E to ti je kad rano zabiješprvi gol, pa se onda do kraja braniš
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#6476 Re: FK Sarajevo
Strašno......

- Baltazar_khan
#6477 Re: FK Sarajevo
Kraj utakmice, 1-1. Bod je sigurno vrijedan, ali kad skontamo da smo imali sva 3 u džepu... 
-
north
#6478 Re: FK Sarajevo
Uči bolan Mirza, uči, kad se prvi da gol, nije poenta u fudbalu da to braniš do kraja sa 11 igrača, nego da se još koji pokuša zabiti, jer, ja, po osvim izvještajima vidim da mi nakon gola nismi imali ni jednu pravu priliku, nešto imao Jahović ali se po običaju spetljao
I naravno kazna dolazi, nije to samo peh, mislim jeste peh što je u zadnjoj minuti, ali da smo poveli 0-2, sve bi bilo drugačije.....
Šteta, šteta, kako glupo prosuta dva boda
Šteta, šteta, kako glupo prosuta dva boda
-
samo_ovaj_put
#6479 Re: FK Sarajevo
cuj vrijedan,ma ne budaliBaltazar_khan wrote:Kraj utakmice, 1-1. Bod je sigurno vrijedan, ali kad skontamo da smo imali sva 3 u džepu...
u ove dvije utakmice,morali smo uzeti 4 boda,a vako imamo jedan,i kao vrijedan
-
trezege
#6480 Re: FK Sarajevo
Uči bolan Mirza, uči....
Pet bodova....north wrote:Šteta, šteta, kako glupo prosuta dva boda
- Baltazar_khan
#6481 Re: FK Sarajevo
Za mene je svaki bod vrijedan kad imaš na klupi trenera koji se uči zanatu tek. Potencijalno sam priželjkivao poraz danas, samo da ode ovaj. Nažalost vodit će nam tim protiv Olimpika naredno kolosamo_ovaj_put wrote:cuj vrijedan,ma ne budaliBaltazar_khan wrote:Kraj utakmice, 1-1. Bod je sigurno vrijedan, ali kad skontamo da smo imali sva 3 u džepu...
- Reglan
#6482 Re: FK Sarajevo
Mirza ili ti ili ja da promjenimo djamiju gdje klanjamo.Ti nemas muda da das otkaz a ja zbog peha koja nas prati zadnji niz godina,fenomen 90 minute.Ala Laktasi

-
north
#6483 Re: FK Sarajevo
I ne samo naredno.....Baltazar_khan wrote:Za mene je svaki bod vrijedan kad imaš na klupi trenera koji se uči zanatu tek. Potencijalno sam priželjkivao poraz danas, samo da ode ovaj. Nažalost vodit će nam tim protiv Olimpika naredno kolosamo_ovaj_put wrote:cuj vrijedan,ma ne budaliBaltazar_khan wrote:Kraj utakmice, 1-1. Bod je sigurno vrijedan, ali kad skontamo da smo imali sva 3 u džepu...
Užasno sam bio bijesan kad smo primili gol, ali sad kad sam se malo ohladio, ma i neka smo ga primili....
Zašto?
Da smo pobijedili, MV bio zacementirao sebi poziciju, uz obrazloženje da je ono protiv Borca biosamo loš dan...
Drugo, ako iko u klubu razumije fudbalsku filozofiju, valjda će skontati da ekipa koja rano povede, i do kraja utakmice samo čuva taj rezultat nije definitivno dobro vođena sa klupe.....
Treće, s obzirom da je ovaj par bio blokiran sat prije tekme, i da smo uzeli, uveliko bi se pričalo da kupujemo tekme...Neka dušebrižnici vide ko pošteno igra......
-
c0d14c
#6484 Re: FK Sarajevo
Rudar se žali na suđenje. Valja im poništen regularan gol.
- Obuca9
#6485 Re: FK Sarajevo
A šta je problem u tome da članovi kluba imaju povlastice, pa ako treba i u vidu toga da samo oni mogu učestvovati u nagradnoj igri?1941. wrote:Ni jedno ni drugo, već ono da se ne mogu podići ako nisi platio članarinu. Ne smeta mi to radi mene, taman posla, već osim što je riječ o potpunoj besmislici to ne ide na ruku imageu kluba niti privlačenju publike na stadion, odnosno ljudi koji povremeno dođu na tekmu.hz__semir wrote: A šta je tačno problem s nagradnom igrom? To što nisi dobio nagradu ili ti se nisu svidjele nagrade?
Opet kažem, sasvim sitan i nebitan detalj koji međutim ukazuje na kasabluk. Kasabluk je dovoljan za našu pl, koju uz malo dukata mogu osvojiti Pofalićki, Brotnjo i Leotar ali ako se zaista želi stvoriti klub koji će imati kakav – takav evropski renome, onda se toga pod hitno trebamo riješiti.
Šta je problem, što se moraš učlaniti u klub? Žao ti dati deset maraka godišnje, a hoćeš jako Sarajevo, evropski klub, bla, bla. Zbog takvih kao ti i jesmo na niskim granama. U ovom gradu ima sigurno, bar 30.000 simpatizera Sarajeva, da se svi učlane u klub, to je 300.000 KM žive love, jel' to problem? Najlakše je srati po Upravi i govoriti ne znaju donijeti pare, znaju oni, ali ne znaju ostali prepoznati.
Deset maraka godišenje, to je manje od 1 KM mjesečno i opet je nekom problem otići u klub i učlaniti se.
-
samo_ovaj_put
#6486 Re: FK Sarajevo
mene vise definitivno nema na utakmicama dok je mirza trener
covjek upropastava sve ono dobro i korisno sto je uprava uradila
ma da smo imali 17 precki i 13 stativa u ovoj utakmici,on ga je primio u 90,primio ga je od ekipe koja kuci meda ne moze ove sezone,koja je jedva dala go drini koja je imala dva igraca manje u 90 minuti
pa jos nam ovaj dominkovc sudi jebote,covjek je nas sudija 100%,i on ne moze uzeti rudar iz prijedora,silu,cija je zajednicka plata igraca ista kao kod naseg najplacenijeg igraca,jos im ne igraju dva najbolja igraca,od kojih je jedan jedini ljevak u ekipi
i naravno primamo go u 90,on vadi svog druga avdica i ubacuje nuhica koji je zadnji vezni,i ne treba nama napadac,,fuj
bleka,uradi nesto ili ces izgubiti publiku koja se pocela vracati na kosevo(ako je vec i nisi izgubio jer protiv olimpika ocekujem 2 hiljade maksimum) a bez publike nemas ni kluba
ma ljut sam strasno,propade mi posljednji slobodan vikend samo tako
mirza ba zdrao,idi uci za ispite covjece
ma da smo imali 17 precki i 13 stativa u ovoj utakmici,on ga je primio u 90,primio ga je od ekipe koja kuci meda ne moze ove sezone,koja je jedva dala go drini koja je imala dva igraca manje u 90 minuti
pa jos nam ovaj dominkovc sudi jebote,covjek je nas sudija 100%,i on ne moze uzeti rudar iz prijedora,silu,cija je zajednicka plata igraca ista kao kod naseg najplacenijeg igraca,jos im ne igraju dva najbolja igraca,od kojih je jedan jedini ljevak u ekipi
i naravno primamo go u 90,on vadi svog druga avdica i ubacuje nuhica koji je zadnji vezni,i ne treba nama napadac,,fuj
bleka,uradi nesto ili ces izgubiti publiku koja se pocela vracati na kosevo(ako je vec i nisi izgubio jer protiv olimpika ocekujem 2 hiljade maksimum) a bez publike nemas ni kluba
- motachjointa
#6487 Re: FK Sarajevo
sramota, a jos veca sramota je kad vidim fksinfo kako su pali pod uticaj nekih ljudi
i kako se pokusava svako sranje i ne uspjeh opravdati a niko ne smije kritiku uputiti
ne do ti bog da kazes nesto lose igracima, treneru ili upravi, a htjeli mi to priznati ili ne manjkavosti su velike i tako ocigledne a pojedinci se prave da ih ne vide.
ne do ti bog da kazes nesto lose igracima, treneru ili upravi, a htjeli mi to priznati ili ne manjkavosti su velike i tako ocigledne a pojedinci se prave da ih ne vide.
-
c0d14c
#6488 Re: FK Sarajevo
Bravo to je tosamo_ovaj_put wrote:mene vise definitivno nema na utakmicama dok je mirza trener
- Obuca9
#6489 Re: FK Sarajevo
Igrao je taj ljevak, čak je i gol daosamo_ovaj_put wrote:zajednicka plata igraca ista kao kod naseg najplacenijeg igraca,jos im ne igraju dva najbolja igraca,od kojih je jedan jedini ljevak u ekipi
- ice tea
#6490 Re: FK Sarajevo
Po meni nisu dovoljno strogi. Onoliko pljuvanja i kukanja... Pola od onih postova je za banane.motachjointa wrote:sramota, a jos veca sramota je kad vidim fksinfo kako su pali pod uticaj nekih ljudii kako se pokusava svako sranje i ne uspjeh opravdati a niko ne smije kritiku uputiti
![]()
-
cunga lunga
#6491 Re: FK Sarajevo
Na ovakim utakmicama se gubi titula a ne na Borcu.....
-
north
#6492 Re: FK Sarajevo
Mislim da je vrijeme da već naredno kolo se poduzme neka akcija na tribinama, onako u stilu primere mahanje bijelim papirima ili sl.., dati do znanja upravi šta mislimo o načinu vođenja ekipe.....
Malo je radikalno reći nema ne na tekmama više, pa jebi ga sad
, ali da treba početi legalnim putem vršiti pritisak na upravu da nešto uradi,svakako treba.....
Stvarno, pa eto da smo nakon gola imali par zicera, nije ušlo,pa primili gol, pa da čovjek i kaže nešto, nije se dalo, mada ni tada ne baš bilo opravdanja,ali eto kažem, da je bar to.....ali odmah nakon gola, za 70 minuta samo se braniti i ne zaprijetiti protivničkom golu, i onda naravno stiže kazna
.....
Malo je radikalno reći nema ne na tekmama više, pa jebi ga sad
Stvarno, pa eto da smo nakon gola imali par zicera, nije ušlo,pa primili gol, pa da čovjek i kaže nešto, nije se dalo, mada ni tada ne baš bilo opravdanja,ali eto kažem, da je bar to.....ali odmah nakon gola, za 70 minuta samo se braniti i ne zaprijetiti protivničkom golu, i onda naravno stiže kazna
-
c0d14c
#6493 Re: FK Sarajevo
Odlična ideja.north wrote:Mislim da je vrijeme da već naredno kolo se poduzme neka akcija na tribinama, onako u stilu primere mahanje bijelim papirima ili sl.., dati do znanja upravi šta mislimo o načinu vođenja ekipe.....
MIRZA ODLAZI
-
cunga lunga
#6494 Re: FK Sarajevo
I da, Mirza otkaz!!!
Od 7 utakmica i 21 bod koliko je morao osvojiti jer je gostovao prelosoj Slaviji, pa onda Buducnosti i ovom nekom Prijedoru Mirza izgubi jednu, jednu remizira i izgubi jos jednu kuci...
To je 13 bodova od mogucih i morajucih 21!
Prelose!
Ne moze iz prijedora da uzme bodove pa sta onda da ocekujemo na proljece, bodove iz Banja Luke, Tuzle, Mostara, Zenice,
Pa na kraju cemo zavrsiti 5. i uz ovakvu igru od malo jaceg protivnika od Sloge ispadamo u KUP-u i to je to!
Titula cao!
I jos Evropa cao!!!
Da ima obraza vidio bi da ne zna i dao otkaz!!!
Od 7 utakmica i 21 bod koliko je morao osvojiti jer je gostovao prelosoj Slaviji, pa onda Buducnosti i ovom nekom Prijedoru Mirza izgubi jednu, jednu remizira i izgubi jos jednu kuci...
To je 13 bodova od mogucih i morajucih 21!
Prelose!
Ne moze iz prijedora da uzme bodove pa sta onda da ocekujemo na proljece, bodove iz Banja Luke, Tuzle, Mostara, Zenice,
Pa na kraju cemo zavrsiti 5. i uz ovakvu igru od malo jaceg protivnika od Sloge ispadamo u KUP-u i to je to!
Titula cao!
I jos Evropa cao!!!
Da ima obraza vidio bi da ne zna i dao otkaz!!!
- strong69
#6495 Re: FK Sarajevo
Svaka cast!hz__semir wrote:
Šta je problem, što se moraš učlaniti u klub? Žao ti dati deset maraka godišnje, a hoćeš jako Sarajevo, evropski klub, bla, bla. Zbog takvih kao ti i jesmo na niskim granama. U ovom gradu ima sigurno, bar 30.000 simpatizera Sarajeva, da se svi učlane u klub, to je 300.000 KM žive love, jel' to problem? Najlakše je srati po Upravi i govoriti ne znaju donijeti pare, znaju oni, ali ne znaju ostali prepoznati.
Deset maraka godišenje, to je manje od 1 KM mjesečno i opet je nekom problem otići u klub i učlaniti se.
Danasnjim rezultatom sam razocaran. Mislim da nismo spremni za veca dostignuca i to smo dokazali u ovih 7 utakmica u kojima samo objektivno trebali osvojiti makar 19 bodova. Ne smijem ni pomisliti sta nas sa ovakvom igrom ceka u Mostaru, Banjaluci, Sirokom...
- tovarish
#6496 Re: FK Sarajevo
Evo da dam kratki sažetak utakmice:
Na utakmici je bilo do 150 Hordaša.
Utakmica loša, a isto vrijedi za obje ekipe. Mi bolji u prvom, oni mnogo bolji u drugom. Nekoliko nas je puta Hamzić izvuk'o. Suđenje pravo loše, al' je vukao malo na našu stranu. Taj poništeni gol je bio regularan iz ugla odakle sam ja gledao, al' opet sve je moguće. Možda da je sudio vidio neko guranje u šesnaestercu. Već u sljedećem napadu, oni su dali gol. Iz slobodnog, iskosa sa nekih 20 metara, lopta po sredini gola i loša reakcija Hamzića. Zbog stuba koji je držao krov, nisam vidio da li je lopta pogodila živi zid.
Eto, toliko
Na utakmici je bilo do 150 Hordaša.
Utakmica loša, a isto vrijedi za obje ekipe. Mi bolji u prvom, oni mnogo bolji u drugom. Nekoliko nas je puta Hamzić izvuk'o. Suđenje pravo loše, al' je vukao malo na našu stranu. Taj poništeni gol je bio regularan iz ugla odakle sam ja gledao, al' opet sve je moguće. Možda da je sudio vidio neko guranje u šesnaestercu. Već u sljedećem napadu, oni su dali gol. Iz slobodnog, iskosa sa nekih 20 metara, lopta po sredini gola i loša reakcija Hamzića. Zbog stuba koji je držao krov, nisam vidio da li je lopta pogodila živi zid.
Eto, toliko
- 1941.
#6497 Re: FK Sarajevo
Neko ko je došao na stadion, bez obzira bio to fanatik, penzioner koji dodje svake prestupne godine i mrmlja o šezdesetima i boljim danima, navijač protivničke ekipe, čovjek iz Maglaja s djecom na izletu u Sarajevu, probni vozač Ferrarijevog bolida, Dragan Dabić ili bilo ko drugi i za to platio kartu valjda ima pravo i da dobije nesto simbolično bez dodatnih fakinskih zavrzlama i mahalaških fazona. Sve ostalo je prosjakluk najgore vrste.hz__semir wrote:A šta je problem u tome da članovi kluba imaju povlastice, pa ako treba i u vidu toga da samo oni mogu učestvovati u nagradnoj igri?1941. wrote:Ni jedno ni drugo, već ono da se ne mogu podići ako nisi platio članarinu. Ne smeta mi to radi mene, taman posla, već osim što je riječ o potpunoj besmislici to ne ide na ruku imageu kluba niti privlačenju publike na stadion, odnosno ljudi koji povremeno dođu na tekmu.hz__semir wrote: A šta je tačno problem s nagradnom igrom? To što nisi dobio nagradu ili ti se nisu svidjele nagrade?
Opet kažem, sasvim sitan i nebitan detalj koji međutim ukazuje na kasabluk. Kasabluk je dovoljan za našu pl, koju uz malo dukata mogu osvojiti Pofalićki, Brotnjo i Leotar ali ako se zaista želi stvoriti klub koji će imati kakav – takav evropski renome, onda se toga pod hitno trebamo riješiti.
Nisam mislio na sebe kao što već napisah, niti sam napisao da nisam učlanjem u klub pa ne znam čemu takvi napadi i insinuacije...kao da si neko iz uprave. Razumijem šta hoćeš reći ali ima mnogo pristojnijih načina da se ljudi privuku u članstvo a sam novac, šta god ti mislio o tome, ne znači nužno i evropsku perspektivu. Ako se želi ozbiljan klub mora se obratiti pažnja i na mnoge druge stvari, pa i na kultivisan i civilizovan pristup publici.
- Obuca9
#6498 Re: FK Sarajevo
I fanatik i penzioner i taj iz Maglaja i onaj na izletu i taj Ferrarijevac i Dabić ili bilo ko drugi su platili kartu da gledjau utakmicu, a ne da učestvuju u nagradnoj igri.
-
Robben
#6499 Re: FK Sarajevo
Mi ne možemo osvojiti titulu sa ovakvim trenerom i ovakvom igrom. A Boga mi stičem i utisak da ova ekipa nije u stanju odigrati sve utakmice na visokom nivou, sve nam ovisi o jednom igraču, Kojaševiću. Bio je zaustavljen protiv Borca, nigdje nas nije bilo, nema igre čim je ozbiljnija ekipa u pitanju. Danas ga nije bilo u sastavu, ne možemo 2-3 šanse da napravimo kako treba...
Mirza, neka te je stid, neozbiljno si pristupio ovoj sezoni, nisi doveo zadnjeg veznog, adekvatnog štopera i napadača. Uprava ti je dala veliku podršku, obećala je da će ti ispuniti sve uslove i želje oko dovođenja igrača, što se na kraju ispostavilo tačnim, svaka im čast na tome.
Doveo si mi Gutića, koji je bio odbojkaš. Halo ba? Pored bandere Torlaka, ti dovodiš još jednu banderu umjesto da dovedeš malo bržeg štopera, pored npr. Semjona koji se haman sam nudio a ti nam dovodiš ovog amatera iz crnogorske lige.
Dovodiš mi nekog maksuma iz Butmira koji jedva ima 40kg, halo bolan, imaš li mozak čovječe, onaj dječak da se bori sa maljanima iz naše lige? Ajme meni nije ti dobro.
Još nam igra Avdić. Koliko godina uopšte ima taj čovjek? Kako te nije stid da ga još uvijek držiš u ekipi? Kako uopšte dotičnu spodobu nije stid da zauzima mjesto mlađim igračima? Kako ga nije stid što se drugu ili treću sezonu uzastopno nerviram zbog njegovog geganja na terenu? Fuj!
Još nam igra Ihtijarević. Ne mogu da vjerujem da izjavljuješ da ideš na titulu sa čovjekom koji ima 35 godina, spor je k'o puž, a igra ti najbitniju poziciju u ekipi, zadnjeg veznog. Igrač na spomenutoj poziciji mora biti najagresivniji i najbrži, al' jok, mora on igrat', ipak ti je stari drug.
Dragi Mirza, ako ovo nekim slučajem budeš čitao, a i ako ne budeš čitao, očekujem da podneseš neopozivu ostavku, ti ne zaslužuješ da predvodiš NAJVEĆI klub u BiH, ti si čovjek bez vizije, čovjek koji nema pojma o trenerskom poslu.
Ako ti ostaneš trener, i evropa nam je pod znakom pitanja ove godine. Ne daj Bože da nam Kojašević zaradi povredu ili ode na polusezoni što je vrlo moguće.
Sve gore navedene rečenice su neoborive činjenice.
WANNABE PRANELLI ODLAZI!
Mirza, neka te je stid, neozbiljno si pristupio ovoj sezoni, nisi doveo zadnjeg veznog, adekvatnog štopera i napadača. Uprava ti je dala veliku podršku, obećala je da će ti ispuniti sve uslove i želje oko dovođenja igrača, što se na kraju ispostavilo tačnim, svaka im čast na tome.
Doveo si mi Gutića, koji je bio odbojkaš. Halo ba? Pored bandere Torlaka, ti dovodiš još jednu banderu umjesto da dovedeš malo bržeg štopera, pored npr. Semjona koji se haman sam nudio a ti nam dovodiš ovog amatera iz crnogorske lige.
Dovodiš mi nekog maksuma iz Butmira koji jedva ima 40kg, halo bolan, imaš li mozak čovječe, onaj dječak da se bori sa maljanima iz naše lige? Ajme meni nije ti dobro.
Još nam igra Avdić. Koliko godina uopšte ima taj čovjek? Kako te nije stid da ga još uvijek držiš u ekipi? Kako uopšte dotičnu spodobu nije stid da zauzima mjesto mlađim igračima? Kako ga nije stid što se drugu ili treću sezonu uzastopno nerviram zbog njegovog geganja na terenu? Fuj!
Još nam igra Ihtijarević. Ne mogu da vjerujem da izjavljuješ da ideš na titulu sa čovjekom koji ima 35 godina, spor je k'o puž, a igra ti najbitniju poziciju u ekipi, zadnjeg veznog. Igrač na spomenutoj poziciji mora biti najagresivniji i najbrži, al' jok, mora on igrat', ipak ti je stari drug.
Dragi Mirza, ako ovo nekim slučajem budeš čitao, a i ako ne budeš čitao, očekujem da podneseš neopozivu ostavku, ti ne zaslužuješ da predvodiš NAJVEĆI klub u BiH, ti si čovjek bez vizije, čovjek koji nema pojma o trenerskom poslu.
Ako ti ostaneš trener, i evropa nam je pod znakom pitanja ove godine. Ne daj Bože da nam Kojašević zaradi povredu ili ode na polusezoni što je vrlo moguće.
Sve gore navedene rečenice su neoborive činjenice.
WANNABE PRANELLI ODLAZI!
-
north
#6500 Re: FK Sarajevo
MV kaže nismo iskoristili 3-4 šanse u prvom poluvremenu
Iz izvještaja sa portala ne spomenuše nijednu, baš treba vidjeti na TV-u hoće li išta prikazati i o kakvim se šansama tu radi....
Drugo, kaže u drugom se nesvjesno povukli, iako im to nije rekao
Čovjek me fascinira svojim izjavama, imam osjećaj da u rukavu ima 5-6 rečenica i samo iste svaki put vrti u krug nakon utakmice: "Čestitao bih protivničkoj ekipi, zasluženo smo pobijedili,nismo imali sreće, nemam šta zamjeriti svojim igračima, prava prvenstvena utakmica" itd.....
Nedao bog kakve kvalitetne analize utakmice, taktičkih objašnjenja,pravih uzroka nepovoljnog rezultata, to je izgleda već nauka
Drugo, kaže u drugom se nesvjesno povukli, iako im to nije rekao
Čovjek me fascinira svojim izjavama, imam osjećaj da u rukavu ima 5-6 rečenica i samo iste svaki put vrti u krug nakon utakmice: "Čestitao bih protivničkoj ekipi, zasluženo smo pobijedili,nismo imali sreće, nemam šta zamjeriti svojim igračima, prava prvenstvena utakmica" itd.....
Nedao bog kakve kvalitetne analize utakmice, taktičkih objašnjenja,pravih uzroka nepovoljnog rezultata, to je izgleda već nauka