FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6476 Re: FC Barcelona
Lippi (coach ITA): "As for what I have seen, this Barcelona is the best team of all times. No team played this good in the past."
Lippi: "There sure have been exceptional teams like Herrera's Inter, the Ajax of the 70s, Sacchi's Milan, but this is a unique phenomenon."
Lippi: "There sure have been exceptional teams like Herrera's Inter, the Ajax of the 70s, Sacchi's Milan, but this is a unique phenomenon."
- skenderija04
#6477 Re: FC Barcelona
Dobar clanak, ali na kraju krajeva 10 titula u tri godine ga pokrivaju, bitno je da ovi u Masiji ne grijese. Bojan? Sad stvarno pocinjem da vjerujem da ce ostati i sljedecu godinu. Ulazio je u neke kombinacije kao igrac koji ce pojeftiniti odredjene transfere ali mirise da ce ostati. Znas kako Pep gleda na te stvari, cijeni igracki ali i ljudski kvalitet. Bojan je iz grupe koji je 100% posvecen klubu, vole ga veterani i ne pravi probleme. Za kup i pokoju utakmicu lige moze posluziti. Ne znam, ako ispadne neka dobra opcija mozda ga i puste uz opciju da ga mogu ponovo otkupiti.505sCrtom wrote:Ima jedan lijep clanak o pepovim transferima na totalbarca (i drugi dio).
Nego, gdje li ce Bojan zavrsiti iduce sezone? (Nesto sumnjam da ce ostati broj 9 u Barceloni).
-
5 0 5
#6478 Re: FC Barcelona
@skenderija:
Vjerovatno ce biti ovo zadnje. Traze mu transfer gdje ce mu klub garantovati vise igre u prvom timu. S druge strane mozda Pep ima intuiciju neku, pa ce ga jos malo zadrzati. Tako je bilo i sa Pedrom koji je bio na izlaznim vratima kad mu je Guardiola pruzio sansu u Barca B timu.
Clanak daje dobar pregled stvari oko transfera. Kad se procita neke stvari postaju jasnije. Oko Ibrahimovica, Ronadina i Eto'oa npr.
Vjerovatno ce biti ovo zadnje. Traze mu transfer gdje ce mu klub garantovati vise igre u prvom timu. S druge strane mozda Pep ima intuiciju neku, pa ce ga jos malo zadrzati. Tako je bilo i sa Pedrom koji je bio na izlaznim vratima kad mu je Guardiola pruzio sansu u Barca B timu.
Clanak daje dobar pregled stvari oko transfera. Kad se procita neke stvari postaju jasnije. Oko Ibrahimovica, Ronadina i Eto'oa npr.
- skenderija04
#6479 Re: FC Barcelona
E to je to. Pedro je bio jednom nogom vani. Bojan? Villareal je najbolja opcija. Ko zna. Svidja mi se ponasanje nove uprave kada su transferi u pitanju. Nema filtriranja u medije. Sjeti se Laporte. Svaki dan dva nova igraca "interesuju". Takodje zavisi i od para kojih nema na bacanje. Ovo za bojana je cudno. Od vec donesene odluke,izgleda da nije bas sve tako jasno505sCrtom wrote:@skenderija:
-
Bušman
#6480 Re: FC Barcelona
Ja jos uvijek mislim da je Bojan najbolji mladi napadac Evrope. Ocito je da ga je igranje u Barci psihicki dotuklo ove sezone, ali vise zato sto je sezona bila uzasno teska za cijeli tim i njemu se potrefilo da nece u gol pa nece. Nije ni Villi nikako islo u drugom polugodistuskenderija04 wrote:E to je to. Pedro je bio jednom nogom vani. Bojan? Villareal je najbolja opcija. Ko zna. Svidja mi se ponasanje nove uprave kada su transferi u pitanju. Nema filtriranja u medije. Sjeti se Laporte. Svaki dan dva nova igraca "interesuju". Takodje zavisi i od para kojih nema na bacanje. Ovo za bojana je cudno. Od vec donesene odluke,izgleda da nije bas sve tako jasno
- Jack Be Nimble
#6481 Re: FC Barcelona
Nasao sam linkove za tekmu, ali ima li igdje skinuti slavlje i dodjelu trofeja? Skinuo sam dva Sky Sport snimka ali je samo prvo/drugo poluvrijeme snimljeno bez slavlja.
505 je vec postavio link, ali pokusavam naci engleski snimak.
505 je vec postavio link, ali pokusavam naci engleski snimak.
-
5 0 5
#6482 Re: FC Barcelona
Ovako. Danas sam skinuo preko torrenta ovaj snimak (1.8GB) na spanskom - kvalitet... onako... (3 sata sa interview-ima, proslavom poslije utakmice itd.).
Juce sam skinuo ovaj (4.5GB) na enlgeskom, ali taj ne radi (bar meni - corrupted file). Zato ga zaboravi. Ako sacekas par dana postavit cu linkove za HD snimke. Do tad, probaj se zadovoljiti s ovim.
Juce sam skinuo ovaj (4.5GB) na enlgeskom, ali taj ne radi (bar meni - corrupted file). Zato ga zaboravi. Ako sacekas par dana postavit cu linkove za HD snimke. Do tad, probaj se zadovoljiti s ovim.
- Jack Be Nimble
#6483 Re: FC Barcelona
I ja sam skinuo taj zadnji jucer pa ga ispusio505sCrtom wrote:Ovako. Danas sam skinuo preko torrenta ovaj snimak (1.8GB) na spanskom - kvalitet... onako... (3 sata sa interview-ima, proslavom poslije utakmice itd.).
Hvala!
-
5 0 5
#6484 Re: FC Barcelona
@Jack:
Ako nadjes gdje HD na enleskom, javi.
Ako nadjes gdje HD na enleskom, javi.
- skenderija04
#6485 Re: FC Barcelona
Busman, da mu je bar dao jos jednu sansu. Ne, kupio ga je za 25 i prodao za 12. Katastrofalna operacija. Za Zlatana se slazem.Bušman wrote:Nikako da skontam sta je fulio sa Chigrinskim. Jednostavno covjek nije imao dovoljno vremena da se uklopi, ipak za filozofiju odbrane u Barci treba vremena za prilagodjavanje. O Ibrahimovicu ne treba pricati - predobar igrac uzasno ruznog karaktera plus ima kretena za menadzera koji je vjerovatno i Maxwellovu karijeru u Barci priveo kraju.skenderija04 wrote:Hehehe, vjerovatno, bilo je tu svakakvih likova Keirson, Mario iz Valladolida, da ne nabrajamo dalje. Ipak, Pep je ojadio klub sa transferima Chigrinskog i Ibrahimovica vise nego sto su ovi marnuli na ovim anonimusima. Ali tolerise se, jer je potrefio sa Adrianom, Mascheranom, Alvesom,Afelayem.........Niko nije savrsen.
-
Bušman
#6486 Re: FC Barcelona
Prodao ga je Rosell jer su trebale pare. Koliko sam skontao situacija je bas bila gusta sto se love tice.skenderija04 wrote:Ne, kupio ga je za 25 i prodao za 12. Katastrofalna operacija. Za Zlatana se slazem.
- Meho Kodro
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6490 Re: FC Barcelona
nekada menadžeri useru motku sa prevelikim zahtjevima i za to je Eto ispao ..Zlatan zna biti luđak, ali je extra igrač, samo je pitanje uklapanja u stil igre tima...za Yayu mi je drago što su ga nogirali...nakon što sam gledao onaj Afrički kup nacija, da sam na Vahinom mjestu bio ja bi ga nogom napenalio na sred stadiona...kako se tada vuko ko prebijena mačka po terenu.
Barca će i dalje forsirati mlade igrače, a ima ovih par đetića tipa Afellay i Jeffren, koji već u narednoj sezoni mogu imati veću minutažu.
Ja bih jedino tražio dobrog golmana...ovaj Valdes mi je najslabija tačka ove ekipe iako zna nekada biti brilijantan i jednog dobrog stopera.
Barca će i dalje forsirati mlade igrače, a ima ovih par đetića tipa Afellay i Jeffren, koji već u narednoj sezoni mogu imati veću minutažu.
Ja bih jedino tražio dobrog golmana...ovaj Valdes mi je najslabija tačka ove ekipe iako zna nekada biti brilijantan i jednog dobrog stopera.
-
5 0 5
#6491 Re: FC Barcelona
Katar nudi Guardioli 36 miliona eura

Trener aktuelnog prvaka Evrope Barcelone Pep Guardiola dobio je astronomsku ponudu da preuzme reprezentaciju Katara za sumu od 36 miliona eura godišnje.
Kako navodi "Marca", Guardiola planira da ostane u Barceloni do juna 2012. da bi potom uzeo godinu odmora, prije nego što potpiše ugovor za Katar u sezoni 2013./14.
"Trener Barcelone je prvi na listi želja predsjednika Katarske nogometne federacije šeika Hamada Bin Kalifa Bin Ahmada Al Tani", prenosi španski list.
Madridski dnevnik navodi da "Katar nije nepoznanica za Guardiolu koji je od 2003. do 2005. godine igrao u redovima Al Ahlija".

Trener aktuelnog prvaka Evrope Barcelone Pep Guardiola dobio je astronomsku ponudu da preuzme reprezentaciju Katara za sumu od 36 miliona eura godišnje.
Kako navodi "Marca", Guardiola planira da ostane u Barceloni do juna 2012. da bi potom uzeo godinu odmora, prije nego što potpiše ugovor za Katar u sezoni 2013./14.
"Trener Barcelone je prvi na listi želja predsjednika Katarske nogometne federacije šeika Hamada Bin Kalifa Bin Ahmada Al Tani", prenosi španski list.
Madridski dnevnik navodi da "Katar nije nepoznanica za Guardiolu koji je od 2003. do 2005. godine igrao u redovima Al Ahlija".
-
5 0 5
#6492 Re: FC Barcelona
@JoseMujica:
Ozbiljan si za Valdésa? U usporedbi sa Cassilasom. Aranzubia De Gea Guaita
Ko ga bi ti stavio na gol?
-
5 0 5
#6493 Re: FC Barcelona
Barcelona je spremna da proda Bojana. Pustit ce i Maxwella, Adriana i Jeffrena da odu.(tako bar kaze goal.com)
-
LSD
#6494 Re: FC Barcelona
I Adriana505sCrtom wrote:Barcelona je spremna da proda Bojana. Pustit ce i Maxwella, Adriana i Jeffrena da odu.(tako bar kaze goal.com)
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6495 Re: FC Barcelona
Aj da vidimo ko ide u hrvatsku 23 junla protiv barce da vidimo navijace 
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110531120
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#6496 Re: FC Barcelona
sve zavisi koliku ce škutori opaliti cijenu karte. a i treba imati nekoga ko ce kupiti kartu cim ih puste u prodaju. cisto sumnjam da se nece rasprodati isti dan.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6497 Re: FC Barcelona
Casiljasa...moram priznati beton golman iako je u Realu505sCrtom wrote:@JoseMujica:
De Gea je još uvijek premlad ali vrijedi kao veliki potencijal i na ljeto seli u Man Utd, pa ćemo vidjeti dal će pravo na gol
a btw ima u Atletico M. još jedna buduća zvijer međ stativama Sergio Asenjo
- mrtva kokoš
#6498 Re: FC Barcelona
meni se cini oko 300-400 kuna da se spominjala cijena 
- Charuga
- Globalni moderator
#6499 Re: FC Barcelona
Imaju vec nekih opcija za lijevog beka:
Transfer lijevog beka José Ángela u Barcelonu još uvijek nije realiziran iako je predsjednik Sportinga bio danas u Barceloni na pregovorima sa čelnicima Blaugrane. Trenutno nema dogovora između klubova, a odštetna cifra koja se spominjala zadnjih dana je 4,5 miliona eura. José Ángel se danas na pripremama španske U-21 repke priključio igračima Barçe Bojanu, Thiagu, Jeffrenu, Miñu i Montoyi.
Transfer lijevog beka José Ángela u Barcelonu još uvijek nije realiziran iako je predsjednik Sportinga bio danas u Barceloni na pregovorima sa čelnicima Blaugrane. Trenutno nema dogovora između klubova, a odštetna cifra koja se spominjala zadnjih dana je 4,5 miliona eura. José Ángel se danas na pripremama španske U-21 repke priključio igračima Barçe Bojanu, Thiagu, Jeffrenu, Miñu i Montoyi.
- Logovan
#6500 Re: FC Barcelona
Čuj ko će ićirashtiman wrote:Aj da vidimo ko ide u hrvatsku 23 junla protiv barce da vidimo navijace