SDP

Post Reply
zeko071

#6476 Re: SDP

Post by zeko071 »

Alfons Kauders wrote:
zeko071 wrote:
HAVANA wrote:Kolko je kila orade?
300 kuna
wahahahahahaaaa

pa 300 kuna za kg orade u dubrovniku nije ni prosjek, vec relativno jeftino druze... elitna konoba my ass... :lol:

dalje, ti rece da je bilo desetak ljudi za stolom... i da su napravili ceh u visini 30 penzija... znaci 9000 maraka... 900 po glavi... 3300kn :-)

haman su pojeli svaku oradu od trsta do albanije... :lol:
bilo je malo skampi, skoljki, fina sira i dobra vina! a poznavajuci drugove tenisere, vjerovatno su malo i zapakovali za kuci.
Alfons Kauders

#6477 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

zeko071 wrote: bilo je malo skampi, skoljki, fina sira i dobra vina! a poznavajuci drugove tenisere, vjerovatno su malo i zapakovali za kuci.
samo se dublje uvaljujes u vnago druze... :D ja imam kucu u dalmaciji, poznajem lokalne ugostitelje i cijene, nish se ne sikiraj... :D

u lokalu u kojem je kila jebene orade 300 kuna, dakle lokalu sa prosjecnim cijenama, jednostavno je fizicki nemoguce napraviti ceh od 3300 kuna po glavi za jednu noc... :D taman i da su zderali najgotivnije sireve, skoljke, tartufe i zaljevali sve precijenjenim stagnumom, opet ne bi dobacili do te cifre... :D

ali ti ne branim da se provaljujes ovdje do sutra... :D
HAVANA

#6478 Re: SDP

Post by HAVANA »

zeko071 wrote:
HAVANA wrote:Kolko ljudi jede kg orade?
sta je poenta ovog pitanja? koliko se tenisera moze najesti od kile orade?
zeko071 wrote:malo van trenutne teme..

nisam uspio snimiti za novu godinu sada u Dubrovniku, elitu partije radnih ljudi i gradzana. njih jedno desetak, a za sofrom u konobi svega. za cijenu ceha, moglo se jedno 30 minimalnih penzija isplatiti.

ali ko sam ja da sudim.to su oni sve posteno zaradili, igrajuci REKETOM razne igre i vodeci proleterijat u nove radne pobjede.
Ma nista,urodjena sklonost ka racunici :roll:
Kontam... kralj te jebo,sto mogu pojest...
Vidis kako je alfons odma skonto :D
Hema_17

#6479 Re: SDP

Post by Hema_17 »

I kod mene bi i ića i pića za Novu, jest me sram :skoljka: Dajte ljudi, manite se mahalskog trabunjanja. Mi smo slobodno drustvo, ne mozemo diktirati jos i sta cemo jesti i piti za Novu. Nigdje veze cccc
RtrnOfSalisbury

#6480 Re: SDP

Post by RtrnOfSalisbury »

ma ko je taj orada ?
udrch

#6481 Re: SDP

Post by udrch »

Meni samo nije jasno kad sam ja prespavao ovaj dio kad je Slobodna Bosna počela da pljuje po SDP-u..
Ja sam mislio da su na istoj strani..nekako sam upratio kad su Dani prešli na Haretovu stranu, a danas ne znam na čijoj su..jel postoje Dani još uvijek?

Ja sam siguran 101% da miniStar nije udario ženu..ne bi to on, on je hodžinska loza..
CaCO3

#6482 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Alfons Kauders wrote:
zeko071 wrote: bilo je malo skampi, skoljki, fina sira i dobra vina! a poznavajuci drugove tenisere, vjerovatno su malo i zapakovali za kuci.
samo se dublje uvaljujes u vnago druze... :D ja imam kucu u dalmaciji, poznajem lokalne ugostitelje i cijene, nish se ne sikiraj... :D

u lokalu u kojem je kila jebene orade 300 kuna, dakle lokalu sa prosjecnim cijenama, jednostavno je fizicki nemoguce napraviti ceh od 3300 kuna po glavi za jednu noc... :D taman i da su zderali najgotivnije sireve, skoljke, tartufe i zaljevali sve precijenjenim stagnumom, opet ne bi dobacili do te cifre... :D

Ali ti ne branim da se provaljujes ovdje do sutra... :D
300 kuna kila orade je recimo u Biogradu , ali u Dubrovniku nije isod 600

A Boga mi 3.300 kn nije tako tesko napraviti ako se uz oradu, skampe, dagnje, salatu od hobotnice i tartufe pije recimo Dom Pérignon za minimum 2.000 kn po boci, a gdje jedna glava ne bi mogla popiti jednu bocu :D
ultima_palabra

#6483 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Čuj levata, jedu oradu... ni za brancina nemaju :mrgreen:
klixober

#6484 Re: SDP

Post by klixober »

Ja sam morao u google kucati da saznam šta je orada, toliko ste me zaintrigirali. :D
JThomas

#6485 Re: SDP

Post by JThomas »

gde se pije kristal, gde jede se o-ra-da 8-)

dom perignon, mislim hajmo onda reći da su pili konjak star 416 godina koji će budžet koštati 1248457324 KM :-)
Bodkin

#6486 Re: SDP

Post by Bodkin »

komeba wrote:Ja sam morao u google kucati da saznam šta je orada, toliko ste me zaintrigirali. :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6487 Re: SDP

Post by Chmoljo »

komeba wrote:Ja sam morao u google kucati da saznam šta je orada, toliko ste me zaintrigirali. :D
i ja brate, mrtvi kontinentalac... piva i janje :lol: kakve orade, kakve za*ebancije :lol:
klixober

#6488 Re: SDP

Post by klixober »

Chmoljo wrote:
i ja brate, mrtvi kontinentalac... piva i janje :lol: kakve orade, kakve za*ebancije :lol:
A mene sve stid da pitam, vidim svi znaju, k'o da se u Želji uz ćevape prodaje...dobri, stari google :D
popajic

#6489 Re: SDP

Post by popajic »

JThomas wrote:gde se pije kristal, gde jede se o-ra-da 8-)

dom perignon, mislim hajmo onda reći da su pili konjak star 416 godina koji će budžet koštati 1248457324 KM :-)
A moze bit' se pio dry Martini - Shaken , not stirred a la Bond :D
Vidim tartufe niko ne komentarise , bogami kao da se o gljivama ludarama radi , cccc... :-)
Tema o SDP-u prerasla u kulinarstvo :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6490 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Nagradno pitanje. U kojem od medija ce se jako brzo naci naslov:
"Slucaj Orada"
1. Slobodna Bosna
2. Federalna TV
3. ....pa dal' postoji treci zainteresovani medij ,sada kada je Avaz u nekom vidu saveznistva sa socijademokratama
StupskaBitanga

#6491 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

-LIBERO- wrote:Nagradno pitanje. U kojem od medija ce se jako brzo naci naslov:
"Slucaj Orada"
1. Slobodna Bosna
2. Federalna TV
3. ....pa dal' postoji treci zainteresovani medij ,sada kada je Avaz u nekom vidu saveznistva sa socijademokratama
TV1
Max Bunker

#6492 Re: SDP

Post by Max Bunker »

boki86 wrote:Suljagic objavio demant, najavio je podizanje tuzbi protiv novinara za klevetu...na stranu nezavisnost novinarstva, ali plasirati ovakve lazi, to je dno dna za svakog novinara, pa ko god se pronadje :x

"Članak koji je danas objavljen u medijima koji konstantno blate SDP BiH i mene lično je gomila brutalnih laži i podvala, te predstavlja logičan nastavak takve orkestrirane kampanje.

Kapitalna razlika u odnosu na skoro sve dosadašnje napade je ta što se u obračun protiv mene ponovo uvlači moja porodica. Ranije je moj mrtvi otac korišten kao sredstvo za pokušaj moje diskreditacije, a danas je to moja supruga. Kao javna ličnost, preuzeo sam rizik da se izložim udarima javnosti, ali moja porodica nije dužna trpjeti ovakve vulgarne napade.

Objavljeni tekst naprosto vrvi lažima, počev od toga da smo pozvali policiju, preko navodnog spominjanja imena koja se pojavljuju u tom tekstu, sve do konstrukcije da je moja supruga čak pozvala i austrijsku ambasadu. Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu.

Lovci na bračne razmirice i nesporazume mogu slične probleme - s kakvim se i mi suočavamo - pronaći u svojoj kući, braku i vezi.

Na koncu, ovo je ništa drugo do pokušaj duboko nesretnih i nesređenih ljudi da druge spuste na svoj nivo, kreirajući tobožnje skandale."
Nisam vidio da je demantirao " nokaut " , vec samo navode da su zvali policiju i da je zena otisla u ambasadu.

P.S.

SDP-u je bolje da je usao u koaliciju sa Strankom za BiH, nego sa SDA. Imaju slicne stavove po pitanju zeninog polozaja u braku ( neko samarcic, neko nokaut ).
StupskaBitanga

#6493 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Demant kao da je pisala novinar/ka Expressa
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6494 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Eno i islambosna objavila da je Suljagic pretukao zenu..e onda je zaista to i istina . :D

Usput receno,procitah ovaj clanak vezano za to iz Slobodne Bosne. Svaka cast svemu,al' ono je novinarstvo ala Bakir Hadziomerovic,"Skandalozno.." i slicni fazoni.
Gandalf

#6495 Re: SDP

Post by Gandalf »

Cjelokupna medijska scena u BiH je skandalozna - novinari svi uglas mogu zavikati : "svi smo mi Bakir H" - čast izuzecima, ako takvi danas i žive kod nas
Bosnolog

#6496 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Chmoljo wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kaze jedan kontinentalni prijaetlj dok je jeo lososa,hebo meso u koje moras pljuvati,.... :D
Last edited by Bosnolog on 06/01/2012 08:43, edited 2 times in total.
slusaj vamo

#6497 Re: SDP

Post by slusaj vamo »

Kako prije ne upratih ovu temu, pa ovo je comedy gold...

Vrlo interesantno, dok se saralo po "onim drugim" bh novinarstvo, predvodjeno velikim borcem za skandalozno-ekskluzivna prava naseg kancelarijsko-teniserskog proletarijata iz potkrovlja s Breke, narodnog heroja Bakira H., niko od ovih pionircica nije dovodio u pitanje to bh novinarstvo kao takvo (eventualno Avaz, izvan primirja sa nasim jedinim socijaldemokratama, islambosnu i ostale neprilagodjene jedinoj istini i pravdi). Sad iznenada, i preko noci, nekako s dolaskom SDP-a i u nas nam jedinog Lagimdzije na vlast, ono izgubi sav prethodni, tako mukotrpno gradjeni kredibilitet.

Otkako SB poce, nenadano i iz potaje (i mene je, priznajem, iznenadilo, valjda i Avdicu nisu prepustili koji gem, ako su im setovi vec rezervisani za blizu i daljnju familiju) rokati i po SDP-u, odjednom i jope nenadano predjose u "zutu stampu"...

Otkako SDP dodje na vlast i bez traga nestase svi problemi s korupcijom, a drzava porcvjeta, nema vise ni skandala ni ekskluzive na Pederalnoj, ima narodnjaka. Jerbo, svakako vise nemaju informativni program, zar ne?

Lijepo, pametno i tako neprimjetno radite svoj posao, nema se sta vise dodat. Nego, hocete li bar i vi sta tu hajrovat, ili ovo radite tek iz ljubavi prema jedinom Vodji, Profesoru, Informaticaru, Precjedniku, Numizmaticaru (tu ne mislim na Kim Jong Ila -- ovaj nas jos uvijek, srecom, suvereno vlada i kancelarijama i Zulfikarpasicevom ostavstinom, a bome i svojom brzo uvecavanom imovinom -- sve po zakonu, naravno)?
klixober

#6498 Re: SDP

Post by klixober »

slusaj vamo wrote:Kako prije ne upratih ovu temu, pa ovo je comedy gold...

Vrlo interesantno, dok se saralo po "onim drugim" bh novinarstvo, predvodjeno velikim borcem za skandalozno-ekskluzivna prava naseg kancelarijsko-teniserskog proletarijata iz potkrovlja s Breke, narodnog heroja Bakira H., niko od ovih pionircica nije dovodio u pitanje to bh novinarstvo kao takvo (eventualno Avaz, izvan primirja sa nasim jedinim socijaldemokratama, islambosnu i ostale neprilagodjene jedinoj istini i pravdi). Sad iznenada, i preko noci, nekako s dolaskom SDP-a i u nas nam jedinog Lagimdzije na vlast, ono izgubi sav prethodni, tako mukotrpno gradjeni kredibilitet.

Otkako SB poce, nenadano i iz potaje (i mene je, priznajem, iznenadilo, valjda i Avdicu nisu prepustili koji gem, ako su im setovi vec rezervisani za blizu i daljnju familiju) rokati i po SDP-u, odjednom i jope nenadano predjose u "zutu stampu"...

Otkako SDP dodje na vlast i bez traga nestase svi problemi s korupcijom, a drzava porcvjeta, nema vise ni skandala ni ekskluzive na Pederalnoj, ima narodnjaka. Jerbo, svakako vise nemaju informativni program, zar ne?

Lijepo, pametno i tako neprimjetno radite svoj posao, nema se sta vise dodat. Nego, hocete li bar i vi sta tu hajrovat, ili ovo radite tek iz ljubavi prema jedinom Vodji, Profesoru, Informaticaru, Precjedniku, Numizmaticaru (tu ne mislim na Kim Jong Ila -- ovaj nas jos uvijek, srecom, suvereno vlada i kancelarijama i Zulfikarpasicevom ostavstinom, a bome i svojom brzo uvecavanom imovinom -- sve po zakonu, naravno)?
Naravno da ćemo i mi hajrovati - obećane su nam moderatorske pozicije na forumu. Sadašnji moderatori će napredovati u administratore, a zoom će preći u informativnu redakciju portala.
Čim postanem moderator, tebi prvom slijede Banovići.
slusaj vamo

#6499 Re: SDP

Post by slusaj vamo »

masala, imate se cemu nadati onda, iz opanaka drito u moderatore! samo, malo vam je to, da sam lagimdzija ja bi vam bar i po orden udijelio.
VjecitiStudent

#6500 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Evo teksta u stampanom dijelu Federalnog Avaza, "slucajni" susret je rezultirao sljedecim tekstom:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... steno.html

Ljubitelji SDP-a, da li vam ovakvi tekstovi ikada vrijedjaju inteligenciju?
Post Reply