BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#64826 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Razumijem, samo sam se nadovezao. Pa ni tvoje kolege sysadmin iz telekoma nemaju backup konekciju, osim 3/4G :)
tnt-tunja

#64827 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

TESLA_EDISON wrote:vrlo vjerovatno je da je i do njih. Afganistanska mreža je odron, pokrivenost oko 10% teritorije a mogu misliti kakav je kvalitet. Južna Amerika isto tako. Loša mreža, mala pokrivenost (prašume i Ande) a puno stanovnika.

Velika vjerovatnoća je da je do njih.

Drugo pitanje je interkonekcija. Ko zna kojim rutama i preko kojih zemalja poziv iz Afganistana dolazi do BiH.

Ukratko, nema operatera koji tu može puno pomoći u vezi dolaznih poziva upravo iz razloga koje sam naveo. Puno je faktora na koji oni nemaju utjecaja.
Hvala na objašnjenju, vrlo je moguce da si u pravu, kao sto rekoh ne razumijem se pretjerano, niti znam faktore koji mogu uticati na to.
Ali mi je samo čudno bilo jer drugi dobijaju pozive iz Afganistana, a ja mene je poslodavac uspio dobiti jednom, prvi put, no poslije ništa.
konektovan wrote:Na studentskom paketu, a zove te poslodavac iz Juzne cemerike, Afganistana, haj odvadi zivota ti... :lol:
Aaa to tebe brine i tangira, nemas svojih nekih briga???

bitangeIprinceze wrote:

Imas li ti problema u domacem saobracaju? Ako NE onda uzivaj u rahatluku a ako DA onda pozivi besplatan broj u RAKu i napravi saopcenje.
Realno, da. Ponekada mi ne zvoni uopće telefon dok drugom zvoni kao da meni zvoni ili mu javlja da sam nedostupan.

sencobih wrote:
meni je malo cudno da neko ko obavlja međunarodne poslove, južna amerika, afganistan itd. za te poslove koristi studentski paket od cenera, ali svako ima svoju računicu
Ne znam koliko pretjerno ima veze studentski paket sa međunarodnim poslovima? Ne radim preko telefona. Ukoliko me neko treba dobiti na broj, valjda svaki paket treba da vrši tu funkciju?

kakaljin wrote:
a ako neko zaradjuje i hoce da ima stabilnu konekciju ce zakupiti bolji paket. A i dovoljno mu je da uzme moja tv NET 6
Hahahahha, sad dodjosmo do toga sta meni treba. Citati, samo čitati treba. Ko je spomenuo net? Net mi je ok, hvala Bogu, jer nije Telekomov!
mirza_15

#64828 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

un1ted wrote:Razumijem, samo sam se nadovezao. Pa ni tvoje kolege sysadmin iz telekoma nemaju backup konekciju, osim 3/4G :)
4G je sasvim pristojan backup ukoliko za posao nije potreban download/upload nekih velikih file-ova.
Tesla Edison

#64829 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

tnt-tunja wrote:
TESLA_EDISON wrote:vrlo vjerovatno je da je i do njih. Afganistanska mreža je odron, pokrivenost oko 10% teritorije a mogu misliti kakav je kvalitet. Južna Amerika isto tako. Loša mreža, mala pokrivenost (prašume i Ande) a puno stanovnika.

Velika vjerovatnoća je da je do njih.

Drugo pitanje je interkonekcija. Ko zna kojim rutama i preko kojih zemalja poziv iz Afganistana dolazi do BiH.

Ukratko, nema operatera koji tu može puno pomoći u vezi dolaznih poziva upravo iz razloga koje sam naveo. Puno je faktora na koji oni nemaju utjecaja.
Hvala na objašnjenju, vrlo je moguce da si u pravu, kao sto rekoh ne razumijem se pretjerano, niti znam faktore koji mogu uticati na to.
Ali mi je samo čudno bilo jer drugi dobijaju pozive iz Afganistana, a ja mene je poslodavac uspio dobiti jednom, prvi put, no poslije ništa.
Evo pokrivenost Afganistana:

http://maps.mobileworldlive.com/network ... 86&cid=194

Mapa sve govori. Mreža u tragovima.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64830 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Mozda da promjeniš telefon, mozda je do njega?! :mrgreen:
tnt-tunja

#64831 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

TESLA_EDISON wrote:

Evo pokrivenost Afganistana:

http://maps.mobileworldlive.com/network ... 86&cid=194

Mapa sve govori. Mreža u tragovima.
Ovo je mobilna mreza, mislim da je poziv meni upucivan preko fiksne, ali svakako nije bitno. Zaboli me sto me neko ne moze dobiti iz Afganistana, to sam samo naveo onako kao cinjenicu da je ucestaliji problem, a ne jednokratni problem.

U svakom slučaju hvala ti puno.
konektovan wrote:Mozda da promjeniš telefon, mozda je do njega?! :mrgreen:
Pa nije isključeno, moze biti, no u tom periodu sam vec promijenio telefon, ali ne isključujem ni tu mogućnost.

Najprije idem zamijeniti karticu, pa vidjeti za dalje. No problem je sto nemam načina da provjerim da li je problem riješen, a ne bih volio doci u situaciju da me opet poslodavac zove i da me ne moze dobiti ili da se veza prekine.

Kroz glavu mi prolazi suluda ideja, da mi se mozda skida sa racuna kod dolaznih poziva iz inozemstva na ovom student paketu. Pa kada nestane novca na računu prekid veze i nemogućnost prolaska poziva. Bas kao da sam u roamingu, heheh.
konektovan

#64832 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Pa sve se to moze provjeriti. Ali, zasto nemas još jedan broj ako si poslovan covjek, nekog drugog operatera, alternativa u tvom slucaju nije skupa?!
Tesla Edison

#64834 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

tnt-tunja wrote: ne bih volio doci u situaciju da me opet poslodavac zove i da me ne moze dobiti ili da se veza prekine.

Kroz glavu mi prolazi suluda ideja, da mi se mozda skida sa racuna kod dolaznih poziva iz inozemstva na ovom student paketu. Pa kada nestane novca na računu prekid veze i nemogućnost prolaska poziva. Bas kao da sam u roamingu, heheh.
A ko će ga znati. Možda i poslodavac lagi da te zove. Ko zna kakav je to lik a pošto je taliban u pitanju, ništa ne reci.

Što se tiče dolaznih poziva, oni su besplatni u domaćoj mreži pa makar i iz Sjeverne Koreje da te zove :D
nKrkan

#64835 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Puko mi se grom negdje blizu ove vanjske kutije, pocrkalo sve , moja tv i interent.
Na jednom spratu imam moju tv iz tog priključka ide drugi priljučak na drugi TV. I internet imam razdvojen od moje TV njega sam prije priključio.

Mene interesuje je li moguće da ima neki internet u onom modemu od MojeTv :? Skoro je mjenjan modem ili resiver kako već za moju TV i to za onaj najmanji paket , i kako je to došlo vidim na mobitelu ili laptopu ovako

Image

nema nikakve antene na na tom resiveru od moje TV ,ali izbaci ovako , moram potraži po papirima da vidim ima li šifra od ovoga i vidjet jel radi.
REDDEVILS

#64836 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

diablobih

#64837 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Kad smo vec kod toga, da li trosi se minute, ili sta vec kada te zovu iz inostranstva kao prije ono iz roaminga ?
drug_profi

#64838 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Kad si na svojoj mrezi, to je obicni dolazni poziv.
Tabijat

#64839 Re: BHTelecom All About

Post by Tabijat »

Na mojatv stalno nema signala, ugasim i upalim stb, sve ok. za sat opet nema. Šta se dešava?
nKrkan

#64840 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Image

Kako da saznam password za internet od ovog modema , pitam nanu jesil dobila ikakav drugi papir osim ovog kad je dolazio modem kad nije :lol: , s druge strane modema pise kao wlan pin,ukucam to nece da poveze
arnes_king

#64841 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

nKrkan wrote:https://i.postimg.cc/rsPhz3mZ/20190620-142622.jpg

Kako da saznam password za internet od ovog modema , pitam nanu jesil dobila ikakav drugi papir osim ovog kad je dolazio modem kad nije :lol: , s druge strane modema pise kao wlan pin,ukucam to nece da poveze

user/user ti je dovoljan, ima sve postavke koje ti mogu zatrebati.

U slucaju da si bas napredniji korisnik i treba ti veci pristup ima i administratorski user/pass, ali kako vidim sve sto covjeku moze zatrebati ima na user/user.

EDIT: oprosti mislio sam da trazis pristup modemu a izgleda da trazis za WiFi. To si morao dobiti napisano velikim slovima na papiru gdje pise i username.
Last edited by arnes_king on 20/06/2019 14:35, edited 1 time in total.
diablobih

#64842 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Vidis li negdje preshared key, to bi trebala biti sifra. Ako nista, povezi ga ethernet kablom, ili wifijem tako sto pritisnes wps dugme na routeru.
BarbaDue

#64843 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Radar71 wrote:
zrakomlat wrote:
Radar71 wrote:Normalno da jebena applikacija ne radi :-)
Pa dobro, al zato ne radi ni opcija SMS provjere :thumbup:
BarbaDue wrote:Šta ga viš provjeravate, dosadili ste :mrgreen:
aplikacija u poslovnici, više ne radi nego što radi
al boli uhljebe kurac plata će leći na vrijeme
Ma ne...ovo sam napisao kao šalu na svakodnevne probleme BHT korisnika. Vazda neka provjera, speedtest, ultra, sms dopuna, stanje računa...itd, i tome slično. :mrgreen:
konektovan

#64845 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Stigao racun za mobitel, extra S, ne onakav kakav sam htio da mi dolazi. Bio na paketu extra, a imao telefon na rate 4.71 KM 24 mjeseca, pri prelasku na extra s, ostalo 6 ili 7 rata. Racun stigao 90.30 KM, a potpisao sam ptelazak na novi extra s 4 aprila, i pokušao liku objasniti, da ne zrlim prelaziti na novi paket i obavezivati se ukoliko cu morati platiti dodatne troškove, ako ih ima, i dobijrm odgovor da nema plscanja nikakvih troskovs. Ja iskreno i ne znam gdje mi je onaj A4 pspir na kojem imam potpisan ugovor, da vidim sta tu piše. Od pocetnog odusevljenja prelaskom na novi paket, evo knedla u grlu ostade od muke, kad vidjeh racun..
Izgleda da je obracunato nesto od ranije,rate za telefon, a ako neko moze da objasni sta tacno znaci stavka, povrat obracunatog popusta za asemblirane pakete??? Znaci preveslan samo tako,kunem se casnom pionirskom, :mrgreen: da sam insistirao na prelasku na novi paket, bez placanja ikakvih penala, jednostavno ne znsm ko bi i pristao na nesto takvo.....nije gorilo pod nogama.. :mrgreen:

Image
zateznistub

#64846 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

konektovan wrote:Stigao racun za mobitel, extra S, ne onakav kakav sam htio da mi dolazi. Bio na paketu extra, a imao telefon na rate 4.71 KM 24 mjeseca, pri prelasku na extra s, ostalo 6 ili 7 rata. Racun stigao 90.30 KM, a potpisao sam ptelazak na novi extra s 4 aprila, i pokušao liku objasniti, da ne zrlim prelaziti na novi paket i obavezivati se ukoliko cu morati platiti dodatne troškove, ako ih ima, i dobijrm odgovor da nema plscanja nikakvih troskovs. Ja iskreno i ne znam gdje mi je onaj A4 pspir na kojem imam potpisan ugovor, da vidim sta tu piše. Od pocetnog odusevljenja prelaskom na novi paket, evo knedla u grlu ostade od muke, kad vidjeh racun..
Izgleda da je obracunato nesto od ranije,rate za telefon, a ako neko moze da objasni sta tacno znaci stavka, povrat obracunatog popusta za asemblirane pakete??? Znaci preveslan samo tako,kunem se casnom pionirskom, :mrgreen: da sam insistirao na prelasku na novi paket, bez placanja ikakvih penala, jednostavno ne znsm ko bi i pristao na nesto takvo.....nije gorilo pod nogama.. :mrgreen:

Image
Potpuno ista stvar, lik mi je hladno rekao da nema nikakvih dodatnih troškova, rate ostaju iste. Uložio sam reklamaciju pa čekam odgovor.
konektovan

#64847 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Sad ovo gledam, i uocim da ima popust na paket, sto znaci da mi je lik stavio ugovor na 24 mjeseca, sa umanjenim racunom,......hebo lud zbunjenog... :-) :D
Hajlac

#64848 Re: BHTelecom All About

Post by Hajlac »

zateznistub wrote:
konektovan wrote:Stigao racun za mobitel, extra S, ne onakav kakav sam htio da mi dolazi. Bio na paketu extra, a imao telefon na rate 4.71 KM 24 mjeseca, pri prelasku na extra s, ostalo 6 ili 7 rata. Racun stigao 90.30 KM, a potpisao sam ptelazak na novi extra s 4 aprila, i pokušao liku objasniti, da ne zrlim prelaziti na novi paket i obavezivati se ukoliko cu morati platiti dodatne troškove, ako ih ima, i dobijrm odgovor da nema plscanja nikakvih troskovs. Ja iskreno i ne znam gdje mi je onaj A4 pspir na kojem imam potpisan ugovor, da vidim sta tu piše. Od pocetnog odusevljenja prelaskom na novi paket, evo knedla u grlu ostade od muke, kad vidjeh racun..

Image
Potpuno ista stvar, lik mi je hladno rekao da nema nikakvih dodatnih troškova, rate ostaju iste. Uložio sam reklamaciju pa čekam odgovor.
PA JESU LI ONI NORMALNI!?!

Evo i meni ista stvar - dodatne 42KM + PDV prikazane na racunu za 5.2019.!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Sa NoLimit M na EXTRA M bez popusta/vise saobracaja tj. regularni presao, potpisavsi novi Ugovor na 12 mjeseci vise/duze nego sto ce se jos otplacivati kupljeni mobitel(jos 11 mjeseci).
Last edited by Hajlac on 20/06/2019 22:38, edited 2 times in total.
diablobih

#64849 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Navukli vas drama :D Tesko da ce reklamacija upaliti, ali sto da ne pa pokusati.
Hajlac

#64850 Re: BHTelecom All About

Post by Hajlac »

St*ko pokvarena nesposobna dezorjentirana izgubljena neinformisana OBMANJIVACKO UBLEHASKA :twisted:
Lijepo sam pitao da li cu placati ista dodatno prelaskom sa NoLimit M na EXTRA M i rekli u radnji kod pijace Otoka "necete ako potpisene novi Ugovor na DUZI period od onog koliko jos traje postojeci Ugovor s ratama za otplatu kupljenog mobitela
:!: :!: :!: :!:
Last edited by Hajlac on 20/06/2019 22:44, edited 1 time in total.
Locked