Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#6476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

esso_sa wrote:
Svi su na diplomatskim tablicama. Uposlenici turske ambasade... Ne znam jel te tablice idu po standardu na ambasadu ili moze i odvojeno - na ime vozaca-diplomatu...Policija im fakat nista ne moze. Svaki dan prave cirkus sa parkiranjem
Auti sa dipl. tablicama mogu biti reg. i na fiz. lice i na ambasadu, sve zavisi ko je vlasnik auta.
Ne znam kliko im policija sta moze, ali s druge strane, izdati nalog sa novcanom kaznom ide automatski u registar kazni sto bi trebalo onemogucavati registraciju dok se kazna ne plati. Da im policija nista ne moze ne znam sato bi im ostavljala naloge? Na kraju krajeva, Turci bas kao i komplet bliski istok nisu bas poznati po umjerenom ponasanju i saobr. kulturi.
dobar osjecaj

#6477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

tempuser wrote:
esso_sa wrote:
Svi su na diplomatskim tablicama. Uposlenici turske ambasade... Ne znam jel te tablice idu po standardu na ambasadu ili moze i odvojeno - na ime vozaca-diplomatu...Policija im fakat nista ne moze. Svaki dan prave cirkus sa parkiranjem
Auti sa dipl. tablicama mogu biti reg. i na fiz. lice i na ambasadu, sve zavisi ko je vlasnik auta.
Ne znam kliko im policija sta moze, ali s druge strane, izdati nalog sa novcanom kaznom ide automatski u registar kazni sto bi trebalo onemogucavati registraciju dok se kazna ne plati. Da im policija nista ne moze ne znam sato bi im ostavljala naloge? Na kraju krajeva, Turci bas kao i komplet bliski istok nisu bas poznati po umjerenom ponasanju i saobr. kulturi.
Tacno. Puno je veci procenat vozila s diplomatskim tablicama registrovanih na fizicka lica koja rade po raznim ambasada i diplomatskim predstavnistvima nego na te institucije. Ljudi koriste brojne pogodnosti koje dolaze s diplomatskim tablicama od kojih je najznacajnija neplacanje poreza na kupovinu novih vozila. Kazne se dostavljaju diplomatskim predstavnistvima koje ih u nekim organizacijama proslijedjuju vlasnicima vozila na koja glasi kazna. U slucaju kazni koje dolaze na sluzbena vozila, zavisno od organizacije, neke traze od uposlenika koji je napravio prekrsaj da plati kaznu a druge snose trosak kao organizacija.
Meni nije poznato da su vozila/vozaci s diplomatskim tablicama oslobodjena postivanja zakona i mislim da se cesce radi o lijenosti ili nepoznavanju propisa kad ih se pusta ili izbjegava pisati kaznu za prekrsaje koje naprave.
tempuser

#6478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

dobar osjecaj wrote: Tacno. Puno je veci procenat vozila s diplomatskim tablicama registrovanih na fizicka lica koja rade po raznim ambasada i diplomatskim predstavnistvima nego na te institucije. Ljudi koriste brojne pogodnosti koje dolaze s diplomatskim tablicama od kojih je najznacajnija neplacanje poreza na kupovinu novih vozila. Kazne se dostavljaju diplomatskim predstavnistvima koje ih u nekim organizacijama proslijedjuju vlasnicima vozila na koja glasi kazna. U slucaju kazni koje dolaze na sluzbena vozila, zavisno od organizacije, neke traze od uposlenika koji je napravio prekrsaj da plati kaznu a druge snose trosak kao organizacija.
Meni nije poznato da su vozila/vozaci s diplomatskim tablicama oslobodjena postivanja zakona i mislim da se cesce radi o lijenosti ili nepoznavanju propisa kad ih se pusta ili izbjegava pisati kaznu za prekrsaje koje naprave.
Tacno, istina je da dosta uposlenika ambasada i sl. formalno ima dipl. tablice, ali nema status diplomate koji bi im obezbjedjivao imunutet od odgovornosti. Takve aute voze i nasi ljudi koji ne uzivaju nikakav status osim posebnih slucajeva. Na kraju krajeva moj najbolji jaran je takvim autom napravio blazi udes i platio kaznu.
sarajevo-x.com

#6479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Image

:novine:
corsa

#6480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

Ne kontam, sto se nije sklonio kad mu je blicala? :?
Laertes

#6481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Eeee, tako bih rado i ja to uradio kad gusla lijevom...
amar1994

#6482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ma dobro, ali ko si da gadjas nekog iz auta ko :twisted: :?
ovi su jos vece budale sto nisu za njom isli i zapisali tablice, strah ih sta li :-) :roll:
klaki

#6483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

sarajevo-x.com wrote:http://i.imgur.com/sjdNm8T.png

IMAM KALAŠ U GEPEKU BOIIIIIIIIIIIIIII
kloniran

#6484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

sarajevo-x.com wrote:Image

mescini malo se laze
na svim izlazima imaju kamere tqako da nije mogla naprosto nestati, a drotovija je morala traziti snimke ako je prijavljen napad jer je to izazivanje opste opasnosti i ugrozavanje ucesnika u saobracaju :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

sarajevo-x.com wrote:Image

klasicno supertrolovanje
MOSALJOZE

#6486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Image
Odgovor na konstataciju da ne treba ići lijevom trakom.Ovo me podsjeca na hizine odgovore,samo "malo" pismenije :D
insomnia78

#6487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Ja to hladno preteknem desnom
tempuser

#6488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

insomnia78 wrote:Ja to hladno preteknem desnom
Nista desnom nego izlivnom i to bez dizanja prosjecne potrosnje! :lol:
corsa

#6489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by corsa »

Ma ne mozes ni preteci desnom kad ne znas kad ce budali pasti na pamet da se vrati u desnu. Obicno se prepadne i refleksno bjezi desno.
The BEN10

#6490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

corsa wrote:Ma ne mozes ni preteci desnom kad ne znas kad ce budali pasti na pamet da se vrati u desnu. Obicno se prepadne i refleksno bjezi desno.
Meni se ovo jednom desilo. I nikad više. Bolje vozit iza magareta dok se ne skloni nego rizikovati belaj...
zdruzdjo

#6491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

ja pocnem blicati sa sto vece udaljenosti i ako vidim da je bilmez onda, lagano u desnu sa zmigavcem i nastavim desnom , oprezno. a onda mi se javi moj mali :evil: na desnom ramenu i onda cim ga/je predjem odmah u lijevu oduzmem malo gas i naglo upalim maglenjake zadnje. unezvijereno kocenje a ja samo opalim po gasu........... mmmmmm neprocjenjivo, za sve ostalo tu je mastercard.
klaki

#6492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

zdruzdjo wrote:ja pocnem blicati sa sto vece udaljenosti i ako vidim da je bilmez onda, lagano u desnu sa zmigavcem i nastavim desnom , oprezno. a onda mi se javi moj mali :evil: na desnom ramenu i onda cim ga/je predjem odmah u lijevu oduzmem malo gas i naglo upalim maglenjake zadnje. unezvijereno kocenje a ja samo opalim po gasu........... mmmmmm neprocjenjivo, za sve ostalo tu je mastercard.
a da probas da ga samo prestignes?
zdruzdjo

#6493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

klaki wrote: a da probas da ga samo prestignes?
A sta cu kad je ovaj moj mali :evil: na desnom ramenu uvjerljiv.
Dzaba, jace od mene.
klaki

#6494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

jah sve dok jednog dana pri brzini od 120 ne dodje do nesrece

sretno tada
zdruzdjo

#6495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

klaki wrote:jah sve dok jednog dana pri brzini od 120 ne dodje do nesrece

sretno tada
Vjezba cini majstora.

Ne kocim, cim ga prodjem prestrojim se uredno u lijevu sa zmigavcem bez da ulijecem u makazice, oduzmem gas samo kratko bez da obrtaji puno padnu, upalim maglenjake i opletem ponovo po gasu.
To je sve.

Mada moram priznati da sve rijedje nalijecem na bilmeze koji nece da se sklone.
klaki

#6496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

zdruzdjo wrote:

sretno tada
Vjezba cini majstora.

Ne kocim, cim ga prodjem prestrojim se uredno u lijevu sa zmigavcem bez da ulijecem u makazice, oduzmem gas samo kratko bez da obrtaji puno padnu, upalim maglenjake i opletem ponovo po gasu.
To je sve.

jbg uci se raja polako :-D
kloniran

#6497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:

sretno tada
Vjezba cini majstora.

To je sve.

'naći i ti s maglenjacima vozis :twisted: :angry:

meni neki debil sinoc ide u susret i mazga upalila i duga i maglenke
blicaj mazga nista, i onda i ja njemu upalim duga da malo i ja budem mazga :twisted:

nego ima li đe kupiti onih maglenki sa socivima pojeftino da nabacim dva i usmjerim otaprilike prema vozacu iz suprotne strane, samo radi preventive :evil:
zdruzdjo

#6498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote:

nego ima li đe kupiti onih maglenki sa socivima pojeftino da nabacim dva i usmjerim otaprilike prema vozacu iz suprotne strane, samo radi preventive :evil:
Maglenjacima ali zadnjim.
amar1994

#6499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
zdruzdjo wrote:

sretno tada
Vjezba cini majstora.

To je sve.

meni neki debil sinoc ide u susret i mazga upalila i duga i maglenke
blicaj mazga nista, i onda i ja njemu upalim duga da malo i ja budem mazga :twisted:

nista to, samo hella farove za nocni rally- 100w sijalice :thumbup:
http://www.myhellalights.com/index.php/ ... 000-black/
:mrgreen:
mahalas505

#6500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Ako se drzim ogranicenja, npr. 110km/h, na autoputu, i preticem kolonu kamiona, jel uredu da neko se veze za karabolku i neprestano blica, za citavo vrijeme preticanja kolone?
Post Reply