Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zubi

#6476 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

DON_eARL wrote:Meni konačno, nakon 2 dana, prođe plaćanje PayPalom, pa probaj ako već nisi.
:thumbup:
_Reds_

#6477 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Dolazi li ikome ista u zadnje vrijeme.

Morao sam pokrenuti 5-6 caseova, i napisait ljudima da cu ih cekati jos 10tak dana. Jer u zanjih 10 dana nista ne dolazi.
Elaol

#6478 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

_Reds_ wrote:Dolazi li ikome ista u zadnje vrijeme.

Morao sam pokrenuti 5-6 caseova, i napisait ljudima da cu ih cekati jos 10tak dana. Jer u zanjih 10 dana nista ne dolazi.
Isti sam, ne znam sta je problem. Narucio sam i neke veoma vazne artikle preko Amazona, to jos cekam (nadam se da Ameri ne prave problem), mada ne vjerujem da ima veze sa sajtom. Vecina stvari koje sam narucio su iz Kine, a to ide preko Njemacke ako se ne varam. Mada ni jedan tracking number ne pokazuje da je napustilo Kinu. Reci mi, da li si iz Federacije ili Republike Srpske? Jer su razlicite sluzbe, ja sam iz RS.
zippoo87

#6479 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

ja isto cekam dva paketa...tacnije tri ali ovaj jedan garant nece ni doci,jer sam ga narucio prije 3 mjeseca,prodavac je navodno poslao ponovo isti artikal a ni njega jos nema...mada nije njemu jos ni vrijeme,sada ja ocekujem kroz 40-45 dana artikle

i sa banggooda isto cekam nesto...ima skoro mjesec kako je poslato
Elaol

#6480 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

zippoo87 wrote:ja isto cekam dva paketa...tacnije tri ali ovaj jedan garant nece ni doci,jer sam ga narucio prije 3 mjeseca,prodavac je navodno poslao ponovo isti artikal a ni njega jos nema...mada nije njemu jos ni vrijeme,sada ja ocekujem kroz 40-45 dana artikle

i sa banggooda isto cekam nesto...ima skoro mjesec kako je poslato
Da li je iko zvao graničnu službu? Da li je do njih? Ili je što je iz Kine? Ne znam, treba mi ovo sa Amazona, rok je tek 14.01. ali kako je krenulo.... Ja ne znam koji je broj telefona za Banja Luku :(
Last edited by Elaol on 19/12/2014 11:11, edited 1 time in total.
MrShadow

#6481 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MrShadow »

Isto i meni iz USA kasni posiljka vec 15 dana, do sada primio preko 20 artikala u BiH i nikad nije kasnilo.
Moli me seller da ne trazim povrat novca jer kaze da je guzva na carinama zbog praznika i da svi imaju probleme.
Elaol

#6482 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

MrShadow wrote:Isto i meni iz USA kasni posiljka vec 15 dana, do sada primio preko 20 artikala u BiH i nikad nije kasnilo.
Moli me seller da ne trazim povrat novca jer kaze da je guzva na carinama zbog praznika i da svi imaju probleme.
Da, i meni je seller iz Kine poslao ovo
Dear customer, i am so sorry for the delay, I just got the notice that all packets (from all countries) to your country would be subject to stricter screening by the customs. Due to the tightened customs control and screening, the shipping time to your country will be longer than normal. there must have some days delay, so could you please give me your biggest understanding , wait 7 days more , if you still not received the item in 7 days , please feel free to contact me , i will try my best to help you , We appreciate your understanding and patience. You are also welcomed to contact us for your suggestions and any concerns. Thanks
MrShadow

#6483 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by MrShadow »

Mamu im, pa moramo mi biti zadnja rupa na sviralu u svemu, na kraju ce selleri poceti ukidati BiH sa zemalja u koje salju
dinooh

#6484 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

MrShadow wrote:Mamu im, pa moramo mi biti zadnja rupa na sviralu u svemu, na kraju ce selleri poceti ukidati BiH sa zemalja u koje salju
to se vec desava.
Elaol

#6485 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

dinooh wrote:
MrShadow wrote:Mamu im, pa moramo mi biti zadnja rupa na sviralu u svemu, na kraju ce selleri poceti ukidati BiH sa zemalja u koje salju
to se vec desava.
Stvarno? Sumnjam da će ukinuti slanje u BiH, ipak oni zarađuju na osnovu toga. Valjda je zbog Nove godine i Katoličkog Božića, a i Pravoslavni će uskoro.
zippoo87

#6486 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

ja necu nista vise narucivati dok ne prodju ove guzve i praznici,poznato je da je oko nove godine najveca guzva i sve supori...ja se opet aktiviram tamo polovinom januara :D
Elaol

#6487 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

zippoo87 wrote:ja necu nista vise narucivati dok ne prodju ove guzve i praznici,poznato je da je oko nove godine najveca guzva i sve supori...ja se opet aktiviram tamo polovinom januara :D
I ja ću tako. Mada, sada imaju odlični božićni popusti, pa mislim da ću naučiti još jednu jaknu sa gearbesta. Oni svakako šalju za 5-14 dana, tako da će stići taman posle gužve xD

EDIT: ovo mi je napisao jedan član na mojoj temi :
CaneBos wrote:Vec otvorena tema o ebayu..
dostave kasne zbog carinskih kontrola u Kini koje su protekla 2 mjeseca zadrzale sve posiljke. Strpite se i dobicete posiljke na kraju.
Znate nešto više o tome?
quarterback

#6488 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Elaol wrote:
dinooh wrote:
to se vec desava.
Stvarno? Sumnjam da će ukinuti slanje u BiH, ipak oni zarađuju na osnovu toga. Valjda je zbog Nove godine i Katoličkog Božića, a i Pravoslavni će uskoro.
premali smo i nebitni bilo kome, ne zanosi se, u ukupnoj kolicini posiljki dio koji se odnosi na nas je mizeran i zasto bi se neko peglao s tim, dobivao negativne poene radi spore isporuke i gubio vrijeme na dopisivanje
Elaol

#6489 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

quarterback wrote:premali smo i nebitni bilo kome, ne zanosi se, u ukupnoj kolicini posiljki dio koji se odnosi na nas je mizeran i zasto bi se neko peglao s tim, dobivao negativne poene radi spore isporuke i gubio vrijeme na dopisivanje
Don't be negative, be positive :-D
quarterback

#6490 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Elaol wrote:
quarterback wrote:premali smo i nebitni bilo kome, ne zanosi se, u ukupnoj kolicini posiljki dio koji se odnosi na nas je mizeran i zasto bi se neko peglao s tim, dobivao negativne poene radi spore isporuke i gubio vrijeme na dopisivanje
Don't be negative, be positive :-D
Image
ja nisam ja

#6491 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ja sam danas otvorila dva casea kod istog sellera za dvije stavke. Za druga dva trazila refund. Ako ne vrate moracu i za to case mada se ne javljaju tako da cu izgleda morati i ta ta dva case
_Reds_

#6492 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Elaol wrote:
_Reds_ wrote:Dolazi li ikome ista u zadnje vrijeme.

Isti sam, ne znam sta je problem. Narucio sam i neke veoma vazne artikle preko Amazona, to jos cekam (nadam se da Ameri ne prave problem), mada ne vjerujem da ima veze sa sajtom. Vecina stvari koje sam narucio su iz Kine, a to ide preko Njemacke ako se ne varam. Mada ni jedan tracking number ne pokazuje da je napustilo Kinu. Reci mi, da li si iz Federacije ili Republike Srpske? Jer su razlicite sluzbe, ja sam iz RS.
Iz Federacije, ma skoro sve posiljke imaju broj za pracenje, ali nisu dosle ni do Njemacke, jer kad dođu tamo možeš ih pratiti.

P.S. Da li neko zna sta trebao kliknutio onaj ko salje novac na paypalu da onome ko prima novac bude dostupan odmah, da ne mora čekati 30 dana.
Mobilion

#6493 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Mobilion »

Malo mi je lakse jer vidim da je neki pravi zastoj. Pa vjerovatno ima previse posiljki iz Kine, pa prvo rijesavaju posiljke za druge zemlje, a kad se malo rascisti ona ce i nama poslati. Kod mene je isto na trackingu zadnje sto je upisano 04.12.2014. A takvih posiljki sa trackingom imam desetak, i na svakoj je isti datum. Inace, to su posiljke koje su markirane kao poslane prije 55-60 dana.
Osim ovoga zastoja, pocetkom septembra je u Kini bio neki praznik, neko vrijeme poslije toga se desilo da 2 sedmice ne dobijem ni jednu jedinu posiljku. Inace, dolaze mi posiljke skoro svaki dan, jer mjesecno mi dolazi 100-200 posiljki. Naravno,nije to neka vrijednost, to su posiljke velicine pisma.
Uglavnom, imam dosta iskustva sa Kinom, pa sam se navikao da tesko mogu da planiram kada ce sta da stigne.
saric900

#6494 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by saric900 »

Meni su 2-3 artikla stigla na aerodrom u Sarajevo. Ali su tamo vec desetak dana. Koliko otprilike treba da dode iz Sarajeva do nas. Brze su mi svi artikli stigli iz kine u sarajevo neg iz sarajeva do mene. :-)
Astrix

#6495 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Astrix »

I meni kasne dva itema koje sam narucio sredinom novembra, za jedan ima tracking broj, i zadnje sto je zabiljezeno je da je valjda krenulo sa aerodroma 04.12 i od tada nista, da li da otvaram case ili da sacekam jos malo posto je proslo i vise od mjesec dana...?
ja nisam ja

#6496 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ja se jos borim sa 4 refunda jedan mi je vracen,drugi me zavlacio sacekaj jos,jutros je rekao da mi moze vratiti ako mu dam pozivan dojam,i ne otvaram case. Ja kazem da nema problema ali evo,opet ga nema. A za dvije jakne kod jednog selleracsam otvorila slucaj,samo me pitao prije 2 dana da li cu opet uplatiti ako mi nekada stigne i opet nestao. A po TN jasno vidi da su jakne u Kini. Koliko da cekam i davli se ebay ukljuci sam nakon 4 dana ili? Meni je prvi put da dizem slucaj pa ne znam.
quarterback

#6497 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Astrix wrote:I meni kasne dva itema koje sam narucio sredinom novembra, za jedan ima tracking broj, i zadnje sto je zabiljezeno je da je valjda krenulo sa aerodroma 04.12 i od tada nista, da li da otvaram case ili da sacekam jos malo posto je proslo i vise od mjesec dana...?
cekati do kraja
skafiskafsnjak

#6498 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

Ja narucio dvije stvari. Jedna iz Velike Britanije i druga iz Hong Konga...i jedna i druga preko 40 dana...

Ovo nije normalno...
ja nisam ja

#6499 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

JA sam otvarala case ustvari to vise nije case vec request. e sad uplacen mi je novac. Kako da zatvorim slucaj ? da li samo da ga ocjenim ili jos nesto? Hvala
shandrprcSA

#6500 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

ako je vratio svu lovu daj mu pozitivan dojam i imas opciju da zatvoris request
Post Reply