BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Dr_Help
BHTelecom podrška

#64801 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

mirza2811 wrote:Jel ima ovdje neki BHTelecom radnik, treba mi sifra za tplink modem. Probao sve default sifre i nijedna ne radi. Problem je kada spojim 4 lan kabla u modem, jedno ne radi , isto kao da je disable-ovano.
Taj tplink ruter treba zamijeniti to je starija dosta starija oprema
wolfie

#64802 Re: BHTelecom All About

Post by wolfie »

mirza2811 wrote:Jel ima ovdje neki BHTelecom radnik, treba mi sifra za tplink modem. Probao sve default sifre i nijedna ne radi. Problem je kada spojim 4 lan kabla u modem, jedno ne radi , isto kao da je disable-ovano.
Da nije mozda: vr10vr10tajn1pa55
r_faruk

#64803 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

.
mirza2811

#64804 Re: BHTelecom All About

Post by mirza2811 »

Evo koja je sifra bila :
j363pw592D86Ve8

Ma jest staro, al eto ako radi. Sva sreca pa imam wifi ruter pa i u njemu portova. Ne znam sad da zovem podrsku korisnicima pa od njih trazim da mi zamjene opremu ili, kako to vec ide ?
tnt-tunja

#64805 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

Evo da dopunim svoj post od prosle sedmice kada sam imao poziv iz Južne Amerike i kada je veza nakon 55s se prekinula.
Na moje čuđenje nije bilo ponovnog poziva od poslodavca, medjutim danas cujem direktno od poslodavca da su pozivali odmah nakon sto je veza se prekinula, ali da me nisu mogli dobiti....

Onda se nadje par pametnjakovića koji tvrde kako to nije do BH Telecom-a, eto do mene je.

Prije nekoliko mjeseci slicna situacija, zove me kolega iz Afganistana, ali kaze ne moze me dobiti. Cijelu ekipu, drustvo, moze dobiti direktno na broj, al mene nikako. Nisam to uzimao za ozbiljno.

Medjutim sad me zanima razlog koji stoji iza toga.

Postoji li mogućnost da me nije moguce dobiti jer sam na onom studentskom paketu, pa kada potrosis svoje dopune da postanes nedostupan za internacionalne pozive? Nema nikakvog smisla niti logike, ali kod BHT odavno nema logike.

Sta mogu uciniti po tom pitanju?
Tesla Edison

#64806 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

tnt-tunja wrote:Evo da dopunim svoj post od prosle sedmice kada sam imao poziv iz Južne Amerike i kada je veza nakon 55s se prekinula.
Na moje čuđenje nije bilo ponovnog poziva od poslodavca, medjutim danas cujem direktno od poslodavca da su pozivali odmah nakon sto je veza se prekinula, ali da me nisu mogli dobiti....

Onda se nadje par pametnjakovića koji tvrde kako to nije do BH Telecom-a, eto do mene je.

Prije nekoliko mjeseci slicna situacija, zove me kolega iz Afganistana, ali kaze ne moze me dobiti. Cijelu ekipu, drustvo, moze dobiti direktno na broj, al mene nikako. Nisam to uzimao za ozbiljno.

Postoji li mogućnost da me nije moguce dobiti jer sam na onom studentskom paketu, pa kada potrosis svoje dopune da postanes nedostupan za internacionalne pozive? Nema nikakvog smisla niti logike, ali kod BHT odavno nema logike.

Kupi novi telefon i novu karticu.
tnt-tunja

#64807 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

Mislim da nije do telefona, ne znam, nisam pametan. U februaru sam imao drugi telefon kada me jr kolega iz Afganistana pokusavao nazvati.

Karticu cu svakako otici zamijeniti, iako ni ova nije stara, možda 1,5godinu.

Najgore mi je sto nemam načina provjeriti da li je problem rjesen. A ako me poslodavac bude opet zvao i ne mogne dobiti, pretpostavljam da sam jrban...
Tesla Edison

#64810 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

tnt-tunja wrote:Mislim da nije do telefona, ne znam, nisam pametan. U februaru sam imao drugi telefon kada me jr kolega iz Afganistana pokusavao nazvati.

Karticu cu svakako otici zamijeniti, iako ni ova nije stara, možda 1,5godinu.

Najgore mi je sto nemam načina provjeriti da li je problem rjesen. A ako me poslodavac bude opet zvao i ne mogne dobiti, pretpostavljam da sam jrban...
Vrlo vjerovatno je da je i do njih. Afganistanska mreža je odron, pokrivenost oko 10% teritorije a mogu misliti kakav je kvalitet. Južna Amerika isto tako. Loša mreža, mala pokrivenost (prašume i Ande) a puno stanovnika.

Velika vjerovatnoća je da je do njih.

Drugo pitanje je interkonekcija. Ko zna kojim rutama i preko kojih zemalja poziv iz Afganistana dolazi do BiH.

Ukratko, nema operatera koji tu može puno pomoći u vezi dolaznih poziva upravo iz razloga koje sam naveo. Puno je faktora na koji oni nemaju utjecaja.
zrakomlat

#64811 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Danas izgleda ne radi ni jedna opcija za provjeru potrošnje.
bitangeIprinceze

#64812 Re: BHTelecom All About

Post by bitangeIprinceze »

tnt-tunja wrote:Evo da dopunim svoj post od prosle sedmice kada sam imao poziv iz Južne Amerike i kada je veza nakon 55s se prekinula.

Imas li ti problema u domacem saobracaju? Ako NE onda uzivaj u rahatluku a ako DA onda pozivi besplatan broj u RAKu i napravi saopcenje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64813 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Na studentskom paketu, a zove te poslodavac iz Juzne cemerike, Afganistana, haj odvadi zivota ti... :lol:
Radar71

#64814 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Normalno da jebena applikacija ne radi :-)
zrakomlat

#64815 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Radar71 wrote:Normalno da jebena applikacija ne radi :-)
Pa dobro, al zato ne radi ni opcija SMS provjere :thumbup:
BarbaDue

#64816 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Šta ga viš provjeravate, dosadili ste :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#64817 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

konektovan wrote:Na studentskom paketu, a zove te poslodavac iz Juzne cemerike, Afganistana, haj odvadi zivota ti... :lol:
Naša posla. Ako neće na usta hoće na dupe, samo da se laprda. Pet godina nakon završetka faxa koristio sam studentski paket, jer Telekom boli kurac jesi li student ili ne, sve dok pretplata leže.
sencobih

#64818 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

un1ted wrote:
konektovan wrote:Na studentskom paketu, a zove te poslodavac iz Juzne cemerike, Afganistana, haj odvadi zivota ti... :lol:
Naša posla. Ako neće na usta hoće na dupe, samo da se laprda. Pet godina nakon završetka faxa koristio sam studentski paket, jer Telekom boli kurac jesi li student ili ne, sve dok pretplata leže.
i meni je malo cudno da neko ko obavlja međunarodne poslove, južna amerika, afganistan itd. za te poslove koristi studentski paket od cenera, ali svako ima svoju računicu
Radar71

#64819 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

zrakomlat wrote:
Radar71 wrote:Normalno da jebena applikacija ne radi :-)
Pa dobro, al zato ne radi ni opcija SMS provjere :thumbup:
BarbaDue wrote:Šta ga viš provjeravate, dosadili ste :mrgreen:
aplikacija u poslovnici, više ne radi nego što radi
al boli uhljebe kurac plata će leći na vrijeme
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64820 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

un1ted wrote:
Sta sad koristiš, da nije mozda teen paket???? :mrgreen:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#64821 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Sta I da koristim? Valjda ja znam najbolje sta mi treba. Stvarno ne razumijem gledanje drugog i komentarisanje. Pa neka svako radi sta mu odgovara, odnosno nema koristi uslugu koja mu odgovara.

Prema vašem, freelanceri koji zarađuju 3-5kKM trebaju zakupiti poslovni Internet kod Telekoma i plaćati par stotina KM?
kakaljin

#64822 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

un1ted wrote:Sta I da koristim? Valjda ja znam najbolje sta mi treba. Stvarno ne razumijem gledanje drugog i komentarisanje. Pa neka svako radi sta mu odgovara, odnosno nema koristi uslugu koja mu odgovara.

Prema vašem, freelanceri koji zarađuju 3-5kKM trebaju zakupiti poslovni Internet kod Telekoma i plaćati par stotina KM?
Pa ako neko zaradjuje i hoce da ima stabilnu konekciju ce zakupiti bolji paket. A i dovoljno mu je da uzme moja tv NET 6
mirza_15

#64823 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

kakaljin wrote:
un1ted wrote:Sta I da koristim? Valjda ja znam najbolje sta mi treba. Stvarno ne razumijem gledanje drugog i komentarisanje. Pa neka svako radi sta mu odgovara, odnosno nema koristi uslugu koja mu odgovara.

Pa ako neko zaradjuje i hoce da ima stabilnu konekciju ce zakupiti bolji paket. A i dovoljno mu je da uzme moja tv NET 6
Neće. Uzet će netflat 5, pa će kukati kako mu je propalo 5.000 KM jer mu internet nije radio pola sata.

Ako nekome internet treba za profesionalne potrebe i mora da ga ima 24 sata 365 dana u godini, tada se ne oslanja na jedno rješenje nego uvijek ima i alternativu.
un1ted

#64824 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Sve bi to bilo ok da i taj "profesionalni" internet radi 365 dana. Na intervenciju se moralo čekati i dan dok nije kontaktiran direktor :bih:

Opet ono nase, Hamo vidi mu glave. Vi kao da nikada niste otisli nigdje dalje od Ilidze, pa se zamarate i kako drugi rade. Pa ko ga jebe, nek crkne i on i svi oko njega, njegov zivot, a ne maratonska rasprava zasto koristi ovo, zasto ne koristi ono.
mirza_15

#64825 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

un1ted wrote:Sve bi to bilo ok da i taj "profesionalni" internet radi 365 dana. Na intervenciju se moralo čekati i dan dok nije kontaktiran direktor :bih:

Opet ono nase, Hamo vidi mu glave. Vi kao da nikada niste otisli nigdje dalje od Ilidze, pa se zamarate i kako drugi rade. Pa ko ga jebe, nek crkne i on i svi oko njega, njegov zivot, a ne maratonska rasprava zasto koristi ovo, zasto ne koristi ono.
Nisi ti pročitao šta sam ja napisao. Ovaj dio o alternativi. Ako ti internet treba za profesionalne potrebe uvijek imaš dva ili više. Pa ako ono baš hoćeš da budeš profesionalan oba dovedeš na isti ruter (neki cisco npr., malo skuplji). Pa onda napraviš da ti je jedan primarni, a drugi backup pa da drugi automatski preuzme kada prvi padne. Jedan je od BH Telecom-a, a drugi od Telemach-a npr. Ali to već košta. Gdje ćeš uložiti tolike pare. Ima li šta za 20 KM mjesečno, pa da svima sve po spisku kada ne radi jer im po pričama, propadaju hiljade. Sve može da se pokvari i da ne radi. Može avion da padne zbog kvara, auto da sleti u provaliju jer ne rade kočnice. Samo Internet ne smije nikada da stane. Da se ne lažemo, više zbog facebook-a i online igrica nego zbog hiljada izgubljenih na nekom poslu.
Locked