"Ako hoces Boga nasmijati reci mu svoje planove ". Volim.ovu izreku. Planovi, strateski, dugorocni, kraatkorocni, vaki, naki, su po mom, sad vec znatnom profesionalnom iskustvu, jedna solidna ubleha. Prevashodno zato sto ne uzimaju u obzir promjene.koje jednostavno ne.mozes predvidjeti.PreWiBa wrote: ↑29/08/2026 06:25Vidi, ja se ne slažem sa njim, nikako.Skijaš wrote: ↑29/08/2026 06:01![]()
Problem : podivljalo velikosrpstvo slavi zločine, negira genocid i prijeti novim, te maltretira povratnike i sabotira državu.
Rješenje : dati podivljalom velikosrpstvu međunarodnu granicu i pravni okvir za raspoređivanje ježeva i bodljikave žice po Dobrinji i padinama Vlašića
....kao, ti se ne slažeš s tim ali je i taj prijedlog da im se da još bolju poziciju da gnjave i ucjenjuju ipak konkretno rješenje ?![]()
Nego, je li dovoljno konkretno i to da se Dodiku i Čoviću oduzme mehanizme blokade, a za što bi se moglo naći više podrške u svijetu nego za te nebuloze o raspadu zemlje ? Ili je to sarajevski maksimalizam i ekstremizam ?
No, ni ovo kmečanje, prizivanje nečega i kukanje ne pomaže.
Realno gledano, meni se čini da, koliko ni političari, toliko ni 99% naroda nema nikakvu realnu predstavu o nekim konkretnim koratcima i smjernicama za buduće djelovanje.
Vidim da neki spominju neke teorije demografskog poklapanja i slično, ali jednotavno, ne možeš takve stvari raditi a realno gledano nemaš nikakav plan, sve je nahotično.
Po mom mišljenju, jedino mjesto gdje se to isplati raditi je područje oko Mrkonjića, to je jedina stvar koja stvarno osigurava neku bošnjačku poziciju unutar BiH.
No, kada gledamo na nepostojeću strategiju, prije da će USK iza njega postati rezervat za divlje medvjede, imajući u vidu iseljavanje.
Ergo, najvaznije, rekao bih cak I jedino vazno, je da imamo zajednicku viziju. Bosna I Hercegovina kao prosperitetna drzava koju njeni gradjani osjecaju svojom. A mislim da vecina nas dijeli I prihvata tu viziju. Ostalo je proces, sa.usponima I padovima.
Hocu reci, nije situacija tako losa kao sto nekima.izgleda.