Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cindrlimindrli

#6476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

solo2 wrote:I ovo sve je ok i sve se moze progutati nekako ali to "postavljanje na mjesto - primitivaca" je upravo ono sto je najgore. Da je to bilo 15 ljudi ok, ali pola stadiona je ipak previse.. i to nisu primitivci - to su navijaci
Taman da je citav stadion, to ne mijenja cinjenicu da se radi o tornjacima kojima je to nadam se bio zadnji put da
su otisli na utakmicu reprezentacije.
solo2

#6477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

cindrlimindrli wrote:
solo2 wrote:I ovo sve je ok i sve se moze progutati nekako ali to "postavljanje na mjesto - primitivaca" je upravo ono sto je najgore. Da je to bilo 15 ljudi ok, ali pola stadiona je ipak previse.. i to nisu primitivci - to su navijaci
Taman da je citav stadion, to ne mijenja cinjenicu da se radi o tornjacima kojima je to nadam se bio zadnji put da
ma da dijaspora, sve sami shabani - ne trebaju vise da idu na stadione i prate baletane -
doci ce kulturna raja i nece zvizdati jer navikli su ici u pozoriste i gledati balet za razliku od tornjaka iz zapadne evrope
cindrlimindrli

#6478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

solo2 wrote:
cindrlimindrli wrote:
ma da dijaspora, sve sami shabani - ne trebaju vise da idu na stadione i prate baletane -
doci ce kulturna raja i nece zvizdati jer navikli su ici u pozoriste i gledati balet za razliku od tornjaka iz zapadne evrope
Nema to veze dijaspora nedijaspora, i ja sam vani, al' oni sto su zvizdali i prozivali Edina su neandertalci.
solo2

#6479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

su otisli na utakmicu reprezentacije.[/quote]

doci ce kulturna raja i nece zvizdati jer navikli su ici u pozoriste i gledati balet za razliku od tornjaka iz zapadne evrope[/quote]

Nema to veze dijaspora nedijaspora, i ja sam vani, al' oni sto su zvizdali i prozivali Edina su neandertalci.[/quote]

Dobro, a zasto bas Dzeki, zasto nisu bilo kome drugom?
cindrlimindrli

#6480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

solo2 wrote:Dobro, a zasto bas Dzeki, zasto nisu bilo kome drugom?
Taman posla da pokusavam odgonetnuti kakav se kosmar dogadja u tintari nekog pjanog medvida. Ma ustvari, nisu
vrijedni nikakve rasprave....goni govna u qrac.
palermo

#6481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

solo2 wrote:
Pa ti bi trebao da daš odgovor na to. Zašto baš Džeki, stvarno......
solo2

#6482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

cindrlimindrli wrote:
solo2 wrote:Dobro, a zasto bas Dzeki, zasto nisu bilo kome drugom?
Taman posla da pokusavam odgonetnuti kakav se kosmar dogadja u tintari nekog pjanog medvida. Ma ustvari, nisu
vrijedni nikakve rasprave....goni govna u qrac.
Banalizujes - nemamo o cemu vise o cemu diskutovati.
todd_smith

#6483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

stranac2 wrote:
MOSALJOZE wrote:
SAM DRAGI BOG ZNA ŠTA SU TA NAŠA DJECA PRETRPJELA DA BUDU NEKO I NEŠTO I DA ONO OD NAŠE ZEMLJE URADE ONO ŠTO SVE AMBASADE NEĆE URADITI NI ZA STO GODINA

Zaboravili su se u ovoj populistickoj reportazi zapitati kako to da se sef tv kuce u direktnom prenosu javlja pjan sa terena. Gdje to ima , samo u Absurdistanu ..

Takodjer ko je Pjanica i Begovica spominjao :? Ako ista hvalili su ih, ne kontam sto ovi sa FACE izmisljaju
solo2

#6484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:
Pa ti bi trebao da daš odgovor na to. Zašto baš Džeki, stvarno......
Pogledaj utakmicu, prati Dzeku, sve ce ti se samo kazati.
palermo

#6485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

solo2 wrote:
Dina mi, gledao utakmicu. Vidio kako u prvoj minuti Sejo daje loptu njihovom igraču, u trećoj minuti kako Spaha dodaje opet njihovom igraču, vidio kako Vedo dribla, vidio Mujdžu kako ne može potrčati,. vidio....ma svašta vidio, vidio da su jedina dva šuta na gol izveli Izo i još neko...ček da se sjetim, aha Džeko.....bogami ja još ne znam zašto se samo Džeki zviždalo
todd_smith

#6486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by todd_smith »

Koja karina od reportaze, sada pregledah :lol:

Majke mi gledajuci ovo neko bi rekao da svaki dan izlazi clanak o SVAKOM igracu gdje mu se psuje majka.

Najjaci dio "kako da kreaira ekipu i gura Ibricica kada je on vec zaradio i bice u Brazilu" :lol: Pa papci radite isto kao i ovi koji pljuju, cuj bice u Brazilu kao oni odlucuju, fuj jbm vam novinarstvo vase :lol:
dunkemm3

#6487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dunkemm3 »

Ej Senade Senade, plitko je ovo. :lol:
solo2

#6488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:
Dina mi, gledao utakmicu. Vidio kako u prvoj minuti Sejo daje loptu njihovom igraču, u trećoj minuti kako Spaha dodaje opet njihovom igraču, vidio kako Vedo dribla, vidio Mujdžu kako ne može potrčati,. vidio....ma svašta vidio, vidio da su jedina dva šuta na gol izveli Izo i još neko...ček da se sjetim, aha Džeko.....bogami ja još ne znam zašto se samo Džeki zviždalo
Eh odlicno. Znaci grijesilo se (ko igra/radi taj i grijesi), driblalo se, pokusavalo se trcati - nije se moglo...a Dzeko je za to vrijeme setao po terenu i onda kad' mu je vise dosadilo, onda bi da izadje vani jer je navodno povrijedjen. Eh kada do izmjene nije doslo onda se malo "zabavljao" sa publikom i onda nastupa "babo".
palermo

#6489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

solo2 wrote:
Eh odlicno. Znaci grijesilo se (ko igra/radi taj i grijesi), driblalo se, pokusavalo se trcati - nije se moglo...a Dzeko je za to vrijeme setao po terenu i onda kad' mu je vise dosadilo, onda bi da izadje vani jer je navodno povrijedjen. Eh kada do izmjene nije doslo onda se malo "zabavljao" sa publikom i onda nastupa "babo".
Kad si ti gledao tu utakmicu :? .....da nisi jadan ne bio pomiješao kanale, mor biti da si gledao Iran Gvineja a mislio da gledaš BiH-Egipat, ne vidim šta bi drugo moglo biti...
solo2

#6490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:
Kad si ti gledao tu utakmicu :? .....da nisi jadan ne bio pomiješao kanale, mor biti da si gledao Iran Gvineja a mislio da gledaš BiH-Egipat, ne vidim šta bi drugo moglo biti...
Sta reci.. :run:
palermo

#6491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

solo2 wrote:
Pa ništa, jel ti stvarno misliš da bi se trebalo ozbiljno razgovarati o onome što si ti rekao u svom postu.
solo2

#6492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

palermo wrote:
solo2 wrote:
Pa ništa, jel ti stvarno misliš da bi se trebalo ozbiljno razgovarati o onome što si ti rekao u svom postu.
Tebi je potrebna pomoc. Molim te da prestanes komentirati moje postove. Ne zelim diskutovati s' tobom.
Hvala!
nihoniho

#6493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

solo2 wrote: Bjezi se od cinjenice da se od Dzeke s' razlogom ocekuje najvise. Ali i da je njemu zalaganje ozbiljan problem - pogotovo u reprezentaciji. Niko nema problem sa npr Ibisevicem, koji je malo drugaciji profil igraca ali koji i cesto biva "zavaljen" tamo gdje mu nije mjesto - ali odigra posteno, trci, trudi se, ne prepusta drugima da trce za njega. Njemu niko nije zvizdao :skoljka:

I ovo sve je ok i sve se moze progutati nekako ali to "postavljanje na mjesto - primitivaca" je upravo ono sto je najgore. Da je to bilo 15 ljudi ok, ali pola stadiona je ipak previse.. i to nisu primitivci - to su navijaci, to je publika koja je ko zna kako i ko zna odakle dosla da gleda baletana kako mase rucicama i gestikulara da hoce izaci vani jer ko biva "hebo ovo vise".. i sad se ubacuje prica kako je navodno bio povrijedjen (a svi prate City pa znaju da je to laz)i kako je za sve kriv Safet jer je isprobao Tina koji je btw Busquets za pojedine koji su igrali na toj poziciji i koji je sasvim solidno odigrao pri tom ne gledajuci cinjenice da je decko mlad i da mu je to prvi nastup za reprezentaciju.

Ne treba mu to, ni njemu, ni ostalima. Ako nije mogao ili htio igrati, trebao je reci na vrijeme i sve u redu.. samo kazem nije prvi put i to pocinje da iritira mnoge.
Radi se opet o naopakom selektoru koji , ocigledno i po sopstvenom priznanju , nije odrzao rijec i Dzeku izvadio kada je bilo dogovoreno. To su normalne stvari, dogovori se prave , najbolji igraci se stede ili uopste ne pozivaju na prijateljske utakmice, ako imaju prevelike obaveze ili su rovitog zdravlja.
Susic je toliko nesposoban i bezobrazan , da nije uspio da iskontrolise najnormalniju i najbezazleniju situaciju i napravio je sranje. Kao sto sranje napravi svaki put kada otvori usta i napravi bilo kakvu kombinatoriku koja je komplikovanija od 2+2 (npr da stigne na avion bez vodica !)! Mozda je Dzeko trebao svojim golovima da zamaze oci za los debi trecerazrednih igraca iz agencije njegovog brata !?
Nakon tekme su Tin i Hadzic zadovoljili , a Dzeko je proglasen za ratnog zlocinca !?
Riba smrdi od glave, u nasem slucaju je to nesposobni selektor i savez koji ga drzi tu gdje je.
Sto se tice navijaca, Dzekina gestikulacija je minimum reakcije za gadosti kojima ga kompleksasi caste s tribina
Mali_Vuk

#6494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

todd_smith wrote:Koja karina od reportaze, sada pregledah :lol:

Majke mi gledajuci ovo neko bi rekao da svaki dan izlazi clanak o SVAKOM igracu gdje mu se psuje majka.

Najjaci dio "kako da kreaira ekipu i gura Ibricica kada je on vec zaradio i bice u Brazilu" :lol: Pa papci radite isto kao i ovi koji pljuju, cuj bice u Brazilu kao oni odlucuju, fuj jbm vam novinarstvo vase :lol:
E to je ono o čemu sam govorio. Novinarstvo nam je na ivici provalije... Ma šta na ivici, već je duboko u provaliji :izet: Bez obzira koju stranu da drže i promovišu, ti ljudi su srozali sportsko novinarstvo na najniže grane od kada postoji ta profesija kod nas. Sjest' pa plakat' :(

Treba imati želudac pa pogledati oni "reportažu" do kraja :D
solo2

#6495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

Mali_Vuk wrote:

E to je ono o čemu sam govorio. Novinarstvo nam je na ivici provalije... Ma šta na ivici, već je duboko u provaliji :izet: Bez obzira koju stranu da drže i promovišu, ti ljudi su srozali sportsko novinarstvo na najniže grane od kada postoji ta profesija kod nas. Sjest' pa plakat' :(

Vjeruj mi, ja nisam mogao.
Mali_Vuk

#6496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

solo2 wrote:
Mali_Vuk wrote:

Vjeruj mi, ja nisam mogao.
Vjerujem ti. Ono je katastrofa.
Mali_Vuk

#6497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

Kad uporediš ovaj prilog i onaj koji je sklepao izvjesni Nedim Hasić [Ispravite me ako sam mu fulo ime] nedavno na FTV-u, ne možeš da ne uočiš veliku sličnost. Kao da se takmiče ko će ispast neobjektivniji i pristrasniji i ko će masi ponuditi kvalitetniju metu za odstrijel. Dno Dna. Red Carpet. I to ne bilo koji, nego baš onaj Hayatov.
solo2

#6498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by solo2 »

nihoniho wrote:
solo2 wrote: Bjezi se od cinjenice da se od Dzeke s' razlogom ocekuje najvise. Ali i da je njemu zalaganje ozbiljan problem - pogotovo u reprezentaciji. Niko nema problem sa npr Ibisevicem, koji je malo drugaciji profil igraca ali koji i cesto biva "zavaljen" tamo gdje mu nije mjesto - ali odigra posteno, trci, trudi se, ne prepusta drugima da trce za njega. Njemu niko nije zvizdao :skoljka:

I ovo sve je ok i sve se moze progutati nekako ali to "postavljanje na mjesto - primitivaca" je upravo ono sto je najgore. Da je to bilo 15 ljudi ok, ali pola stadiona je ipak previse.. i to nisu primitivci - to su navijaci, to je publika koja je ko zna kako i ko zna odakle dosla da gleda baletana kako mase rucicama i gestikulara da hoce izaci vani jer ko biva "hebo ovo vise".. i sad se ubacuje prica kako je navodno bio povrijedjen (a svi prate City pa znaju da je to laz)i kako je za sve kriv Safet jer je isprobao Tina koji je btw Busquets za pojedine koji su igrali na toj poziciji i koji je sasvim solidno odigrao pri tom ne gledajuci cinjenice da je decko mlad i da mu je to prvi nastup za reprezentaciju.

Ne treba mu to, ni njemu, ni ostalima. Ako nije mogao ili htio igrati, trebao je reci na vrijeme i sve u redu.. samo kazem nije prvi put i to pocinje da iritira mnoge.
Radi se opet o naopakom selektoru koji , ocigledno i po sopstvenom priznanju , nije odrzao rijec i Dzeku izvadio kada je bilo dogovoreno. To su normalne stvari, dogovori se prave , najbolji igraci se stede ili uopste ne pozivaju na prijateljske utakmice, ako imaju prevelike obaveze ili su rovitog zdravlja.
Susic je toliko nesposoban i bezobrazan , da nije uspio da iskontrolise najnormalniju i najbezazleniju situaciju i napravio je sranje. Kao sto sranje napravi svaki put kada otvori usta i napravi bilo kakvu kombinatoriku koja je komplikovanija od 2+2 (npr da stigne na avion bez vodica !)! Mozda je Dzeko trebao svojim golovima da zamaze oci za los debi trecerazrednih igraca iz agencije njegovog brata !?
Nakon tekme su Tin i Hadzic zadovoljili , a Dzeko je proglasen za ratnog zlocinca !?
Riba smrdi od glave, u nasem slucaju je to nesposobni selektor i savez koji ga drzi tu gdje je.
Sto se tice navijaca, Dzekina gestikulacija je minimum reakcije za gadosti kojima ga kompleksasi caste s tribina
Nema opravdanja za Safetovo ponasanje i naravno da ga niko pametan ne opravdava, ali ni to ne moze opravdati bezobrazluk i ne zainteresovanost od strane Edina Dzeke. Vjerujem, i ubijedjen sam da je trazio postedu, da mu niko nebi napravio ni jedan problem.
U potpunosti se slazem sa Ivicom Osimom u tome da se pojedinci ne znaju ponasati i da treba spustiti loptu na zemlju. Dzeko se trebao (zajedno sa ostalima) izvinuti navijacima i reci da su odigrali ispod svakog nivoa, da ce drugi put biti bolje i gotovo, a ne navijace i publiku nazivati primitivcima.. Takodjer se slazem da ne treba dizati hajku i da su pojedini novinari otisli predaleko (iz licnih razloga) ali ovaj prilog FACE-a je dno-dna
denimb

#6499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Ja Bgm skidam kapu svakome ko ima dovoljno jak zeuldac da gleda ovu reportazu duze od minute...

Nikad mi necemo u Evropu.
AndreyBlanc

#6500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AndreyBlanc »

Ide mi na neku stvar ovo konstantno blaćenje igrača, selektora pa i navijača i svega oko repke, jasno je da neke stvari ne štimaju, šta i da doživimo krah u Brazilu dosad sam navijao za Englesku Holandiju i ne daju mi mediji da uživam u ovom pre-world cup periodu, pivama koje ću ispijati u toku istog već moram da mislim kako Spahić biva vragolasti Denis i Džeki se ne igra, pa bolan oni će radi sebe da lete na tom prvenstvu da bi se iole prodali a maska će da bude poginuli smo za državu , opušteno ja ne znam koji je više ovom dunjaluku našem. čisto dočekujem da neki lijevi naš manje priznatiji igrač eksplodira u Brazilu.
Post Reply