od istog.
Razumijem kad je kanal zamracen zbog autorskih prava i sl. Ali ovo nema veze sa vezom.
crnivrag

#64869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cjenovik koji je na snagu stupio jučer: https://telemach.ba/Binary/10604/CJENOV ... 4.2018.pdf
odmor

#64870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:Cjenovik koji je na snagu stupio jučer: https://telemach.ba/Binary/10604/CJENOV ... 4.2018.pdf
Pokusavam skontat, ali me ne ide. Koje su cijene korigovane?
semirsar

#64871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:......

Pozdav.
Upit.
Sjedim u svojoj kuci u kojoj uredno placam pretplatu. TGF.
Telefon i racunar uredno registrovani za koristenje EON-a.
I recimo danas gledam neki kanal na mobitelu dok sam spojen na svoj telemach router a onda za sat ne mogu jer izleti obavijest "kanal nema prava za emitovanje ovog sadrzaja na ovoj teritoriji".
Dok uredno na tv-u se u tom trenutku na metar i po od lokacije mobitela se vrti taj kanal.
Na kojoj teritoriji??? Na trosjedu, na fotelji.....
Objasnite molim.
Pa da znam jer ako ne mogu da onda uzmem neki drugi paket. Jeftiniji, a koji nema eon i necu placati dodatni resiver i dodatne pakete, pa cu ganjati neki iptv i znati za sta placam.
Ako vec imam eon onda bih zelio da imam kanale kao na svom tv-u. Inace ne vidim svrhu od istog.
Razumijem kad je kanal zamracen zbog autorskih prava i sl. Ali ovo nema veze sa vezom.
spojio se mobiljni na komsin wifi koji je od drugog provajdera :mrgreen:
crnivrag

#64872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Povećana naknada za KKS i povećane cijene Duo i Trio paketa u skladu sa prethodnim najavama.

Edit: Ovaj cjenovik je zapravo dopuna izvoda cjenovnika objavljenog prije mjesec dana, a koji je stupio na snagu jučer: https://telemach.ba/Binary/10596/Izvod- ... h-14.3.pdf
odmor

#64873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:
Povećana naknada za KKS i povećane cijene Duo i Trio paketa u skladu sa prethodnim najavama.

Edit: Ovaj cjenovik je zapravo dopuna izvoda cjenovnika objavljenog prije mjesec dana, a koji je stupio na snagu jučer: https://telemach.ba/Binary/10596/Izvod- ... h-14.3.pdf
Kakvo povecanje od jucer? Zar nije KKS povecan od 1.4 ?
zdruzdjo

#64874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

semirsar wrote:spojio se mobiljni na komsin wifi koji je od drugog provajdera :mrgreen:

Ih da je, bilo bi super. Znao bih sta je.
Evo maloprije glupavi hrvatski rtl sa ovom porukom.
Onda tv1000 zakljucan. Sifrom.
Onda neki kanali na koje imam 100% pretplatu zakljucaju se ovom porukom.
Mislim na kraju krajeva cak i da jeste to. Sta koga briga da li ja na registrovanom uredjaju koristim eon na nekoj drugoj mrezi. Ili drugoj drzavi na kraju krajeva.
Registrovan uredjaj, placena pretplata.....sta jos treba. Ne moze biti 100-tine uredjaja registrovanih pa da kazes neka zestoka zloupotreba.
diablobih

#64875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Ja nemam problema sa tim, naravno kada koristim mrezu telemacha, znam sta ocekujem. Nekad bude greska, ali refresh i sve bude okej opet, ali i to rijetko.
Locked