Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanski_kralj wrote:
Nema tog vođe, nema te vladajuće elite zbog koje treba da se dešava ovo što se dešava u Siriji. Da je Asad na vrijeme otišao ne bi imali ovo što imamo danas, to je sva poanta priče. Ali jok mora on zbog svoje fotelje rat započeti i k tome još umiješati i strane dražave da ga brane.
Odkad mi tu poentu spocitavamo ovim forumskim asadisticima al oni to nikako da svate i priznaju al haj valjda ce jednom svatiti kad s jos koja drzava umjesa uz glavne naravno amere.Znaci reko si POENTU price;zasto govno nije otislo s vlasti
Ne ruši se Asad, već se ruši Sirijska Arapska Republika kao sekularna, multietnička država koja nije pristala da bude bliskoistočna banana republika. Asad od danas do sutra, u budućnosti nebitan ali nužan u ratno vrijeme da SAR preživi. Zapad, Saudi, Turska ... ne traže boljeg predsjednika za Siriju i više demokratije. Njihov cilj je da Sirija kao država nestane. Neće moći, jer ako to prođe onda više nema pravila i zaživiti će stanje geopolitičkog "divljeg zapada".
Sad imamo situaciju gdje se ne zna "ko pije, a ko plaća". Na početku je sve bilo jasno, odlazak Asada bi sve riješio. Njegov ostanak je doveo do ovoga što danas imamo.
salik79 wrote:
Dosta su ih Ameri milovali, vakat je da se uozbiljimo. Ha, ja...
Rusi lazu ko i iranci....
Naravno ja sam u pravu.
Ratio sortija i meta ne odgovara stvarima koje su govorili iz dana u dan...
Od 30.09 do petka danas....669 sortija....450 i nesto meta..podijeli sa 16...koliko si govorili lagali?
salik79 wrote:
Naravno ja sam u pravu.
Od 30.09 do petka danas....669 sortija....450 i nesto meta..podijeli sa 16...koliko si govorili lagali?
Ja samo znam da prije nisu kukali ni "revolucionari" ni Ameri, a sada svi uglas kukaju. Kompletna kakofonija. To mi puno vise govori od tvojih inkripcija.
Neki demant?
64 borbena leta 66 ciljeva....62je kad.pocnu nabrajat...
Rokaj rokaaaaaj ....24-25 letjelica .imaju pratnju .to je tridesetak....bez pratnje to su 3 bl dnevno po letjelici...rokaj rokaaaaj...
sarajevoxxxx wrote:Hehe sve više tekstova kako između ostalog i UAE stoji iza ruske vojne intervencije (koju petro dolarima finansira) . Na linku ispod jedan od prinčeva veseli se Rusima i podržava ih u borbi protiv Isila, Nusre, i Ahrara.
Zašto ovi lafo fanovi umjerenih često koriste izraze bivša Sirija i bivši Irak. Ipak se navija za kvazihalifat, a ne za rušenje mrskih režima. IDILopoklonici obični.
salik79 wrote:
Naravno ja sam u pravu.
Ja samo znam da prije nisu kukali ni "revolucionari" ni Ameri, a sada svi uglas kukaju. Kompletna kakofonija. To mi puno vise govori od tvojih inkripcija.
bolje kad mi kontriras kakvim sufi filozofskim metafozickim kontrapravcem..
Inace... Su 30 ima da izbacuje triput dnevnp po ciljevima na zemlji svaki dan....
Snimali su dovoljno dugo sto jest jest imaju ciljeva. Moze.im bit do unistenja isila..iako ga nisu ni pipnuli....
zrakomlat wrote:Zašto ovi lafo fanovi umjerenih često koriste izraze bivša Sirija i bivši Irak. Ipak se navija za kvazihalifat, a ne za rušenje mrskih režima. IDILopoklonici obični.
sumirprimus wrote:Neki demant?
64 borbena leta 66 ciljeva....62je kad.pocnu nabrajat...
Rokaj rokaaaaaj ....24-25 letjelica .imaju pratnju .to je tridesetak....bez pratnje to su 3 bl dnevno po letjelici...rokaj rokaaaaj...
Da li ti je vec neko rekao da pricas/pises nepovezano?!
Da totalno.... Mrzi me rasclanjivat vam svoje misli...
Dnevni ratio ruskih borbenih letova...sortija...sa ciljevima....
Nerealan...laz...
Prosjek ...u odnosu na ukupan broj letjelica i prijabljen broj borbenih letova...podijeli oduzmi dodaj....
Sumiraj....
Hahahaha kme kme knweee...
Da li je istina da je ruski mod.general andrej kartapolov izjavio od 30.09 do danas izvsreno 669 bl.a pogodjeno 456 isil ciljeva? O da li?
30Ak ruskih va....16 dana.sumiraj
?
Uporedi sa dnevnim izvjestajima?
Kme