Ja ne volim spekulisati na osnovu poluvijesti ili interpretacija tudjih izjava od strane poludebilnih novinara. O oklopnjaku ne znamo dovoljno da nesto konkretno pisemo.155_mm wrote:ma mirzet je radio u PRETIS-u ali je bio dao otkaz jer je nasao drugu firmu.
nego pitanje svih pitanja je hoce li kod oklopnjaka biti motor naprijed ili nazad.
Znamo sljedece:
- Dzindic je u BH Danima prvi put spomenuo da je tehnicka dokumentacija spremna i da ce biti sve osim motora i "osovina" (ovo predpostavljam da je neki lapsuz i da misli na mjenjac) biti domaci proizvod. U principu to je legitimno, malo ko sad namjenski radi motore za 4X4 oklopnjake. Na trzistu je dovoljno toga na ponudi.
- g. Migdat Hodzic u emisiji Al Jazere Balkans o pametnom odjelu iz TRZ Hadzici spominje inovacije u NI i izmedju ostalog spominje integraciju dronova i oklopnih vozila. U istoj emisiji pokazuje se rasklapanje zahrdjalog BRDM-2 oklopnog vozila.
- Bakir u naletu entuzijazma spominje oklopnjak ponovo nekidan i u kontekstu te price Stav koristi rijec "izvidjacki" sto ako nije slucajno i rezultat neznanja asocira na onaj BRDM-2 iz TRZ Hadzica.
To sve skupa meni licno nije dovoljno da donesem neki konkretan zakljucak . Spekulisati se moze, ali to je gubljenje vremena. Neki od ovih infosa meni nemaju smisla ako se govori o istom vozilu jer policijski 4X4 ima malo sta zajednicko od TTZ sa vojnim izvidjackim oklopnim vozilom.
Kad budem vidio nesto konretno teko onda mislim mozgati malo vise o tome.