Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
hrastov žižak

#6476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote:
hrastov žižak wrote:
hrastov žižak wrote: ne reče nam šta misliš o stalnim cionističkim zločinima.
i cionističkoj politici općenito
Slusaj Stalker.
Ja sam shvatio da si ti trol koga ne treba hraniti i cije postove se trudim ne citati kad god stignem.

Ovaj komentar ostavljam samo da upozorim ostale, koji jos nisu shvatili, da si trol.
ne znam ja ko prati simpozijuma i na svaki komentar mu piše istu rečenicu. vrhunska ironija. hvala što ne smiješ odgovoriti na pitanje :thumbup:
sinuhe

#6477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Kako vam se samo da o ovoj prici koja se vrti 60 godina :-)
Avetinho

#6478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

htcxone wrote:a ti odgovaras na pitanja i nisi trol...daj molim te nemoj ovdje prosipati te filozofske odgovore kojima izbjegavas postavljeno pitanje,,,,
Kako mene uvijek zapadnu nepismeni, ili oni koji se ne znaju sluziti tastaturom.

Reci, dijete, sta te zanima?
htcxone

#6479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

Ja Sam Odavle wrote:
htcxone wrote:a ti odgovaras na pitanja i nisi trol...daj molim te nemoj ovdje prosipati te filozofske odgovore kojima izbjegavas postavljeno pitanje,,,,
Kako mene uvijek zapadnu nepismeni, ili oni koji se ne znaju sluziti tastaturom.

Reci, dijete, sta te zanima?
na osnovu čega izraelci istjeraju palestinske porodice iz NJIHOVIH kuća i usele u iste? sveta zemlja?

je li normalno da izrael ima nuklearno naoružanje i niko ih ne dira, dok npr jedna zemlja biva bobardovana, predsjednik obješen, ubijeno preko 100 000 civila (po američkim izvjestajima) i NISU NAŠLI ništa :) a i dalje su pod sankcijama, zbog BOG zna čega ;)

Izvoli pismeni :)
pirpa

#6480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

Ja Sam Odavle wrote:Sad samo cekam da neko pocne stavljati hiljade video klipova o mudzahedinima i talibanima kako odsijecaju glave, ruke i noge nemuslimanima.

Ko god je spreman sirokom cetkom farbati jedan narod, nek se ne cudi kad Bosnjake pocnu trpati u isti kos s Talibanima.
da sam htjeo da okarekterisem citav narod kao zlocinacki ne bi stavio clip izraelca kako protestuje protiv izraelske tiranije prema palestinskom narodu.
jedno je okarekterisati narod kao zlocince a drugo je okarekterisati politiku drzave kao zlocinacku. :roll:
Avetinho

#6481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

pirpa wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Sad samo cekam da neko pocne stavljati hiljade video klipova o mudzahedinima i talibanima kako odsijecaju glave, ruke i noge nemuslimanima.

Ko god je spreman sirokom cetkom farbati jedan narod, nek se ne cudi kad Bosnjake pocnu trpati u isti kos s Talibanima.
da sam htjeo da okarekterisem citav narod kao zlocinacki ne bi stavio clip izraelca kako protestuje protiv izraelske tiranije prema palestinskom narodu.
jedno je okarekterisati narod kao zlocince a drugo je okarekterisati politiku drzave kao zlocinacku. :roll:
Pravo da ti kazem, od gledanja propagande koju si postavio odustao sam prije nego sto sam dosao do tog klipa. Nema se vremena.

Ni ti ne bi vjerovatno pregledao 100 klipova na kojima talibani odsijecaju glave, da nadjes jedan gdje se neko s njima ne slaze.
pirpa

#6482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

Ja Sam Odavle wrote: da sam htjeo da okarekterisem citav narod kao zlocinacki ne bi stavio clip izraelca kako protestuje protiv izraelske tiranije prema palestinskom narodu.
Pravo da ti kazem, od gledanja propagande koju si postavio odustao sam prije nego sto sam dosao do tog klipa. Nema se vremena.

Ni ti ne bi vjerovatno pregledao 100 klipova na kojima talibani odsijecaju glave, da nadjes jedan gdje se neko s njima ne slaze.[/quote]
nemoj se ti uvrjediti al su ti paglu razmisljanja.
znaci ti poredis zlocinacku drzavnu politiku koja vec 60 godina drzi citav jedan narod u ghettu isto onako kao sto je taj isti narod osjetio na svojoj kozi u Varsavi i sad ti hoces meni da povuces paralelu sa skupinom pojedinaca koji su po iraku i afganistanu odsjecali glave. :-)
uozbilji se malo
Avetinho

#6483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

pirpa wrote: nemoj se ti uvrjediti al su ti paglu razmisljanja.
znaci ti poredis zlocinacku drzavnu politiku koja vec 60 godina drzi citav jedan narod u ghettu isto onako kao sto je taj isti narod osjetio na svojoj kozi u Varsavi i sad ti hoces meni da povuces paralelu sa skupinom pojedinaca koji su po iraku i afganistanu odsjecali glave. :-)
uozbilji se malo
Samo se ti nemoj toliko sekirati da se moras izvinjavati sto ces sad nekog uvrijediti.

Naravno da se necu uvrijediti, jer takav nacin diskusije govori ama bas sve o tebi, a nista o meni.

Eno imas danas vijest kako funkcionise pravna drzava u Palestini. Izvuklo ga iz dzamije, i spucalo mu prvo tri metka u potiljak, pa jos tri u lice kad ga je okrenulo. Valjda se nije nekom svidjelo kako mu je sestru pogledao.
Dasi

#6484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dasi »

Ja Sam Odavle wrote:Eno imas danas vijest kako funkcionise pravna drzava u Palestini. Izvuklo ga iz dzamije, i spucalo mu prvo tri metka u potiljak, pa jos tri u lice kad ga je okrenulo. Valjda se nije nekom svidjelo kako mu je sestru pogledao.
Image
pirpa

#6485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

:( :( :( :( :( :( :(

Mr.Penguin

#6486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mr.Penguin »

armin071

#6488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Ovo je samo zagrijavanje za Iran dao bog da grijesim. Jedini nacin da ovi ortodoksni zidovi ostanu na vlasti je konstatno ratno stanje. Narod je tamo odavno poceo da "dolazi sebi" ali ova klika je luda i opasna. Ovo kako je krenulo bice da su maye i okasnile sa procjenom o kraju svijeta...
Dasi

#6489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dasi »

Hvala na linku. Harry dominira :)
muhafuca

#6490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

armin071 wrote:Ovo je samo zagrijavanje za Iran dao bog da grijesim. Jedini nacin da ovi ortodoksni zidovi ostanu na vlasti je konstatno ratno stanje. Narod je tamo odavno poceo da "dolazi sebi" ali ova klika je luda i opasna. Ovo kako je krenulo bice da su maye i okasnile sa procjenom o kraju svijeta...
ovo je prije istresanje huje na Palestini jer je Obama pobijedio
a ne Romney koji bi krenuo na Iran u ime Izraela a Obama ne cini se
da je uopste raspolozen za tu avanturu uopste

Oh btw - ne vjerujem da si mislio da Izrael ide sam na Iran
bez Amerike jer ako mislis da im pera mogu odbiti 1 na 1
onda si smijesan
amoninan

#6491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

armin071 wrote:Ovo je samo zagrijavanje za Iran dao bog da grijesim. Jedini nacin da ovi ortodoksni zidovi ostanu na vlasti je konstatno ratno stanje. Narod je tamo odavno poceo da "dolazi sebi" ali ova klika je luda i opasna. Ovo kako je krenulo bice da su maye i okasnile sa procjenom o kraju svijeta...
Ortodoknsi židovi nisu na vlasti.
Barak - socijaldemokrata, Natanjhau i Lieberman - ultra desničari. Drugi čak i deklarirani ateista.
Cionizam i juedizam nisu isto, iako su se dobrano potrudili na tom planu. Cionistički pokret, njegovi tvorci, svi odreda ateisti. U svoju ideologiju, istina, jesu inkomponirali određen dio i samog judeističkog vjerovanja u svrhu popularizacije pokreta i kroz tu prizmu.

Smrt Cionizmu!
Ne i Judeizmu.
nisam

#6492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nisam »

...svejedno je ko je pobijedio u USA na izborima, sve je to velika laz jer svi kandidati dolaze sa istog izvora i igraju uloge koje su im namjenje vec poodavno, mislim da ce napasti Iran svakako ali kad oni budu ocijenili da je dosao momenat za to...
amoninan

#6493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

nisam wrote:...svejedno je ko je pobijedio u USA na izborima, sve je to velika laz jer svi kandidati dolaze sa istog izvora i igraju uloge koje su im namjenje vec poodavno, mislim da ce napasti Iran svakako ali kad oni budu ocijenili da je dosao momenat za to...
Nije svejedno.
Jedni zagovaarju "soft power" stI povlačenje trupa s BL kao strategiju budućnosti za BL.
Drugi nastavak dosadašnje strategije - jako vojno prisustvo i sve što s tim ide.

Glede Irana, iako nije tema, McCain da je pobjedio - kojem meni iz nepoznatog razlog tjepaju s Maverick :-) - Natanjahu bi sigurno i dobio ono što je želio uprkos i protivljenju unutar samog izraelskog vojno-obavještajnog aparatusa. Postoji razlika, možda ne tako velika kojoj bi se čovjek nadao, no ipak postoji.
amoninan

#6494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Palestinian women #OccupyBeitEl

Protesters attempt to breach the walls of an Israeli military outpost in the West Bank.

http://stream.aljazeera.com/story/pales ... el-0022406
zakonpera

#6495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zakonpera »

amoninan wrote:
nisam wrote:...svejedno je ko je pobijedio u USA na izborima, sve je to velika laz jer svi kandidati dolaze sa istog izvora i igraju uloge koje su im namjenje vec poodavno, mislim da ce napasti Iran svakako ali kad oni budu ocijenili da je dosao momenat za to...
Nije svejedno.
Jedni zagovaarju "soft power" stI povlačenje trupa s BL kao strategiju budućnosti za BL.
Drugi nastavak dosadašnje strategije - jako vojno prisustvo i sve što s tim ide.

Glede Irana, iako nije tema, McCain da je pobjedio - kojem meni iz nepoznatog razlog tjepaju s Maverick :-) - Natanjahu bi sigurno i dobio ono što je želio uprkos i protivljenju unutar samog izraelskog vojno-obavještajnog aparatusa. Postoji razlika, možda ne tako velika kojoj bi se čovjek nadao, no ipak postoji.
Vrlo naivna opservacija. Pratis spoljnu politiku bukvalno. Ko god da je pobijedio na izborima potpunno je svejedno jer americki predsjednik je obicna marioneta i lik koji odlucuje o nicemu. Iza stoji kapital a u globalu se sprema da zaposjedne iz Izraela gdje su uprte sve anglosaksonske naklonosti. Rovi se put ka cionistickom imperatoru na bliskom istoku koji ce na kratko zavladati kuglom zemaljskom. Iza svakog izbora, medijske kreme i suplje price stoji jedan veliki paravan iza kojeg nista ne vidis a kojji radi stvari od pamtivjeka mic po mic do cilja. U pamet !
amoninan

#6496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

zakonpera wrote:
amoninan wrote:
Nije svejedno.

Vrlo naivna opservacija. Pratis spoljnu politiku bukvalno. Ko god da je pobijedio na izborima potpunno je svejedno jer americki predsjednik je obicna marioneta i lik koji odlucuje o nicemu. Iza stoji kapital a u globalu se sprema da zaposjedne iz Izraela gdje su uprte sve anglosaksonske naklonosti. Rovi se put ka cionistickom imperatoru na bliskom istoku koji ce na kratko zavladati kuglom zemaljskom. Iza svakog izbora, medijske kreme i suplje price stoji jedan veliki paravan iza kojeg nista ne vidis a kojji radi stvari od pamtivjeka mic po mic do cilja. U pamet !
Ja bi pak rekao da je tvoja opservacija jako površna. No hajde nek' bude tako.
amoninan

#6497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Ma bolan, da su nekonzervativci uzeli vlast sad bi pričali o Raptorima iznad Irana. Ne Gazi. Postoje itekako razlika u tome koji think tank drma Bijelom Kućom.
Koolin1

#6498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Koolin1 »

Jedin razlika izmedju Obame i Romneya je ta sto sada Obama potpuno podrzava Izrael i okrece glavu na drugu stranu dok ovi kolju, dok bi se Romney pridruzio "braci" Izraelcima i zajedno sa njima ubijao djecu u Palestini.

Obama je manje zlo, al je opet zlo...
amoninan

#6499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Koolin1 wrote:
Pojednostavljeno, tako nekako.
nisam

#6500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nisam »

Koolin1 wrote:Jedin razlika izmedju Obame i Romneya je ta sto sada Obama potpuno podrzava Izrael i okrece glavu na drugu stranu dok ovi kolju, dok bi se Romney pridruzio "braci" Izraelcima i zajedno sa njima ubijao djecu u Palestini.

...prije godinu-dvije pogledam snimak njegovog govora u Knesset-u (moze biti i da grijesim pa da je negdje drugo drzao govor ali helem) i kosa mi se digla na glavi od njegove price i uopste nacina na koji im se obracao...vjerujem da ce ga stici kazna za svo zlo koje je pocinio...
Locked