The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Averus

#6476 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

A da ne spojlaš sranjima iz stripa?
Može?
Tyke

#6477 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

DMXallen wrote:
Epizodi je visoku ocjenu dala ona mračna situacija igre mačke i miša između Saviorsa i naše ekipe, gdje je pokazana sva Neganova moć i spremnost dok je Rick ispao obični plačljivac koji se vjerovatno jedini u grupi klečeći na koljenima upišao u gaće, a s druge strane Carl sa izgledom rođenog serijskog ubice kako reče Negan.
Nije on placljivac, znamo to i ja i ti, nego je klonuo jer su svi vjerovali u njega i njegovu ideju, krenuo je da odvede i Meg doktoru pa sad trudna cuci pred Neganom, svjestan je svoje krivice, ali sigurno da nece prokockati povjerenje koje je stekao svih ovih sezona. Dok Carl je na Ricka, samo sto nije imao to breme lidera i donosioca odluka, frustriran svim tim bi s uzitkom roknuo Negana i krenuo dalje. :)
sizifinho

#6478 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Ako se sjecate Ricka u zatvoru i njegovih odluka...mislim da ce ovaj trenutak Ricka uvjerit da nije ono sto je mislio, da je najveca baja, i da ima i gorih.

Tacno ocekujem da postane limp-dick Rick, ali zato sam siguran da ce Carl imat svojih scena...
Samo se bojim, brate mili, koliko twd zna razvuci medjuljudske odnose, sta ce tek biti sad kad se upoznaju s drugim grupama. Prva i zadnja epizoda s borbama a sve ostalo izmedju ce hodat, setat, pricat...
ExNihilo

#6479 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ide sad barem jedna full sezona upoznavanja sa drugim grupama i formiranjem underground pokreta otpora. Onda 2 sezone otvorenog rata. :D
Pandakonda

#6480 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Averus wrote:A da ne spojlaš sranjima iz stripa?
Može?
Nije ti ništa spoilao jer je Abrahamovu smrt dobila Dennise (strijela u oko) tako da je taj dio već prošao.
r_faruk

#6481 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ne spoilam, pazim sta pisem... upravo zato sto abraham nije ubijen i nece biti ubijen sam napisao ono sto sam napisao...
sizifinho

#6482 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

jah eto ti znas ko ce biti ubijen -.-
madridist

#6483 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

U svakom slucaju ko ima iskustva sa stripom neka ih zadrzi za sebe.
Yebi ga nije u redu prema nama koji isto mozemo prostudirati strip i sta se desava a necemo zbog serije..
Ako nije problem mislim,naravno.
r_faruk

#6484 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

naravno da nije problem. spomenuo sam stvari o kojima se vec pisalo i koje su vec spomenute. uopste mi nije cilj spoilati...
annoy

#6485 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Moram priznat da mi je bilo bas tesko gledati Rickovu uplasenu facu, kad sam vidjela da se on uplasio onda sam i ja :D
Ne volim ga gledati slomljenog i na koljenima. Micica :)
Pandakonda

#6486 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Moram priznat da mi je bilo bas tesko gledati Rickovu uplasenu facu, kad sam vidjela da se on uplasio onda sam i ja :D
Ne volim ga gledati slomljenog i na koljenima. Micica :)
Šlag na tortu bi bio da je Negan slupao Maggie ispred njeg, pogotovo jer joj je rekao u kamperu da će sve bit ok, to bi ga sjebalo do kraja serije :-) Ne vjerujem da će ić do te mjere da ubiju trudnu ženu na TV-u, mada Game of thrones je davno probio taj led :-)
r_faruk

#6487 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

mozda je i ubiju, nekako se sve vracam na ono povracanje i snebivanje glumaca oko scenarija... ona i onaj gay tip su mi kandidati...rick nije, mali nije, daryl nije, michone nije, onaj naucnik im treba za municiju, glen ce se garant izvuc, red je da se izvuce... :-D
ExNihilo

#6488 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Meni je Rick više izgledao sluđen i šokiran spoznajom da there's something to fear. Njegovo lice nije odavalo toliko strah koliko nesklad između njegovog malopređašnjeg samopouzdanja i sile koju sada vidi pred sobom. Bio je ubjeđen da je glavni lola u kvartu, sila prirode, a u tom trenutku shvata magnitudu svoje iluzije. To je njegov Sputnik momenat, prelomna tačka u izgradnji lika, i producenti nisu imali pravo da ga upropaste glupavim cliffhangerom.
r_faruk

#6489 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

umjesto cliffhanger-a bolji bi efekat bio da su prikazali ko je ubijen i izraz rick-ovog lica dok ga/je negan mlati po glavi........
Tito_i_Partija

#6490 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Dobra epizoda, osim zadnje minute. Svidja mi se kako su napravili tako da se Ricku jedan po jedan put zatvara, omca se steze. Dobra ilustracija Neganove moci. Jeffrey Dean Morgan jako dobar, definitivno ima harizmu, jedino ne valja sto ne smije psovat' jer AMC ipak nije HBO i za njih vaze gotov sve restrikcije americke cenzure.

Al' brate trebali su vala otkrit' ko je rikno, jer ovde ti cliffhanger uopste nije potreban, nego taj sok-efekat brutalnog ubistva bi sam po sebi bio cliffhanger. Nista bez GoT, jedina serija koja ima muda. :D
Pandakonda

#6491 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:Dobra epizoda, osim zadnje minute. Svidja mi se kako su napravili tako da se Ricku jedan po jedan put zatvara, omca se steze. Dobra ilustracija Neganove moci. Jeffrey Dean Morgan jako dobar, definitivno ima harizmu, jedino ne valja sto ne smije psovat' jer AMC ipak nije HBO i za njih vaze gotov sve restrikcije americke cenzure.

Al' brate trebali su vala otkrit' ko je rikno, jer ovde ti cliffhanger uopste nije potreban, nego taj sok-efekat brutalnog ubistva bi sam po sebi bio cliffhanger. Nista bez GoT, jedina serija koja ima muda. :D
To mi nikako nije jasno kako jedna TV kuća ima prava psovat a druga nema...
oskarboy

#6492 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

serija je imala odlicnu pricu i radnju ali nazalost pretvorili su je u zescu komercijalu.stancat sto vise bezpotrebnih scena i epizoda nebil se sto vise love uzelo,a pogotovo sa ovakvim krajevima gdje se ne zna ko je ubijen.nebil jos vise povecali zainteresovanost gledaoca za serijom.sreco gledaoci su odmah kaznili scenariste i producente tako sto su seriji dali manje ocjene.totalno nepotrebno ponavljanje scena sa carol,toliko zena prosla i opet je vracaju u depru.i od toliko sume i prostora et bas oni uletise u neganovu zamku :lol: kao da im je putokaz na cesti stavljao.toliko aleksandrija postoji a niko od neganovih ranije da je zauzme
Pandakonda

#6493 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

oskarboy wrote:serija je imala odlicnu pricu i radnju ali nazalost pretvorili su je u zescu komercijalu.stancat sto vise bezpotrebnih scena i epizoda nebil se sto vise love uzelo,a pogotovo sa ovakvim krajevima gdje se ne zna ko je ubijen.nebil jos vise povecali zainteresovanost gledaoca za serijom.sreco gledaoci su odmah kaznili scenariste i producente tako sto su seriji dali manje ocjene.totalno nepotrebno ponavljanje scena sa carol,toliko zena prosla i opet je vracaju u depru.i od toliko sume i prostora et bas oni uletise u neganovu zamku :lol: kao da im je putokaz na cesti stavljao.toliko aleksandrija postoji a niko od neganovih ranije da je zauzme
Neganovi ljudi su uhvatili Eugena prije i natjerali ga da im kaže kojim su putem krenuli.
sizifinho

#6494 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

zato što jedna kuća živi od reklama, druga i ne baš.
oskarboy

#6495 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

Tito_i_Partija wrote:Dobra epizoda, osim zadnje minute. Svidja mi se kako su napravili tako da se Ricku jedan po jedan put zatvara, omca se steze. Dobra ilustracija Neganove moci. Jeffrey Dean Morgan jako dobar, definitivno ima harizmu, jedino ne valja sto ne smije psovat' jer AMC ipak nije HBO i za njih vaze gotov sve restrikcije americke cenzure.

kamo srece da je HBO radio TWD,daleko bi bila bolja serija.i od desavanja,glume,scenarija,produkcije.AMC je cista komercijala
r_faruk

#6496 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ovo ce biti kao santa barbara :)
oskarboy

#6497 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

Pandakonda wrote:
oskarboy wrote:serija je imala odlicnu pricu i radnju ali nazalost pretvorili su je u zescu komercijalu.stancat sto vise bezpotrebnih scena i epizoda nebil se sto vise love uzelo,a pogotovo sa ovakvim krajevima gdje se ne zna ko je ubijen.nebil jos vise povecali zainteresovanost gledaoca za serijom.sreco gledaoci su odmah kaznili scenariste i producente tako sto su seriji dali manje ocjene.totalno nepotrebno ponavljanje scena sa carol,toliko zena prosla i opet je vracaju u depru.i od toliko sume i prostora et bas oni uletise u neganovu zamku :lol: kao da im je putokaz na cesti stavljao.toliko aleksandrija postoji a niko od neganovih ranije da je zauzme
Neganovi ljudi su uhvatili Eugena prije i natjerali ga da im kaže kojim su putem krenuli.
pa mrak je bio,kao da je i eugen znao kud ce tacno prolazit.pa nisu sume male
Tito_i_Partija

#6498 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pandakonda wrote:

To mi nikako nije jasno kako jedna TV kuća ima prava psovat a druga nema...
HBO ide na pretplatu, nesto k'o Premiere u Njemackoj, tako da imaju maltene iste restrikcije k'o i kino (znaci nikakve).

AMC je kablovska televizija koja zivi od sponzora i koja je dostupna vecini populacije u TV-kanal-paketima, tako da mada imaju manje restrikcija nego velike mainstream kuce kao NBC, ABC, i CBS, ipak ne smiju ic' dalje od rijeci "shit".
oskarboy

#6499 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

r_faruk wrote:ovo ce biti kao santa barbara :)
zombi sapunica,opet cemo gledat kako neko od nasih glavnih likova moralise.pada u ocaj i depresiju.pa ce bit nesto malo akcije u prvoj i zadnjoj epizodi
turbofolk

#6500 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

oskarboy wrote:toliko aleksandrija postoji a niko od neganovih ranije da je zauzme
Dobro primjećeno. U ovoj polusezoni smo saznali da je daleko veći broj ljudi preživio apokalipsu, nego li se to činilo s početka serijala. Tolika Antlanta, pa nigdje žive duše, a sad odjednom.. Više živih nego walkera
Post Reply