Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Mis mekinjas
#6476 Re: Bebe - ALL ABOUT!
U malo, vrlo malo prokuhanog mlijeka, stavis razmuceno jaje (ako dijete ne jede bjelanjak, umutis samo zumanjak), mijesas na vatri da malo uvri i to je to. Jednostavno skroz.
Ako hoces rjedje stavis u vise mlijeka, ali mora malo kuhati i kljucati. Mijesas stalno dok kuhas.
Ako hoces rjedje stavis u vise mlijeka, ali mora malo kuhati i kljucati. Mijesas stalno dok kuhas.
- manekenka u penziji
#6477 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E hvala ti. To cu joj veceras napraviti kada zaspi.
-
granita
#6478 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Imas u DM-u. 10 KMJanuaryJones wrote:Ima li se kod nas negdje kupiti siperak sa rukavima, više kao kecelja?
- sanjam-te
#6480 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Šta mislite o bušenju ušiju?? Kad nije rano? Da li uopšte?
Nekad ranije meni je to bilo sasvim normalno da se djevojčici probuše uši...al sad nekako i nisam baš za to, pogotovo bebama i jako malenim curicama
Nekad ranije meni je to bilo sasvim normalno da se djevojčici probuše uši...al sad nekako i nisam baš za to, pogotovo bebama i jako malenim curicama
- DiA 2005
#6481 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo iskoristicu prethodno pitanje pa da postavim slicno
Sunet djecaka, kada je najbolje, u drzavnoj ili privatno, ima li neki doktor koji je bas posebno dobar, koliko traje oporavak djeteta i sve ostalo sto vam moze pasti napamet.
Hvala
Hvala
- sanjam-te
#6482 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što se tiče oporavka djeteta; u svom okruženju imam par dječaka...prvo piškenje i to je to, ja sam ih viđala dan poslije suneta, djeca pužu, smiju se, skaču...kao da ništa nije bilo.
Last edited by sanjam-te on 17/04/2015 07:50, edited 1 time in total.
- DiA 2005
#6483 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sanjam-te wrote:Što se tiče oporavka djeteta; u svom okruženju imam par dječaka...prvo piškenje i to je to, ja sam ih viđala dan poslije sunete djeca pužu, smiju se, skaču...kao da ništa nije bilo.
-
dama_u_crnom
#6484 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja svojoj ne mislim busiti dok sama ne zatrazi. Tada ce biti dovoljno velika da joj mogu objasniti da to ne smije cackati, cupati i sl. A i nesto ne volim vidjeti probusene usi kod male bebe. Ali koliko znam, ako ces vec busiti, bolje je sto ranije.sanjam-te wrote:Šta mislite o bušenju ušiju?? Kad nije rano? Da li uopšte?
Nego da vas pitam, kako i kada ste vi naucili dijete da pere zube? Ja svojoj jedva nesto malo uspijem preci cetkicom preko zuba, nekad ni to ne uspijem, a ona kad uzme cetkicu igrala bi se s njom. A volila bih joj sto prije stvoriti tu naviku pranja zubica.
- manekenka u penziji
#6485 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Mi peremo svaku noc (nekad i po citav dan ako ih se malena docepa
) a nemamo jos ni godinu.
Doduse, peremo onim bejbi cetkicama ali stvaramo naviku i sluze svrsi.
Bas je muz bio kod stomatologa radi svojih "zubica" pa je pitao kada treba prati zube bebi i odgovor je bio: Sa prvim zubom treba poceti pranje.
Doduse, peremo onim bejbi cetkicama ali stvaramo naviku i sluze svrsi.
Bas je muz bio kod stomatologa radi svojih "zubica" pa je pitao kada treba prati zube bebi i odgovor je bio: Sa prvim zubom treba poceti pranje.
- CherryLips
#6486 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam malom dok je još bio u intenzivnoj fazi izbijanja zubica kupila u Dm-u dvije gumene četkice,jedna je više za glocanja bila,sva okrugla, a druga bas kao četkica izleda. I tada sam mu s njom malo ribala zubića sto je bilo,onako kroz igru.
A vec sigurno 7-8 mjeseci mu zubiće perem pravom četkicom,ujutro i pred spavanje. I to mu je vec ušlo u naviku,sam uzima i kao nesto trlja....
A vec sigurno 7-8 mjeseci mu zubiće perem pravom četkicom,ujutro i pred spavanje. I to mu je vec ušlo u naviku,sam uzima i kao nesto trlja....
-
dama_u_crnom
#6487 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I ja svojoj vec neko vrijeme perem zubice pravom cetkicom i kaladontom kojeg stavim bukvalno tackicu. Ali to izgleda tako da ja njoj jedva uspijem preci cetkicom preko zuba, a ona kad uzme cetkicu trlja jezik umjesto zuba, pa bi se nakon toga igrala s njom. Valjda ce ubrzo shvatiti za sta tacno sluzi 
I jos nesto, da li uopste smijem koristiti kaladont, jedini koji sam nasla da moze od pocetka je Vademecum, ostali su svi od 2 godine. Stavim ga bukvalno tackicu, dakle neprimjetno skroz, jer jos uvijek ne zna da ispire usta vodom
I jos nesto, da li uopste smijem koristiti kaladont, jedini koji sam nasla da moze od pocetka je Vademecum, ostali su svi od 2 godine. Stavim ga bukvalno tackicu, dakle neprimjetno skroz, jer jos uvijek ne zna da ispire usta vodom
- jedna tamo
#6488 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mame pošto vidim da imate veće bebe tj.starije recite mi smije li se beba od 2 mjeseca staviti u jaje? ja sam vidjela par ljudi da to rade i prišla kažu bebi 2 mjeseca s tim što stave jastuk ispod da je kao ravnije, imam veliki problem jer sam dobila dvoja kolica a iskreno ni jedna mi se ne sviđaju jer ova manja su najobičnija i bebu ne mogu voziti ako da je gledam i sunce joj ide pa prekrivam je, a druga su velika čikova sa jajetom i teška su mi, pa kontam da je stavim u jaje i vozam, da probam e sad ne znam sama više šta da radim, najsretnija bih bila da nisam ni jedna dobila i da sam otišla i kupila ono što želim, mada još ta opcija nije isključena, svi me ubjeđuju šta će ti kao kad si dobila al ne mogu da uživam u vlastitom djetetu zbog kolica....
-
dance_mom
#6489 Re: Bebe - ALL ABOUT!
A što ne bi smjela? Jaje je i predviđeno za vožnju, s tim da se dijete smije voziti 1,5 - 2 sata i onda izvaditi dijete, napraviti manju pauzu, da ne bude predugo u tom položaju...jedna tamo wrote:mame pošto vidim da imate veće bebe tj.starije recite mi smije li se beba od 2 mjeseca staviti u jaje? ja sam vidjela par ljudi da to rade i prišla kažu bebi 2 mjeseca s tim što stave jastuk ispod da je kao ravnije, imam veliki problem jer sam dobila dvoja kolica a iskreno ni jedna mi se ne sviđaju jer ova manja su najobičnija i bebu ne mogu voziti ako da je gledam i sunce joj ide pa prekrivam je, a druga su velika čikova sa jajetom i teška su mi, pa kontam da je stavim u jaje i vozam, da probam e sad ne znam sama više šta da radim, najsretnija bih bila da nisam ni jedna dobila i da sam otišla i kupila ono što želim, mada još ta opcija nije isključena, svi me ubjeđuju šta će ti kao kad si dobila al ne mogu da uživam u vlastitom djetetu zbog kolica....
-
safran
#6490 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma može, ako se u njemu može vozati u autu može i u kolicima. Ja sam stavljala tanki jastučić - a više nekako što mi je ono platno bilo grubo za moju ljubičicu - a niđe veze.jedna tamo wrote:mame pošto vidim da imate veće bebe tj.starije recite mi smije li se beba od 2 mjeseca staviti u jaje? ja sam vidjela par ljudi da to rade i prišla kažu bebi 2 mjeseca s tim što stave jastuk ispod da je kao ravnije, imam veliki problem jer sam dobila dvoja kolica a iskreno ni jedna mi se ne sviđaju jer ova manja su najobičnija i bebu ne mogu voziti ako da je gledam i sunce joj ide pa prekrivam je, a druga su velika čikova sa jajetom i teška su mi, pa kontam da je stavim u jaje i vozam, da probam e sad ne znam sama više šta da radim, najsretnija bih bila da nisam ni jedna dobila i da sam otišla i kupila ono što želim, mada još ta opcija nije isključena, svi me ubjeđuju šta će ti kao kad si dobila al ne mogu da uživam u vlastitom djetetu zbog kolica....
- jedna tamo
#6491 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ma puko mi film i odem jutros u fis i kupim kolica, kolica su ko igračka lagana al funkcionalna... šta me briga, udobna njoj, ja je gledam dok je vozim i sva sretna
a imam i ova dvoja, pogotovo ova čiko za put i šetnju s tim jajetom, al to je meni preteško za iznijeti a i nije mi baš stabilna u tom jajetu....
po hr forumima sam sinoćć tražila kao pedijatri baš preporučuju jaje jer je to položaj fetusa, a ja pitala u petak sestru kaže on ne, to je tek kasnije....
a onda žene pišu to je autosjedalica i kao nije im jasno zašto to ljudi zovu jaje, to je anatomski najpogodniji položaj za vožnju, jer bebi ništa ne bi bilo....tako da to jaje ostavjam za auto a ovu tursku drndoku
vozam ovuda....
eno je sad paja u njoj
malo da se navikne.....
a imam i ova dvoja, pogotovo ova čiko za put i šetnju s tim jajetom, al to je meni preteško za iznijeti a i nije mi baš stabilna u tom jajetu....
po hr forumima sam sinoćć tražila kao pedijatri baš preporučuju jaje jer je to položaj fetusa, a ja pitala u petak sestru kaže on ne, to je tek kasnije....
a onda žene pišu to je autosjedalica i kao nije im jasno zašto to ljudi zovu jaje, to je anatomski najpogodniji položaj za vožnju, jer bebi ništa ne bi bilo....tako da to jaje ostavjam za auto a ovu tursku drndoku
eno je sad paja u njoj
- manekenka u penziji
#6492 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jedna tamo, citam te i smijem se. Ista sam bila.
Opusti se i uzivaj u bebi, nemoj toliko da brines.
Opusti se i uzivaj u bebi, nemoj toliko da brines.
-
PurpurHazel
#6493 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pitanje jedno
Suzi joj oko od jutros, bistro, s povremenim žutim krmeljima, nije crveno ni otečeno. Nije prehlađena, hvala Bogu nije nijednom ni bila dosad, znači nosić ne curi, samo iz oka...? Šta mi je činiti, ne znam dal da je peglam s doktorom samo zbog toga? Inače je stalno vanka i obožava biti vani, a muž ima proljetne alergije, a ona dosad nije pokazivala da je to možda pokupila od njega genetski?
- JanuaryJones
#6494 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj sinčić je do nekih 5-6 mj imao začepljen jedan suzni kanal i krmeljalo mu je to oko. Mazali smo tobrex mast i tobrex kapi, i malo masirali kanalić i prošlo.PurpurHazel wrote:Pitanje jednoSuzi joj oko od jutros, bistro, s povremenim žutim krmeljima, nije crveno ni otečeno. Nije prehlađena, hvala Bogu nije nijednom ni bila dosad, znači nosić ne curi, samo iz oka...? Šta mi je činiti, ne znam dal da je peglam s doktorom samo zbog toga? Inače je stalno vanka i obožava biti vani, a muž ima proljetne alergije, a ona dosad nije pokazivala da je to možda pokupila od njega genetski?
-
PurpurHazel
#6495 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala ti puno. Nije njoj ranije nikad to bilo, a sad joj probam malo masirati, nema šanse, ne da mi prstima ni blizu, samo mlatara rukama, jedva sam joj malo prokuhanom vodom isprala, probat ću jedino kad zaspe.JanuaryJones wrote: Moj sinčić je do nekih 5-6 mj imao začepljen jedan suzni kanal i krmeljalo mu je to oko. Mazali smo tobrex mast i tobrex kapi, i malo masirali kanalić i prošlo.
- manekenka u penziji
#6496 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jesam li pretjerala sa cveklom ako je stolica crvena?
Imamo alergijski osip ali ne znam na sta
Dala sam joj pekmez od jagoda sto joj je nana pravila. Kaze ona da je stavljala i limuna u njega...
Ja koliko znam da se od jagoda natekne ako ima alergije... Moze li biti da je ovo osip od limuna?
Hvala!
Imamo alergijski osip ali ne znam na sta
Dala sam joj pekmez od jagoda sto joj je nana pravila. Kaze ona da je stavljala i limuna u njega...
Ja koliko znam da se od jagoda natekne ako ima alergije... Moze li biti da je ovo osip od limuna?
Hvala!
-
funeral blues
#6497 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Možda je reakcija na limun. Ako se dobro sjećam, citrusi idu tek nakon navršene godine. I jagode isto. Probaj ih dati odvojeno, pa da vidiš na šta reaguje.
A, sad da ja pitam
Koliko mlijeka je potrebno dvogodišnjacima? Je l' malo 100ml dnevno? Jogurt, pavlaka i sl. - nula bodova, neće ništa od toga. Samo mlijeko, jedva nekako.
A, sad da ja pitam
Koliko mlijeka je potrebno dvogodišnjacima? Je l' malo 100ml dnevno? Jogurt, pavlaka i sl. - nula bodova, neće ništa od toga. Samo mlijeko, jedva nekako.
-
dance_mom
#6498 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Žene, kakvo je stanje sad sa porodiljnim naknadama u KS? mislim na zaposlene mame...jesu redovne naknade, ima li neko da se porodio u decembru, a da je već dobio pare?
- manekenka u penziji
#6499 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma samo nas dvije sedmice dijele od prvog rodendana. I bit ce da je limun, a prvi put cujem da je neko na limun alergican. Valjda nece uvijek biti alergicna.funeral blues wrote:Možda je reakcija na limun. Ako se dobro sjećam, citrusi idu tek nakon navršene godine. I jagode isto. Probaj ih dati odvojeno, pa da vidiš na šta reaguje.
A, sad da ja pitam![]()
Hvala!
Pokusaj ubaciti milerama/kajmaka u rucak. Napravi pecivo sa sirom. Milk snite...Puding...Griz... Eto ideja
-
granita
#6500 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam se porodila u avgustu, a pare dobila u januaru. "Redivni" su, kasne jedan mjesec, nije strasnodance_mom wrote:Žene, kakvo je stanje sad sa porodiljnim naknadama u KS? mislim na zaposlene mame...jesu redovne naknade, ima li neko da se porodio u decembru, a da je već dobio pare?